24942
  • csx7080
    Idén ismét lessz OMÉK!!
  • gibic
    Még van fenn 50ha árpa... de eső nehezíti a munkát... repce a hétvégén valószínű vagy jövő hét eleje.
  • SHADOWEYES7
    Motolla fordulaton visszavehetett volna kicsit akkor talán nem tekerei fel a szárat.
  • serggy97
  • SHADOWEYES7
    Sajnos még várnunk kell a repcével pedig le deszikáltuk.
    Ha nem jön eső a hétvégén akkor jövőhét közepén vágjuk.
  • vidu01
    Aratással hogy álltok? Nekem az ősziárpa lefogyott 50mázsás termésátlaggal.
  • serggy97
  • serggy97
    John deere 6930 premium
  • serggy97
    Here is the new fendt 700
  • serggy97
  • SHADOWEYES7
    Igazuk van.
  • nandorb

Vajdasagban tuntetesek amit a parasztok csinaltak, lezartak az egesz vajdasagban az utakat, 140euro/ha igertek a 100ha-ra a politikusok es csak 10-et akartak kifizzetni. 6napos tuntetes, hetfon kezdtek. Pentekig vmenyire belegyeztek hogy 8honap ig kifizzetik. Amit persze nem akart senki se max. 1honap:D
  • serggy97

john deere 6400
  • csx7080
    Sziasztok!
    Valaki tudna képeket feltenni new holland csx kombájnról?
    Előre is köszi.
  • serggy97

John deere 6820
  • vidu01
    http://www.foldbroker.hu/foldpiac.php
  • repvez
    köszi a hszeke igy egy kicsit világosodik a helyzet, de az árfolyamokrol még mindig nem találtam infot, hogy mennyi egy egység AK vagy HA terület értéke tudom hogy nem egy exact érték de egy tól ig határ jol lenne.
  • eugabesz
    Az AK a föld értékét jelzi,van olyan ami kevesebb,kisebb termésre képes,van ami több,s nagyobb terméshozmú föld....sőt,van olyan hogy egy táblán belül is más-más az aranykorona érték.(Hasonlítsd az aranyhoz,ugye?..van 14 karátos és van 24...pedig arany mind a kettő)
    A földeket,(az osztatlan közös tulajdonút) átlag aranykorona érték szerint lehet területileg némiképpen egyenlően elosztani,ha van egy 30 Ha-os területed,aminek az össz-AK értéke mondjuk 115,annak 3,83 lesz az átlag AK értéke,tehát 3,83 AK/Ha fog belőle jutni.Ha neked van teszem azt 15 AK-d abban a földben,akkor 15/3,83,azaz 3,9164 Ha területed lesz.
    Remélem érthető volt...
  • Micsu
    anno a tszek felbomlásakor így osztották szét a földeket
    egy tábla ami volt pl 100ak kapott mindenki kárpótlásba x aranykoronát "érdem" szerint
  • csonkesz
    Vagy azon az elven gondolkodnak, hogy 1ha 20aranykoronás földön ugyanannyi terem, mint 2ha 10 aranykoronáson? És akkor ugyanúgy számolnak ha-ra és aranykoronával, annak ellenére, hogy az egyik mennyiségi a másik pedig minőségi jellemző?
  • csonkesz
    A közös osztatlanban lévő föld hány ha?

Én sem értem igazából ezt, hiszen az aranykorona végül is egy minőségi jellemző. Akkor hogy osztják el a földet aranykorona szerint? Mert ha nekem van 10ha 20aranykoronás földem, azt ha ketté osztom, akkor is 20aranykoronás marad. De majd valaki remélem fölvilágosít.
  • gibic
    Üdv!
    Ország nyugati részén, pontosan merre fele található? A föld vásárlási moratóriumot kitolták (külföldiek föld vásárlása) ha jól emlékszem 2013-ig.
  • repvez
    remélem jó helyen kérdezösködök, de nem vagyok járatos a témában.
    örököltem egy föld területet és mivel nem foglalkozom ilyennel el szeretném addni vagy bérbe addni, milyen lehetöségeim vannak ere és mennyit lehet elkérni érte?
    az én részem 1,5ha rét , de közös osztatlanba van még 2 személlyel az a terület, ha jol olvasom a papirokban akkor 10,5 AK értékü a terület amiböl az enyém 5AK a többieké 3-3AK.
    Az ország nyugati részén van közel a faluhoz egy tavas nádas rész mellett.
    olvasgattam, hogy elvileg jövöre már az EU-sok is vehetnek földet, érdemes lenne megvárni vele ezt?
    Hogyan kell kiszámolni egy terület árát a fenti adatok alapján?
    Ha bérbeadom akkor azzal mi a helyzet mi a menete ennek?
    remélem tudtok segiteni vagy hogy hol találok infokat erröl
    köszi
  • serggy97

