90029
-
#42907 már nem az? -
#42906 Meg azt írta, hogy ha gyenge akkor vesz egy erősebbet. :)
Én nem veszek, amíg elég a tuning addig tuningolok valamit.
Egyébként a 6000+ attól függetlenül, hogy antituning volt, még lassú is. -
#42905 "Ha majd úgy érzem, hogy erősebb kell veszek egy erősebbet."
na látod, ez nem költséghatékony megoldás, aki nem teheti azt meg hogy vesz magának mindig újat az tuninghoz folyamodik, vagy csak a jó ár/értél miatt is, ha megveszek egy e8400-at és simán tudja tuningal azt mint egy e8600 ami egy 20-asal drágább, akkor melyiket vegyem?
"Attól lesz jó vagy rossz valami, hogy mennyivel tud többet annál mint amiért fizettél?"
Ez baromság, egy tuningolt e8400 nem tud többet egy tuning nélküli e8400-nál, azt is tuningolhatnák, az is tudja az a 4ghz-t vagy többet, max nem használom ki teljesen a processzort, az a gyári 3ghz nem azt jelenti hogy annyit tud a proci és nem lehet állítani, hanem a gyárban annyira lőtték be, költséghatékonyság céljából pl, mert így nem kell drágább hűtőt adni hozzá, videókariknál ugyanez a helyzet, a nonref modelleknél álltalában magasabb órajelen megy a ram meg a gpu, mert ők raktak rá egy jobb hűtőt. (most nem azért írok e8400-at mert hogy az az isten, csak példának hozom fel) -
#42904 Hulye Intel. LGA775 meg most jo vetel lehet mivel kifuto cucc, zuhan az ara. A lapoknak is. Felreerteted, o annyit irt hogy neki megfelel a cucc 3 GHz-el is :) -
#42903 Te csak dobáld a pénzt az ablakon, én inkább megoldom tuninggal. :D -
#42902 Na azért. :D
Kórájok nem érik meg a pénzüket, aki FSXezik egyedül annál vagyok hajlandó megérteni, hogy miért kórájhetet vett (ott is csak azoknál akik tényleg komolyan nyomják, nem csak felrakta kipróbálni meg mutogatni a gépét).
i5 sem éri meg, alig gyorsabb mint a quad. Szerintem AMD oldalon a phenom2 jó választás, ha valaki komplett gépet vesz, vagy a quadok a jó öreg LGA775ön. Intel szerint az LGA775 senkit nem érdekel, szerintem meg be vannak gombázva. :D -
#42901 Kifli a verpisti? :D Amugy a mondadod: -
#42900 Gyorsabban jöhetnek az AMD hatmagosai - 2009. október 11. 14:47, Vasárnap
"Friss hírek szerint ugyanis a világ második számú x86-processzorfejlesztője előrébb hozta a megjelenést, és minden megtesznek annak érdekében, hogy a harmadik helyett már a második negyedévben előrukkoljanak a hatmagos chipekkel. Mindez azt jelentené, hogy alig lemaradva követnék az Intelt, amely a maga részéről szintén a második negyedévben mutatná be a hatmagos Core i9 processzorokat."
-
miniszterke #42899 azt olvastam de gondoltam ti tudtók valami olyat amit még nem olvastam -
miniszterke #42898 nem tudom hogy addig elleszek-e ezzel:D addig vagy vegyek 1 gyengébb procit am3-s lappal és akkor márcsak a procit kell megvenni :D jah lehet hogy igy lesz:D -
#42897 Az határoz meg valamit, hogy meddig bírja a tuningot? Ez nagyon hülye felfogás.
Attól lesz jó vagy rossz valami, hogy mennyivel tud többet annál mint amiért fizettél? Ha egy 3GHz-es proci nem megy 4GHz-en akkor az szar? Ha az 1 kiló kenyér otthon lemérve nem másfél kiló akkor visszaviszed a péknek?
Nézegetem itt a teszteket tuninggal meg nélküle és igazából pár fps-ről beszélgetünk. Persze szép dolog azt beírkálni az aláírásba, hogy 3GHz, de 4-en megy. Még a 3dmark is örül neki, de amúgy lényegtelen.
