24942
  • robi11
    nállunk úgy villámlik világítás se kell az utcába xD
  • pickány
    itt elkezdett szakadni az eső de már nem sok jelentösége van csak annak számit akinek ki kelt a kukorica. nekünk ki kelt :P:D hálaistennek de ma mentem tárcsázni kiskertet ahol kb 10 szem kukorica kelt ki bár ez mondjuk az ö bajuk volt mert a miénket idöben elvetettük de ök már késön szoltak és utána nem is esett az eső most meg amikor nem számit annyit meg szakad lefekteti mégjobban a gabonákat
  • eugabesz
    Azért mert olyan talajmunkát végez,amire már az ég világon semmi szükség nincs.Van helyette jobb, korszerűbb.Mondjuk,homokos talajon telán még hasznos is lehet,de itt az É-K kötött talajokon már rég nem használjuk.
  • DJKonya
    Nem akarok beállni:D
    Majd elválik milyen erőben van a motor, ha gyenge akkor veszek egy Ladát és bele rakom a motorját.
  • nandorb
    hogy alsz be az IKR-hez?
    Birsz ezzel kultivatorozni esetleg vmi. hasznosat csinalni?
    Vagy csak hulyeskedni?
  • DJKonya
    Gondoltam beállok az IKR-hez:D
    amúgy jó lesz ide a kertbe, nagyapámékhoz, ha más nem maszekolni is:D
  • nandorb
    ezzel ha kesz lesz mitfogsz kezdeni?

Kulonben ezen a nyaron szamitok venni vmi-en kis kultivatort...
  • csonkesz
    Nagyon fajin. :D Először a Wartburg kilométerórába szerezzél mutatót, azzal kezd! :D
  • nandorb
    az eso csinalo raketat nem hasznaljak mert mar tobb 1000szer jo jott volna de a jegverot azt mondom nagyon hasznaljak es eddig jo megvolt oldva ez nalunk ugy mukodik hogy van egy radio allomas ami jelzi az osszes olyan embernek aki evvel foglalkozik,minden faluban/helysegbe megvan vki. bizva ezzel a feladattal...es mikor kapnak jelentest hogy jegfelhok vannak akkor azok a szemelyek megjelennek aokon az alomasokon es a megadott pillantaban felovik...de nem egyenesen a falu/helyseg fole hanem egy masik kovetkezo helyre es ez lancszeruen mukodik mindig masik lovi mas fole...Varosban ezt nem alkalazzak mert ott nincs szukseg ilyesmire...ott nemtesz karokat olyan szintut mint varoson kivul...
  • DJKonya
    Sziasztok!

Tegnap előtt vettem 35-ért egy traktort:D ma vontattuk át hozzánk, húgom keresztapjától vettem és adott mellé egy 4ütemű motort, két váltót, önindítót, meg generátort. Majd apámmal meg egyik ismerősömmel szépen egyesével összerakjuk majd a gépet:)

• JD4650
    ez is talajfüggő mint minden más
  • El Ray
    Azért erre kíváncsi volnék miért gondolod így... Saját tapasztalat, vagy pedig másé? Mitől olayn haszontalan? Ahhoz képest hogy te ezt így gondolod, a világon elég sokan alkalmazzák :)
  • csonkesz
    A jégszemcsék aeroszolokra tapadva növekednek. Mivel a természetben kevés az aeroszol, mesterséges reagens feljuttatásával igyekeznek elérni, hogy minél több minél kisebb szemcse keletkezzen, s így a pozitív hőmérsékletre érve gyorsan elolvadjon. A rakéták azt hivatottak megakadályozni, hogy az úgynevezett jégembriók nagyra növekedjenek.
  • Scamp
    Úgy tudom felénk nem nagyon használják, legalább is én nem tudok róla, pedig olykor jól jönne. Meg mondjuk néhány esőcsináló rakéta is...
  • nandorb
    Az,az nemtom feletek mennyire hasznaljak?

