24942
  • saslaca
    Háááát... Én úgy bálázok most vele hogy az egyik henger melegszik. Ami egészségtelen. Mert ha nem figyelek akkor kigyullad! Az a baj hogy nem értünk hozzá,meg időnk sincs hogy megcsináljuk. Majd ősszel tervezünk venni egy fixkamrásat. Vagy krone-t vagy rollant-ot. Mert ennek már elég sok baja van. De még működik!

Egyik ismerősünk vett egy ilyet:

4,5 millió forint volt. De őszintén megmondom! Ez egy rakás szar! Kicsi és laza és könnyű bálákat csinál. Én egyedül emelgettem,gurítottam,felállítottam a végére. Azért gondolom te is tudod hogy a Hesston báláit nem igen tudja egy átlag ember megemelni.
  • eugabesz
    Ez az unokatesómé,még most vette nemrég,de jól ki van javítva...fainul üzemel.Kitartás,már csak a negyede van
  • pickány
    mi is ma raktuk készre a kombányt már csak az asztalon igazitunk és olaj zsírzás ellenőrzé s tankolás víizszint ellenőrzés beállitások meg ami még lesz és mehet a menet persze video is lesz mert azt muszály :D:D:D:D
  • saslaca
    Mi is olyannal nyomjuk! Egy pár ezer bálát megcsinált már amióta nálunk van! Már 3 napja csak bálázok. :( Van össz. 20-25 hektár sásos szar amit meg kell csinálnom. Már csak kb a negyede van. Eddig 132 bála (megszámoltam :D)
  • Scamp
    Sajnos ez nem viszi közelebb a típusához :)

Holnap felvesszük az asztalt, ha minden jól megy, ma felraktuk a gabona ferde felhordóját és megpróbáltuk befaragni az állítható rostát az alsó rosta helyére, de valamiért mindig kicsúszik a jobb oldali sínből...holnap folytatjuk, mert ma már szétfejeltük a szalmarázóládákat idegességünkben... :D
    Közben homlokrakó kerekét javítottuk ami közben leesett a bakról, azt megpróbáltuk visszaemelni a 82-essel aminek erre eltört az öntvénye amit húz a munkahenger... Tiszta jó volt a nap :D
  • eugabesz
    Hesston,de ahogy gondoltam,hogy 4-től nem lett több,sajna...Volt már ezen a területen 12 is,de hát az aszály az aszály.
  • robi11
    hesston vagy claas rollant (szerintem)
  • saslaca
    Szerencséd lesz ha lesz rajta 4-5 bála/hektár. Szabad tudni hogy mivel bálázol?
  • MTZ fan
    mtz80-as felujítva motorikusan

