<b><font color=green>Mezõgazdasági fórum</font></b>

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

saslaca
Apropó gyümölcsbetakarítás! Hol hogy veszik a meggyet? Itt speciel 50 Ft/Kg. És az a poén hogy 45 Ft/Kg.-ért szedik. <#szomoru1>

Hát valami olyasféle, a fõnök grubbernek hívja. Még nem volt idõm tanulmányozni, majd hétfõn megyek dolgozni és jobban szemrevételezem, mert tényleg szokatlan a kialakítása. De nem hiszem hogy lesz rá sok idõm, ha beindul a gyümölcsbetakarítás, akkor pirkadattól, munkalámpáig dolgozunk. :D

saslaca
Helló! Valaki nem tud eladó e512-es vagy e514-es asztal emelõ munkahengert? Köszi!

robi11
elég homály :D
de jó gépek.

Az Renault meg milyen gépet húz??? Ilyet se láttam még életemben, mi az vm kultivátor?

Elnézést a sok képért.

pickány
nagyon szépen ápolt kert :D a miénkrõl ez nem mondhato el sajnos de ha egyszer megszabadulok az iskola gyötrelmeitöl akkor rajta leszek a témán. kertünkben már a csemege kukorica cimert tolja kifelé meg van hülyülve:D pedig még alig 50 centis, sok oldalhajtása nõõt ki és elfogyott már az ereje és azé tolja a cimert legalábbis nekem ezt mondta vater

Figyelj és tanulj mert az ember a saját tapasztalataibol tanul a legjobban!!!

Pista bá nagyon érti:

Nekem csak a kicsi jut:

Rázzuk a szilvát Magyarország egyetlen nagyüzemi minõségi kisüsti pálinka fõzõjének a Gödöllõi Tangazdaságbam:

Húzom a rázógépet 1.

Itt azért van egy pici hatásszünet a videó elején, mert csak a videózással foglalkoztam és elfelejtettem bekapcsolni a helyzetjelzõ, aminek az a következménye, hogy a rázógép nem kap áramot és a rázófej egy elektromos szelepen keresztül jut nyomásthoz:

Húzom a rázógépet 2.

16gaborm
Szomszéd TSZ-bõl kimentett régi MTZ-je,+mák permetezõ!!

Hoztak egy pár deszkát egy igen régi csepel teherautóval!

És egy tájkép az udarunkból!
[/url]
Bocsi a sok képért de egy kicsit felkell dobni a fórumot!
[url="http://www.asztalostanonc.mlap.hu"]2009 Asztalos Szakmai Vizsga!

TDU.:Meszi20 Amd Athlon 64 Sapphire Radeon HD 2600XT

pickány
aha köszi a felvilágositást :D

NYME - MÉK ide járok.:D (Mosonmagyaróvár) Hát a magas pontszám relatív, de olyan közepes.

pickány
köszi szépen a választ erre voltam kiváncsi :D
és nehéz volt bejutni tehát magasak voltak a pontszámok amikor felvételiztél , melyik suli is ez ?

nandorb
szerbiaban nem szamit de naltok mar igen azert irtam a multkor hogy nalatok nincs eselyem...
Kul. a magyar vizsgam:3-as
Novenytermesztes:4
es holnap lesz az amikor az eretsegi munkamat fogom vedeni...

\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life

Nekem számított: érettségi jegyek, valamint utolsó év: év vége és félév. Plusz technikusit is beleszámolták mint pluszt. Nem volt semmilyen felvételi nálunk. Elsõ félévben: agroklimatológia, állattan, gazdálkodási alapismeretek, informatika, környezetfizika, Matek, mg kémia, mikrobiológia, növénytan, nyelv,természet és tájvédelem meg tesi volt. Második félév: agrárgazdaságtan, állatélettan, Botanika, környezetgazd, környezettechnika, mûszaki alapismeretek, növényélettan, ökológia, nyelv, talajtan, agrokémia, tesi.

pickány
azt szeretném tudni hogy mi számit a felvételiben ? az érettségi jegyek vagy kell hogy elõtte mezõgazdaságiközépsuliba járjak? meg van e külön gyakorlatifelvételi stb.. meg utána ha ez meg van hogy milyen tárgyakat tanitanak csak egy pár példát mondjatok ami értelmes is. és ennyi szeretnék tudni de már 3 szor irtam le és ezért bocs

Te melyik egyetemre jársz?:) Nálunk szerencsére nincs ilyen, egyeznek a tárgyak, így könnyû volt megszerezni a jegyzeteket....stb.:P

:D Nálunk az elõzõ évfolyamnak se ugyanaz volt mint nekünk most és az utánunk lévõnek se ugyanaz :D És ez nem csak ránk igaz... :)

Optimista hiszi, hogy a lehetõ legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

Hmmm, te mit néztél, nálunk évek óta ugyanaz a tanmenet. Ugyanazok a tárgyaim voltak mint elõzõ évben, meg azelõtt. Bár lehet ez itt móváron egyedi eset.

