90029
  • grebber
    ASUS Strix kártyák AMD Radeon RX Vega 64 köré építve

Borg: Tesztek augusztus 14-től / után

Utoljára szerkesztette: grebber, 2017.07.31. 18:44:55
  • Borg
    Paperlaunch... se tesztek, se elérhető kártya...
  • grebber
    Elrajtoltak tele a net!

RX VEGA

Techpowerup Preview

RX VEGA Nano

• grebber
    Az Nvidia jövőre hozza a Voltát az nem gyengén odab*** majd :) A kérdés csak az mennyire akarják megelőzni ismét a konkurenciát... Én nagyon várom már megy a 980Ti a lecsóba
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2017.07.30. 22:16:28
  • adam46
    Értem, úgy legyen, bár tényleg kérdés, hogy jövőre hoz e valamit az nvidia. Lényeg, hogy köcsög bányászok miatt minden vga ár az egekben van. :D
  • Palinko
    Pontosan, úgy ahogy mondod. A programok elkezdik kihasználni a hw nyújtotta lehetőségeket, a driverek jobbak lesznek és 20-30% tényleg létrejöhet. Legutóbb ilyen 2012-ben volt asszem a GTX 600 meg a HD7000 szériával. Mikor kijöttek nem voltak gyorsabbak mint a korábbi szériások, aztán 1 év múlva meg megvolt a +30%. Perifériaváltásnál ez így működik.

Én sem magamtól találtam ki, hanem abu írta le ezeket a dolgokat.
    Persze ettől függetlenül értem amit mondasz és igazad van, az átlag vásárlót messze nem fogja az ilyen dolog érdekelni, egyszerűen megveszi az erősebb kártyát, vagy ami ár érték arányban neki jobb pillanatnyilag. Max a vállalatok ismerhetik fel az újabb tech előnyét és ők vásárolhatnak be Vegából ha minden így marad.

Másik veszély, meg hiába sikerült egy új periférián magához képest jól a Vega, megint jövőbe akart mutatni az AMD és lehet újra abba a csapdába szalad, hogy hiába tudta 1-2 évvel előbb a dolgot mint az nVidia. Az nVidia kiad egy erősebb kártyát mikor már beérett a dolog és profit.

Mint a dx 12 esetében is ha emlékszel, hiába támogatta korábban az AMD, a kártya nem volt túl erős dx11-ben, aztán a vásárlók áh nem vesszük még ezt. Aztán mire jött több dx 12-es játék, addigra meg kijöttek másik évben az nVidiák és arattak mert erősebbek lettek addigra, akik meg kivártak már azt vették, akik meg korábban vásároltak, azok vették olcsóbban a dx 11-es nVidiákat. Most én ebben a politikában látom a buktatót, mert a Vegával tervezik az elkövetkező éveket (ha nagyot bukik akkor lehet majd átnevezik, de akkor is Vega lesz az alapja) és megint úgy néz ki, hogy elbicegnek vele, aztán a Voltának megadják a lécet mit kell átugrani és úgy nincs nehéz dolga.

Mindenesetre én nagyon bízom a Vegában. Minden baljós előjel ellenére is :D
  • adam46
    Hát jó, de érted, ha most hozza az 1080-as szintjét, akkor mivel lesz jövőt állóbb? 1 év múlva hirtelen megerősödik +20%-al?
    Utoljára szerkesztette: adam46, 2017.07.30. 21:25:38
  • Palinko
    Azért nem kéne elfelejteni hogy a vega elméletileg jövőtálló kártya lesz és a volta ellenfele, nem a mostani kártyáké, mert elég komoly perifériaváltás történt.
  • adam46
    Az még jobb ajánlat, szóval nem tudom mit akar az AMD, fullra elvannak késve, ennél jobb ár kéne.
  • __Jacek__
    3 hete vettem egy Palit 1080-an gamerockot atszamolva 155e-ert.. Boltbol!! :)
  • adam46
    Az a baj, hogy 1080-at már 175-ért is kapni hardveraprón újonnan, garival.
  • Solt
    Eleinte lehet, de később normál esetben olyan 160-170000.-Ft körül lesz az eddigi gyakorlat alapján. De úgyis a tudása határozza majd meg, hogy ez jó vagy rossz ár-e...
  • __Jacek__
    200k itthon szerintem.. ha 1080-at hozza akkor gratulálok:)
  • adam46
    Lesz egy ára, forintra átszámolva 130k és még az áfa, és még az eurósítás...
  • grebber
    Possible Radeon RX Vega 64 prices:

This is allegedly from Newegg before it was removed. If those prices are correct, then we will be seeing a very competitive high-end segment.