John deere 6400
  • serggy97
  • ZTM
    Már tárgytalan, bocsi a fölösleges hsz-ért!
  • ZTM
    Szeretném megtudni hogy egy 12 lóerős kistraktor, mire használható?
    NEM 4x4 és lenne neki emelkedő, kicsit lazább talaj, szerintem a szántást el lehet felejteni vele, de pl boronálni, talajmarózni, pótkocsit húzni(trágya, lucerna egyéb rakománnyal) jó lehet-e? Sajnos ilyen kis teljesítményű gépet nem láttam még munkában ezért nem tudom hogy mit bír...
  • robi11
    az a fendt tényleg ilyen "gyorsan" ment?:D mert ha igen én meguntam volna az életem is benne xD
  • kennedy69
    Megvadult őstermelő
  • nandorb
    Azert ezek a promo videok olyan viccesek hogy mindig ugyanazt a foldet munkaljak, bezzeg olyan foldet amit par evig nem muveltek rendessen, eketalpat kene torni meg minden ott nem menne ilyen szepen...
  • SHADOWEYES7
    Szerintem bakhátat csinál valami palántának vagy burgonyának stb...
  • vidu01
    És mit csinál? Mik ezek a bakhátak? Ha olyan ügyes vagy hogy belinkelgeted youtuberól a videóit meg használod a nick-nevét akkor már fűzzél hozzá kommentárt is léci.
  • serggy97
    Fendt 716
  • SHADOWEYES7
    Add ki bérbe szerintem.
  • Ekos
    Üdv!
    Szerintetek mit lehetne kezdeni kb. 3ha földdel.Nagyapám kiöregedett,mi pedig fiatalok más fele dolgozunk.Eladni nem lenne szép és nem is akarjuk.Felénk van "energiafűz program :)" ,esetleg.
  • kispalko
    Ebbe teljesen igazad van :)
  • El Ray
    Most 20ha van, az 50ha az egy részcél számomra, első körben annyi bőven elég. Végcél az 300ha, amit 5 év alatt szeretnék elérni. Föld az van környékünkön bőven, folyamatosan kiöregszik minden gazda a környéken. Arról nem beszélve, hogy volt 1 ismerősünk aki visszaadott 200ha bérleményt, mert nem éri meg gabonával foglalkozni...
    Hitel az más kérdés, amíg nem foglalkozom teljes körűen főállásban gazdálkodással, és nagyapám csinálja a munkák nagy részét, addig vékony jégen táncolunk... majd 2 év múlva ha, befejeztem az egyetemet akkor lehet már nagyobban gondolkozni :)
  • kispalko
    Ha jól olvastam vissza akkor 50-ig akarsz művelni? Mennyi van most? Mert akkor sztem simán elég el Mtz 820.2, nem kell nagyobb.Meg gondolom semmi képen nem akarsz hitelbe vágni?
  • serggy97
    Fendt 924+New Holland tm190+Ford 7600
  • case666
    Én végülis úgy gondolkodtam láttam olyan Mtz-ket amilyet írtál hogy megnéztek és jó állapotúnak tűnt az 3 millió-ért láttam legtöbb helyen ezért kérdeztem mennyi a max összeg mert + 1,5 millió és már új Mtz-t vehetnél vagy használt de jó állapotú más típusú gépet (pl. Zetor típust) de ez tényleg csak saját gondolat mindenki mást írna szerintem még annyit megjegyzek hogy ha már elég rosszak a vélemények az újabb Mtz-ről akkor a 2,5 millióért kapnál jó,megbízható 82-est és még talán maradna pénzed is ha olcsóbban találsz 82-est.