24942
  • saslaca
    Hát igen. Kb jövőhét közepére készen lesz az esztergályos a cuccokkal és akkor betesszük a motort. Ma teljesen szétszedtük. Majd holnap dobok képet.Takarítottam a belsejét. Nem tudom mi volt benne de fekete volt és nagyon büdös. Ha aratunk vele idén akkor rakok videót.
  • pickány
    jaaa azt hittem régimotoros vagy arra :D ott azért megfordulnak szakemberek is és ezért érdekes forum az is rengeteg témával
  • pickány
    multkor ez volt az orvosság de akkor is szorult de még egyengetünk rajta egyébként nem sokat kell ütni ahoz hogy mozduljon a szögvas is birja következö szezonra ugyis ujra akarjuk lemezelni az asztalt akkor meg kicseréljük a szögvasat egy uj egyenesre
  • Scamp
    Két napja írogatok oda így nem csodálom :)
  • pickány
    héj ott már én is régota vagyok reggelve meg sokat irok is meg olvasom is de én még nem ismertelek fel téged igy leirásbol sem névből.:D:D:D
  • Scamp
    Én hagyok majdnem egy mm-t. Nem szívesen pofozom azt a részt kalapáccsal egyébként sem :S Inkább lemezelek :) Most megyek és alkotok valamit a ventilátor szigetelésének hogy felére csökkentsem a beáradó port :D
  • egyeki
    Ja és akasza kézzel könnyen mozogjon
  • egyeki
    3-4-tized mm
  • egyeki
    Ja és a leszorítónak is ez a orvosság.
    Addig ütöm míg kb 3-4mm hézag nem lesz.
  • Scamp
    Agroinform :)
  • egyeki
    3-5-kilós kalapács
    Alulról felfelé.
    Felülről lefelé.
    A kaszaujj bírja .
    Csak előtte a kaszaujj tartó L-vasat heggeszd az asztalhoz"ha nem volna"
  • egyeki
    Szia.
    Nekem akkor megy el a sorból amikor leszedem a napra tálcát.

Scamp:megkérdezhetem melyik az a másik fórum??
  • Scamp
    Akkor nem nyertem. De közben másik fórumon már kaptam infókat :)
  • pickány
    gondolom fortstritt re gondolsz de nekünk IH van az szerintem nem hasonlit :D:D:D:D:D
  • Scamp
    Még valami...
    A szellőző ventillátorról tud nekem fényképet mutatni valaki? lehetőleg olyan akinek még gyárihoz hasonló állapotban van :D Most azon munkálkodok hogy ne tódítsa az összes port a pofámba ha bekapcsolom :P
  • Scamp
    Tény hogy sok munka de ha az esztergálás nem tart sokáig és minden gördülékenyen megy akkor két hét aktív munkával. :S De legyünk optimisták és hajrá :)

Amúgy mi úgy vettük hogy felújított motor volt benne. Lekopogom nem is volt vele eddig gondunk. Tavaly nagy részét újracsapágyaztuk. Honecker 23 éves és tavaly mikor szétszedtük még DDR feliratú csapágyak voltak a dob tengelyén...ergo valószínűleg nem mostanában kerültek oda.
  • Scamp
    Pontosan azon mesterkedek én is hogy ne érjen bele a pengébe és ne is legyen tőle túl messze az ujj. Ezt én úgy csinálom hogy mindenhová megfelelő vastagságú lemezdarabot rakok a az ujjakhoz, be a tartó csavar mögé. minél többet raksz oda, értelemszerűen annál magasabbra emeli a kaszaujj hegyét mikor odaszorítod a csavarral :) El lehet vele szutyakolni két óra hosszát mire mindenhol jól állnak az ujjak. Én most végeztem vele :)
  • pickány
    hát akkor nektek nem sok esély van arra hogy arassatok a következő 1 honapba még ha minden nap azt csinálnátok se.
    mi tavaly raktuk bele a motort teljes felujitással és ebbe az évbe mi is kivettük a rázoládákat meg rostákat tartokkal együtt tehát ami mozog minden még a bordás lemezt is kicseréltük mert lukas volt a rázoládákon 5 csapágyat cseréltünk plussz mind a két tengely végén amin forgonak a ládák most már csak az asztal maradt nekünk