Már most látom, hogy a 3GHz-es procimat nem fogom soha húzni. Ha majd úgy érzem, hogy erősebb kell veszek egy erősebbet. -
#42896 SG.hu - főlap... olvasgass híreket is :)
-
#42895 Arrol van hir hogy jobban haladnak a kelletenel ezert tavasszal jon a 6 magos varhatoan... :) -
miniszterke #42894 ez a felvásárlás nem volt rossz ötlet csak prociba nem voltak jók de most összeszedik a pénzt az "ati"-ból és 6magosok mikor jönnek kifelé???? -
#42893 Lekaki:D -
#42892 Sajnos az AMD kis hijan belerokkant az ATI felvasarlasaba, CPU fejlesztesre meg nemigan maradt love. Akkor elhuzott az Intel. De mar most kiderult hogy mennyire jo biznic volt :) Jovoben meg meg fontosabb lesz. Nem kicsit lattak elore az illetekesek. Igy kell ezt. -
miniszterke #42891 tudom nem is azért mondtam mert az akkori athlonok nagyon gyenguszok voltak sajna nekem csak akkoriban arra volt pénzem...:S:S amugy mikor is jönnek a 6magos procik??? mert ha nemsokára akkor várok rájuk:D
bocsi a helyesírásért:S -
#42890 Tudom, akkor csak 998 eves volt vagy 999, mittudomen mikor vetted. -
#42889 de mikor vettem az e8400-am akkor meg ezt meg hasonlót lehetett kapni -
#42888 Nem, plusz annyit azert legalabb tudhatnal hogy 1000 eves. -
#42887 nekem 1 db is elég lenne :) -
#42886 hát, amúgy meg nem egy erős proci...
L1 cache :2*128 kb
L2 cache :2x1 MB -
#42885 Radeon HD 5770 in 3-way CrossfireX review -
miniszterke #42884 van aki nem szereti a tuningot.... tehát ez elég rossz oldalról kezdtél el szurkálodni:))) -
#42883 6000+-ra gondolsz? 3,4ghz-ig birta a tuningot kb :S -
#42882 Egyeb butuska kommentet fogsz meg irni? :) -
#42881 Nem azért írtam azt, amit, hogy MOST KELL megvenni egy E8400-ast...!
Az egész mondandóm lényege: "akik annak idején [mint én is] vették ezt a lapot [LGA775] és CPU-t [E8400] döntöttek a legjobban.
Manapság is van bőven választási lehetőség, és van olyan, amit MOST érdemes megvenni... de 4 magosokat bekapkodni gyorsan, amikor jövőre jönnek 6 magosak... hááát.
-
#42880 Hát én is pont ilyenekre gondoltam...
Természetesen, ha megtehetem, akkor én sem maradok a 17" mellett [és ha nem halt volna meg, akkor eddig is 19"-es LCD-n nyomtam volna a break-et], hanem 22-24" méretben váltok CRT-ről LCD-re... amelyik jobban bejön, illetve elérhető lesz.
1920*1200 (1080) = nekem az már rohadt kicsi.
Meg ez az 1680*1050-es LCD is idegesít nem egyszer. [Könyvtárból írok most.]
De ezt legalább még értelmesen látom, 75 cm és 1 m közötti távolságról is [szemüveges vagyok, hidegben kerékpározok, CRT-t is használok, gyógyszert kell szedjek stb. stb., egyszóval nem sokat pihen a szemem, és valamicskét még gyengülhetett is az elmúlt években], ezért nem hinném, hogy lób@szó nagy monitor esetén favorizálnám az 1920-ast.
90%-ban ugyanis szöveget és zenét szerkesztek, fordítok, és emellett fér bele egy kis játék [ha rá nem kattanok valamire] és filmnézés - lehetőségeim miatt nem ultra-brutál-kurva-szuper felbontású, HáDé-nak [angol mániákusoknak: édzsdí] csúfolt [tartalmukat is tekintve] szutykokat, hanem régebbi sorozatokat, és minőségi filmeket...
