90029
-
#34900 Kicsit ellentmondásosnak tűnhet a dolog, de érthető lesz, ha leírom: már kollégiumban is fejhallgatóval nyomtam a PC-zést, főképp játékok alatt.
Meg aztán, amikor meglett az 5.1, akkor a filmnézés sem volt probléma, és a "csúcs" hangerő max 4,5-es volt 10-es skálából, amikor mondjuk szint buli, vagy Kollégiumi Napok stb. voltak...
-
#34899 Így van, a 7.1 és 5.1 csak parasztvakítás. Személy szerint én semmi ilyen marhaságot nem használok, legyen csak szépen sztereó: ha jól meg van írva, meglesz ott is a térhatás, ahogy kell. Ez a "crystallizer" meg equalieres trükközések is csak torzítanak. Nálam szépen mindig minden alap levelen van, és ami jó, az ezzel is baromi szépen szól!
Van mély, magas, és közép is, ahogy kell.
DB -
#34898 Ismerős szituáció.
Pécsett laktam 12 évig - kisebb megszakítással.
Egyetemi kollégiumban a 48 db-es ventilátorom (AMD XP 1700+ Palomino CPU-t hűtőtt a tuning venti) hangja gyenge zümmögés tudott lenni a szomszéd szobák Metallica, Bikini, Edda és az aktuális nyélgép együttesek, vagy rosszadrangú horror fimjeinek dübörgése mellett...
Aztán, olyannyira megszoktam ezt, hogy albérletben, kőfalú lakásomban az 5.1-esemet nem nyomtam fel 2-esnél magasabbra... Amikor megtettem, akkor NEKEM tűnt hangosnak.
A fejhallgatómmal pedig még nyáron is jó barátságban vagyok: rövid a hajam, kopaszodom is így nem izzaszt. Másrészt, a Vivancomnak nem bőr a felülete, hanem textil. Magamtól pedig nem undorodom.
Továbbá: játszani fejhallgatóval, filmet nézni 5.1-el szoktam, halkan.
-
#34897 Hallod, ezzel én is így voltam, de hidd el, van kivétel!
Este meg tudom mondani a Sennheiserem pontos típusát, de azt tudom, hogy nyitott, és olyan 15 ezer körül volt a Media Marktban.
Olyan mélyeket betol néha, hogy komolyan mintha a gyomromban érezném. Nem hittem volna! Van olyan zene, amiben teljesen új hangszereket fedeztem fel vele :D
A magas persze egy külön téma, a Mátrix filmek alatt olyan, mintha valaki flex-szel nekiállt volna a dobhártyámnak időnként :P
DB -
#34896 TSMC 40nm: még mindig gondok vannak -
#34895 A demoját -
#34894 A jó basszust hiányolnám a fejhallgatóból, jó vannak olyanok amik 7.1-esek meg minden, de én akkor se tudnám elképzelni h egyfolytában a fülemen legyen+ lehet h még rontaná is a hallásomat. Dübögjön jó hangosan az a lényeg:D
-
#34893 Na most töltöm az Arma II demót, és a GPU Caps Viewert is benyomtam 5 perc erejéig. Sztetek ez jó eredmény? 1280x1024re tettem -
#34892 Nekem is van egy Vivanco fejhallgatóm: 14 éves. Természetesen, az 5.1-es szettem a közelébe sem tud lépni.
[Mindenkinek: felejtsétek el az "5.1-es" fejhallgatókat...]
A referencia hűtős 4850-esem 35-45%-os ventilátor pörgés mellett (pl.: GRID, Doom 3, Bioshock, Mass Effect, stb.] sem hangos: NEKEM!
Mások véleményét - ilyen téren - messze leszarom.
Már meséltem itt, az előző gépem abszolút réztömbös CPu hűtőjének 48 db-es hangja után már semmi az ég világon nem tud hangos lenni a számomra.
Nem-nem, nem süketültem meg, hallás vizsgálaton is tökéletesen teljesítettem a munkahelyi alkalmassági vizsgálatomon...
Egyszerűen, hidegen hagy a VGA hangja.
Persze, tök jó lenne, ha "hangtalan" lenne, szinte 0 befektetéssel: de ezt felejtse el mindenki - mikor több száz millió tranzisztor szippantgatja a Wattokat...