de azért drukkolok hogy lássunk videot rola :D:D:D
  • pickány
    azon mit értesz hogy a kaszaujjakat szintezni azt hogy kell csinálni ?
    mert multkor az nekünk is szar volt mert a penge beleért az ujba és kimozgatott sok ujjat is de a kombány első tulaja nekiment az asztallal valami tuskonak és egy picit meg van hajolva de nagyábol megcsináltuk
    de azért kérdezem mert hátha tudsz valami egyszerűbb modot ezt megoldani mert még mindig feszül egy kicsit
  • saslaca
    Hát itt kicsit nagyobb a munka. Be kell tenni bele 1 motort,de el kell vinni a motor tartó bakokat megesztergáltatni. Ki kell dobálni a szalma rázó ládákat meg a rostákat. Ki kell cserélni a szelelő tengelyt. Ki kell takarítani az egészet a napraforgótól. És ha ezek megvannak utána lehet összerakni a gépet. Lesz itt munka. De még mennyi...
  • Scamp
    A búzára már fenem a fogam :D az 514-esben olyan fekete leszek mint az ördög mire végzek egy-egy nap :D
  • Scamp
    Itt mindenki végzett szinte, aki még nem az most kicsit rosszul jár mert szinte minden szárító és felvásárló leállt az árpa vásárlással a környéken.
  • Scamp
    Holnap én is játszok vele :) egy kis fúrás, egy kis hegesztés a szelelőnél, kasza ujjakat szintezni, meg porszűrő csere a szellőző ventillátornál hogy ne 60 kiló port fújjon a képembe mikor bekapcsolom :D
  • saslaca
    Egyik csávó betakarította az árpáját egy tárcsával. Kb. 10 centis szára volt.
  • saslaca
    Mi most csináljuk a kombájnt. :)
  • pickány
    hát itt csak árpát arattak de azt se mindenki még a nagy kft is vár de a búzák még puhák de már felégette a nap és ezzel az esővel meg megbarnult rendesen a szára ugy hogy elég kaki szalma lesz de mi még semmibe sem vágtunk bele de a kombány már alig várja:D:D:D:D de még sár van
  • gibic
    El se kezdődött.:D 1 hete folyamatosan esik.
  • Scamp
    Egyébiránt ki hogy áll a betakarítással? :)
  • Scamp
    Hát, meglehetősen kevés a lucerna is, és ugye eső sem volt májusban és azelőtt sok. Így kevés van belőle.
  • saslaca
    Már olyan drága? Mi lesz ott decemberben...
  • Scamp
    Gyepszénát tudom, hogy felénk 10000Ft/db egy körbála.
  • Scamp
    JÓ, kicsit régen volt már érettségi :D:D Nem tudtam teljesen értelmezni ahogy leírta, de így meg lett erősítve, hogy jól mondja :)
  • El Ray
    nem csodálom hogy nagyfater 200négyszögölnyi muhart akar vetni...
  • pickány
    hát a másodéves lucernán 2 hektáron 90 kisméretű bála lett ami elég kaki, de ezt még eső elött behordtuk és most szépen megindult ujra a lucerna hátha még lesz mitt levágni harmadjára bezzeg a 6 éves lucernán meg lesz 150 200 bála körül ez az asszály odaver rendesen
    már hallottam olyan árakat hogy 700 ft egy kisméretű lucernabála de volt aki lefoglalt 1000 ft ra is .
  • robi11
    hát az elég rossz ha temetésen voltál.:S
  • eugabesz
    Közeli szemlélője voltam :( Sajna temetésen voltunk és ugye onnan nem "illik" az első kis esőcseppre elszaladni...mit mondjak?,..ja mintha dézsából öntötték volna.A régi szép időkre emlékeztető nyári zápor volt,nem készülődött sokáig,csak jött zuhogott,aztán ugyanolyan sebességgel távozott.
  • robi11
    akk ott dézsából önthetik:D
  • eugabesz
    20 perc alatt 18 mm...azé az már nem semmi
  • robi11
    itt 3 nap alatt több mint 100mm esett.
  • Motoroj
    Ma délután már nem volt eső, de érezni milyen sok eső esett, nagyon nedves a föld, nem szárítja ki a nap.