<b><font color=green>Mezõgazdasági fórum</font></b>

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

16gaborm
folyt.:

TDU.:Meszi20 Amd Athlon 64 Sapphire Radeon HD 2600XT

16gaborm
Egy kis képcsoportotállítottam össze "Ahol én élek!" címmel:

TDU.:Meszi20 Amd Athlon 64 Sapphire Radeon HD 2600XT

Megeri megnezni.....................Claas Xerion.stb.....
Dan mezögazdasag Szlovakiaban
saslaca
Nekünk azért ki kéne festeni az 512-est mert nagyon szarul néz ki. Majd ha tesóm visszajön karakószörcsögrõl akkor majd rakok képet.Ugyanis rajtahagytam a fényképezõn a képeket õ meg elvitte a gépet.

saslaca
Én szeretek festegetni! Azt a kék fortscrittot amirõl tettem képet azt is én festettem 90%-ban. 5 kiló festék kellett rá!

Szívlapát: Ápol és eltakar :D
Neeeheheheeeem festegetünk :) Költségtakarékosság és feltûnés mentesség, valamint "õrizzük eredeti szépségében az értékeket" mozgalom...nah jó, inkább csak költségtakarékosság...meg idõ sincs ilyesmire.

Optimista hiszi, hogy a lehetõ legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

Azok itt is szépek, vagyis egész jól néznek ki de ha nem kapnak esõt akkor elkezdenek hamar beérni és cseszhetjük mert nem lesznek szemek a kalászban.

Optimista hiszi, hogy a lehetõ legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

saslaca
Úristen! Utólag kérek elnézést amiért nem tudok olvasni! <#nemtudom><#nemtudom> De az nem baj ha csúnya! Egy kis festék ápol és eltakar.

árat nem tudok, de nálunk elég jók a búzák:)

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

Egyre nagyobb károkat okoz az aszály mostanában, kezdhetünk aggódni az idei termések miatt... Ennek hatására megint emelkedni látszanak a felvásárlói árak, tud már valaki valamit az ezévi árakról?
Tényleg nem rossz gép a Massey Ferguson, bár nálam még mindig a Fendt 936-os jön be<#eljen>:)

Nekem is lesz egy 3ha helyben meg egy reptér tõlünk egy 12Km-re. Fincsi lesz csak az oda-vissza út is az 50-essel.
A kombájnt csak át kell szerelni gabonára, ki kell cserélni egy tömítést az orbitban, meg be kell foltozni a szalmarázót, ez így egy hetes munka kb. Meg lehet hogy dob szíj cserés, mert mintha kicsit égett lenne az oldala.

Motor SisiDiesel Ctius 8,4 liter CTA
MAX telj. 370 LE
MAX forgatónyomaték 1,540Nm

Tarolt a Massey Ferguson az Év Traktora 2009 versenyen

A Massey Ferguson 8690 nyerte az EIMA International Machinery Show Az Év Traktora 2009 és a Golden Traktor Design díjait. A versenyre egész Európából érkeztek traktorok.
A húsz neves gazdálkodási magazin újságíróiból álló zsûri csak "clear winner" névvel illette a Massey Ferguson 8690 traktort, amely a verseny két top-díját is elnyerte (Traktor of the Year 2009 és Golden Traktor Design).

A versenyen a termelõk nem vehetnek részt, a zsûri független és elfogulatlan rendszerben értékeli a traktorokat. A szakmai zsûri értékelése megmutatja azt is, hogy a termelõknek milyen fejlesztéseket kellene végrehajtaniuk, hogy azok alkalmazkodjanak a széleskörû terménykínálathoz és a munkakörülményekhez.

A zsûri szavaz minden traktorra, és 1 és 7 pont között értékeli õket a következõ jellemzõk alapján: motor, erõátvitel, elektronika, hidraulika, a kezelõfülke kényelme (cab comfort), technikai újítás, design és lehetséges opciók.

A Massey minden szempontnak kitûnõen megfelelt.

Fotó a traktorokról

pickány
mi is elõvesszük az IH kombányt de elõtte 2 hektár lucernát kell sodorni meg bálázni meg behordani pedig már 1 honapja probáljuk a kombányt helyre rakni de mindig van melo :D:D:D
ja és még 2 hektárt kell kaszálni is

Figyelj és tanulj mert az ember a saját tapasztalataibol tanul a legjobban!!!

