24942
  • JD4650
    7,1mp, ezt nem telefonnal csináltam:D
  • Scamp
    OMG, mekkora felbontás?
  • JD4650
  • Scamp
    Jaja, a 82-es fülkéjében mikor a víz eléri a piros határát akkor olyan 40 fölött simán pirít. Komolyan mint aki behugyozott...:D
    Legközelebb pénteken megyek ki, de akkor hajnalban, én nem főzöm meg a fejem az tuti.
  • JD4650
    na ma letoltunk 10 hektárt, holnapra is maradt ennyi, átlag majd akkor. Nem lesz valami nagy, de minősége jó
  • gibic
    Pokoli meleg volt ma.:D 35fokot mutatott kinn a repce tarlón a volvo.:D Jó száraz minden fél mezőt lenyeltem.:P Aratás gőzerővel, 2xlexion600,1xlexion480, 1xNHCX9080. 1,5-4,2 t/ha repce átlag, 6,5-8 vizzel. Holnap folyt köv. Még 1200ha kb.
  • Scamp
    Két poroltó mindig kéznél. Anélkül egy métert se megyünk. Nagybátyám már háromszor kigyulladt a tarlón.

Most robogok tovább a tárcsával, Iván már izzad, én meg vele izzadok :D
  • pickány
    ne is mond !!!!! nekünk az árpába játszotta el ezt a gép a 3 dik forduloba hogy ha nem szolok vaternak hogy kék füst jön a ferdefelhordo mellöl elég a szij és még tartalék se volt, csak nálunk nem vizes anyag okozta hanem egy darab fát vett fel a gép és a csiga meg a lemez közé szorult be ugy tuttuk kivenni hogy eltörtük a fát. és mikor megállt a gép akkor még szépen égett tovább a szij recsegett mint amikor a tüz égeti és ha nincs nálunk ivo viz akkor ott helyben ég el a szij
  • pickány
    az ám !! csak az a baj hogy már van ennél kisebb kombány is és az szokott minden kertet csinálni el kéne tőle halászni a kuncsaftokat csak nehéz lesz :D:D:D
  • Scamp
    Nekünk az is le lett tudva :) Amíg a mienk vizes volt addig azt csináltuk. Az 514-es ennyiből jó volt, hamar visszahozta az árát :D
    Vicceseket is csinál egyébként :D ma olyat játszott hogy egy kis vizes búza megakasztotta a hasán a csigát, így nem vitte fel a szemet, ellenben telihordta a megakasztott csigát, 10-15 méteren át füstöltette a szíjat és emellé telenyomta a szelelőt is búzával. Jót játszottunk mire onnan kilapátoltuk kézzel. Csak a füstöt vettem már észre mikor elkezdett felszállni és büdös is volt, meg kék is...
  • JD4650
    mi talán szerdán vagy csütörtökön le tudunk aratni
  • JD4650
    kertekben jó az a gép, ez befér a kapun:D
  • pickány
    nekün kis minden bent van most már csak béraratás :D holnap kezdünk egy 7 hektáros árpát és a gazdája ugy akarja hogy mi levágjuk felesbe nem tom mennyire éri meg igy elég gyér rajta a termés de a bér vágás kell hogy a gép visszahozza az árát
  • Scamp
    VÉÉÉGEEE :D Holnap nyomulok tárcsázni, mert jön fel a gaz mint a higany. Búza bent, árpapénz a héten lesz, holnap tárcsa meg gép szerelés, a homlokosnak kitört a jobb első kereke XD, holnapután pihi(asszony), csütörtökön bálahordás.
  • robi11
    az műtrágyázó?
    vagy lovas vetőgép(volt) és azzal vetitek bele a műtrágyát?
  • JD4650
    kukoricák most elég jók
  • eugabesz
    Istenem,de jó is nektek...itt már megint nem esik két hete egy szem se.
  • nandorb
    Felénk mindenki igyekezett levágni a búzát mivel az időjárás nagyon változó...
  • JD4650
    na nem voltam 1 hétig, de kb semmi sem történt, mert egész héten esett az eső:D
  • MTZ fan
  • MTZ fan
    Tök műtrágyázás

http://www.abload.de/img/dsc040852s4c.jpg
  • MTZ fan
  • MTZ fan
    nálunk még 1-2 hét és elkezdik vágni
    repce levan már vágva
  • saslaca
    Mi ma kezdjük az aratást. Megyek is akasztom a pótokat. Mert az 516-os hamar telivágja. :D Képeket majd rakok ha lesz még erőm.
  • gibic
    Dunatv honlapján, keresd meg a médiák között.
  • laca9210
    Sziasztok ! Valaki tudna segíteni abban hogy hol tudom megnézni vagy letölteni a Gazdakör múlt heti részeit?
  • DJKonya
    Nálunk még csak egy hete kezdtek el aratni.
  • robi11
    itt már csak 1 föld van levágatlanul:D
  • Scamp
    Holnap végzünk a búzával, ha az idő nem kavar be megint...a szerződött mennyiség teljesítve, holnap egy kis pluszt vágunk, nah meg a vetőmagot.
  • pickány
  • pickány
    ma levágtuk még a 4 hektár árpát hát elég elkeseritő
    de szépidőnk volt
  • boyocska
    Máma aratáson voltam, de szerintem még megyek egy másikhoz is :)

• gibic
    UMM - 2009.07.12
    2 hetente lesz új rész, a nyári menetrend szerint. Ősztől ismét hetente.
  • nandorb
    majd kelleni fog,ugy is mezogazdasgi egyetemre iratkoztam,a gepekkel kapcsolatos szakra,
  • kispalko
    Nálunk most sűt a nap
  • Scamp
    Az kicsit több mint 26q hektáronként, naggyából hozta az idei átlagot. Nálunk a hatsorosak mind elhullajtották a kalászt kínjukban. Itt is esett 4 mili reggelre, most megint állunk meg szerelünk. Holnap már tárcsázni akartam de abból sem lesz semmi, esetleg hétfőn vagy kedden.
  • eugabesz
    Bálázóé nincs?
    Az a problémám,hogy az unokatesóm vett egyet és képzeld ,lassan megyen.Még ilyent én sem láttam Olyan mint egy lassított felvétel.
    Anyit már megállapítottunk,hogy a csakis a fő meghajtó kis fogaskerék lehet a hibás,tudjátok ami a felszedő szíjjtárcsával egyben van,de hogy a fenébe állapítsam meg mennyi az eredeti fogszám??Csak kéne egy rajz hozzá,hogx egyrészt tudni lehessen az eredeti fogszámot,másrészt lehessen rendelni egyet,esetleg cikkszám szerint.
    Ja egyébként az ősrégi Hesston koppintásról beszélek
  • eugabesz
    Az
  • SHADOWEYES7
    learattam az őszi sörárpámat 30 hektáron 806 mázsa lett
    ahhoz képest tűthető,hogy csak 2 soros az árpa+ aszály volt
    23 órára végeztünk,hálistennek fújt a szél nagyon,éjfélkor leszakadt az ég reggelig 8 mili esett...
  • saslaca
    Az a baj hogy majd 100 oldalas. Az egyszerűbb lenne hogy ha valami kell azt megkérdezitek és én teszek ide róla egy képet. Ja! Van olyan könyvünk is amiben minden le van rajzolva. Úgy értem hogy pl.: Az utóverőnek milyen cuccai vannak és hol:

Ebben a könyvben ahogy átnéztem szerintem minden benne van. Ezt sem szeretném feltölteni az egészet de ha valakinek kell belőle egy részlet azt szívesen beszúrom ide.