24942
-
csonkesz #22297 Hú, elkezdtük a hétvégén a meggyrázást, azóta reggel 4-től este 9-ig dolgozunk, plusz 10-11-ig karbantartás, mosás. Elég húzós meló, de hálisten ki is vagyok fizetve. :D -
JD4650 #22296 de ha 10cm-s kalászokat hozott, akkor abba azért van valami:D -
Scamp #22295 Nem feltétlenül :) ha nem kapott esőt mikor a magot érlelte akkor hiába olyan magas :) -
Scamp #22294 Én az árpáról beszélek egyenlőre :) Voltunk ma próba vágáson, a gép hibátlan hogy lekopogjam, az árpa holnap kiderül, holnap visszük a mintát ellenőrzésre. -
JD4650 #22293 derékig érő szárak és átlagban 10cm-s kalászok mellett azért jóval több termés lenne mint 3,5t/ha -
Micsu #22292 árpáról volt szó nem búzáról -
#22291 Itt a tavalyi búzapénzt sem kapták meg az emberek. Egyik fickónak 5 millió forintja veszett oda. :( -
#22290 én meg ehez a leadásos témához nem szolok mert nem tudok, azért mert mi sose adtunk még le terményt mert az összeset megetetjük ha kevés van ha sok :D:D:D:D -
El Ray #22289 Hát ti nemtom hogy vagytok vele, de mivel nagyfater elég jóban van az Ócsai Malom vezérigazgatójával, mi oda visszük, mivel régóta ismernek.
Nekünk 46000ft/t mondtak, igaz, nemtom hogy rámegy e még az áfa vagy a kompenzáció. 5ha búzánk van, és még a mienk is félig zöldes. A mi búzáink derékig érnek, a kalászok viszonlag tűrhetőek(kb 10 cm hosszúak)
szerintem nekünk olyan 3,5t/ha átlagtermésünk lesz... DE még meglátjuk... Nem szólom el magam még előre, majd ha aratunk beszámolok róla... -
boyocska #22288 Üdvözlet, máma suliból jövet kaptam le:
ellőtte ment egy John Deere + Claas Liner 3000 mint a Fendt, csak sajnos hirtelen történt az egész és a Fendet tudtam lekapni :S :) -
Micsu #22287 ilyen áron nem érdemes eladni, nálunk megy raktárba -
Scamp #22286 Itt még nem száraz, de holnap délután próbavágás és minden kiderül.
Árakról ki mit tud?
2500-2700 HUF +kompenzációt mondott erre felé minden felvásárló. Ahogy elnéztük az árpát jövőhétig még várnunk kell vele.Sokan beleálltak már az árpába de mindenkinek 17-18-as vize van a látszat ellenére. De félünk hogy jövőhétre lejjebb nyomják még az árakat. Ha ez így lesz akkor nagy gondban van mindenki. :S De nyugtával a napot...egyenlőre még az utolsó felvásárlót is elő kerítjük a föld alól is...csak mondana többet... -
laca9210 #22285 Végeztek az utolsó simításokkal ebéd után kivonulnak meg majd én is :D. Egy másik cég már reggel kint volt de nagy volt a harmat és délig ők is pihennek . Véleményem szerint egy közepes termést várhatunk hála istennek felénk viszonylag jól bírta az árpa a szárasságot és kevés a homokos terület. A hét végefelé pedig kukorica vetés a közeli tehenészet számára . -
#22284 Itt néhány helyen már a kukorica is kezdi megadni magát. -
JD4650 #22283 itt már a búza is felsült a homokoson, még jó hogy mi oda napraforgót vetettünk, az eddig még bírja -
#22282 jaaaaaaaaaaa.oké vágom már :D
egyébként tényleg nekem még nem aratható az árpám hála istennek a fekete csipákás földnek,mert ahol homokosabb ott már tényleg felsültek mondenhol -
JD4650 #22281 laca9210 írta hogy aratnak ma-> te kérdezted hogy felsült-e?
