24942
  • nandorb
    Uborkatermesztést irtam az oklevél-re:D
    Ha kell majd feltöltöm mikor lesz időm rá.
  • Micsu
    kb 8500
  • eugabesz
    áá...nem sokat,nemrég írtam már azt hiszem...de mind1 nem titok,egyenlőre 2000 kg 6-9 cm-re van rendelésem.(természetesen Bio-ban)

Apropó mi az ára most 1 q repcének??Tudja valaki??
  • nandorb
    mennyi uborkat termesztesz?
  • Micsu
    hát ez nem hesston, ezzel lehet haladni :P
  • eugabesz
    De kéne egy eső az uborkámra...tudom,hogy aki arat az megkövez érte,de akkor is jó lenne egy akár milyen nyári zápor..
  • boyocska
    Pöttinger: VARIOPROFI 6165 LSC, és szalagos.
  • Micsu
    szemre szalagos
  • saslaca
    Lehet hogy érdemes lenne vele foglalkozni. De az a baj hogy nem tudok róla semmi. Csak annyit hogy létezik.

boyocska! Az a bálázó fixkamrás vagy szalagos?
  • saslaca
    Szerintem Vicon.
  • Micsu
    pöttinger 6165 lsc?
  • JD4650
    Itt a búza ilyen sárga, nem hogy az árpa:D
    2 hét aztán le is lesz aratva

• boyocska

• boyocska
    Jó lett a videó Zoli
  • Scamp
    Termelj Csipkebogyót :D 6000Ft/liter
  • saslaca
    Le vagyok maradva! Kösz az infót!
  • Micsu
    2 főzdés ismerősöm is van, fél liter 2.200 és 2.400+áfa körül van
  • El Ray
    Budapesti Nagybani piaci árak

sztem, ha bio akkor nem feltétlen, a konvencionális is 200-180ft volt 2 hete és most meg már csak 120-140ft/kg, de ezt te döntsd el...
    erre bármikor támaszkodhatsz, ha árra vagy kíváncsi. csak rárakod még a 1,5szeres bio-s szorzódat(100%+50%felár):D
  • saslaca
    Én nem sokat tudok a pálinka árakról de az biztos hogy 1000Ft felett van /liter. Jó üzletet lehetne belőle csinálni.
  • eugabesz
    Még nem döntöttem el,de nagyon hajlok az Egres felé...természetesen Bio-ültetvény lesz és semmi gond az eladással.
    Most rendeltek(na jó nem most a múlt héten) meg 2000 kg 6-9 cm közötti uborkát ,kovászolni akarják,de még az is előferdülhet ,hogy azt is nekem kell megcsinálni.Arra még nem egyeztünk meg.
    Szerintetek a 200 ft/kg ár megfelelő??
  • Scamp
    Hmhmhm...belendültünk az árpával. Holnap igyekszem képekkel szolgálni. Egyenlőre 30-32q/ha az átlag, de még az elején vagyunk kicsit :)
  • nandorb
    Befejeztem a középiskolát és most gondolkozzok hova tovább:D
    Gondolkozok gyümolcs és szőlőtermesztésről/Mezőgazdasági technikáról/Növénytermesztésről csak nemtudom mi érdemesebb...
  • pickány
    amugy ez nem poén a megypálinka arra mindig van kereslet és drágán is adják :D
  • saslaca
    Bizony! Gyümölcs feldogózók kellenek ide mégpedig gyorsan. Még a konzervgyár is jó lenne. Vagypedig! Nincs finomabb a meggyes piskótánál!
  • saslaca
    Nagyon szíp az a John Deere Permetező! A ponyváról csak annyit: Mindegy az hogy mi van rajta csak ne érje semmi a magot.
  • El Ray
    Milyen ültetvényt szándékozol telepíteni? Jelen pillanat bármit, csak ne meggyet és őszibarackot! :D

Ahogy elnézem a meggy felvásárlási árakat, eléggé a béka segge alatt van már megint. Elég sokan be fognak sokalni ez évben is... Ha így folytatódik, rohamos ültetvény kivágások lesznek a közeljövőben, hacsak ki nem találunk valamit és elkezdünk építeni meggyfeldolgozókat(lekvárok, meggybor, meggyvelő, új kiválló magyar élelmiszerek) vagy pedig azt a rengeteg meggyet felhasználjuk a Híres Neves igazi magyar meggypálinkáinkhoz, amivel dömping áron elkezdjük meghódítani a világpiacot...
  • JD4650
    hámméd ponyva, jó az:D
  • passat14
    Gabonaszállítás a malomba, és a jó kis "ponyva"

John Deere permetezőgép
  • nandorb
    ez vmi. betegseg ami a sebeken juthatott be...gondolom metszes utan nemvolt permetezes es az utan...
  • Zoli108
  • 16gaborm
    Nyitó képem lemaradt
  • 16gaborm
    http://kep.ivpicture.hu/125104.jpg
    Ezek a képek milyen betegségre utalhatnak?
    Ha valaki tudja lécci irjon le róla minden információt!
    Amúgy alma ültetvényesben bukkant fel a kor

• eugabesz
    Én igen...de még variálok az ültetvényen,hogy csinálok-e?
  • El Ray
    Te szerintem inkább vedd meg az öntöződobomat:D azzal sokkal jobban jársz, mert azt mindenütt tudod használni, málnában,sütőtökben,kukoricában,gyümölcsösben, burgonyában vagy amit még termesztetk. A mikroszórófejes öntözőrendszernek nagyobb hasznát veszed, ha intenzív zöldségkultúrákkal foglalkozol pl káposztafélékkel,burgonyával, sárgarépával,zellerrel, ami gyakoribb önözést igényel kevesebb vízzel. Nem mellesleg 1ha mikroszórófejes öntözőrendszer annyiba kerül, mint amennyibe egy jó állapotú használt öntöződob kerül... 6-800000ft/ha attól függően hogy milyen szórófejeket veszel hozzá és PE vagy pedig flexibilis csövet használsz + függ a szárnyvezetékek hosszától is...

Mihez akarnál te venni mikroszórófejes öntözőrenszert?
  • MTZ fan
    emgem is érdekelne a mirkoszórós rendszer
  • Scamp
    Van 3ha újvetésű lucerna, azt most fogjuk először vágni, mert kissé feljött a gaz is benne. Most az esőkkel kezd az is normálisan kikelni eddig lehetett látni a sorját.
  • saslaca
    Mi szerintem le sem vágjuk másodjára...:(
  • PaIdoo
    mi már levágtuk 3 napja a lucernát most talán 1-2 bálával lesz kevesebb mint az első kaszálásnál
  • JD4650
    én meg 23-24-25 közül valamelyik nap:D
  • JD4650
    gondolom 76 hogyha a kultivátor nem vágta ki...
    nem olyan kicsi mint amilyennek látszik csak kocsi tetejéről fényképeztem:D
    jövőhéten már virágzik