90029
  • Banyapapa
    igy a képet nézve,van 8 kicsi sünike,okés,de balra az a nagy akármire is kellene valami nem?
    meg nem nagy aza vf900? mármint bele akadnak-e a kis sünik a bordába
  • mikiking
    Nálunk 5000 ,forintba átszámolva
  • BiG G
    7-8k körül mozog, de néha lehet ám használni a guglit is ;)
  • Banyapapa
    ezaz igen.
  • mikiking
    vágom most már .köszi..nálatok mennyi a vf900 ?
  • BiG G
    Ramsünik amiket Banyapapa linkelt, olyanokat kapsz minden Zalmanhoz, és másmilyen formájúakat egyéb gyártóktól, de funkció ugyanaz: a memóriák és egyéb melegedő áramkörök hűtése.

A gyári hűtés pedig itt van alulnézetből:

A fehér téglalapok azok a hővezető gumik amik átadják - na mit? a hőt! - a réznek, amit meg felülről fúj a venti. De ez mindegy is, csak annyi a lényeg, ha leszedted a gyári hűtést, akkor nézd meg min és hol voltak ezek, és oda kell tenni a kártyán a ramsüniket. Ennél érthetőebben nem tudom elmagyarázni.
  • mikiking
    Szoval ez,igaz ?
  • Banyapapa
    ramsünik:D
  • mikiking
    mintha kinaiul beszélném.ramsüni,sose hallottam rola.... gyári hütés alatt hővezető gumi :D na jo,inkabb marad a gyári hütés :D
  • BiG G
    vf900 elég lesz rá, de tegyél ramsüniket mindenhova ahol volt a gyári hűtés alatt hővezető-gumi
  • mikiking
    Sziasztok,mint mondtam Szlovákiában lakom..igy itt minden drága..... és innen szoktam rendelni.... amit msot linkelek,azok vga hütők.... melyik volna jo a hd 4850 hez ??? Vga
  • BiG G
    az elite331-en én is gondolkodtam, de akkor volt házcserém, amikor még itthon nem lehetett kapni ezért lett az asus ház végül. ezzel full megvagyok, az előző codegen már csiklett-csuklott, minden baja volt. ez szép fekete, sok benne a ventihely, más nekem kb nem kell :) talán mostanra kicsit helyhiányos lett, még egy vinyónak kéne benne helyet találnom, majd lövök róla képet hogy néz ki most :)

és igen szorri Solten, de ez itt a jól belakott topik, muszáj ide írni az okosságot :D mindjárt linkelek azért pár grafikont aminek az alján vannak az envidiák

@norbi: szívesen, és csak ügyesen! :)
  • serkov
    Hali! Valaki írta itt egyszer, hogy kék halálnál olyan üzit kap hogy ATI2DVAG.dll hibát okoz! ( Vagy hasonló) Mi lehet az oka? Csak a gyerek gépen csinálja, s csak a Sims2-nél!! Rágva van a fülem! HELP!!!! A Dll végtelen ciklusba került... Újratelepítés volt!
  • norbi56
    Köszi:)
  • norbi56
    Te festetted a kék részeket rá?Ha igen pls áruld el milyen festékkel én is szeretném feldobni a házamat:D
  • Solten
    Tőled már megszokott offkirály. Jóvan' b.meg témánál vagyunk, intel tuning.. házak...
  • ffxi
    Reméljük sikerül befektetésük.
  • MaSzKa
    Bocs az OFF-ért! házigazdaúr :D

így néz ki belűlről

• MaSzKa
    ja és a kék led nagyon erősen világít a ház ára jelenleg kb 8200Ft

ennyi pénzért újra megvenném

vagy Gigabyte iSolo230-ra fáj a fogam már fél éve 17500ft az
  • MaSzKa
    az a baj ez előlapot már összekarcolták hawerok :(

amúgy jó vétel kiköpött CoolerMaster eLite 331 csak az előlap más
    és a lemezek élesebbek kicsit

felesleges gyorsfelfogatókat kikaptam, mert nekem így jobb
  • BiG G
    nehogy azt hidd... így is majdnem ugyanannyi kábel kell, mert pl a vinyó alul van, az optikai felül, tehát 1 sata-tápkábel nem elég, rögtön kettő kell, noha egy kábelen 2 csati van, de ha egyszer nem ér el odáig... mondjuk ja a molexeket megúszom így
  • BiG G
    korrekt kis háznak tűnik azért kérdeztem mert a kép alapján hosszabb mint az enyim (asus ta-881), nálam a vga rálóg hosszúságban a vinyóra, így ha vinyót ki akarom szedni akkor jönnie kell a vga-nak is...
  • MaSzKa
    te legalább a kábeleket faszán el tudod rendezni mert modulárisod van
  • MaSzKa
    Gigabyte GZ-X1 Black az a verzó amihez jár Delta 300W táp úgy volt 13500Ft akkoriba és sajnos a másik 12cm-es ventit kisporólták ebbe az országba
  • BiG G
    üdv márkatárs, nekem is corsair-em van (igaz hx520w) és ac freezer7-em :) milyen ház ez amúgy?
  • MaSzKa
    az a baj a PowerColor SCS mindig is drágább volt mint a Sapphire Ultimate kártyái

és kb ugyanaz a 2
    sőt PowerColor a ramok órajeléből is vett vissza a Hd38xx-nél

amúgy vettem pár cuccok a gépbe:
    Himuro+HD642JJ
  • MaSzKa
    régen láttalak errefele
    magyarító mester
  • MaSzKa
    1 ilyet vennék csak lehetne kapni
  • chalezlopez
    Jó karesz az MSI R4870 OC. Csak ajánlani tudom! Pokoli gyors.
  • Solten
    ATI is working on a DirectX 11 Card

Nobody yet knows the codename for this new chip, but so far it can be assumed to be named RV870.
  • BiG G
    ja tipikus parasztvakítás... de amíg van aki megveszi az meg is érdemli ha átbasszák
  • Solten
    Powercolor 4850 PCS:

Zerotherm figyel rajta. Sajnos 2GB (DDR3), de minek.

