90029
-
#42948 Akkor sorrendben:
[HUN]FaTaL
"Te csak dobáld a pénzt az ablakon, én inkább megoldom tuninggal. :D"
Blum
" Ez kurva nagy mondat volt! :D" / Válasz '[HUN]FaTaL' üzenetére (#42903)
Blum
"Én 1X próbaképpen felhúztam a procit 3,8GHz-re. Gyári hűtés bírta,de még egy komolyabb játékban is csak +5-8 FPS-t hozott. Na,minden vissza alapra aztán kész. Nekem annyit nem ér meg. Ráadásul így is tudok simán gémelni,ha visszább veszem a proci ventijét és akkor még csendes is! :D"
Na most ezt így egymás után olvasva nem tudom összerakni, hogy mivel értesz egyet. Helyeselsz a tuninggal való megoldásra, miközben leírod, hogy kipróbáltad, és az égvilágon semmit nem számít.
Ne kavarj össze.:)) -
Blum #42947 Én csak egyetértettem Solten papával és tisztáztam,hogy én melyik oldalhoz tartozom. :D -
#42946 5-ös szériát sajnos még nem. :(
Az 15k-s upgrade árat csak akkor adom meg érte, ha fasza a kártya ill. sikerül leboltolnom vele, hogy 58xx-re is tudok majd Nála upgrade-elni tavasszal.
Az a fő probléma félek tőle, hogy a 4870-es széria ára annyira le fog esni tavaszig, ha arról szeretnék upgrade-elni, akkor majdnem a kártya teljes árát ki kellene fizetnem. Úgy látom, hogy a 4890-es széria időtállóbb kártya lesz és szerintem a 4890-es Vapor-X-et akár még eladni is jobban lehet majd később.
Egyelőre úgy gondolom, hogy 4870-ről 4890-re, majd 4890-ről pl.: 5850-re talán jobban jövök ki, mintha 4870-ről kellene majd 5850-esre upgrade-elni. Lehet, hogy addigra a 4870-esek cca. 25k körül fognak mozogni.
PS:
Mennyi lenne a reális ár egy ilyen upgrade-re?!?!
Ki tudja, hátha meggyőzhető lesz. -
#42945 Ez most hogyan jön össze a 42927-es hozzászólással?:D Kb erről beszéltem.
De amúgy egészen röviden leírva: nem minden az órajel.:) -
#42944 Szerintem 15k-t nem ér az upgrade. -
#42943 a forrásod véletlen nemtud szerezni egy hd5770-et? -
#42942 Hmmmmm! 150 új HSZ.
Csak átfutottam a nagyját... Vmi érdemleges is történt, vagy csak AMD vs. Intel ésatöbbi?!
7vgére kapok egy 4890 Vapor-X OC kártyát kipróbálásra.
Ilyet-e: SAPPHIRE VAPOR-X HD 4890 1GB GDDR5 PCI-E OC
- Core Clock: 870 MHz
- Memory Clock: 1050 MHz, 4.2 Gbps
Nem is tudtam, hogy létezik a Vapor-X-ből 2 fajta.
Már alig várom... Ha megtetszik, akkor 15e lenne az upgrade ár a jelenlegi 4870-esmről...
Sajnos 2GB-ost nem tud szerezni a "forrásom". Pedig kíváncsi lettem volna rá nagyon és sajnos Toxic-ot sem. Sebaj! Kibírom majd vhogyan. -
Blum #42941 Én 1X próbaképpen felhúztam a procit 3,8GHz-re. Gyári hűtés bírta,de még egy komolyabb játékban is csak +5-8 FPS-t hozott. Na,minden vissza alapra aztán kész. Nekem annyit nem ér meg. Ráadásul így is tudok simán gémelni,ha visszább veszem a proci ventijét és akkor még csendes is! :D -
#42940 ne kíméld azt a karit amíg van rá gari, inkább addig mennyen tönkre, legalább újrakezdődik a gari, énis így tudok most cserélni ráfizetés nélkül 4850-ről 5770-re cserélni, tönkrement, nem volt ilyen kari pénz vissza :) -
Gibor #42939 Én hasonló képpen vagyok, addig nem tuningolok míg minden fut úgy ahogy én akarom, jelen esetben CPu limitem miatt a videokarim vissza is van húzva 400/600 ra, igyis ugyanúgy fut minden mint ha 750/900 lenne, az előzö videokarimat már húztam (x1600xt) de csak azért hogy egykét újabb játékban pont annyi fps növekedés legyen hogy tudjak játszani. Most a procimat csontra kihuztam +400Mhz de egy tesztem ugyanazzal a videokarival meg rammal valaki +800at rakott nemtudom az enyém miért nem birja (újraindul), de most novemberbe meglesz a cpu ram alaplap és megint évekig tuning nélkül :D:D:D:D -
#42938 -
#42937 -
#42936 :O -
Blum #42934 Pontosan. Én egyenlőre nem tuningolom,jó ez így nekem. Újabb játékokkal nem igen játszom,mert a többsége nagy rakás szar,a kicsit régebbi játékokkal,meg eljátszogatok bőven ezzel a procival. Talán valamikor veszek egy VGA-t,azon kívül semmit. Nagyobb beruházás 2 évnél előbb tuti nem lesz. -
#42933 Btw, majd elfelejtettem:
XFX 4890 Zalman
Very good Annyira hogy terhelve 60 fok korul tartja a kartyat, szinte hangtalanul. El se hittem mikor hallgattam hogy nem hallom... Erthetetlen miert csak most jottek vele ki es miert nem kapott nagyobb sajto hype-ot. Egy qrva teszttel nem talalkoztam. Ott best buy lenne. Nagyon jo kis kari. Talan azert mer mar minden az 5k szeriarol szol... Jah, Gurunak van egy ilyenje (lucky b*stard...) -
#42932 A márciusi és az augusztusi dx9et tedd fel. Fontos, hogy mindkettőt (a játékok szempontjából is). -
#42931 Én is kihasználom ezen funkciót. :) -
#42930 Valaki megteheti hogy ujat vegyen, valaki meg kenytelen tuningolni... -
Blum #42929 Megfelelő drivert szedted le tuti? Win re-install,ha esetleg eddig Nvidia cuccod volt,akkor annak a driverét leszedted? -
asd16 #42928 Hali!
