24942
-
Scamp #22657 Öreg a szíj :) Mikor megvettük a gépet már akkor sem volt toppon. Ez volt 4 éve. Gondolom nem mai gyerek szegény, így nem csoda hogy megunta. -
eugabesz #22656 Köszönöm!az én honlapomon simán elfér,ha tényleg fel akarod/tudod tölteni,ide is megteheted. -
#22655 tudod mit,fenymasold be az egesz konyvet dobd be PDF-be es toltsd fol vmi. tarhelyre... -
#22654 Egyértelmű. Azért írtam, hogy "Ha nincs más munka rá". -
#22653 Igen, nem hátrány. De ha összeveted a két gépet akkor meglátod hogy a 936 az inkább talaj munkára, az MTZ pedig inkább betakarítási munkára, könnyű talajmunkára való.(Ha úgy hozza a helyzet akkor rá lehet fogni mind a kettőt az ellenkezőjére is.) És nekünk ez ezért volt furcsa. A fogyasztást meg azért értelmetlen számolgatni mert senki sem azon fog fennakadni hogy az MTZ 6 literrel többet eszik. Amit meg kell csinálni azt ígyis-úgyis meg kell csinálni. -
#22652 Az hogy nagy gép, nem feltétlenül hátrány. Ha nincs más munka rá, miért ne lehetne vele húzni? a 936 fogyasztása ~200g/KWh, teszem azt egy 920.3-as MTZ-nek ~230g/KWh. A komfortról és egyéb előnyökről ne is beszéljünk. -
#22651 mai video a buza aratásrol Shad berakod megint ide a forumba is ha megkérlek ? -
#22650 Itt van 1 könyv amiben benne vannak a beállítások nagyon sok mindenhez.
Itt le is tudod tölteni. Ez pont az 512-es beállításai,de szerintem jó ez 514-es hez is. -
eugabesz #22649 Túl közel van a dobkosár,akkor szokta zabálni a szíjjat.Én tegnap tegnapelőtt levágtam egy ősrégi szakadozott szíjjal annyit :)
Repcét még nem vágtam 512-essel,nem tudja valaki megadni a beállításokat? -
#22648 helo ma learattuk a buzát 1.9 ha rol lett 40 mázsa ki lehet számolni a 2 tonna körüli ha onkénti termésátlagot fasza
de hát ez van amugy ezt a földet mondtam ősszel hogy késön vetettük bele a buzát és kisem kelt és már esett a hó azután meg még rengeteg elfagyott ahoz képest :S:S......
video meg képek 1 ora mulva kb -
Scamp #22647 Itt még ma nem esett (*lekopogva). Ellenben a rostát rángató rudak eltörtek és a dobvariátor szíj megadta magát, kettévált (mondjuk így learatott vagy 15 hektárt.) Holnap generál reggel... Nah megyek kipihenem magam :)
Sziasztok :) -
#22646 Majd küldök esőt neked! Itt már elég sok volt. -
gibic #22645 Már megint esik.:S -
eugabesz #22644 basszus,nálunk meg semmi nem esik...még az árak sem...el kéne már raknom a brokkolit,de ki a túró fog 3,5 Ha -t locsolni??.. -
#22643 Igen, a gabonának nem hiányzott. De viszont a mi kukoricáink majd 3 méteresek. Ami egy jó dolog mert mi lesilózzuk. -
#22642 hat nem de nembirsz valtoztatni 1hold-rol tavalj meg az elott 42,46mazsa buza volt most megint monokultura volt es csak 26...ez az eso mindent elrontott,akkor jott mikor nem kellett...