• BiG G
    erre azért nem árt egy 12 centis pörgettyű :)
  • BiG G
    Bocsi a sok off-topikért, de mivel a cikket hirtelen nem találtam, illetve grebbernek és norbinak egyaránt a P5B alaplapja van, ezért ide írom a tuninghoz a tudnivalókat, talán másnak is jól jöhet még.

1) a bios-ban be kell menni az advanced menübe, azon belül "Configure System Frequency/Voltage" lapot választani

2) így nézzen ki a panel:

AI Tuning - Manual
    CPU Frequency - grebbernek 400MHz az e6750-hez, norbinak 300MHz az e4400-hoz
    DRAM Frequency - grebbernek DDR2-800MHz, norbinak DDR2-600MHz
    PCI Express Frequency - 100 MHz (ez fontos!)
    PCI Clock Synchronization Mode - 33.33 MHz
    Spread Spectrum - Disabled
    Memory Voltage - 1.90V
    CPU VCore Voltage - 1.3500V
    FSB Termination Voltage - 1.3000V

Ezek a biztonságos beállítások. Itt a procinak 1.35 voltot adunk a gyári 1.288v/1.335v helyett (az első norbié, a második grebberé). Ezek bőven biztonságos értékek, mivel nagyjából 1.5 voltig elbírja a léghűtés a melegedést. Egyébként elképzelhető, hogy mondjuk Windows-betöltése közben újraindul a gép, vagy lekapcsol magától. Ez nem hiba, ilyenkor egyszerűen nem kapott elég feszültséget a proci, és megvédi magát. Ilyenkor ki kell kapcsolni, majd a következő bekapcsoláskor visszaáll gyári beállításokra, és egy lépéssel (csakis annyival, és nem többel!) megemelni a feszültséget. Így lehet kitapasztalni mennyi kell neki. De a 1.35 voltnak bőven elégnek kell lennie.

A többi értéket is fontos lefixálni, mert különben instabillá válhat a tuningolt rendszer, hiszen saját kénye-kedve alapján állítgatná az értékeket. Ezek az értékek bejáratottak, és szintén teljesen biztonságosak.

Annyit még tudni kell, hogy feszültség-emeléskor (és úgy általában tuninggal ez együtt jár) emelkedik a proci hőmérséklete. Mivel a Core2Duo procik alacsony csíkszélességgel készülnek ezért nem forrófejűek, de nem árt odafigyelni mit tesztek rá. A gyári hűtés is elég lehet, de jobban ajánlom az Arctic Cooling Freezer 7 Pro-ját, vagy a Cooler-Master HyperTX2-jét. Ezek nagyon olcsó hűtők (4-5 ezer forint), de mégis remekül hűtenek, a nagy hőleadófelületnek, a hőcsöveknek és a 9,2cm-es ventillátornak köszönhetően, és halkabbak is mint a gyári hűtés. Természetesen gyárival is neki lehet állni, de számítani kell arra, hogy hangosabb lesz az automatikus vezérlés miatt, így hosszútávon érdemes új hűtésben gondolkodni.

Hirtelen ennyivel tudok szolgálni, remélem sikerülni fog. Ha nagyon nem bíztok magatokban akkor ne rögtön 3GHz-re tuningoljatok, hanem mondjuk haladjatok 200MHz-es lépésekben. Egyszerűen számítható a dolog: grebbernek 8x-os a szorzója, és 400MHz-es fsb a cél (3,2 GHz). 333 MHz-ről indulsz, tehát 25 Mhz-es lépésekben (25x8=200Mhz) haladj. Norbinál ez így néz ki: 10x-es szorzó, 200MHz-es kezdő fsb, 300MHz a cél (300*10=3GHz). Neked elég az fsb-t 20 MHz-enként lépkedned, ha nem vagy biztos magadban. Így ha hirtelen nem indul a gép akkor a korábbi, már tuningolt, de még biztonságos állapotra tér vissza.

Elvileg baj nem eshet, csak odafigyeléssel és hidegvérrel csináljátok. A felelősség természetesen a tietek, én csak elmondtam hogyan lehet csinálni. Sok sikert!
  • Solten

• Solten
    Powercolor Radeon HD 4850 SCS3

• norbi56
    Köszi szépen.
  • BiG G
    az nem gond, 667mhz-es ram 333mhz-es fsb-t tud biztosítani 1:1-ben, ami bőven elég egy 3 GHz-es tuninghoz. ha megtalálom az írást akkor belinkelem, ha nem akkor privátban elküldök egy használható bios-beállítást, amivel jól fog menni a tuning.
  • BiG G
    nyílván, de több esélye van a gépének az életbenmaradásra egy csifivel mint egy codegennel :D
  • norbi56
    Nagyon köszi egyébként a feszhez nem mertem hozzányulni mert ott is van a BIOS-ban h ha túl nagy a fesz akk végzetes hiba történhet egyb csak 667MHZ-s a ramom de valszeg majd 3GB 667-es lesz de egyenlőre csak 1 van:(KÖszi még1x a segytséget.