Ma vettem egy Sapphire 4670GDDR4-et!
Olyan kérdésem lenne hogy leszedtem a legujabb CCC-t a 9.9-et felraktam de nem indul el a CCC, igy nem birok beállitani semmit!
Win7em van!
Valami 5let esetleg hogy mi lehet a baj? -
Blum #42927 Ez kurva nagy mondat volt! :D -
#42926 Én meg hozzáteszem [magamból indulva ki]: a többszálú feldolgozásnak köszönhetően, kellő memória mellett a CPU-d képes tömörítés mellett egyebet is csinálni - ezt ugye tudod - és én ki is használom... ergo, leszarom, hogy 20 mp-el előbb végez a tömörítés, mert mondjuk miközben a PowerISO, vagy WinRAR, vagy Vegas, vagy VirtualDub tömörít, én zenét hallgatok, szöveget olvasok, vagy filmet nézek... és így vajmi kevés előnyöm származik az egész "gyorsaságból".
S szerintem, vagyunk így még pár millióan.
Nem nézegetem a kék (zöld) csíkocskát, ahogy kúszik előre...
-
#42925 Nem veszek semmit. Ha nem hajtja ki a VGA-t, akkor tuninggal kevésbé nem hajtja ki és több fpsed lesz, ennyi az egész. Egyébként meg 20% tuninggal pont 20%-kal lesz gyorsabb tömörítésben, videókonvertálásban, képszerkesztésben stbstb.
Ismét elmondom, hogy nem csak játszani lehet egy PC-n. -
#42924 Volt egy PH teszt. Ott szépen leírták, hogy ma, egy újabb generációs proci 3GHz-en elég, nem profitál a rendszered abból, hogy 4GHz-re van húzva.
Ugyanitt írták, hogy az előző generációs proci meg 4GHz-en is kevés.
Ezek a dolgok AMD-re és Intelre is igazak voltak a tesztek alapján.
Ebből én arra következtetek, hogy amire a mostani proci 3GHz-en kevés lesz arra 4GHz-en is. Ilyen formán a tuning csak arra jó, hogy az aláírásban ott legyen, meg a 3dmark-ban több pontot kapjál.
Vagyis ha a mostani 3GHz körüli procid kevés lesz valamihez (mondjuk 5870X2) akkor mindegy, ha 4 vagy 5GHz-re húzod. Mi következik ebből? Veszel egy C i7-et.
Szerintem... -
#42923 Droppol nagyon a lapom, asszem biosban 1,2V. CPU-zben ez 1.14V volt, terhelve 1,1. Ez már erősen lapfüggő.
#42921: Nem lehet összevissza FSB-kel árulni procit. Jó ez így. -
#42922 értem , hát, majd meglesem h meddig tom huzni stabilan, magfeszt mennyire emelted? -
#42921 ahoz már adniuk kéne egy jobb hűtőt is, a fogyasztás is több, nameg annyiért kéne adniuk amennyiért senki nem vesz 2magos procit :D -
#42920 Persze menne, húzott FSBvel. Ha 3,6os proci kell húzd és kész. Nem véletlen nem árulják őket 3,6on. -
#42919 4ghz-t nem mindegyik meg, erősen lap és procifüggő. 3,4ig húztam, nincs 1066os ramom se a tuninghoz (8x420) -
#42918 szerintem mindegyik menne 3.6ghz-n is 0-24, az meg nem az intel gondja hogy egy szar lapba nem megy (max nem kerül be a support listbe, vagy kicsid dolgoznak a bioson...) -
#42917 á, csak kérdeztem h mennyire lehet huzni, de aszem olyan 4ghzig aszem, de mennyin használtad? nekem is 9400om van azt gondolkodom a huzáson, persze csak átmenetileg, csak h kjiprobáljam h birja-e a hűtőm -
#42916 Mert szerinted az asrock alsó kategóriás lapjai micsodák?:D Mondjuk ugyanez elmondható a többi gyártó néhány alaplapjáról is.. -
#42915 Most éppen nem, volt már húzva, de nincs rá szükségem még. Miért? -
#42914 szeva fatal. látom neked q9400 procid van, huzva használod? -
#42913 hulladék asrock...
no komment. -
#42912 Biztosan de o a sajatjarol beszelt. -
#42911 De kétmagos prociról volt szó. -
#42910 Hja, csak az ove 4 magos, szoval addigra ugy is csereerett lehet a dolog... :)
Amugy miasz@rt vartok egy 2002-es technologiaju CPU-tol?? Annyit csinaltak hogy idovel csak finomitgattak, 90 nm helyett 65 nm lett, meg nem zabalt annyit. -
#42909 De az, de már kifutott modell. -
#42908 Tévedsz. Azért állítják 3ghz-re, mert az így legyártott modellek MINDEGYIKE kivétel nélkül, 0-24ben terhelve stabilan viszi ezt az órajelet, az adott hardver és hűtő ehhez van belőve. Az, hogy tuninggal többet bír, az egy dolog, de nem egyformán viszi a 4ghz-t és esetleg nem minden alaplapban. Az intelnek úgy kell gondolkodnia, hogy a hulladék asrock lapban is rendesen menjen a proci. Na meg ugye a feszültség..