<b><font color=green>Mezõgazdasági fórum</font></b>

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lehet de tudomásom szerint annyi bérmunka nincs a környéken amihez ennyi gép kell, de ha volt rápénze, meg van is akkor nekem édes mind1 :)

Optimista hiszi, hogy a lehetõ legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

Favágáson voltam:

Apám szerint még 1 év és a bankok kezdik majd meggondolni magukat, és lényegesen könnyebb lesz majd hitelt igényelni. Nekünk is van most egy félkész bevásárlóközpontunk Kõbányán, de mivel kifogytunk a pénzbõl ezért nem tudjuk folytatni...
Folyamatosan keresnek fel bennünket, nagyobbnál, nagyobb bevásárlóközpontok, és egyéb szuperóriás ingatlanok tervezése és kivitelezésekben segítsünk, valahogy mikor már sikerülne nyélbe ütni az üzletet, valamilyen oknál fogva mindig visszalépnek... :(
A gazdasági válság miatt a bankok nagyon nehezen adnak hitelt, sok helyen már kevés a gép fedezetnek + az önerõ se igen áll meg 30% alatt, azért sok sikert

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Mivel apám befektetõ, ezért egy jó üzleti tervvel, meg számításokkal rá tudom venni, hogy segítsen. Ha nem is saját tõkébõl, de banki hitelben tud már segíteni. Nem vagyok a hitelek híve, de ha 5 év alatt megtérülne minden befektetésem, az egy nagyon jó megtérülési ráta... :)
Van itt esemény bõven..

nandorb
Na jön az esõ vagyis már ittvan remélem pár napig elfog tartani...vagyis kb. 2hét állandó esõ sem ártana a föld az száraz

\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life

nem kell nagy kerek. Most is volt olyan föld amiben csak 42 sor kukorica van a permetezõ meg 48at visz oda vissza

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

Lehet bérben is dolgozik nem? Itt is van egy emberke, 240hektárra van neki 204es mega, meg 550 és 470es lexi. De õ vállal bérbe is melót elég sokat, szóval megéri neki.

Gyááá, voltunk ma gyepszénát bálázni, repültem a rendsodróval fater meg bálázott közben. Nincs esõ így 12ha-on lett 11 bála. Plusz a repülõk sokat kitapostak.
A reptér melletti telepen álldogált egy 120LE-s meg egy 165-ös New holland, meg egy 936-os fendt. Egy hónapja voltunk arra és a két Nyuszi ugyanott állt. 400 ha-ra elég lenne az a két 95-ös MTZ meg a 936-os fendt is nem? :D Nah meg három Claas Megája van a csókának.

Optimista hiszi, hogy a lehetõ legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

Azt nem is figyeltem hogy egyeznek.:D De El ray-t ismerve, ambíciózus nagy tervei vannak.:)

saslaca
A permetezõbõl speciel tudsz nagyobbat is csinálni,mármint keretet.

mûtrágyaszóró is 12m-s akkor jó a 12m-s permetezõ
amíg nincs nagy terület addig felesleges nagyobb

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

Jó lenne nekem is egy ilyen támogatás.:) Szerintem a permetezõ is csak nagyobb kerettel, az mtz is maradhatna simán.

Permetezõ, kombinátor, Lajta eke meg Mûtrágyaszóró marad? Személy szerint a 80-ast is megtartanám.

apai támogatás:D

Merész elhatározás. Honnan lesz rá elég pénzed?

kispalko
A pénzbõl mit veszel majd?

kispalko
Ez szép és szerinted mennyit kapsz ezekért?

MTZ 80, VTZ 2048A(52Le, az a legújabb és a legmegbízhatóbb), 2db 700l/perces szivattú(2hengeresek 1db slavia motoros, 1db ursus motoros), midirot 63/200 öntözõdob, RM 2,5m tárcsa, 3m-es kombinátor, 3 fejes lajta eke, 2 fejes magyar eke(kölcsön van adva), hermex 4 soros aprómagvetõgép, 6 soros SPC, Fortschritt E608 2 soros burgonyarázó, 3 töltõkapás homemade kultivátor burgonyába amire rá lehet tenni 1 répakiemelõt is,12-16m-es 600l-es függesztett permetezõ,70db öntözõcsõ, 12mes 600kgos 1tárcsás mûtrágyaszóró, 1 db hommade 3,5 tonnás 1tengelyes pótkocsi oldalakkal gabonára, és egy 1tengelyes pótkocsi ládahordásra amire felmegy 150-200db M30as gebláda.
Desta targonca,béka,zöldségmosó,Mazda E2200-as 1,5tonnás kisteherautó...

Szinte alig tartok majd meg belõle vm...
kispalko
Milyen gépei vannak nagyapádnak?

