90029
  • MerlinW
    Radeon BIOS módosítás

Semmi extra nincs vele, egy perc alatt (pontosan 6 kattintás:)) módosítható, veszteséggel nem jár. Kockázattal viszont járhat, mint mindenben, Murphy itt is jelen van:)

www.techpowerup.com-ról le kell tölteni az alábbi két programot:
    WinFlash 2.012 (WF)
    Radeon Bios Editor 1.14 (RBE)

1. WF: nyomni kell egy Save gombot. Ezzel lementjük a kártya BIOS-át. (bios.rom)
    2. RBE: meg kell nyitni a bios.rom-ot.
    3. RBE: Fan beállításoknál a T-Min értéket lejjebb kell venni **

**(én 6%-ot tuningoltam ami 10fok melegedéssel (alapjárat 80) járt a ref. kártyámon (és 1000 3DMark6 ponttal:)), ezért a nálam alapértelmezett 69-ről 62-re írtam át. Ez azt jelenti, hogy nem 69, hanem már 62foknál elkezdi tekerni a ventit és onnan osztja be 100%-ig.
    Ez pont 10fok hőmérséklet csökkenést jelentett nálam)

4. RBE: Save BIOS (pl bios2.rom -ként, hogy megmaradjon az eredeti)
    5. WF: Load - betallózzuk a bios2.rom-ot, megnézzük stimmel-e minden, egyezik-e a verzió, checksum, stb a régi és új bios között.
    6. WF: Program gombra kattintunk. Kb 30-40mp-ig szöszöl, egér nem mozdul, megáll az élet, majd felugrik a sikeres manőver ablak és megkér, hogy indítsuk újra a gépet a változtatások érvényesítéséhez.

---

RBE: ha elgépeltünk valamit, vagy valami gond van, csak Load-oljuk be az eredeti bios-t, és az értékek visszaugranak eredeti állapotukba.

RBE: Ajánlott beállításait nem ajánlom, mert baromi hangos és feleslegesen tekeri a ventit.

RBE: PWM jó dolog, mert fokozatosan lépteti a ventit (50-ről 60%-ra 1% 2% vagy x%-ként) ezáltal kellemesebb lesz a hangzása, viszont tapasztalatom szerint a hatásfoka gyengébb lesz.

A többi opcióhoz angol nyelvű leírás Itt található

Természetesen lehet RBE-vel órajelet, feszültséget stb állítgatni, de én ezek módosítását szoftverből ajánlom.
  • SötétBarom
    Itthon hol lehet kapni legolcsóbban 4850-et???
    Egy linket meghálálnék egy macskás képpel. :)
  • Barny
    a HDR deaktiválásával növekedhet a képsebesség, mivel ez a funkció erõsen
    terheli a videókártya teljesítményét és memóriáját.
  • Barny
    A jó játékélmény feltétele a gyors és stabil képsebesség.
    Ezen felül nem árt, ha a vezérlésre is gyorsan reagál a játék.

A Crysis-t kiváló képminõségre tervezték, így erõs processzorral és
    sok videomemóriával fut a legjobban. Az elõzõ két pont bármelyike
    korlátozhatja a teljesítményt. A játék alapértelmezés szerint a jó
    teljesítményre törekszik, vagyis a menüben a legtöbb opció alacsony
    minõségre áll be. Ám ha a hardver lehetõvé teszi, ezt a felhasználó
    megváltoztathatja. A grafikai beállítások módosításával megadhatod
    a számítógépednek legalkalmasabb értékeket. Néhány különleges funkció
    csak DirectX 10 futtatása esetén elérhetõ, amihez pedig Windows Vista
    szükséges. A nem választható opciókat szürke szín jelzi.

Tanácsos a legfrissebb videokártya-illesztõprogramok telepítése, mivel
    a gyártók ezekbe gyakran építenek adott játékokhoz szükséges
    fejlesztéseket. A Windows megjelenési beállításai közül néhány
    videokártya-beállítás hatással lehet a játék teljesítményére és
    minõségére. A Windows Vista valamivel többet követel a hardvertõl,
    és az illesztõprogramok esetenként kevésbé optimalizáltak. Ezért Vista
    esetén fokozottan szükséges a friss illesztõprogramok telepítése.
    Windows Vista alatt a memóriakezelés is megváltozott, ezért az operációs
    rendszernek nagyobb a memóriaigénye. A Microsoft kiadott egy javító-
    csomagot, hogy ezen javítson. További információkat és a letöltést
    a következõ címen találod:

http://support.microsoft.com/kb/940105

XD
  • kuglefang
    Úgy kompletten mindent jó lenne egyszerre látni. Azért lenne erre szükségem, mert mikor filmet nézek vagy játszok akkor csak a tv-t kapcsolnám be, egyéb esetekre meg a monitor is megfelelne.
  • Inquisitor
    Ööö, pedig CCC-ben és CP-ben is sokkal könnyebb beállítani, mint NV driverben. De mit akarsz egyszerre látni, csak mert van külön opció a videókhoz ...?
  • Gunner
    ha a bioscsere közben valami gebasz van akkor nem indul el a kártya csak ha valahogy újra sikerül megpróbálni a bioscserét, sokan ATT-t használnak, picit visszaolvasol.
  • kuglefang
    Sziasztok!