én írtam hogy már nagyon sok helyen normálisan beérett az árpa azért aratnak, de gondolom a tiéd még elég zöldes->erre írtam hogy ha a környékeden lakik laca akkor neki is zöldes lenne az árpája ha nem sült volna fel:D -
#22280 ŐŐŐŐőőőőőő, ezt nem értem :O -
JD4650 #22279 jó a laca ott lakik a közelben akkor más:D -
#22278 Akkor ma csinálok fotót az én ŐSZI sörárpámról,hogy milyen és megérted miért csodálkozom! -
JD4650 #22277 mi sült ott fel? Már nagyon sok helyen aratnak.
Gondolom azért beérett, nem csak kell a hely a silókuknak -
#22276 felsült? -
laca9210 #22275 Sziasztok! Nállunk ha minden igaz ma elkezdődik az árpa aratása mert a helyére silókukorica lesz vetve. Megpróbálok képeket és vidit csinálni,addig is mindenkinek további szép napot. -
Scamp #22274 Beszarik beszarik, gyorsan nem lehet vele haladni de ha normális állapotban van akkor halad az ember. Nekünk is Hesston van és azért egész szépen dolgozik. -
#22273 Ja! Az 1.5-ös bálákat csinál.(mármint szélességre) -
JD4650 #22272 rollantra értette -
Micsu #22271 ".Az viszont igaz,hogy csak 1.25-ös bálát csinál,de mindaz a szállítás miatt van."
minek mérjem le mikor te már "lemérted" -
eugabesz #22270 Aáá..a hesston szélesebb...biztos.Mérd meg!
-
Micsu #22269 a magassága 1,25 nem a szélessége, szinte mindegyik körbálázó 1.20as széles bálát csinál, még akkor is ha tudja a 2m magasságút
az igaz hogy lehet állítani a tömörséget de középen sajnos a szénát nem bírja rendesen összetömöríteni, esetleg a szalmát meg a lucernát a szár vastagsága végett
-
eugabesz #22268 Egy vállalkozónál dolgoztam Belger hengeres bálázóval,s csak beállítás kérdése..(mivel én értek is hozzá :) )milyen tömör bálát csináljon.Az viszont igaz,hogy csak 1.25-ös bálát csinál,de mindaz a szállítás miatt van.Így a két bála nem haladja meg a Magyar közutakon elvárt 2.50-es szélességet,ha egymás mellett szállítod.
na azzal soha semmi nagyobb bajom nem volt,igaz viszonylag új volt mikor én elkezdtem vele bálázni.Annál nem kellett megálln,mert megcsúszott a szíj a szalmánál. -
El Ray #22267 ráadásként a nagykocka bálák sokkal lazábbak és ezért érzékenyebbek sokkal az időjárásra, amíg nincsenek kazlazva. elég könynen beáznaka tarlón... -
El Ray #22266 még használtan is iszonyatosan drága, még régebben hirdette a Hunland az 1ik kockabálázóját. 2002es Claas nagykocka bálázó, asszem 200000 bálát csinált és 22millió+áfáért hirdették... -
JD4650 #22265 együtt értettem iszonyat drágának, a bálázó csak simán drága:D -
Micsu #22264 hidd el nem azért nem vesznek a gazdák kocka bálázót mert drága, hanem mert teljesen más technológia kell mellé ami még drágább mint maga a bálázó, az meg a másik hogy csak nagy állattenyésztő telepeknek éri meg ez a tip beruházás -
JD4650 #22263 én alapból nem vennék már körbálázót, csak az új kocka bálázót iszonyat drágák... -
Micsu #22262 Ha szted a hesston jó bálázó akkor te még nem láttál jó bálázót úgyhogy hagyhatjuk is a témát -
#22261 Látszik hogy te vagy nem dolgoztál még Hesstonnal vagy dolgoztál de nem értettél hozzá... -
#22260 a hesstoba annyi a szar szerintem hogy nem lehet vele zöld lucernát,füvet stb bálázni mert beragad:S -
Micsu #22259 A Rolland is 1.25ös bálát csinál, és mivel hogy hengeres nem fog olyan tömör bálát csinálni mint egy szalagos bálázó, főleg ha a bála közepét nézzük! A Hesstonról meg annyit hogy kínlódás vele dolgozni főleg ha sietni, haladni kéne, mindig beszarik rajta valami! -
#22258 nem is tippeltem rosszul...