Az ejjel is eppen jokor lottek fel mert lett volna jegg,delutan olyan esso volt meg az este is hogy ilyen hasonlo eset ahogy emlekszem kb. 6evvel ezzelott se volt meg...Este 21korul siman villamlott zorgott akkor meg semmi kb. 22.30korul lottek a raketakat fel...
  • Scamp
    Én a Kecskeméti Főiskolára járok :) Apám érvelését követve Mérnök Informatikusnak tanulok :) Kicsit sem mezőgazdasági a dolog, nem véletlenül.
  • Scamp
    ILYESMIről van szó, csak azok amiket nandorb mond azok megakadályozzák hogy jég formájában hulljon a csapadék. :)
  • csonkesz
    Hm, én még nem is hallottam ilyenről, azért kérdeztem vissza, mert azt hittem, hogy hülyéskedsz és én úgy vagyok vele, hogy amiről még nem hallottam annak utánaérdeklődök. :)
  • eugabesz
    A könyvekben...:(
  • nandorb
    hat olyan vihar volt hogy tobbszor is kuldtek folfele...
    csak erdekel az hogy mit tud az a raketa ott fent es hogy mibol hogy nezz ki...
  • csonkesz
    Mit értesz ez alatt, hogy lövik a jéghárító rakétákat?
  • JD4650
    gruber=szántóföldi kultivátor
    szántás nélküli talajművelés egyik eszköze:D
  • eugabesz
    A grúber a kultivátor és a mélylazító "házasítása",kb. egy kalap sz...rt sem ér,de ha van felesleges gázolaj,csak hadd huzigálja.
  • nandorb
    Felenk lovik mar a jegharitok a raketakat...nem vmi. johogy most esik az eso...
  • csonkesz
    Mostanság attól is függ az ár, hogy a kereskedő kitől vesz... Főnököm tavaly akkor is eltudta adni 60Ft/kg áron a rázott meggyet, amikor sok kisgazda húzta fel pótkocsiszámra a parlament elé leborigatni...
  • saslaca
    Apropó gyümölcsbetakarítás! Hol hogy veszik a meggyet? Itt speciel 50 Ft/Kg. És az a poén hogy 45 Ft/Kg.-ért szedik.
  • csonkesz
    Hát valami olyasféle, a főnök grubbernek hívja. Még nem volt időm tanulmányozni, majd hétfőn megyek dolgozni és jobban szemrevételezem, mert tényleg szokatlan a kialakítása. De nem hiszem hogy lesz rá sok időm, ha beindul a gyümölcsbetakarítás, akkor pirkadattól, munkalámpáig dolgozunk. :D
  • saslaca
    Helló! Valaki nem tud eladó e512-es vagy e514-es asztal emelő munkahengert? Köszi!
  • robi11
    elég homály :D
    de jó gépek.
  • El Ray
    Az Renault meg milyen gépet húz??? Ilyet se láttam még életemben, mi az vm kultivátor?
  • Dénes15

Elnézést a sok képért.
  • pickány
    nagyon szépen ápolt kert :D a miénkről ez nem mondhato el sajnos de ha egyszer megszabadulok az iskola gyötrelmeitöl akkor rajta leszek a témán. kertünkben már a csemege kukorica cimert tolja kifelé meg van hülyülve:D pedig még alig 50 centis, sok oldalhajtása nőőt ki és elfogyott már az ereje és azé tolja a cimert legalábbis nekem ezt mondta vater
  • csonkesz
    Pista bá nagyon érti:

Nekem csak a kicsi jut:

Rázzuk a szilvát Magyarország egyetlen nagyüzemi minőségi kisüsti pálinka főzőjének a Gödöllői Tangazdaságbam:

Húzom a rázógépet 1.

Itt azért van egy pici hatásszünet a videó elején, mert csak a videózással foglalkoztam és elfelejtettem bekapcsolni a helyzetjelző, aminek az a következménye, hogy a rázógép nem kap áramot és a rázófej egy elektromos szelepen keresztül jut nyomásthoz:

Húzom a rázógépet 2.
  • 16gaborm
    Szomszéd TSZ-ből kimentett régi MTZ-je,+mák permetező!!

Hoztak egy pár deszkát egy igen régi csepel teherautóval!

És egy tájkép az udarunkból!
    [/URL]
    Bocsi a sok képért de egy kicsit felkell dobni a fórumot!
    [URL=http://www.asztalostanonc.mlap.hu]2009 Asztalos Szakmai Vizsga!
  • pickány
    aha köszi a felvilágositást :D
  • gibic
    NYME - MÉK ide járok.:D (Mosonmagyaróvár) Hát a magas pontszám relatív, de olyan közepes.
  • pickány
    köszi szépen a választ erre voltam kiváncsi :D
    és nehéz volt bejutni tehát magasak voltak a pontszámok amikor felvételiztél , melyik suli is ez ?
  • nandorb
    szerbiaban nem szamit de naltok mar igen azert irtam a multkor hogy nalatok nincs eselyem...
    Kul. a magyar vizsgam:3-as
    Novenytermesztes:4
    es holnap lesz az amikor az eretsegi munkamat fogom vedeni...
  • gibic
    Nekem számított: érettségi jegyek, valamint utolsó év: év vége és félév. Plusz technikusit is beleszámolták mint pluszt. Nem volt semmilyen felvételi nálunk. Első félévben: agroklimatológia, állattan, gazdálkodási alapismeretek, informatika, környezetfizika, Matek, mg kémia, mikrobiológia, növénytan, nyelv,természet és tájvédelem meg tesi volt. Második félév: agrárgazdaságtan, állatélettan, Botanika, környezetgazd, környezettechnika, műszaki alapismeretek, növényélettan, ökológia, nyelv, talajtan, agrokémia, tesi.
  • pickány
    azt szeretném tudni hogy mi számit a felvételiben ? az érettségi jegyek vagy kell hogy előtte mezőgazdaságiközépsuliba járjak? meg van e külön gyakorlatifelvételi stb.. meg utána ha ez meg van hogy milyen tárgyakat tanitanak csak egy pár példát mondjatok ami értelmes is. és ennyi szeretnék tudni de már 3 szor irtam le és ezért bocs