24942
  • El Ray
    És jelentkezzek jövőre inkább a pályázatra?
  • El Ray
    Szerintetek, ha sikerül felvenniük engem az egyetemre, azt megjelölhetem, mint végzettséget, vagy pedig inkább szeptemberben csináljam meg a biztonság kedvéért az egyetem mellett az Ezüst és Aranykalászos Tanfolyamot?
  • El Ray
    Hál istennek kibukik a sok szarházi, léhűtő! Meg is érdemlik azok, akik csak a pénzre hajtanak, és utána nem vállalják a kötelezettségeiket. Kamatostul visszafiteni a pénzt, szép dolog, főleg ha már elköltötték valamire... XD
    Az ilyen mocsadékok miatt esik el sok jóember a támogatástól, mert ezek a majmok elhalásszák az igazán gazdálkodni akaró pályakezdők lehetőségeit...
  • saslaca
    Küld erre is! Bár most beborult!De nem lesz itt semmi...
  • JD4650
    Itt most esik, elég jól
  • pickány
    itt semmi eső most is borul de ebből se lesz semmi, mi soha nem kapunk esőt :(:(:(:( olyanok is a vetések. Szolnok
  • gibic
    Fiatal Gazda....
  • JD4650
    ezt amúgy hol olvastad? Én úgy tudom hogy csak kifizetés kérelmet lehet beadni ha már van 1 nyertes pályázatod
  • JD4650
    igen ez így van, de ez senkit sem tántorít el a dologtól mert ott a kedves feleség akinek gyorsan rá iratunk a nevére 10Ha-t és már mehet is.
    Második gond hogy már az is pontozásra megy, szóval nem hátrány a sötét bőrszín
  • El Ray
    Magyarán pontosan a Fiatal Gazdák Induló Támogatása alatt igényelhetnek a gazdák géptámogatásokat is! Kíváncsi leszek ebből mekkora káosz lesz, meg mennyi elutasítás! XDXDXD mivel tudtommal olyan termelő nem igényelhet Fiatal Gazdák Iinduló Támogatását,aki már korábban igényelt valamilyen támogatást...

Igaz én is várom már, ha megtalálnám a módját, akkor indulnék rajta...
    Monduk innen ki nem:D
  • Scamp
    Úgy legyen...
  • Micsu
    "2009. június 15. napjától egy hónapon keresztül ismét lehet igényelni támogatást mezőgazdasági gépberuházásokra!

meglátjuk
  • boyocska
    Veszprém megye, Pápa: vihar, nem sok eső.
    És egy kép:)
  • gibic
    Mosonmagyaróvár: Kicsi vihar az este.
  • JD4650
    itt is esett de nem volt sok.
  • El Ray
    Jó reggelt mindenkinek!
    Itt hajnali 5kor volt egy hatalmas égszakadás budán, azóta nem tudok aludni... :D Kb 15 percen keresztül szakadt elég erőteljesen, majd tána 6ig szépen lassan csendesedett, majd elállt, az ország más területein mi a helyzet?
  • JD4650
    mindenki emlékszik még erre?:D

most ilyen, sztem ez a leggyengébb, de még ez is jó
  • eugabesz
    Szivesem látlak..de ne számíts nagy durranásraNem olyan nagy ez a "gazdaság"
  • eugabesz
    Használom...kevés.
  • pickány
    hát én már gondolkozok de még nem komolyan csak akkor ha nem tudunk még rengeteg hektár földet szerezni . de ahhoz megint rengeteg gépet kell vennni mert minden zöldséghez más vetögép más felszedő más cuccok kellenek.meg ha a földet bevetjük zöldséggel az állatok nem tudnak majd mit enni, trágya az lesz :D:D:D:D:D
  • robi11
    "az mtz mindent visz" :D fasza gépek.
  • saslaca
    Szép kis vasak!
  • passat14
    Fliegl Gigant trágyaszóróval:

John Deere 8200:

Mtz 80 + egy kis tuning:

