Mezőgazdasági fórum
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Tegnap mentem fel Pestre és az M3-as autópálya mellett láttam ezt, valamilyen lila növény látszik hogy egy kibasz__tt nagy táblába ültetve van, meg még beljebb is vannak ilyen táblák, de nem tudom mi ez, gondoltam hátha ti tudjátok bár a kép nem sikerült jól mert a pályáról 90-nél telefonnal készült naplementekor.
CB|Ðömpi™ \"90 a max, és életben maradsz!\"
Ma is elküldött nagyapáma francba... Amióta volt aza trombózisa, azóta hihetetlenül bunkó és öncélú lett. Csak a saját érdekeit veszi figyelembe, és szarik mindenki másra... Mindenki érjen rá, csinálja azt amit õ mond, de közben fittyet sem hány arra, hogy ezzel másokat megsérthet. Maga alatt vágja a fát. Mindenki el fog ezzel távolodni tõle...
Amint hazajön a szanatóriumból, le fogjuk ültetni a seggére és átvesszük anyámmal a stafétabotot, mert ez így nem mehet tovább... Papíron ez évben még õ vezeti a gazdaságot, de gyakorlatilag csak szakmai segítséget fog csak nyújtani!
Elméletileg az 514-es nem sokára szezonra kész 😊 Kecskeméten vagyok így nem tudom hogy áll fater, de állítólag következõ héten már rajtra készen állunk 😊
Optimista hiszi, hogy a lehető legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.
Optimista hiszi, hogy a lehető legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.
\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
Utana meg egyetemre van 200db. kerdes biologiabol es mivel nincs magyar egyetem meg eselyem se lenne hozzatok igy maradok a szerb egyetemnel,igy baj van a 200kerdessel hogy szerbul vannak😞...a kerdesek es valaszok megvannak😊
van valami felvételi gyakorlatból ? aki jár ilyen egyetemre milyen tárgyak vannnak ? sok fölöslegeset kell tanulni ?
Figyelj és tanulj mert az ember a saját tapasztalataibol tanul a legjobban!!!
[IRAM] leader
Anyám már amiatt aggódik, hogy ez egy ilyen halál elõtti állapot, mikor mindent le akarok rendezni, el akarok intézni, és dolgom szakadtában már nincs rám itt szükség... Remélem azért nem ilyen rossz a helyzet... 😞
pl. buza agrotechnikaja...
De viszont van olyan amit nemtudok:
1.Alap és felszini talajmûvelés?
2.Alap és fejtrágyázás
3.A vegetációs tényezõk jelentõsége és együtthatása
4.Gyomirtás módja
5.A vetésforgó értelme és jelentõsége
Ja még 1utolsó😄
6.A rendszeres és különleges növényápolás módja
Talajmûvelés, Trágyázás, öntözés.
Egyébként pedig:
Agrotechnika a talajon keresztül ható mûveletek összessége. Célja az ökológiai potenciál értékének szintentartása, módosítása (növelése) elsõsorban a talajon keresztül.
[IRAM] leader
Még nem is virágzik, nemtom milyen állapotban lehet.
Voltak még régen nagyapámnak kapcsolatai a Budapesti Nagybanin, csak nemtom mi van velük. Igaz én most azon gondolkozom, hogy felveszem a MAGOSZ-szal a kapcsolatot, és megpróbálok beszálítója lenni a Szociális Bolthálózatnak. Fix, reális áron veszik át az árúm. A boltos is jól jár én is jól járok. Én megkapom a reális bevételem, õ kiválló minõségû burgonyát kap kézhez.
De én azt próbálom megcélozni, hogy nagyapám régi vevõin kívül legyen valami megbízhatóbb nagyfelvásárlóm, akinek heti rendszerességgel kell az árú, és házhoz jön érte...
[IRAM] leader
Másfelõl az érettségik után átveszem a gazdaság irányítását, és amit csak lehet mindent megoldunk anyámmal meg unokatesómékkal költségtakarékosság gyanánt...
Vicces lesz, anyám aki belsõépítész/lakberendezõ/bútorkereskedõ, meg kell majd tanítanom traktort vezetni gyorstalpallóban 😛 A hugom, meg az unokahúgom akik soha életükben nem végeztek még nehéz fizikai munkát, és még egy krumplit nem vettek fel a földrõl még azért sem, hogy arrébb dobják, most kénytelenek lesznek õk is hajlongani... XD
Micsoda látvány lesz ez számomra... 😄
Mellesleg anyámmal arról beszéltünk a napokban, hogy a burgonyánkat most kéne értékesíteni, mikor 160Ft/kg az ára és nem akkor mikor 30Ft lesz...
Majd csak lesz valami, utánanézek minden pályázati lehetõségnek. Amit csak lehet, megpróbálok mindent kihasználni, és gépesíteni...
Palántázó, káposztakombájn, traktor, mikroszórófejes öntözõrendszer, öntözõdob, energiatakarékos munkagépek, pótkocsik... Majdnem mindent le kell cserélnem sajnos. És emellett még bõvíteni is kell a gazdaság méretét...
Ahhoz hogy életképes maradjak, elõre kell menekülnöm a fejlesztésekben!

Figyelj és tanulj mert az ember a saját tapasztalataibol tanul a legjobban!!!