AMD Radeon Series

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

broman191
Majd ha minden tétet valamelyik új API-ra teszik a fejlesztők a fejlesztés kezdetétől és DX11 támogatás már hírből sem lesz, akkor meglátjuk, hogy igazán mit lesznek képesek megvalósítani...a legalább 2-3 éves fejlesztési időkre való tekintettel valószínűleg még 17'-ben sem fogunk túlzottan dúskálni az ilyen címekben, de ízelítő csak lesz... Sajnos manapság még mindig inkább csak a plusz teljesítmény kiaknázására használatos a DX12-es mód, érdemi vizuális fejlődést nem látunk a DX11-es futtatáshoz képest...bár AMD-s userként jól jön az a plusz teljesítmény is és nem mintha valamiféle ocsmány pixelkását néznénk a DX11-es alapokon fejlesztett játékoknál...már ha tehetséges volt az adott fejlesztő csapat. 😊
Utoljára szerkesztette: broman191, 2017.02.15. 21:06:19

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

Jim Morrison
csak látnánk már hogy az új kártyákkal milyen is lesz 😊

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

broman191
Sniper Elite 4: Performance Analysis @ TPU

"While users of NVIDIA Maxwell and Pascal cards will see up to 5% performance gained, AMD owners should definitely use the DX12 path, as it brings with it performance improvements between 17% and 27%. Now, you might think that this means NVIDIA performance is a disaster, but that's not exactly correct. Rather, it seems NVIDIA's cards work equally well in both DX11 and DX12 at their expected performance level relative to the competition from AMD, and AMD cards need to run in DX12 to reach those levels." - Szeretni fogjuk a DX12 terjedését, ha más játékokban is hirtelen ennyire jól fog szerepelni az AMD a konkurenciához képest...ha már eddig nem tanulták meg a zöldek szintjén művelni a driver varázslást, ezután kevésbé lesz rá szükség... 😊)

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

Metalmilitiakid
Egyelőre ott járunk, hogy másik monitorral működik az adapterrel a dolog. Majd holnapra kiderül,hogy mi lesz azzal is 😄

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

broman191
Lehet hogy az átalakító gyári hibás volt és ennyit bírt, érdemes lenne kipróbálni egy másik ugyanolyan átalakítóval működik-e újra hibátlanul...esetleg egy másik AMD VGA-val is érdemes lehet tesztelni. Az új VGA pedig nyilván nem szereti a régi analóg monitort, mivel csak digitális jelet tud küldeni, azért kell a jelet átalakítóval buherálva analógba konvertálni előbb. Persze a legjobb megoldás egy új /'új használt'/ monitor lenne ami tud digitális jelet fogadni...használtan egy RX 460 áránál jóval lentebb is akadnak jó vételek.

ui.: Vagy tényleg csak kilazult valamelyik oldalon és túlgondoltam szokás szerint... ;D
Utoljára szerkesztette: broman191, 2017.02.11. 16:30:48

Maala
Inkább csak szétcsúszik a kábel a csatlakozóknál, van ilyen.

Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU

Metalmilitiakid
Lenne egy érdekes kérdésem. Haveromnak van egy rx 460 4gb kártyája, de mivel a monitorja régi és csak dsub van rajta így vett egy hdmi-dsub átalakítót. Tegnap még teljesen jó volt a monitor mára azt mondja,hogy elkezdett haldokolni, elmegy a kép és visszajön random, de van hogy nem is jön vissza. Lehetséges, hogy az új VGA-t nem szereti a régi monitor ?

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Animefox
Ja igen az volt a gond hogy a TV nem bírta azt a képfrissítést így át kellett váltanom dvi-ra.... Szóval akárhányszor a biosban akarok matatni kábelt kell váltanom 😊

Próbáld meg egy dvi kábellel (ha nincs a monitorodon csati, akkor átalakító), hátha csak a hdmi port szar a kártyán.
BTW az alaplapi hdmi csati az alaplapra/cpu-ba integrált gpu-t használja, szóval azzal sokkal előbbre nem vagy.
Ha tényleg a bios a ludas, akkor tanulmányozd a kártya kézikönyvét, hátha van rajta backup bios, amit általában a kártyán lévő kapcsolóval tudsz átváltani.