-
#34891 Ja, azt nem is tettem hozzá, hogy itt (Írország), tényleg nincsenek falak a házakban, hanem csak papundekli (még gipszkartonnak se lehet nevezni), úgyhogy tényleg az égvilágon minden hallatszik az egész házból. Ezek után majd pont az izgat, hogy 28 helyett 24 decibel legyen csak a gépem alapzaja... LOL :D
DB -
#34890 Azért hiányzik a Megaworks, még otthon a téglafalakon át is lehet büntetni vele... itt a papírházakban, ahol még a körömrágás is áthallatszik, reménytelen lenne használni.... :D
DB -
#34889 Ez a csendesség vágy már beteges.
Hogy abszolút csendes géped legyen:
* Vegyél passzív tápot, mert a ventilátoros egységek hangosak...
* Az alaplapod és a CPU-d is legyen passzív hűtéses...
* Akkor vegyél egy SD-t is, mert a winchester(ek) kerregnek a gépedben...
* Ne használj CD/DVD-írót, mert olvasás-írás előtt, alatt és után is jó hangosan felpörögnek [még a Plextor-ok is!]...
* Az egeredben cseréld ki a rézlapokat műanyagra, mert a rézcsíkocska hangosabban szól a kattintások alatt...
* A billentyűzeted sem ártan egy fény billentyűzetre cserélned (létezik, egy vevő egység kivetíti a monitor elé vagy bárhová a billentyűzet képét és az ujjaddal "lenyomhatsz" egy gombot]...
-
#34888 5.1 forever -
#34887 Nem értem, miért harcolsz, amikor nincs miért/ki ellen :)
Nem Magyarországon élek, itt nyáron is max 25 fok van.. mostanában alig 20. Van egy Sennheiser fülesem, aminek olyan hangja van, amit a világon semmilyen hangszórószett sem tud még mérföldekre sem megközelíteni (pedig van egy Megaworks 5.1 szettem, ami kb. a csúcs a mai napig, de mostanában elő se vettem).
Szóval nem teljesen értem, miért akarsz meggyőzni arról, hogy ne lenne számomra tökéletes ez a kártya... vagy azt gondolod, mindenki pont ugyanolyan, mint Te? Nőjünk már fel :D
DB -
#34886 Ez a második válasz, hogy fülessel játszik az ember. Ofkórz!
Kúrva jó, ahogyan 40fokos kánikulában ráizzad az ember fülére...
Nem minden game-ben van állandóan full hangerő.
Hagyjuk! Egészségedre!!! Jól választottál.
-
Dobronski #34885 "letöltöttem":D
-
#34884 Elég sok mindentől függ az. Sose találnád ki, nálam melyik játék olvasztotta le a 410 wattot minden esetben. Nem, nem FPS volt, nem grafika igényes cucc.
A Football Manager 2009 volt az, ami a procit izzasztotta rommá. 10ből 10szer resetelt a gép, általában 5-15 perc játék után. Elég ideges is voltam, mert ezt a játékot konkrétan meg is vettem, és nem tudtam vele játszani.
Aztán az új táppal már simán :)
DB -
#34883 Catalyston belül hol lehet állítan a játékokon hogy ne legyenek kockásak,mert letöltöttem a Harry Potter játékot de 1280*960 anti aliasing 2*-nél többet nemtud a játék és tiszta gáz? -
#34882 Mellesleg, mint mondtam, egyáltalán nem olyan hangos, mint amilyennek hiszik. Amikor bootol a gép, és egy mp-re felpörög, na az igen. Az hangos. Viszont egyetlen játék alatt sem volt még fele olyan hangos sem.
Van benne tartalék rendesen.
DB -
#34881 Ha mutatsz nekem 170 EUR *közelében* is akár egyetlen ilyen 4890-est, nagyon fogok csodálkozni.
Attól, hogy te erre vagy kényes, más még bőven leszarhatja a zajt, ahogy én is teszem. Egyébként fejhallgatóval játszom, és természetesen egy árva kukkot sem hallok a zúgásból :D
DB -
Dobronski #34880 Majd vesz rá hűtést,ennyi. -
Dobronski #34879 Idle-ben mennyit fogyaszt egy gép? -
#34878 Légyszíves tedd fel akkor azt a WinSeven-t.
64bites szar Vista (no comment).
Meglepődnél, ha tudnád hogy mennyire tud zavarni egy hangos alkatrész a gépemben. Ne haragudj, de legnagyobb butaság volt Toxic, Vapor-X és Atomic 4890-es ATI-k helyett ref. kártyát venni. Főleg PIX-ről.
