90029
-
#44854 Mi kulonbseg van a HD4770 es a HD5770 kozott ??? Az a 160 stream unit ami a HD5770-et a HD4850 fele tolja teljesitmenyben ( kozel a HD4870-hez ) -
#44853 Ja hat nyilvan az is kozrejatszott, presztizs-kiserleti nyul :) . De meg mindig problemas a gyartas. -
#44852 Ez mindig is igy volt, ha megjelent egy uj szeria, kiszortak a regit. Hogy is volt pl. a 3870-el? Megjelenesekor ~60k. 48** elterjedese utan 25-30k. -
#44851 mert ha megnézzük nem sok értelme volt 4770-nek (betették a 4830 és 4850 közé ahol amúgysem volt nagy különbség) ha negyon a presztízsre montek volna akk 4890-et adják ki 40nm-en, de annak azzal a kártyával nem tökölhettek annyit mert gtx275 ellen ki kellet adni valamit, 4770 meg nem volt sürgős ott a 4830 és 4850 között mert volt helyette más. -
#44850 ugy ahogy mondod -
#44849 azért nemhiszem hogy csak azért dobták piacra a 4770-et hogy övék legyen az első 40nm-es gpu (persze ez is benne lehetett a dologban) de ezzel nagyban előkészítették az 5xxx kártyáknak a terepet, hogy ne legyen annyi tökölés a gyártáskor mint emlékezzünk vissza a 4770-nél volt, sok ideig nem volt kapható mert problémák voltak a gyártással, és azt akarták hogy 5-ös szériánál már ez zökenőmentesebb legyen, hogy minél hamarabb eljuthasson mindenhova. -
#44848 kozel £100 esett a HD4890 ara hogy legyen hely a HD5850-nek a HD4870x2-ot HD4890-es aron dobaljak csak vigyek . Mar HD4850-es (amikor megjelent ) aron lehet HD4890-et ( az egyszerubb fajtabol )venni . Szerintem nagyon mergesek a viszonteladok az ATI-ra nehany helyen . -
#44847 A 4770 egy presztizs kartya, tortenelmet akartak es irtak vele (az elso 40nm-en gyartott GPU).
#44840: vilagert se akarom vedeni a profitorientalt cegeket, de a GPU hiany a TSMC szamlajara irhato. Egyszeruen nem tudnak szallitani eleg mennyisegu 5k szeria GPU-t. -
#44846 Nem ertesz, teljesen lehetetlen/ertelmetlen osszhasonlitani a mostani helyzetet az akkorival (nomeg parhuzamot vonni a 3k es 5k szeriaval), a 4890 eroteljesen beleszol a jelen arazasba, vagy a 4870 pl (tobbek kozt). -
#44845 Annyit meg hogy a HD4770 pontosan megert annyit hogy lassak a 40nm elesben. Ugyan azzal a gyartas technologiaval keszul minden HD5xxx kartya csak mas nyakra kerul . ( de meg ebben sem lennek biztos ) -
#44844 Igy kezd osszeallni a story .... mert csak kenyszerbol kerultek forgalomba a HD58xx kartyak , igy nem volt ido helyet csinalni neki a piacon es megfelelo arkategoriaba helyezni . Ekkor lep a szinre az nv a porhintessel a hazudgalassal kvazi ezzel a vesenytarsak/at tudatlansagban tartva mivel nem tudjak mire szamithatnak . Az ATI strategiat valt lenyomja az arakat es hamarabb rukkol elo a HD58XX kartyakkal es hogy csititsa a vasarlokat a HD5770-el . A slogen : mert az elso DX11-es kartya a ATI-tol van .... ez faszsag ... ez egy marketing strategia hogy versenytars nelkul szabadon tudjon jatszani az arakkal addig amig az nv elorukkol ... valjuk be hogy fogalmunk nincs mivel .
Kiraly vagyok az ossze eskuves elmeletekben -
#44843 4770-et valszeg azért csinálták hogy az új gyártástechnológia jó legyen mire kijön az 5-ös széria, arra nem gondolsz hogy a 4770 megalkotása nem ért annyit hogy egy új sort csináljanak és buktak is a dolgon csak azért hogy az új minél hamarabb készülhessen? A gtx295-nél sem akarják sokkal olcsóbban adni, mivel azt a teljesítményt meg tudja a kárty (bár igy is olcsóbb)
Ha meg sokkal olcsóbban adják 4870x2-nél akkor az marad a nyakukon, így az is veszteség, egyenlőre kiszórják az életképtelen megoldásaikat (életképtelen az új generáció mellett) 4870x2-t sokkal olcsóbban az előállítási költség miatt nem tudják adni, és azon sem akarnak bukni, szal 5-ös széria kártyáit csak annak ajánlott venni akinek nagyon kell (főleg 5870-et) -
#44842 hát az elfogyott vagy elveszett:( -
#44841 Pasztát kaptál a hűtőhöz. Avval mit csináltál?:D
#44837: Az x800 mérföldekkel gyorsabb volt, viszont SM2es volt, bár ez 2006ban nem sok vizet zavart. :)
X800XT induló ára valahol bőven 100k fölött volt. :D -
#44840 Ebben az esetben nem igazan a keszlethiany generalja a magas arakat hanem a gyarto . Mint emlitettem indokolatlanul szabtak ilyen arakat a felsokategorias HD58xx kartyaknak ...