AMD Radeon RX Vega: $499
    AMD Radeon RX Vega Limited Edition Model: $549
    AMD Radeon RX Vega Liquid Cooler Model: $599
    AMD Radeon RX Vega Liquid Cooler Limited Edition Model: $649
  • Jim Morrison
    :O
  • grebber
    You can try AMD Radeon RX Vega in Hungary and USA
  • grebber
    Már nem kell sokat aludni a Radeon RX Vegáig
  • arty
    Csak hogy legyenek fejlemények... jelenleg 1070-em van és ez is pattog - ergo mégse driver bug, a tévém problémás.
    És tavaly nyár óta csak most, pár hónapja kezdte el, tehát ha nem lett volna az amdvel hasonló kalandom, mondanám hogy fujj vidia, ezek se tudnak drivert írni (ami részben igaz is).

Dátumok alapján volt majdnem 3 év nyugalmam :D
  • savior666
    Nem lehet, hogy banyasz virusod van?
  • arty
    gondolom még garis....
  • endorphinz
    390X-emnél azt tapasztalom, hogy néha csak 2 ventillátor forog a 3 helyett, ez jelentős teljesményromlással jár úgy akadoznak a játékok mint még soha. Kitisztítottam, néha nézem és nem melegszik, ha akadozik a játék és újraindítom a gépet utána indítom el akkor általában minden rendben.
    Viszont ha netezek mondjuk 2-3 órát és úgy indítok el játékot akkor lassú minden de nem mindig, elég random mikor lassú egy játék mikor nem.

Ilyen még nem volt eddig kb. 2 éves kártya mit javasoltok?
    Utoljára szerkesztette: endorphinz, 2017.06.20. 22:30:03
  • benőmenő
    Tök mindegy, mert amíg le nem cseng az újabb bányász őrület közel lehetetlen és/vagy baromi drága lesz gémernek nevezhető kártyákat venni.
  • Jim Morrison
    Mac proban elobb lesz vega mint pc re :D
  • adam46
    Kamu :D
  • grebber
    A SIGGRAPH 2017-en mutatkoznak be az AMD RX Vega kártyák

• grebber
    AMD & nVidia Portfolio & Roadmap
  • MerlinW
    Gááz
  • grebber
    Bemutatta az első Vega 10 GPU-s termékét az AMD
  • grebber
    Entire AMD Vega Lineup Reportedly Leaked - Available on June 5th?
  • RAMyMamy
    hali, hogy működik ez az amd gpu scaling cucc pontosan? néhány dx9-es játéknál érzékeli a beállításaimat, dx11-nél egyáltalán nem

mass effect andromeda-t szeretném natív felbontásnál kisebben futtatni középre igazítva, nem szétnyújtva

r7 260x kártyám van, legújabb driver
  • Solt
    Már le is vették... :)
  • skinnyman
    Ez alapjan a 1070 ellenfelenek szant kartya aranal a 1070 olcsobban jelent meg 1 eve, azota meg megolcsobb, 1080 ellenfelenek szant kartya meg dollarra ugyanannyiba kerul. Szoval tenyleg jobbnak kell lenniuk ha versenykepesek akarnak lenni..
  • Solt
    Az, de jól hangzik... :D
  • arty
    pletykaszagú :)
  • Solt
    Ha valóban hozzák 100 USD-l olcsóbban az 1080Ti teljesítményét, akkor engem megvettek! :)
  • chopin42
    Csak igaz legyen, hozza a várt teljesítményt, s kis árversennyel mindenki boldog lesz (igen, még B...nvidia fanok is...).
    Bár sajna ahogy nézem nem lesz erre pénzem :( de lehet hogy cserébe olcsóbb lesz az 580, vagy akár a konkurens 1070is
  • Solt
    Kis csemege...
  • Solt
    Jogos! :)
  • chopin42
    5.30-n van esélye :D