Silós hw

Manitou 928-4
  • El Ray
    Akkor lesz, ami lesz! :D
    Nem akadok el ilyen apróságokon, amire lehet támogatást igényelni, azt ki kell használni. Amire nem, azt meg más módon kell, hogy beszerezzem. Megtalálom a módját, hogy érdemes legyen fejlesztenem. Előbb a vevőt találjam meg, utána jöhet a termék, és legvégül a gépek...
  • gibic
    Az csak 105 lóerőig volt, ha jól tudom.
  • JD4650
    na mentem permetezni:D
  • El Ray
    Ha eegyeztetek veled időpontot, nyáron meglátogathatom a gazdaságod? Kíváncsi volnék rá, hogy megy egy biogazdaság élete...
  • El Ray
    miért nem használsz Bactofil baktériumtrágyát, az nem tiltott, és a tarlókezeléskor meg vetés előtt magágykészítéskor tudod a talajba juttatni. Nitrogénkötőbaktériumok találhatók benne. :) Érdemes volna kipróbálnod!
  • El Ray
    Megkaptam az ehavi Agrárúniómat, és találtam benne vm érdekeset, Spárgakombájn :D A honlap németül van, de avideót érdekesnek találhatjátok. 2 fajta van belőlbe, akit érdekel nézze meg mindkettőt...

spárgakombájn
  • eugabesz
    Igen,mézontófű lesz benne,kell a nitrogén,mert tönköly búzát szeretnék bele tenni.Nekünk műtrágyát meg ugye nem szabad használni...
  • El Ray
    Nem gondolkoztatok azon, hogy zöldségtermesztéssel is foglalkozzatok az állattartás mellett? nagyon jól ki lehet használni a trágyázás adta lehetőségeket... :) És amellett még jobban is fizet.
  • El Ray
    Ötletnek nem rossz,gondolkoztam azon is, hoyg használtgépet vegyek, de mivel arra nem lehet támogatást igényelni. És a kertészeti gépere most jó pénzeket lehet leakasztani, az nemkem szimpatikusabb. Mellesleg egy használtgépet, ha sok gond van vele akkor a gatyád is rámegy, és ugyanott vagy mint 1 vadiúj gépnél, amit te járatsz be... A 80as már 2x volt felújítva, és már nem éri emg többet költeni rá, ígysem hozza vissza az alkatrészköltségeket...
  • El Ray
    És ezt mind bioban és szerződésre?!
    A pihentetett területeiden mit termesztesz,zöldtrágyát?
  • case666
    Bocs!! nem a Micsuéra akartam hanem az EL Ray-ére.
  • case666
    Sziasztok! hát én abból a 14 millióból inkább vennék egy 3-5 millió közötti gépet(személy szerint egy Zetor tipust) a többiből meg vennék vagy új vagy jó állapotú használt munkagépeket és ha még maradna pénz azt a 80-vanas Mtz-t felújítanám vagy vennék egy olyan Mtz-t amit írtál lóerőben hogy legyen ami haza húzza a nyugati gépet vagy ahogy mondtad szállításra ilyesmire. De ez csak saját vélemény bocs ha zavartam vele valakit.
  • saslaca
    Tökéletes! Így már nagyjából el tudom helyezni. Elég sokat jártunk mostanában Kengyelre és arra mentünk. És kb tudom mi hol van. nem pontosan de kb.!
  • pickány
    hehe :D:D:D:D
    szandaszőlős és rákóczifalva között lakunk pontossan, bekötő ut mellett és 300 méterre meg itt van a 442 es főút. szolnokrol mezőtúr fele kell menni
    Ószandának is hivják ezt a részt
    Így jo ?
  • saslaca
    Szolnok melyik részén? Gondolom hogy nem a 24 emeletesben laktok a pályaudvarral szemben.
  • pickány
    az a baj nálunk is hogy kevés a föld és mégis gabonát meg kukoricát meg lucernát termelünk , de végülis mi nem leadásra hanem állatoknak és mi az állatokat hasznositjuk
  • pickány
    Szolnok