Tud valaki olyan programot ati kártyához amivel kicsit komolyabb beállításokat lehet végezni megjelenítéssel kapcsolatban?
    Az a gáz, hogy eddig csak nvidia kártyám volt, azzal meg is tudtam azt csinálni, hogy egyszerre mutatta ugyanazt a képet a monitor és a tv is. a Catalyst control centerrel nem igazán sikerül a dolog
  • pirosBoci
    80ÿC alapból az tényleg egy picit soknak tűnik és bios cserével jár valami veszteséggel vagy csak lecseréled és kész??????
  • MerlinW
    CCC-vel igen, Tray Tool-al nem. Utóbbihoz kell csinálnod 2 profilt (alacsony és normál frekiset) és az automata tuning (vagy hasonló) menüben beállítani, mit használjon 2D és mit 3D módban. Ezután ő is automata lesz.
  • Solten
    Ja, elég gáz, na akkor marad a Black Edition
  • [HUN]FaTaL
    Na evvel szürke kockával most jó szar lett megint szét van esve az egész:D
  • mikiking
    De játék közbe ez a 500 / 750 órajeleke,ezek felmennek nem ?
  • Gunner
    nem rossz, így tovább, kitudja... lehet még villogni is fog valami?
  • Solten
    Még finomítok rajta.. ;)
  • [HUN]FaTaL
    Na evvel a háttérrel fasza lett a topic :)

OFF vége
  • pulti
    na he hogy inditottad el?? már van hozzá kerekk?
  • mrzoltan
    Hát ha emeled a venti sebességét akkor hangosabb lesz...
  • kakaoskalacs
    de nekem ugy hangosabb lett :S :)
  • mrzoltan
    delete lesz ha baszogatjátok a hátteret,engem nem zavar mivel egyéni háttér van bent...XD
  • Quki
    rohadtul normális...de én megoldottam egy bios cserével...szal nekem max 65 fokra megy fel :)
  • kakaoskalacs
    Sapphire HD4870-em 80CelsiusFokos ez normalis?
  • Ari18
    Egyetértek,hihetetlenül sz@r így most a topik.Nagyon zavaró :S
  • The Norberto
    Hát jah ez igaz de érted amit mondok nekem bazi fesz van rajta mégse melegszik nagyon mert ha adiuj és nnincs húzva vagy biosbaszogatva akkoris megvan a 85-86 fok játék közbe! De nekem húzva van jóócskán és 4 fokal melegebb:):) Jó kicst kalibráltam a hűtésen:):)8Szoftveresenn:)
  • The Norberto
    Nem ugye catalist az automatán váltogata hogy ha enm használtad a cucot viszavett belőle na ATI try tools az nem viszavesz hanem egyszerüen 500/750 a default de nyugotan hagy ezen:) Mentsd el egy profilba mondjuk "alap" néven aztán csinálj egy 625/993 masat azt mentsd el "normal" néven
    aztán van egy ojan hogy gameprofils ott beálthatod hogy meik exe elinfdításakor menyi legyen az órajel:) Szal ha én elindítom a cod4 multit akkor 700/1100 ha a singlet akkor 625/993 ha netezek akkor 500/750:D:D
  • [HUN]FaTaL
    Azért mert nagyobb fesz=nagyobb hő? :) És csodálkozik hogy jobban melegszik...
  • The Norberto
    Az nemtólment tönkre FEszt mé ne lehete emelni??? 700/1100 on nekem kifagy1.12 vel ezér van 1.158 rajta és így nem fagynak ki a gamek:D:D

De Persze én ATI Tray toolsal csináltam:P szarrá teszteltem stb:) 700/1100 on szarráhajtva se éri el a 90 fokot:D 88-89:)
  • IMYke2.0.0.0
    Normális.
    Sőt, az lenne a szép, ha visszavenné magát 400/350-re...
    Fenének kell atomerőmű a szövegszerkesztéshez, netezéshez, vagy DivX nézéshez...!
    Elvetemültebbek persze bekapcsolhatják a hardveres DVD/WMV-gyorítást, de azoknak úgy kell, ha nem bíznak a CPU-jukban!
  • [HUN]FaTaL
    Félig OFF:

Állítsátok már vissza defaultra a hátteret, hát így valami ritka undorító a topic.

[/OFF]
  • mikiking

És ez egyébként normális,hogy mindenhol 500/750 et ir ???
  • berczely
    Jézus agya úristen!
    Milyen fesz emelés?Szétmoddolod a kártyád bazzeg azt csodálkozol hogy nemjól működik...
  • Solten
  • mikiking
    viszont alone in the dark 5 perc után kifagy... kiirja a monitor hogy no signal...mondjuk soxor kifagyott amikor nem volt fent a 8.8 .msot megint 8.7 van ugye,és kifagy... pedig feszültség emelés is volt már... 1,082n megy most
  • mikiking
    nem tudom... igy állitottam be és igy 60 fok alapon..nem is hallani,és max 82 fokig engedi fel a szőrös fánk.. 10 perc után, 1280 x 1024 8x AA val....
  • IMYke2.0.0.0
    Megtörtént. Szóval, mi volt a megoldás?
  • IMYke2.0.0.0
    A Dominator-okat irigylem csak :)))
  • mikiking
    viszont olvasd amit mosr irtam
  • IMYke2.0.0.0
    Nos, most jutottam el ide az olvasásban...
    Mi volt a baj?
    Ugye, hogy műxik, bármi is a megoldás? :)))
  • IMYke2.0.0.0
    Akkor ez a kártya csere-érett!
    Minden letisztázva a gépeden, kipróbáltál mindent - tanúsítjuk! - így a boltban ne rinyáljanak: csere!
  • pirosBoci
    E8400, HD4870, 2GB CORSAIR DOMINATOR, ASUS P5Q-E