24942
-
eugabesz #22417 Nálunk is nedves lett a csapadékmérő -
#22416 Tegnap délután esett kb 5 ml. Pedig kellene még. -
#22415 A gyom az itt is a legerősebb. Ki sem lehetne irtani. -
eugabesz #22414 Nálunk is nagyon erős az aszály...bezzeg a gyomok azok bírják,a fene aki megeszi -
Scamp #22413 Ma levágtam haver árpáját, a mienk a tárolóban és így végszóra esni kezdett az eső :) Remélem nem akarja nagyon hamar abba hagyni, a kukorica most örülne neki. -
gibic #22412 Reggeltől estig esett, csendesen, semmi vihar. -
#22411 Hogy álltok eső terén? Mert itt nagy az aszály: :( -
#22410 Tavaly nekünk is volt ilyesmiből 2 Hektár csak az tele volt folyófűvel. Nem láttuk értelmét meghagyni ezért lezúztam. -
#22409 ma átutazóban voltam debrecen környékén de olyan 90 % a a földeknek csak kukorica és olyan gyönyörűek és van nem rég vetett is gondolom az már silonak valo gabona az elvétve volt láthato -
#22408 M3-as autópálya mellett is láttam olyat hogy egy olyan másfél hektáros szántóföldön kukorica volt de négyzetméterenként kb 2-3 szál kukorica és a csaj ott kapálta, a g*ci se kapálná azt már... -
#22407 Csatlakozok saslaca-hoz. Szerintem ezen csak a kasza segíthet. -
#22406 Bocs,de ez jó szar. -
boyocska #22405 Kukorica akar lenni!?
-
#22404 Sajnos emiatt még nagy problémák lehetnek. :( Köszi az infót! -
eugabesz #22403 Nem történt semmi...előferdül. -
Norba MG #22402 hello, köszönöm hogy feltaláltátok magatokat és elutottatok ahhoz amit mutatni szerettem volna de vmiért nem jelenítette meg. Bocsánat a balfaszságomért! -
Scamp #22401 2800+kompenzációért adtuk el az árpát. -
gibic #22400 Itt vasban nem volt vihar, legalábbis a közelünkben. De a somogyiak nem voltak ilyen szerencsések:
Somogyban az utóbbi évek legnagyobb veszteségét szenvedték el az őstermelők és az agrárcégek, a keddi vihar okozta kár az egymilliárd forintot is elérheti - írta pénteki számában a Somogyi Hírlap. Hollósy László, a megyei földművelésügyi igazgatóság vezetője a helyszíni bejárást követően a lapnak elmondta: a vihar számos helyen a földdel egyenlővé tette a termést. A természeti csapás közel 4.000 hektárt érintett. A végleges veszteséglistát előreláthatóan a jövő hét közepén, az összesítés után hozzák nyilvánosságra. A falugazdászok kárfelmérése szerint a vihar sújtotta terület jelentős részén 30-50 százalékos a hozamveszteség, máshol a termés 70-80 százaléka semmisülhetett meg. Exner Zoltán, a megyei területi agrárkamara elnöke a megyei napilapnak azt mondta: a mostani vihar rádöbbentette a gazdálkodókat, hogy célszerű biztosítást kötni. -
#22399 Komoly 2500 Forint? Az semmi. Ma vagy tegnap (már nem tudom)a déli Híradóban volt hogy ország Nyugati részén hatalmas vihar tombolt. Tud valaki erről bővebb infót? Azt hallottam hogy több 10 milliós a kár. De sajnos lemaradtam a legnagyobb részéről. -
#22398 ja nem férnek a placcon a jo árpátol amit 2500 ért vesznek át örülhetnek mint az állat mert ezután esik le mindenki álla amikor kijön hogy alig van gabona az egész országban nálunk a mai napon forogtak a traktorok rendesen de felét se hordták be mint tavaly -
Scamp #22397 Árpa letudva...:)
50q/ha-os átlag jobb a vártnál :)
Holnap még két havernak levágom és utána lehet készülni a búzára :) (dobszíj csere és takarítás).
Az Újvárosi szárítót úgy meghordták árpával hogy nem győzik kipucolni a placcot :D -
gibic #22396 UMM - 2009.06.21 -
gibic #22395 Menjetek el a honlapjára, és ott nézzétek meg! Videó is van, plusz képek.-->ITT -
#22394 Áhá! Értem! -
eugabesz #22393 Miért írtam mit gondolsz -
#22392 Nem tudom te hogy vagy vele de én nem látok semmit. -
eugabesz #22391 Köszi..a második a legfainabb... -
Norba MG #22390 -
Norba MG #22389 Hali nálunk is megkezdődött az árpa betakarítása. Olyan 4-6 tonnás átlagterméssel hektáronként. Pár kép ízelítőnek! -
Scamp #22388 Én is örülök a fejemnek :D a legroszabbul kinéző árpánkról 50q/ha-os átlagot arattam ma...és még ezután jön a két legjobbnak látszó darab :) -
Scamp #22387 Grat :D -
boyocska #22386 én is csak Gratulálni tudokGrat!! -
eugabesz #22385 én is... -
JD4650 #22384 grat, nekem 23.-ig várnom kell :D:D -
#22383 Gratulálok! -
El Ray #22382 Na ygerekek, van egy szenzációs hírem! 100% lett a bioszom! -
boyocska #22381 Új festés a pótkocsin, és most vették elő a WTS is, beállítás és mehet az aratás. :D
Polgármester új gépe:
-
#22380 Tessék
A jelszó:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!longtime23
-
eugabesz #22379 Hát nem egészen,kérlek alásanmert az ökopiaci árak kicsit mást mutatnak. -
eugabesz #22378 Asszem jól fog jönni,köszi...
Jah...Neked is Micsu!