Animefox
Asus R9270X videokártyámnál a Bios nem működik... csak ilyen maszatos elkenődés van, alaplapi hdmi-ről működik viszont, azt szeretném kérdezni hogy anélkül hogy eltávolítanám a videokártyát tudnék a biossal mit kezdeni? Havertől szereztem és neki nem volt vele ilyen gondja, vagy csak kamuzik 😄 Bár ő DVI kábelt használt.... nemtom van e jelentősége én meg hdmi-t.
Valami bios frissítés segíthet? Valaki valami?

grebber
benőmenő
Jártam már úgy, hogy bizonyos driver verziók alatt vram hiba gyanús tüneteket lássak, de magát a rendszert soha nem kellett lelőnöm miatta, csak az adott alkalmazást (főleg böngészőt) kellett újraindítani, vagy a driver főtt ki és állította magát helyre.
Szóval a te esetedben inkább hw hiba felé hajlanék. Főleg ha valamilyen szintetikus teszttel többször is tudod reprodukálni.
Carmang
Amit az első néhány mondatban írtál, az jellemzően vga hiba. De teszteld nyugodtan a régebbi drivert még egy darabig.

Üdv! Pénteken érkezett meg az új Sapphire 470em. De olyat csinál, hogy böngészés közben elkezd villogni, csikozni a kép majd rövidesen az egész kép színes lesz és csak power gombos leállitás a megoldás, de ilyenkor sem tudom elindittani a gépet mert vagy magátol újraindul vagy csak simán fekete a képernyő. Ilyenkor ha kiveszem vgat majd vissza jó lesz. Witcher 3al játsztottam már 10 órát de játék közben nem csinálta. Legújabb driver volt fent+hotfixet is kiprobáltam de ugyan az.
Közben olvasgattam ea láttam hogy sok embernek volt ilyen gondja vagy hasonló,de nekik elvileg az új driver megoldotta.
Most visszaraktam egy sokkal régebbit 16.7.1(vagy ilyesmi). Kíváncsi leszek. Visszakúldeni nem akarom mert lehet szovftveres a gond, akkor meg nem leszek előrébb.
Valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalat?
Nyers
Esélyes, hogy meghalt a GPU.
Amit ilyenkor lehet tenni, hogy berakod másik gépbe és megnézed, hogy ott is produkálja az összeomlást.
Ha az Intel iGP-vel megy minden akkor elég valószínű, hogy valami megadta magát az AMD VGA-n.

DDU: ezt szoktam használni, ha teljesen le kell írtani a vga drivert - AMD / NVIDIA / Intel gpu csere esetén.

Legfrissebb AMD driver - Radeon Software Crimson Edition 16.10.3 Hotfix

My Life for Freedom!

Metalmilitiakid
Megpróbáltam hozzáférni az AMD Settings hez, de valamiért nem engedte, gondoltam azért mert nincs benne kártya, ezért letöröltem és visszaraktam a kártyát, hogy csökkentett módben újra feltelepítsem rá a drivert hátha. Érdekes módon, most sikerült bejutnom csökkentett módba a kártyával, de sajnos nem tudtam rendesen uninstallálra a drivert. Azt a szöveget dobta fel a telepítő, hogy "AMD érzékelő illesztőprogram hiba" és semmit nem hagyott kijelölni a listából így semmit nem is tudtam letörölni. Így ismét maradt a driver sweeper, ami teljesen eltüntette megint. Ez után a biztonság kedvéért újra lekerestem más útvonalon az AMD oldalán a drivert és letöltöttem újra. Felraktam, de sajnos csak csökkentett módba tudok vele bejutni, normál módnál ugyanúgy fekete képernyő és ha csökkentettben megpróbálok belépni az AMD Settings be, ugyanez a kép fogad mint amikor nem is volt benne a kártya. Így már nem értem miért nem tudok hozzáférni a vga beállításokhoz.

Metalmilitiakid
Hali
Lenne egy kérdésem a R9 270 emmel kapcsolatban. Volt egy szép történet ma ami itt a segítség topikban olvasható. Na miután ezen túlestem eszembe jutott, hogy mivel i5 6600 at vettem van belső VGA-m és kiderül, hogy ha kiveszem a Radeon-t akkor bejutok a rendszerbe. Így hogy bejutottam legalább a gép működik viszont ezzel a képpel fogadott amikor bejutottam (de ez lehet csak az intel driver hiánya miatt volt, azóta nem jelent meg újra).
Szerintetek ez vmi szoftveres dolog amit még menthetek, vagy mehet a VGA garira, mert van még rá hálistennek egy fél év.
Előre is köszi a helpet!

