24942
-
El Ray #22337 Sikerült végre találnom 1x használt mikroszórófejes öntözőrendszert a neten. CSütörtökön szóbelizem, drukkoljon mindenki!:) Azután nekiveselkedem a kutatómunkába. KITE-t fel kell majd keresnem Dabason, hogy tudjanak adni nekem 1 tételes árlistát egy új mikroszórófejes öntözőrendszerről. Az alapján eltom dönteni, hogy mennyiért volna érdemes megvennem a használtat. Csak még ki kéne találnom a módját, hogy ki is termeljem az árát... -
El Ray #22336 Azt a...! Ilyen sűrűn vetett napraforgót sem láttam még! Hány cm-re van az vetve? :D -
Scamp #22335 Az első az 11 bála ugyanarról a 3ha-ról. -
Scamp #22334 Beleálltunk ma az árpába mégis, holnap reggel megy apám az első fuvarral. Vittünk ma mintát elemeztetni. 10,8-as vize van és 70,6 a Hektolitersúly. Első osztályú árpa és így is jóval tavalyi ár alatt lehet csak eladni...még csak nem is biztatnak áremelkedéssel.
Első vágásra olyan 25-30q-ra számolunk így nagyon optimistán hektáronként. -
#22333 Az már valami! Én az első kaszálásról hoztam le kb 15 körbálát. Ja cirka 7 Ha-ról van szó. -
Scamp #22332 A mi lucernánkat csütörtökön vágta fater másodjára. Igaz hogy 3ha-ról 8 bála nem sok, de legalább nő. -
Scamp #22331 Itt volt eső, de jég nem hála az égnek. -
#22330 nézegessetek jégkárt -
#22329 felenk mar esik... -
#22328 -
#22327 jön az eső -
Micsu #22326 akgba indul valaki? -
#22325 Nem lesz itt rekord termés semmiből! Se gabona,se lucerna. :( Éppen tegnap néztem meg a lucernaföldjeinket,hát mitmondjak, siralmas. 1 hónapja vágtuk kb 5-10 centire fakadt ki, az semmi. Az a baj hogy minden nagyon drága lesz,ez jó is meg rossz is,hisz eladjuk a gabonát most még aránylag közepes áron (már aki eladja),aki pedig nem az megvárja amíg drága lesz(azért lesz drága mert nem lesz), De ha drága lesz a gabona akkor megy fel az élelmiszer ára is. Innen már csak idő kérdése hogy mikor nő az ára a szállításnak,üzemanyagnak (bár annak már most is nő)...stb. Hatalmas örömünkre itt ez a hülye világ válság is. Nem tudom mi lesz itt de ne számítsunk jóra! :( -
JD4650 #22324 persze, eladjuk a magot
de abból se lesz rekord termés idén, főleg így hogy mindenkinél késöbb vetettünk 1 héttel -
#22323 Ti a kukoricát aratás céljából vetettétek? Mi is vetettünk kb 10 Ha-t de mi lesilózzuk. -
JD4650 #22322 ha másképp nem megy:D...
jó jó2 jó3 jó4
elmegy elmegy2 elmegy3
rossz rossz2 rossz3 -
#22321 Hát bízzunk benne! A szalmát is jó lenne elpasszolni, nem hiányzik a tarlóégetés:D -
#22320 Szerintem nekünk a tavalyi 30q meglesz idén is! Holnap teszek fel képet a búzánkról! Hát de kukoricánk az semmi nem lesz!:S -
Scamp #22319 Szerencsés részen laktok. Nálunk nincs külföldi vevő rá ezért megállt az export is. Azt mondta akinek tavaly eladtuk hogy ki se mer állni az árakkal (2400+kompi), mert meglincselik. -
JD4650 #22318
-
JD4650 #22317 jó
elmegy
szar
-
#22316 ok.köszönöm.mindenkepp elolvasok par idevago irodalmat.amugy erdelyi vagyok.szilagy megye -
JD4650 #22315 -
El Ray #22314 Melyik tájkörzetbe/régióba tartozol? A tanácsom a az volna, hoyg nézz utána valamelyik könyvesboltban, lehet többféle könyvet kapni a szőlő termesztéséről és a fajtákról is. Ajánlott a régióra jellemző fajtát választani vagy a magyar fajtákat, de ez ízlésfüggő is, telepíthetsz akár számodra kedves fajtákat is. Ajánlom figyelmedbe a kadarkát, kövidinkát, sárfehért, ezek tipikus magyar fajták, de sok gondoskodást igényelnek. Keress ellenálló fajtákat, amik kevés permetezést igényelnek.
