90029
-
#46642 Hát igen, ennyit igazán megtehetne a közösség érdekében. -
#46641 Bazmeg` fureszeld mar kette, mert kivancsi vagyok...
Mi ez a tobb hely? Adnal linket is? 5850 sem Vaporos, de abbol sincs meg Vapor-X valtozat. Amugy meg erdekes lenne hogy se az 5850, se az 5870 nem Vapor-hutos, a kozepkategorias 5770 meg igen... -
#46640 köszi! -
#46639 Azt a kúrva. De szemét vagy.
Jól van!
Helyes!
Majd nyomj egy STALKER Call Of Pripyat DX11-es Benchmark-ot is. Minden full-on, természetesen.
Nah, gondolom nagy az öröm. -
#46638 Ha viszont nem vapor akkor miért írják több helyen is hogy vapor?
"The main reason why Sapphire didn't made HD5770 Vapor-X is that reference cooler already uses Vapor Chamber technology combined with exhaust air turbine. This engineering solution is superior to typical Vapor-X heatsink configuration, where all hot air stays in PC case.
Now if reference cooler is exchanged with some tin-plate, well you've got the reason to buy HD5770 Vapor-X for some $ above new tinware HD5770." -
#46637 Ugy ertettem, a non-ref-ekre... Az 5770-en az a lemez meg tul vekony egy kamranak. Valszeg benne fut vegig egy apro heatpipe, ami atadja a hot a felette levo bordanak. Meg ugy nezem vaporos cuccokon a kamra valami rez-szeru otvozetbol van. -
#46636 Ja veri hajtek, veri hajtek... A mukodesi elv meg mennyire pofonegyszeru... -
#46635 "maga az alap szolgál heatpipként"
ezt úgy értettem, hogy nincs heatpipe, hanem, a kamra veszi át a szerepét, hogy a bordákra továbbítsa a hőt. -
#46634 pont azt mondom, hogy az szerintem nem is heatpipe, hanem ott töltötték fel a kamrát, majd lezárták, ha az heatpipe lenne, akkor is tök fölösleges lenne, mert ahol van, ott nem éri semmi levegő, és a bordával is alig érintkezik -
#46633 hűűűde űrkorszaki cucc mááá légüres tér van a vga hűtőjében -
#46632 Vagyis azt akartam irni, nem szukseges hozza heatpipe... Ez egy zart kamra. -
#46631 Nem, mert nem az a lenyege, kell hozza heatpipe:
"A hűtés lelke maga a kamra (chamber), amely egy zárt, légmentes tér. A kamra három területre osztható fel, amelyek: a gőzkamra, az átviteli réteg (transportation) és a kondenzációs réteg (condensation). A folyamat úgy működik, hogy a GPU felmelegíti a gőzkamrán belüli vizet, vagy más folyadékot, amely gőzzé válik. A gőz a halmazállapotánál és a hőmérsékleténél fogva kondenzációs rétegig jut, ahol lecsapódik, majd visszaalakul folyékony halmazállapotúvá. Ezután az átviteli réteg elnyeli a folyadékot és a hajszálcsöves megoldásnak köszönhetően visszajuttatja azt az eredeti helyére, a gőzkamrába, majd a folyamat kezdődik elölről." (pc.vilag.hu) -
Blum #46630 na neeee.....
Ez nevetséges.:D
-
strebacom #46629 Megvan!!!
Most megyek melózni a többit holnap...
-
-
#46627 -
#46626 -
Blum #46625 Ma suliban mentem folyosón,jött velem szemben egy gyerek,tornazsák a kezében,amin...
EGY ROHADT NAGY NVIDIA LOGÓ!!!!
volt. Na b+ mondom.... -
#46624 -
#46622 Én asszem dekódoltam, amit írni akart Kifli. :D
Szerintem annyit akart írni, hogy az a kis heatpipe szerű a HD57xx-nél nem más, mint egy beömlő nyílás ahol a Vapor-X folyadékát fecskendezték a réz lemezbe és a végét lecsípték. :D
Legalábbis szerintem vmi ilyesmi.
Ha igen, akkor talán... -
#46621 am lehet pont azért cserélték a coolert mert nem volt elég gazdaságos... -
#46620 pazzeg ez aztán a mondat:
"Tehát fel van töltve valamivel, mert akk 5770-nél az a heatpipra emlékeztető valami lehet, ahol feltöltötték az alapot"
5x estem neki :D őőőő WÁT? -
#46619 "direkt a dragabb modellekre tartogatjak"
tehát akkor 5870 nem a drágább modellek közé tartozik? :D
am ez a vapor hűtés nem az hogy, maga az alap szolgál heatpipként? Tehát fel van töltve valamivel, mert akk 5770-nél az a heatpipra emlékeztető valami lehet, ahol feltöltötték az alapot -
#46618 Áhhá! Szupi! Köszi!
És akkor így már elhiszem, hogy az 5870-esnek is valóban korrekt lehet a ref. hűtése.
-
#46617 -
#46616 Nah, mar a kinaiak is benyomulnak a sz********l a civilizalt vilagba...
Axleeeee!!! -
#46615 jaaa jössz itt nettóval :D már majdnem mentem a bankba kölcsönért -
#46614 Nettó, szóval 150, de igazából még ez is nagyon olcsó... -
#46613 csak? :O -
#46612 Sapphire PCIe HD5970 2GB GDDR5 - DirectX® 11, ATI Eyefinity
2 év
121.369 Ft
WTF? -
#46611 Mingya` linkelem a PH tesztjet, szerintuk az 5850 kulere az 5870-re is eleg lenne... :) Nah, itt is van: Az AMD a középkategóriában is indulót fúj.
-
#46610 miiiii? ilyen kicsi izébigyó hogyishívják tartja hűvösen? aszta mindenségit nekijje há' mivan ha ráteker valaki egy csillát? 10 fok? :D -
#46609 Na itt mar jobban latszik az 5850, kicsit "kibelezve":
Ahogy no a kategoria, egyre komolyodik a hutes is... :) -
#46608 :)
"Gondolom dettó ugyanez van mind az 5850, mind az 5870 esetében is.
?!"
Nem, az 5870 ugye hosszabb is, az 5850 hutoje ugy nez ki ketto heatpipe-ot tartalmaz:
-
-
#46606 Faszák a képek!!!
Amúgy is érdekelt, hogy mi is lehet a borítás alatt. :D
Gondolom dettó ugyanez van mind az 5850, mind az 5870 esetében is.
?!
(Az 5870 Vapor-X-et is elláthatták volna 4db heatpipe-al.) -
#46605 Bit tech szerint az is, egy mini-heatpipe... :) -
#46604 Mert az is?: D -
#46603 Az a kis kitüremkedés a jobb alsó sarokban mi lehet? Úgy néz ki, mint a heatpipe vége. -
#46602 Itt mar jobban latszik, a tulaj "kibelezte", rez felulet erintkezik a GPU-val, amit szimpla aluminium lemez olel korul, egyszeru borda van rajta: link