Alaplapot egyelőre nem szeretnék cserélni, ha találok valami olcsóbb i7-es procit ebbe a foglalatba arra esetleg beruházok akkor.

Köszi a választ mégegyszer!
broman191
Szvsz igen, a CPU is csereérett lehet, ha pl. a minél stabilabb 60 FPS fontosabb számodra a grafikus minőségnél. Ha viszont a 30 FPS korláttal is boldog vagy, csak minél magasabb grafikus beállítások társuljanak hozzá, akkor még jó ideig boldog lehetsz azzal a CPU-val.

Sziasztok!

Szerintetek érdemes lecserélni egy 3Gb-os HD7950-et, egy 4Gb-os RX 470-re? Ha igen, elég mellé egy i5-2320-as proci vagy már arra is ráférne egy csere? A mai napig megvagyok elégedve mindkettővel, de hardveraprón nagyon baráti áron mennek ezek a kártyák és lehetőségem is lenne rá hogy cseréljek. Előre is köszi! 😊
broman191

repvez
Nem sőt, most 72hó garit irnak rá , mig az msihez 36hó és 8k difi van köztük, a sapphire javára.

Nem tudom, hogy honnan szerzik be oket, de a 8gb os sapphire kerül anyniba mint másnak a 4gbos, a 8asok a 90k-t nem igen közelitik meg felülről
Tudtommal nincs... 1-1 termék ára nagyon nagyban függ a beszerzési forrástól.

www.smart-bus.hu

kifli
kevesebb gari?
repvez
A sapphire márkának van valami ismert gondja az rx480asbol? vagy miért abból a márkából van olcsóbban a 4gbos verzió mint a többi 4gbos MSI, asus stb.

8 tűs tápcsati van rajta 2 nagy légkeverő, akkor mi okozza a közel 10k-s árkülönbözetet a többi társától?
grebber
Jani Hun
Nemengedi szerkeszteni, megtaláltam a rég elveszett exét, ez segithet ha valakinek ilyen problémája van, gép ujrainditása szükséges.
Utoljára szerkesztette: Jani Hun, 2016.09.26. 15:41:55

gamer since: ,,Created: Apr 03 2005, 15:51:56 CEST"

Jani Hun
Hali. pár napja frissitettem uj verzióra az amd drivert és azóta nem engedi a monitoromat felrakni 21:9 es felbontásra, csak 16:9re.. Próbáltam már minden félét, valakinek valami ötlet? tapasztaltatok már ilyesmit?

gamer since: ,,Created: Apr 03 2005, 15:51:56 CEST"

benőmenő
Attól függ milyen kártyád van és akarsz-e játszani valami frissen megjelent címmel. Itt a full release note, ahol lehet mérlegelni, hogy a fixek vagy a known issues nyom-e többet nálad.
Az utóbbi 7 év Radeon-os tapasztalati alapján a szubjektív véleményem, hogy ha elégedett vagy az aktuális verzióval, csak akkor válts, ha muszáj.
Utoljára szerkesztette: benõmenõ, 2016.09.23. 15:16:19
oneal1
érdemes az új drivert telepíteni?

!Forza Ferrari!

arty
bár nem 270x-et, de használtam így eszközt és kép/hang is átment az átalakítón

Forza.

Az egyik verizóban jobban "rágyúrnak" a halkabb működésre és alacsonyabb fogyasztásra.. gondolom jobban is melegszik ezért a kártya
Sziasztok.
Minap vetem egy rx 480 sapphire nitro+ 4 Gb.
Van rajta egy BIOS kapcsoló.
Mi a különbség a két bios között?
GPU Z néztem de nálam semmi különbség nem jelentkezett.
1306 MHz / 7000 MHz
Múltkori tv vs monitor csatához kicsit visszatérnék, most vettem új tv-t és próbaképp megnéztem a gépet rajta. LG 49 LH590V-t vettem és az imputlag továbbra is hibátlan, próbáltam sokféle képen le ellenőrizni de kb észrevehetetlen és hibátlanul játszható minden.