...premierek olyan szarok, hogy évente max ha 1-2-őre vetek szemet, de leginkább jó 3/4, éves csúszással lesem meg őket, és konstatálom: semmiről nem maradtam le.
Így aztán, a házimozizás sem vonz.
-
#42879 Inkabb a Phenom ... az Athlon-n nem igazan . -
#42878 és mit nézzek a phenom meg athlon procik bukdácsolását? :D
(nem phenom II meg atlon II) -
#42877 cöcööö és hun marad a fullhádés örület? -
#42876 22"-őn az 1680 is tökéletes és anyagilag leggazdaságosabb:) -
#42875 "A bénázik azért szerintem nem igazán állja meg a helyét"
Persze hogy nem... -
#42874 nekem az elődje volt e6550 mégis eladtam -
#42873 ki is néztem az ACER V233HBD monitort, de még gyúrni kell rá, meg majd ha aktuális, ugyis berombolok a monitoros topigba. unalmas már a 19" 1280x1024, meg messze is van mostmár hogy nagyobb szobába tettem. -
#42872 Annyit tennek hozza hogy 24" monitoron az 1920x1200 kicsit jobb filing mint 19"-en az 1280x1024... :)
"Kicsit". Szoval Eg es Fold. En ugy gondolom olyan hardvereket erdemes vasarolni (es meg van ra a lehetoseg) amik teljesitik ezt a kovetelmenyt. Ennyi. Hogy 60 helyett 50 fps -el fut a jatek, kinemsz@rjale. -
#42871 csak a legtöbb user, mint én is pl, nem váltok fél évente, van hogy 1-2 generációt ugorva veszek új gépet. pl P4 3.0 HT-ről váltottam 4magos amd-re, és most jobban megérte ez a konfig, mint egy 8400. én is azt akartam vanni, de lényegesen olcsóbban jöttem ki így, mint az intel (elavultabb) verzióval. -
#42870 E8400 messze a legjobb a kategóriájában - E8500 és E8600 csak sebességben jobbak nála, ár/értékben nem és nem is voltak -, így, akik annak idején [mint én is] vették ezt a lapot [LGA775] és CPU-t [E8400] döntöttek a legjobban.
S azóta nem fejlődött annyit az ipar, hogy sírva kelljen gondolni a "kidobott" pénzre...
Az optimalizálatlan, szar játékok, a plusz magokat ki-nem-használó hétköznapi programok túlburjánzása és az átlagosan nem 26" és a felett asztalon található monitorok miatt nincs égető szükség rohadt erős gépekre...
A magukat maximalistának tartó Vér Istvánkák hagy tömjék csak a pénzéhes cégek [fejlesztők, viszonteladók] zsebét a felesleges [többnyire tesztprogramok 10-30 perces onanizálása miatt vett] teljesítmény érdekében.
Ja, hogy egyes programok, és maga a Ringyóz gyorsabban tölti be ugyanazt a szart, amit egy E8400 és kategóriája pár másodperccel [ne adj isten fél perccel] lassabban?... Hát bocsánat, de ez nem sok vizet zavar.
Persze, aláírásban szépen mutatnak a 4 magos CPU-k, a 4-6 GB RAM-ok, az X2-esek, és a 24-30 inches monitorok, de ha egyszer nem nyújtanak [még] annyival többet, mint egy negyed annyiért megvehető konfiguráció [FPS számokra élvezők csukják be a szemüket!]: az egész felesleges.
2-3 év múlva talán már lesz értelme az egésznek. Amikor a program fejlesztők is nagyjából utolérik a mai fejlettségű hardvereket [miközben majd 2012-13-ban ugye 6 vagy 8 magos CPU-k lesznek divatban, Windows Seven SP3-al, meg mindenkinek legalább 4 GB RAM-ja, és HD 6850-ese lesz illetve lehet...]!
-
#42869 Nyilvan ataludtad az elmult egy evet... Esetleg lapozz vissza par oldalt az AMD topikban... -
#42868 vagy csak nem tudtál linkelni olyan tesztet amiben amd jobb