Szal lehet, hogy nem hiszed de Én vágnám ki a gépemből a 4890-est ahogyan nekiáll hangosan pörögni a venti és tenném vissza a Silent 4870-esem, ami "talán" csak 4x AA-t bírna. Ez szerintem akkor faszság, hogy game alatt nem hallja az ember a VGA-t. Mindenki full hangerőn játszik és mindenki egyfolytában lő, vagy robbant, vagy tököm tudja. :)
A 4890-es jó választás, csak lehetett volna pár ezresért sokkal jobb is.
-
#34877 Szerinted, 220W körül fogyaszt a config. Ennyi vinyóval lehet hogy már 250 is van :D -
#34876 Hogy is mondja a cigány a lóról, aki mindig nekifut a falnak...? "Nem vak... Bátor!!"
:)
Én biztos nem tennék kockára ennyi hardwert egy szaros táp miatt. A te konfigodhoz a 400 minim illene, de még az is necces. A 350 játék a tűzzel...
DB -
#34875 Mondjuk a quad jóval többet zabál mint a DUOm. 4870 nem fogyaszt annyit mint a 88GTX szerintem (55nm vs 65nm). Hát majd kiderül, most egy 350es tápról megy a gépem. -
#34874 Chieftec... -
#34873 :D:D:D Még a mercury is jobb mint egy codegen. -
#34872 Meglepődnél, mennyire csendes... alapjáraton egyáltalán nincs hangja, alig megy a venti. Játék közben persze, hogy felpörög, de akkor meg úgyis a játékot hallod, szóval tökmindegy :D
Azt természetesen tudom, hogy XP-ben is van 64 bites (még mielőtt lámának nézne valaki :), a Win7-et csak a DX10.1 miatt szemezgetem... a Vistát rühellem mint a sz**-t, soha nem lesz a gépemen. A W7 viszont megbízható (értsd: windowsgyűlölő linuxfejű rendszergizda rokon) forrás szerint is egész tűrhető.
DB -
#34871 Szal akkor ez egy ref. hűtős Sapphire 4890 OC kártya.
Teljesítménye kellene, hangja nem. ;)
Igen 64bit-es OS-el (nem Win7-el!) több RAM-ot tudsz beletenni. És szerintem is úgy van, hogy mind a VRAM-ot, mind a System Memóriát használja. De ugye nem csak textúrákra, mert vhol az OS-nek is lennie kell, programoknak a game .EXE-nek, ésatöbbi, ésatöbbi.
Segíts majd Croft barátunknak az FPS-ek összeegyeztetésében... -
#34870 Bizony, a 384 megás 8800-asom hamar meghalt volna a legtöbb mai játéknál :D
Viszont az Oblivion motorjának tényleg nem a textúrakezelés az erőssége, ez tény. Kicsit öregecske már...
DB -
#34869 :)
Ráadásul jelenleg erősödik a forint mint a bolond (267 ft egy EUR???), úgyhogy lassan érdemes lesz nektek is kintről rendelni.
Nem reklám, de a pixmaniatól vettem, ahol is most is van 4870 komoly 110 EUR-ért.
DB -
#34868 Komoly tévedés - a System ÉS a VRAM-ba együttesen tölti.
-
#34867 Az attól függ... programozás kérdése. Az Oblivionnál gyanítom, hogy tényleg nem használja a system RAM-ot, mert akkor tuti kevesebbet töltögetne....
DB -
Dobronski #34866 De mind1 csak 1 évet húzzon ki a codegen tápom.Beszoptam ennyi.Előtte is codegen tápom volt.:D -
Dobronski #34865 De a texturákat nem a system ram-ba tölti be,hanem a vga ram-ba. -
Dobronski #34864 Nem azért,de a codegen se olyan rossz táp,amit gondolnak róla.A mercury már vészesebb.Sok szervergép üzemel codegennel,ezt más forumon is mondták. -
#34863 -
#34862 És milyen márkájú 410es volt az? Codegen?;D -
#34861 Ja, egész egyszerűen kezelhetetlen amit a retextúrázott Oblivion művel, elvileg vagy 2-3 giga textúrát kellene egyidőben kezelnie...
Ez mondjuk 32 bites XP alatt volt, 64 bites Win7 alatt elvileg ez jobban kell, hogy menjen majd, nemde? Eleve több az elérhető RAM 64 biten. Remélem nem mondok nagy hülyeséget.
DB