Ugyanitt egy kérdés, mivel csak 1hdmi kimenet van a 270x kártyámon, display port-hdmi átalakítóval működhet hogy egykét játékot a tv-re kiteszek? Ha nem muszáj nem dugdosnám át hátul minden alkalommal.

HONDA - The Power of Dreams - EK4 -

Moby
Borderlands2-ben biztosan mennie kellene. Azt olvasom, hogy az RX 480-hoz legalább 4.3 Beta14 kell.

/nem emlékezem nálam mi volt fent, amikor 480-am volt, lehet hogy ez.
Utoljára szerkesztette: Moby, 2016.09.21. 09:35:01

Adversus solem ne loquitor

MIért jobb a borderless windows, hogyan lehet azt külön bekapcsolni a játékokban?! Borderlands2-vel próbáltam és TotalWar:Rome-al
Moby
Milyen játékkal próbáltad? Vannak amik ekluzív fullscreenben mennek, azok alatt nem látszik, csak ha borderless windowsban futtatod őket (amúgy is jobb abban futtatni általában). Próbáld ki esetleg több játékkal is.

Ja, végigcsináltam lépésről lépésre és nem megy. 😞 ma újrarakom és hátha akkor.
Köszi azért a segítséget.
Moby
Pedig van az msi oldalán hozzá guide is 😊

Pont ez kellene nekem is, nagyon fasza. Annyi csak a gond, hogy nem működik ez a része az OSD és nem tudom miért. BEállítom a shortcut-ot rá, de játékban semmi nem látszik és nem tudom mivel tudom akkor előhozni, ha nem a shortcut-al
Moby
Afterburnert nem igazán arra használjuk, hogy az asztalon monitorozzunk, bár pont úgy be van állítva nálam ahogy írtad, de az asztalon igazán nincs mit mérni. Mérni játék alatt kell, és az Afterburnerrel gyakorlatilag bármit kiirathatsz a játékok alatt.
Pl.

Köszönöm a javaslatokat, kipróbálom mind a kettőt!!
Aida64 is tudja.
Moby
Msi afterburner?

Sziasztok!

Meg lehet azt valahogy oldani Win10 alatt, hogy folyamatosan lássam a GPU hőmérsékletét és venti sebességét mondjuk jobb alul a Windowsban az óra mellett?! Most ha ezt meg akarom nézni akkor mindig be kell mennem a Radeon beállítások közé, elég körülményes....

Köszi!
Arra gondoltam hogy a rokonánál egyedi probléma lehetett, de mivel öcsém gépében sem indul így már valószínűbb hogy a kártyával van valami gubanc. Mindegy is, holnap visszaboltoljuk és nézek másikat
+1

Nem ertem...<#nemtudom>

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

arty
ha jó áron vetted, még így ismegérheti... 😊

Forza.

Hátöö, nem vennék olyan kártyát, amiről tudom, hogy baj lehet vele?
Üdv. Tegnap vásároltam használtan egy Gigabyte R7 250X OC kártyát 1 év garanciával ami még egyelőre öcsémnél van Budapesten, holnap postázná nekem. A probléma az hogy akitől vettem írta hogy rokona gépében nem működött a kártya (Intel G41 chipsetes gép) viszont az eladó B150M-es alaplapjában gond nélkül ment állítólag. Öcsémnek egy Gigabyte Z77M-D3H dual-uefi biosos alaplapja van amiben szintén nem indult el a kártya. Nekem itthon egy régebbi Intel G33-as gépem van amiben előzőleg egy HD7770 kártya volt ami sajnos megadta magát, helyette vettem ezt a kártyát ami elvileg 1:1-ben ugyanaz felépítését tekintve csak ennek más a neve és két évvel frissebb kiadás. Nem tudom most mi legyen, nálam így kb 50-50% hogy vagy jó lesz vagy nem, a srác akitől vettem elvileg 100% megbízható mert 1000+ pozitív értékelése van PH!-n (0 negatív) és azt ígérte hogy visszaveszi a kártyát ha nem működik nálam. Csak ugye ha itt nem működik akkor visszaposta, az 3-4 napos procedúra megint mire visszakapom a pénzem (plusz bukom a postaköltséget). Ti mit tennétek ilyen esetben? 😄
Utoljára szerkesztette: ntex, 2016.09.18. 14:00:18