24942
  • gibic
    Eddig 15mili, csak ma. És most kezdett megint erőteljesen szakadni.
  • eugabesz
    Igen,jól tudod,de pickány is azt írta
  • hencike7745
    Hat most egalabb Parasztünnep van nalunk mar 2 napja esik. All mindehol a viz.
  • Scamp
    Ha jól tudom akkor épp az alsónak kell kisebb résnek lenni mert ott már tényleg csak a magok eshetnek le, a felsőnek kicsit jobban nyitva lehet lenni mert onnan még eshet le nagyobb kalász darab az alsóra, de ha az alsóról leesik akkor az már a tartályba megy, onnan a kalász inkább menjen a visszahordóra.
  • pickány
    hát igen :D mi ma raktuk össze a kombány felsőrostáját ugy hogy mire eláll az eső indulásra készen leszünk ,a műhelybe nem esett be az eső

tényleg valaki rosta beállitásrol mesélne nekem ( mert most lesz második éve hogy vágunk vele)alapokat nagyábol vágom de semmi rutin nics nekünk két rosta van a gépbe felül gondolom annyira hagyjuk nyitva hogy a kisebb kalász darabok át tudjanak menni az alsot pedig addig amig csak lehet mert ott már csak magok esnek lefelé szeintem
    nagy hülyeséget irtam ???????????
  • Scamp
    Nem feltétlen időjárás jelentés de ilyen időben mi legyen? :D
  • pickány
    mi van itt időjárás jelentés én se maradjak ki :D
    - ma tulnyomoan felhős időnk lesz tegnap délután ota esett vagy 50 milli - és az idő a hét második felében hasonloan fog telni

lehet most fog 40 napig esni az elörejelzést néztem az szombatig esőt ír a kukorica meg mint a rakéta :D:D
  • boyocska
    Itt is szünet mentesen esik, már reggel óta.[Pápa]
  • gibic
    Mai adag 10mili.:P
  • Scamp
    50 milinél tartunk :) Búzának már nem használ, de a kukorica jön föl mint a higany :D
  • saslaca
    Itt úgy szakadt az eső hogy 50 méternél tovább nem láttál. :D
  • eugabesz
    nálunk [É-K]14...és egyenlőre szünetel...de még bőven jöhetne
  • NH G240
    Itt negyed 11 óta esett fél négyig, 17 mm-t. Végre valami, de még lehet, hogy kéne...
  • Motoroj
    Annyi eső esett, hogy kétcentis víz áll, és még nincs vége.
  • eugabesz
    Ugyan már...elég a szociknál egy ismerős...
  • Micsu
    ő nem ezt írta de egyébként is olyan szintű szokott lenni a túljelentkezés hogy szakirányú felsőfokú végzettség nélkül nem egyszerű nyerni
  • JD4650
    de 1 hozzátartozója aki még nem vett fel semmit, az nyerhet a pályázaton
  • Micsu
    olvasd már el még1x amit írtam
  • Scamp
    Esik...már egy napja kisebb nagyobb szünetekkel de esik. Délután 5-kor 17-18 milinél tartottunk és most megint nyomja neki...:)
  • El Ray
    én még meg tudnám oldani...
  • El Ray
    arra a kis időre meg kell oldani, hogy vm családtag vegye fel a támogatásokat:)
  • eugabesz
    Nem véletlenül "kezdő" a neve
  • pickány
    hát akkor az még roszabb :S:S
  • Micsu
    nem értetted, ha kaptál már föld alapú támogatást akkor egyáltalán nem pályázhatsz
  • pickány
    és akkor ha én pályázni akarok akkor ara az évre nem vehetek igénybe földalaput ?? akinek sok földje van az elég gáz :S és akkor lehet hogy nem is sikerül a pályázatot megnyerni. akkor az veszteség, és akkor nincsen meghatározva a minimum föld terület mert nekem csak azzal lenne gond.
  • pickány
    ma én csepergő esőbe szalmát báláztam de nagyon kinozta a gépet mert a vizes szalma bekeményedett meg a kos is szorult töle de meg lett végül is.
  • saslaca
    Nekem mondod? Na mind1. Majd megcsinálom máskor.
  • robi11
    jó a jd:D
  • robi11

bálázás is volt.
  • robi11
  • Micsu
    1. nem megigényelni kell hanem pályázni
    2. tész igazolás + diploma nélkül nem sok az esélyed
    3. ha már kaptál uniós támogatást legyen az tej, területalapú, topup stb akkor már nem pályzhatsz
    4. 10 eume gazdasági méretet kell elérni 5 év alatt ha jól emlékszem
  • istisajt
    Szevasztok, olyanba kérném a segítségeteket, h hogyan lehet megigényelni a fital k. mezőgazdászra a pénzt(mekkora földterület , vagy mennyi állat, vagy nem tom h mi kell hozzá)?Jah és szerintetek mibe lehetne belevágni ebbe a válságos időben? jah nálunk tegnap 5től ma reggel fél 5ig esett
  • robi11
    az gáz.
    majd legközelebb.
  • saslaca
    Mára beterveztem egy kis széna sodrást. Sajnos nem lehet. Kb 10 percig esett az eső. Nem valami sok de ahhoz éppen elég hogy ne tudjak sodorni.
  • El Ray
    Ahoy mindenki, bizakodó vagyok! Néztem időjárás jelentést, és ha minden igaz 50mm csapadék várható az elkövetkezendő 3 nap alatt! :D az már jól jönne! Főleg az öntözetlen burgonyámnka meg a kukoricáknak!
  • pista89

• nandorb
    Sziasztok!

Érdekelne, hogy a mezőgazdasági gépészmérnök befejezett egyetemel hol bir munkát kapni és mit bir csináni?
  • NH G240
    Nálunk talán 2 hét múlva kezdenek aratni. Még az árpa nagy része zöld.
  • pista89

• NH G240
    No comment.