Ahogy JD4650 mondja :) ELÕvesszük. E514 :) Kicsit csúnya kicsit régi de a miénk :)

ELÕveszik a meglévõ 14est:D

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

<#fejvakaras>

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

saslaca
Milyen kombájnt vesztek? És ha nem vagyok indiszkrét akkor elárulnád hogy menyiért?

Elméletben a héten elõvesszük a kombájnt mi is, meg rendsodrózni megyek a hétvégén ha minden igaz :)

ZTM

nandorb
Uborka termesztesrol kellett irnom epp most kuldtem el a tanaromnak hogy nezze at.. a jovo heten mar atkell adni...

\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life

SHADOWEYES7
meló van...

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

Tényleg érettségik vannak :)

nandorb
remélem majd bannolnak a sok hülye reklámaid miatt

nandorb
kellett irnom az éretségi munkám a tanár azt mondta 11-15oldalt vár el mindenkitõé erre én 23-at irtam...

2 napja nem járt erre senki, és akkor is én voltam az utolsó :)

Hát, felénk olyan 15-16 ezer Ft/AK áron mennek a földek, ha nagyon el vannak szállva vagy jó helyen van akkor esetleg felmegy 20ezerig de az ritkább. Mi 16ezer/AK áron vettünk év elején 2,2 ha-t.

Egyenlõre semmire :) Másodéves mérnök infós vagyok Kecskeméten a Gamfon. :)

Van 1 jó hír számomra :) asszem mondtam már, hogy van egy 7,2ha-os földem egy sóderbánya mellett, de mivel az most bezárt, ezért végre stabilizálódni látszanak azon a területen a földárak! :D végre viszonylag reális áron tudom majd azon a területen bõvíteni a birtokméretet... XD Vannak jobb minõségû homokosabb területek arra, de a szikes teületek gyakoribbak. Sztetek mi számít reális árnak a mai gazdasági helyzetben?
Miért, te mire jelentkezell Scamp? :D
Megnyugtat hogy hiába mezõgazdaság azért ide is kell az informatikus :D

Ha EZT A TÁBLÁZATOT letöltöd akkor láthatod hogy milyen tárgyai és meik félévben lesznek a 2008-ban felvet hallgatóknak :) Ez szerintem nem nagyon fog változni, úgyhogy erre számíthatsz :) Röviden szólva egy félév matekod lesz. (szemben velem akinek még 4 félévben is van matek tárgya<#szomoru1><#gun><#violent><#bdead>)

Majd én is Gödöllõre akarok menni de az még odébb van :)

Én NYME-MÉK-re járok Mosonmagyaróvárra, Környezetgazdálkodási agrárra, nekem itt 1 fél év matekom volt. Tudom nem gödöllõ csak egy infó.:P

saslaca
Há! Nõvérem pont oda jár gépészmérnöki kar-ra. Majd mondom neki hogy kérdezzen körbe.

Sok sikert az érettségihez:)
én harmadiknak jelöltem meg a SZIE-t és nem hinném hogy se Kaposvárra se Keszthelyre ne vennének fel, szóval valószínûleg nem találkozunk

Üdv mindenki!
Lenne egy kérdésem egy olyan valakitõl, aki tud nekem segíteni, a gödöllõi SZIE-n mennyi matekja van 1 Bsc-s hallgatónak? kertészmérnõknek adtam be a jelentkezésemet :D Ha lesz vm fejleményem az érettségik után beszámolok nektek, hogy felvettek-e vagy sem! :D monjuk 300pontom röhögve meglesz... :D
http://www.youtube.com/v/bCIeeRgXYXA

gabor 892
ezeket is én csináltam:
mtz vs mtz
merlo vs manitou
mtz vs mccormick

DoPpEnTyÛ---többet ésszel, mint ész nélkül...

ZTM
De jó nekik<#rolleyes>

saslaca
ja! Király! Szépek a gépek!

pickány
voltak ám gépek rendesen :D<#eljen>

Figyelj és tanulj mert az ember a saját tapasztalataibol tanul a legjobban!!!

gabor 892

DoPpEnTyÛ---többet ésszel, mint ész nélkül...

nandorb
Hat nemtom feletek menyire van Majus 1-eje mint unnep de mar mindenki nalunk kiment unnepelni de itt is keszul nagyon nagy itelet ido azonkivul hogy nem volt joideje eso.