Igaz nem vagyok nagy borszakértő, de a szaklapok és a mezőgazdasági műsorok által azért valamicske ragadt rám is...:) -
JD4650 #22313 -
El Ray #22312 Én ahogy említettem, még 1 hónapja, mint régi partnernek az Ócsai Malomban nekünk 46000Ft/t ígértek, de nemtom hogy erre jön e még bármi(áfa,kompenzáció). Ezt az árat fizetik a szerződéses partnereiknek is. Ki mekkora termésre számít az idén? Milyen árak vannak az ország többi részén? -
#22311 -
JD4650 #22310 először alacsony, aztán rájönnek hogy az alapból kicsi termést senki sem fogja eladni nevetséges áron és majd növekszik, reméljük -
#22309 A búza milyen árban várható? Mert nekünk lesz eladó, s jó lenne nagyából képben lenni=) -
JD4650 #22308 és 2 ilyen szépség hordta az árpát
-
#22307 Szép kis darab! Nekem tavaly engedték hogy arassak a lexionnal. Egy élmény volt. :D -
JD4650 #22306 9660
itt van 2 új lexion, még nem tudom milyenek -
#22305 John Deere WTS 9640? Itt tavaly JD WTS 9680i volt meg egy Claas lexion 560. Remélem idén is jönnek. :) -
JD4650 #22304 Itt is megkezdődött az aratás, amit arattak az elég gyalázatos volt 35q körül lesz az átlag
2450ért veszik úgy ahogy van, nem jön le belőle semmi
-
#22303 sziasztok!
mivel külön forumot nem talaltam szölö vagy bortermeles temaban ide irok.
örököltem egy kis szölöst de nem valami minösegi ültetveny es ki szeretnem szorni,majd mivel feher es vörösbor egyforman a kedvenceim mindegyik szeretnem hogy legyen 50-50%ban
-milyen fajtakat javasoltok es miert?
-mire figyeljek fajtavalasztasnal?
a szölöhegyen rengetegen termelnek szölöt de legtöbben csak magancelra es a minöseg is nagyon valtozo,de vannak nagyon jo borok is vörös es feher feledes kategoriakban.valaszokat elöre is köszönöm -
#22302 itt jobb az árpa ára
3000+ÁFA
-
#22301 Tanulás közben kikukkantottam az ablakon és láttam hogy kint a Taliándörögdi Szürke marha állomány egy kis része a legelőn.:
Szorítsatok Pénteken Szóbelizek Asztalos Szakmából!!! -
Scamp #22300 Nah emberek. Árpa aratás kezdődik holnap.
2700+kompenzáció a végleges. Azt a tanácsot kaptuk hogy nem éri meg várni.
70 Euró/tonna áron viszik az olaszok az árpát, ennyit pluszt sikerült megtudnunk.
Azt hiszem megyek készítem a pótkocsit. -
Scamp #22299 Persze...toklász az van :) nem jelent semmit sajnos, itt is volt egy kép amit szúrtam egy kalászról a kezemben, az is legalább 10-12 centis volt de ott sem lett több 22q-nál. Ha nem kap jókor esőt akkor kakukkoltak neki. -
#22298 Mennyiért rázzátok a meggyet?