<b><font color=green>Mezõgazdasági fórum</font></b>
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Itt hajnali 5kor volt egy hatalmas égszakadás budán, azóta nem tudok aludni... :D Kb 15 percen keresztül szakadt elég erõteljesen, majd tána 6ig szépen lassan csendesedett, majd elállt, az ország más területein mi a helyzet?
most ilyen, sztem ez a leggyengébb, de még ez is jó

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB
[IRAM] leader
[IRAM] leader
Figyelj és tanulj mert az ember a saját tapasztalataibol tanul a legjobban!!!
John Deere 8200:
Mtz 80 + egy kis tuning:
Silós hw
Manitou 928-4

AMD Athlon x2 4200+, 1,5 Gb ram, nVidia GeForce 9600,Samsung SP0802N,BenQ FP71G, www.ls2009.atw.hu
Nem akadok el ilyen apróságokon, amire lehet támogatást igényelni, azt ki kell használni. Amire nem, azt meg más módon kell, hogy beszerezzem. Megtalálom a módját, hogy érdemes legyen fejlesztenem. Elõbb a vevõt találjam meg, utána jöhet a termék, és legvégül a gépek...
AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB
spárgakombájn
[IRAM] leader
A pihentetett területeiden mit termesztesz,zöldtrágyát?
szandaszõlõs és rákóczifalva között lakunk pontossan, bekötõ ut mellett és 300 méterre meg itt van a 442 es fõút. szolnokrol mezõtúr fele kell menni
Ószandának is hivják ezt a részt
Így jo ?
[IRAM] leader
[IRAM] leader
Te mit termelsz?
[IRAM] leader
de nekünk inkább tök megy gyümi van
Viccet félre téve, más kiút nincs, csakis az összefogás. Nyugaton már bevált, akkor itt sem lehet gond.
Figyeljétek meg, ha lenne 1 hatalmas integrációs csoport, szakmától független vezetõkkel, akiknek csakis az lenne a dolguk, hogy minél jobb áron értékesítsék a gazdák termékeit és kiállnának a gazdák érdekeiért, akkor bekaphatná az összes multi! Gondoljatok bele mi történne, ha a zöldségtermesztõk úgy döntenének, hogy a tárolóikban maradnának a 1 hétig a zöldségek, és a multik nem kapnának addig semmit. Egy 7 alatt nemigen tudnának behozni még külföldrõl sem annyi árút amivel idõben tudnák pótolni a készleteiket... Hatalmas káosz lenne!
Optimista hiszi, hogy a lehetõ legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.
ötletnek ötlet :D:):)
na nem baj ha megnyerem a lotttót szólok aztán majd lesz valami :D:D:D
el ray az öntözõdob engem lehet érdekelne
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
Optimista hiszi, hogy a lehetõ legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
-Valszeg maradok a zöldségtermesztésnél, de azt sajnos nem tudom csinálni az egyetem mellett.
-A gyógynövény számomra egy állandó kedvenc, de azt sem tudom feltétlenül csinálni.
-A gyümölcstermesztés sem áll távol tõlem. Azt ha most õszel eltelepítem, pont termõre fordul az egyetem végére, de az meg addig csak viszi a pénzt, mivel állandó gondoskodást igényel.
-Gabona nem termeli ki nekem 300HA föld értékét. Kiszámoltam, hogy a Landini+ 4,5m-es Tonutti Quasar direktvetõgép (jó gabonára, kukoricára, napraforgóra, repcére) ára 14+14millió+áfa=33,6millióFt legalább 200HA föld kell, hogy kitermeljem az árát és még nem vettem vetõmagot,mûtrágyát, vegyszereket,nem arattam,nincs üzemegyaag véve...
Komoly anyagi hátteret kell szereznem magamnak, ahhoz, hogy meg tudjam ezt mind valósítani. Egyedül nem fog menni. Ha belevágok, legalább 5 állandó megbízható alkalmazottat kell szereznem aki vezet traktort, van mezõgazdasági tapasztalata és megfelelõ munkához való hozáállása van. Mindent a piac fog meghatározni. Amire nagyobb a kereslet és jobban fizet a fent felsoroltak közül, azt fogom választani.
Cserébe, ha sikerül megvalósítanom, egy elismert személyisége leszek a szakmának. Így az érettségihez közeledvén döntöttem arról, hogy a doktorimat növénynemesítõként akarom elvégezni. Kutatás,fejlesztés az emberiség jövõjéért :D Gyógynövény termesztés technológiák kidolgozása, ellenállód, piacosabb növények, amik jobban keresettebbek.
Termelés, feldolgozás, kereskedelem, integráció. Komoly célok, de mind érdekel. Mindig is szerettem és érdekelni is fog a mezõgazdaság. Sok ambícióval és optimizmussal, és akarattal vagyok ellátva. A családunk mindig is egy szívós típus volt. Eltaposhatatlanok vagyunk és bármi komplikáció lépne fel, a problémamegoldó képességünk határtalan, mindig kimászunk a csávából... :)