málna

• MTZ fan
    érdeklődnék hogy nincs-e valakinek mtz 82-ees hajtás?
  • MTZ fan
    asszem én tudok jó áron bontott forschritt alkatrészt!4
    csak most nem toom a kombi fajtáját ilyen dióbarna és fehér
    és El Ray!!
    hány hektárt akarsz?
    mert itt nálunk Vácrátót környékén van dombos táj és változatosak a földek
    nameg fél óra innem budapest
  • eugabesz
    Hát hallod,majd holnap bálázom,beszámolok mennyi lett...de csak 1 Ha-ról van szó és télleg nem valami vastag rendek.
  • saslaca
    Úgy látom ott sincsenek túl vastag rendek...
  • pickány
    nem szar még a helyzet csak meg emlitettem hogy mi is álmodozunk ilyen helyekről tehát én egy ilyen végsö tervere gondoltam hogyha minden összejönne jo lenne ha ez lenne a vége :D:D:D:D
    amugy én is már rég nézegettem ezeket a hirdetéseket de ez rengeteg pénz igaz hogy azok az épületek meg földek rövid időn belül visszahoznák az árát de ebbe nehéz ugy beleugrani hogy még most is hitelt fizetünk és még fogunk is egy jo pár évig. :S de rajta leszünk ezen a témán :D hátha lessz még olcsobb is :D de ez nem megy egyik naprol a másikra hiába találunk jo helyet mert a mostani hellyel is kezdeni kell valamit az meg nem 1 hét szóval bonyolult
    De azért jo ilyenekről beszélni meg gondolkodni :D szerintem:D
  • gibic
    Aratás
  • robi11
    ja értem:D
  • eugabesz
    A nagyobbik Vuk...
  • robi11
    az meg mi a csoda?xD
  • belapeter
    Aha!
    Köszi.
  • gibic
    UMM - 2009.06.14.
  • eugabesz
    Volt kis látogatóm a kaszálón.:)
    [IMG][/IMG]
  • Scamp
    AZ azért emelhető és süllyeszthető mert olyan hárompontos felfüggesztésre van felrakva mint ami a gép hátulján is van. Ha épp nincs szükség a súlyra akkor le lehet akasztani és munkagépet rakni a helyére, pl. front kaszát vagy ekét.
    A súly az elején egyébként arra van hogy jobban az úton vagyis inkább a talajon tartsa az első kereket és így az első hajtás is jobban érvényesül és irányítani is könnyebb.
  • Scamp
    Nálunk is csak magas aranykoronás földek vannak javarészt. Kevés a 20AK körüli.
  • SHADOWEYES7
    mert gyenge az aranykoronája
  • El Ray
    Ha tényleg annyira szörnyű arra felétek a helyzet, akkor sztem mindenképp jobban járnátok valamelyik az általam ajánlott tanyák közül az agroinformon. Tuti, hogy talátok valamit, ami számotokra megfelelne és még árban sincsenek annyira elszállva. Ha meg jól szálltok ki a jelenlegi telepből, még talán fejlesztésekre is jutna pénzetek... :)
  • Micsu
    erre fele nógrádban már 15é is adnak egy ha-t
  • JD4650
    nem is neked írtam:D
    Vannak amúgy könnyebb részek is, meg némi homok, ahol már beérett a búza is nem hogy az árpa
  • El Ray
    nem is szándékozom!:D Az oylan zsíros, nehezen művelhető földek, amik nálatok vannak azok nem is kelenének nekem!!! :D Abban semmilyennemű zöldség nem nőne meg, csak ráfizetés volna számomra. Max szarvasgomba alá,erdőnek volna jó, de arra meg túl jó minőségűek azok a földek...
  • El Ray
    és még van egynéhány ilyen az agroinformon, sőt még nagyobbak is pl hevesben 230Ha :)
  • El Ray
    borsodban találtok iylet,de az ország más területein is mostanában elég sokat hirdetnek(50-100-150-200hektáros birtokokat) alacsony/közepes AK értékkel
    itt van pl 1 amit már fél éve hirdetnek :)
    hajdúsági telep
  • JD4650
    ide ne gyere
    1ha bérlése minőségtől függetlenül 70.000, megvételre millió fölött van
  • belapeter
    Traktorok elején az emelhető és süllyeszthető "súly" az mire van?
    Mit szolgál?
    A nehéz pótokat is elhúzza?
  • pickány
    mi nem ezért keresnénk másik földterületeket!! azért mert az itteni földekért véres harc folyik és ebbe nekünk beleszólásunk nincs pedig nagyon sok földet kellene még szervválni valahol, és azért néznénk más területet hogy ott olcsobban több területre tudnánk szert tenni de ammerre érdeklődtünk meg jártunk már teli volt "roma " (szépen kifejezve mert ez egy fórum ) lakossal. Mi is inkább dimbes dombos területet néznénk de nem a táj miatt hanem legeltetés miatt.
  • El Ray
    Szerintetek merre volna érdemes földet néznem, ami megfelelne az alábbi kritériumaimnak:
    -50km-re a fővárostól
    -reálisan esik az eső(ha esik,ott mindig)
    -zöldség és gyógynövénytermesztésre ideális területek
    -van állattartótelep a trágya miatt a közelben
    -lehessen öntözni, csatorna, Duna közel legyen, esetleg kút

-anyám és apám valami dimbes-dombos teületet szeretne, hogy gyönyörködhesssenek a tájban, de ha már így állunk hozzá, akkor legyen a talaj meszes, mivel szarvasgombának az kell. Abból még mindig jobban meg lehet élni, mint bármi másból.

Van valami ötletje valakinek? Ha másért nem is írom ide, azért hogy foglalkoztassalak titeket és hogy dübörögjöna fórumon a jókedv :D
  • 16gaborm
    Úgy néz ki eddig szép alma termés lesz az idén!!
  • saslaca
    Értem! Nekünk is azért kéne mert a bal oldali el van hajolva. Mert ahonnan hoztuk ott nagyon vigyáztak rá! Fogtak vele valamit.Éppen ezért hajlott el a motollában is két cső. Amiben a villák vannak. Nameg! A motolla emelő munkahengerek is rosszak. Úgy van kitámasztva hogy ne essen le. De persze hogy az élet ne legyen egyszerű: Be van rohadva az a cső amin keresztül a motollát tudod előre-hátra mozgatni. És amilyen szakemberek voltak ott, hozzáfogtak lánggal melegíteni azt az egész szart és sikerült nekik kiolvasztani belőle egy perselyt is. Eszméletlen hogy milyen tudással rendelkeznek egyes emberek...
  • Micsu
    köszönjük majd értesítjük
  • Scamp
    Itt is eseget, nekünk még számít mert az árpa meg a búza még zöld kissé :) neveli a szemet :)
  • El Ray
    Nagyfater ma jött haza Soporonból szanatóriumból, Bábolnánál ált a víz a kukoricákon, a busz alig bírta törölni az ablakot, itt pesten is szakad az eső, most már csak abban reménykedem, hogy Dabas felé megy és ott is lesz 1 kis zuhi, mert a burgonyára már nagyon kell és ott még csap csöpörög. A kötések már kisdió nagyságúak, kritikus idő előtt állunk...

Erőteljesen gondolkozom azon, hogy inkább eladom a Dabasi földjeim, és keresek valami jobb fekvésű területet, ahol ideálisan van 100ha és afölötti birtokméret valahol közel a városhoz(50km belül) és van eső rendesen...
  • Scamp
    Kiskőrösön van egy muksó, Fortschrittokat bont. Onnan hozott apám is munkahengert, 20ezer Ft. és sajnos egy fillért sem enged...de van neki mindenje.