-
#22641 Ezek az esők most nagyon nem kelettek :S
Vagyis de csak nem most hanem március április májusban jöhetett volna... -
Scamp #22640 Itt is van aki levágta, de semmi értelme, rengeteget elvisz a szárítás ha 16-os vízzel vágja. Így nem éri meg levágni sem. -
Scamp #22639 Igen, mondjuk az alá sietni kell kicsit :)
Mi holnap dél körül próbáljuk újra. Kicsit ocsmány az egyik föld de valahogy most az egyszer nem szégyeljük...mindenkinek ilyen. -
#22638 felénk már a buza helyét szántották is Crystal al 3 as ekével és repce alá szántja az öreg -
#22637 Itt már ma vágták a búzát de amikor megláttam azt a fekete szecskát amit a kombájn kifújt... Elszörnyedtem... -
#22636 mi is holnap megnézzük a buza vizét és majd meglátjuk -
Scamp #22635 Ma belevágtunk a búzába megint, de vizes, 16-os... Ha nem esik akkor holnap vágjuk, remélhetőleg végzünk szombat délután, vasárnap már repülök is a tárcsával. Az eső miatt feljött a gaz rendesen. -
kenomy #22634 Lesz-e idén termés és ha lesz mennyi? Az eső szétrohaszt mindent! :( -
l4cko #22633 hello mkinek én uj vagyok itt..... -
#22632 Én idén már fel sem akasztottam. Tavaly eltörtem 10 bedobóvillát,cseréltem rajta 1 kötözőfejet,meg én is a nyíró szeggel szórakoztam. Eleinte vettem bele újat, de amikor meguntam akkor dugtam bele egy csavart. -
gibic #22631 Itt is ennyi volt, fél órája szakad az eső.:S -
#22630 még nem tudtam vágni a sörárpát :S -
#22629 nem forstritt hanem new holland 68 as kiskockabálázo tegnapi nap csak annyi dolgom volt hogy megzsiroztam meg leolajoztam és reggeltöl estig egy nyirocsavart kellet kicserélni mert reggel vizes volt még a lucerna és a kos nem birta és enyi. 630 bálát nyomott tegnap egyetlen hiba nélkül és keresett egy kis lét mert 60 forintért báláztam darabját:D:D:D:D:DD
-
boyocska #22628 Erre fele báláztak: [HUNLAND]
-
Scamp #22627 'Reggelt mindenkinek!
4kor keltem egy kis mészárlás kedvéért (csirkét vágtunk 50 darabot), eddig úgy néz ki hogy szép időnk lesz, csak el ne kiabáljam. Remélem folytathatjuk az aratást, a mai nappal be is fejeznénk a sajátot. -
gibic #22626 Vasárnap óta állás. Mindíg annyi esett hogy ne lehessen folytatni. Remélem holnap már lesz meló. -
#22625 Milyen kisbálázó? Nemtán Fortschritt? Sajnos nekünk is van. Itt eszi a fene. :( Istenátka... -
#22624 az igaz -
Scamp #22623 Esett az eső, nem volt ma aratás...esetleg holnap, ha nem lesz nagyon vizes. Majd csinálgatom a képeket, csak nincs nagyon idő, pörögni kell. :) -
#22622 aratás van és senki sem rak képeket? :D:D:D:D
nálunk már alig aratnak
én ma bálázni voltam reggel 4 hektár lucerna utána még 2 meg egy kis szalma is ugy hogy ma teljesitett a kisbálázo :D:D:D holnapra jo idöt mondanak utána meg esöt pénteken akarjuk a buzát vágni majd meglátyuk mi lesz -
Scamp #22621 Fateréknál egy 6011-es húzkodja :) Mondjuk ők a lucernát bálázzák Claas bálázókkal, ezért kellett Liner mert a másik sodró után sorra tépkedte a bálázó a hevedereket. -
#22620 Milyen zetor? Itt a gazdaságos fiúk 80-as MTZ-vel húzzák az ekkora Krone sodrót. Ők már ott tartanak hogy besilózzák a lucernát is,amit persze öntöznek. -
Scamp #22619 Detto mint a mi MTZ-nk :) -
Scamp #22618 Ezért mondom én is hogy állatság. Egy kis Zetor eljátszik vele.