Érettségi szóbelikre való felkészülés mellett képtelenség dolgozni is! És én még hülye fejjel még bíztattam is, hogy csinálja bátran. Sajnos kénytelen vagyok most már én is beismerni, hogy erre neki már nincs szüksége. Sebaj, jövõre átveszek mindent és megkezdõdik a fejlõdések rohamos hulláma...
Üdv mindenkinek!
Tegnap jöttem haza nagyapámtól, teljesen besokaltam. Elment szanatóriumba 3 7re és minden a nyakamba szakadt, végül hazajöttem. Nem érdekelnek nagyapám ügyesbajos dolgai. Teljesen agyára ment a betegség meg az öregség. Nem tud már tisztán látni semmit. Megy a saját fafeje után, leszarva mindenkinek a tanácsát, vélleményét! Ócsakavasakkal nem lehet dolgozni!
Õsszel eladok minden gépet, és veszek helyette valami megbízhatóbb, nagyobb és erõsebb gépet néhány munkagéppel eggyütt.

Lehet nyugodta tanácsokat adni, szeretettel fogadom mindenkitõl!

A nyaramat piackutatással fogom tölteni, annak érdekében hogy össze tudjak rakni apámnak 1 üzleti tervet, amivel végre sikerül meggyõznöm, hogy érdemes befektetni a mezõgazdaságba...
nandorb
hat nalunk majd feltepte a szel a foliasatrat sotetbe kellett kimenni tapogatozva hogy becsukjam...de esot hogy megnezzem most nem latszodik hogy esett volna...

Sajnos felénkse volt semmi. :(

5 csepp...pontosan megszámoltam, ennyi volt kint mikor kimentem. MIndenhol ilyen vihar olyan nagy esõ, itt meg semmi. :(

Motoroj
Mennyi volt, két csepp?
Mert itt akörül.

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

robi11
nah végre mamár esett az esõ!:D

nagyon roszkor esett rá az esõ és kigazosodott
robi11
hú de szép párosítás:D

Üdvözlet, friss képek:

ja:D

Az "enyhén gazos" búzára gondolsz?
bióban nyomják vagy csak nem ismerik a permetezõt?

köszönöm
robi11
jó az oldalad.

hali
köszönöm hogy van aki mellettem áll! Bár ez nem mondható "harcnak"! <#wink>
hali
köszönöm hogy van aki mellettem áll! Bár ez enm mondható "harcnak"! <#wink>
<#smile>

Sziasztok! Szeretnék érdeklõdni ,hogy esetleg valaki nem tud e egy eladó 2 hengeres dízelmotrot pest megye közelében mert sajnos eddig nem találtunk. Ok a barátom összeakar rakni egy kerti kistraktort és már csak a motor hiányzik. Kérlek ha esetleg tudsz állapotáról és áráról külgy egy privit.
pickány
helo bocs hogy most irok de csak most jutottam géphez mert vizsgaidõszak is van ,ilyen tárcsa amilyen a képen van a lapok ilyenek rajta sajna ,a váza meg át volt alakitva V re
A traktor remélem birni fogja (new holland L85) majd ugyis rakok videot :D:D:D:D:D:D:D
egyébként át akarjuk alakitani 2 szál vastag zártszelvényt veszünk ami 6 méter és abbol egy erösebb fõváz kijön simán és arra rakjuk V alakba a tárcsasorokat meg tudunk szerzni nagyobb targoca gumit mert most "zsukk" kerék van alattta
De most a kombányal kell foglalkozni :D:D:D !!!!

Figyelj és tanulj mert az ember a saját tapasztalataibol tanul a legjobban!!!

nandorb
Lisztharmat ellen mindenkeppen permetezd le oket... ajanlatos,ha meg teszel palantarol paprikat azt meg kalciummal permetezd...
Ajaj var a munka lekell nekem is permetezni mindent...
szombaton lepermeteztem vmi permetszerrel a fakkat meg burgonyat rovarirtoval...
szal a leveltetvek elpakoltak meg egy resze, ami nem kelt ki az epp vasarnap kelt ki szal jo kibasztak velem...most megyek ujbol lepermetezni mert a vegen nem lesz belole semmi se...

SHADOWEYES7
van veteményesem

retek
borsó
zöldség
répa
bab
málnát ültettem
ribizlit
barackfát
almafát

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

nandorb
SHADOWEYES7 ebben az evben a vetemenyes kert tele lesz vagy kihagyod???

SHADOWEYES7
ugyanazt írtuk egyszerre

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

SHADOWEYES7
szia

marardjon nyugodtan a link hiszen még a bannerba is beszúrhatnám mivel a témánkhoz kapcsolódik

láttam sok videódat a youtube-on :)

Szerintem ennyi nem reklám simán belefér, ha mutat egy témához illõ oldalt. És ezt normális közegben teszi meg. Anno te is belinkelted az oldalad. Az bosszantó ha ugyanazt 500x linkeli.....stb. Láttunk példát rá.

Hali bocsi ha valami nem tetszik. Oké, nincs reklám.. am nem is annak szántam nem az a 10 ember +-, csak kapcsolódik a témához úgyis ritkán írnak ujjabban