Induljunk ki abbol a gyartasi technologia mar meg volt sot ki is volt probalva elesben ( lsd. HD4770 ) Tehat sem sort nem kellett telepiteni sem sort nem kellett atallitani stb ... szoval a keszlethiany egy koholt hulyeseg ami azert van ilyen szinten tartva hogy a leheto leghosszabb ideig tudjak az arakat ilyen szinten tartani. Ez budos ... nv stilus .
Sajnos ez mar elkezdodott a HD4xxx szerianal ( bar ott szerencsesek voltunk mert az ATI elszamolta magat a HD4850-el ) hogy a teljesitmeny dominal az arak megszabasanal. Ezt szepen atultettek a HD5xxx szeriaba is ..... Lsd HD5870 = HD4870x2 ( teljesitmeny ) adjuk annyiert . Bar az eloallitasi koltseg kozel sem annyi mint a HD4870x2 eseten . Fizess paraszt . -
#44839 na most összezavartatok:D
akkor msot van jól?:) -
#44838 mx-2 jó csak kicsit túl van árazva, nem ér annyit az a minusz 1-2 fok... -
#44837 emlékszem, hogy 2006 elején 30 körül mozgott az ára az x800-nak aztán mire összeszedtem a zsét a gépre annyiért x1300-at vettem, bár nem vagyok tisztában vele, hogy mi volt akkor a trend és az új, de eldöntöttem, hogy nem kell nekem nvidia kártya -
#44836 Ez bullshit mert nem is volt rá szükség. Az x800 idejében sem volt 4890 szintű kártya sehol mégis drága volt. :D
Második mondatoddal egyetértek. Várni kell evvel a szériával még szerintem. :) -
#44835 nem hiszem mert akkor zalman is jobban teljesítenének 7 fokkal:D el is raktam magamnak belőle, kérdezte mit csinálok vele? mondom rakok el a procira mielőtt elkenegeted kicsit értetlenül nézet, hogy mi van:D hétvégén lsz időm ki akarom próbálni hogy két féle kenőcsöt kombinálok -
#44834 "3850 mostani kategória szerint 5850"
Ez bullshit, nem lehet osszehasonlitani oket, foleg hogy akkor piacon se volt egy 4890-teljesitmenyu kartya. Azt meg sokan elfelejtik hogy a nagy kereslet a keszlethiany mellett, felfele tolja az arat. -
#44833 3850 mostani kategória szerint 5850, ami sehol nincs 50k, jóval felette van sajnos. Ezért várom a fermit, talán lejjebb mennek az árak. Persze csak akkor ha az nem egy hulladék lesz. :D -
#44832 Hm, val.szeg a Zalman is a csajod arckremet arulja hovezeto pasztakent... AC MX-2 4 ever. -
#44831 4 hónapja már hogy felkentem csajszim krémét és még semmit nem veszített a hővezető képességéből:) ugyanígy jártam én is cpu hűtő le másik gépen teszteltük visszakéne rakni ajjaj nincs paszta akkor most mi lesz?:D elolvastam a pasztás cikket nah mondom azé lekvárt mégsem kenek rá rákentem csajom krémjét(fostam is tőle) de döbbenten azt tapasztaltam, hogy azóta is 7-8 fokkal hűvösebb a cpu-m:) pedig valami zalmanos pasztám volt előtte...konkulzio? egyszerű soha többet nem adok ki pénzt pasztára:) inkább elsörözöm az árát -
#44830 kozel.. kozel... -
#44829 aaaa ... elkestem . En a szorulasra asszocialtam volna .... -
#44828 Senki? Jo, akkor a penzt megtartom magamnak... A valasz egyszeru: a hovezeto paszta nem igazan taplalo, de 1 honap elteltevel is paszta allaga marad. Ami a hovezetes szempontjabol igen egeszseges. -
Blum #44827 Szerintem felesleges. Simán aszfaltozzuk be a picsába az egész gépet,rá valami jó öreg ruszki ventillátor,aztán haccóljon! :D -
Milyen lehet a mustár amikor kicsit megpörkölődik ott a melegben?
-
#44825 én csajom arckenőcsét használom^_^ durván 7 fokkal hűvösebben tartja a procim mint az erre a célra kifejlesztett paszta -
#44824 Nagyon raerhet a gyerek, irigylem... Btw: 5 millio Ft-os kerdes, zsenik. Mi a kulonbseg a jo hovezeto paszta es a lekvar/yoghurt/mustar kozt?? :)
Vagy a csajunk arckenocse kozt?? -
#44823 Lekvár vs. paszta -
#44822 Na jo, nekem ez mar sok...
-
#44821 Van aki a lekvarra ( prohardver ) eskuszik . A szilva a legjobb !!! -
Blum #44820 Volt az a teszt,egész jól működött joghurtal is! Amíg a tag nem vesz pasztát addig a joghurt is tökéletes lenne. -
#44819 Legalabb megforditottad a CPU-n a ventit (most fujja a levegot a cpu lamellekra, ahogy kell te langesz...) -
#44818 Most elképzelem ahogy kis kanállal keni oda a kefirt szorgosan... -
#44817 bacsis tuning?? -
#44816 Nekünk van kaukázusi kefírünk! -
Blum #44815 Van otthon valami joghurt? (viccen kívül)