Mit akarsz tudni?

A magyar felsõoktatást ismerve, annak aki most csinálja és neked aki szeptemberben kezded teljesen más tárgyai lesznek...még ha a másik elõzõ szeptemberben is kezdte...Sajnos ez ilyen.

Egyébként elállt az esõ, ha jól láttam ismét 5 mili esett.
Kombájn össze felé halad, Kosár benn, még három tömítés csere, utána megy fel a ferde meg az asztal. :)

Optimista hiszi, hogy a lehetõ legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

pickány
jolvan csak azért szerettem volna itt megkérdezni mert nem mindig ugy van ám ami ki van irva én is tapasztaltam és inkább hiszek annak aki most is ezt csinálja

nandorb
Megnezzed a fosulin irja meik szak meik tantagyak meik evben vannak:D

pickány
na de még senki nem irt hogy milyen tárgyak vannak mezõgazdasági fõssulin, meg hogy van e felvételi vagy csak jegyek alapján ezek a fõ kérdéseim

Szint úgy, esik :D

saslaca
Itt szakad az esõ! Jól el is áztam a motoron! :D

nandorb
Multireg van neki meg1

saslaca
Ja! Szóval ez egy allreg...

HUN Fittikém
Mintha pista89 én lennék...

nandorb
oh de jo otlet en permetszerre gondoltam nem allatra...

Vigyél oda egy gólyát...

[IRAM] leader

nandorb
jolvan ugy volt hogy esik fater azt mondta ne permetezzek mert ittvan az eso,erre en okoskodtam hogy mire ide er eltelik kb. 2ora es az az ido alatt megszarad a permetszer,szemerkelt de nem sokat de nagyjabol most mar nagyon eleggem van belole mikor kell akkor nincs mikor nemkell akkor meg annyi van, hogy nemkell mar...

-ja ma hogy a folia lett locsolva talaltam par db. kis bekat a kutnal,es hat erdekelne hogyan lehet vmi. permetszerrel kinyirni.Mert en mergemben leontottem oket soval meg ecet-el de szerintem nem lesz nekik semmi bajuk...:(((

saslaca
Mintha ezt a logót pista89-nél láttam volna...

...
hát nandorb erre tényleg azt kell mondjam hogy szarügy<#banplz>

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

Tegnap írtad hogy permeteztél, akkor most mi van? Magadat ne cáfold.

lippet
Nálunk most valamelyik most bújik ki, valamelyik meg már majdnem térdig ér! Ami most kel, abból már nem lesz normális csõ, vagy ha lesz is karácsonykor fogunk törni=)

ASUS M4A77T | AMD Phenom II X2 560 3.30GHz AM3 BOX | KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz | VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE | SEAGATE 320Gb Barracuda 7200.12 7200rpm 16Mb SATA3 | Corsair Builder Series CX430

itt is esett éjjel, nem valami sok, de ez is jól jön.

kukoricák elég változatosak, van ami ahhoz képest hogy 2 héttel késõbb lett vetve mint a többi jobban fejlõdik.

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

Állítólag reggel volt 4 mili, akkor még nem voltam itthon, de a döllõút nem porolt ahogy kint voltam. Kicsit tologatja az aratást de nem baj, még él az árpa, legalább neveli a magot.

nandorb
egesz heten esik,sehogy se hogy permetezzek pedig invazio van a leveltetvek mindent zabalnak,betegsegek kezdenek megjelenni...

HUN Fittikém
Mert miért is? Megérdemeltem<#gonosz1>

SHADOWEYES7
volt 1 kis zápor

felétek?

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

SHADOWEYES7
te is kussolj, nem vagy különb-

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

hagyd már abba!!!

nandorb
Ahogy mondod mindig:
-szarügy <#hehe>

SHADOWEYES7
nincs annyi vér a faszodba.hogy mondjad mennyire fasz voltál és vegyem le a pontokat?
idejössz pofátlanul a kis szaros alregeddel...

DJKonya
Kössz

CB|Ðömpi&#8482; \"90 a max, és életben maradsz!\"

HUN Fittikém
Sztem borsó lesz, az lila..

DJKonya
Mostmiag*cit csináljak?...

HUN Fittikém
Kurvasokat lehet ebbõl látni, te is így gondolod?

DJKonya
Sziasztok!

Tegnap mentem fel Pestre és az M3-as autópálya mellett láttam ezt, valamilyen lila növény látszik hogy egy kibasz__tt nagy táblába ültetve van, meg még beljebb is vannak ilyen táblák, de nem tudom mi ez, gondoltam hátha ti tudjátok bár a kép nem sikerült jól mert a pályáról 90-nél telefonnal készült naplementekor.

Amíg érettségizem, addig nem foglalkozom a témával, majd utána...
Ma is elküldött nagyapáma francba... Amióta volt aza trombózisa, azóta hihetetlenül bunkó és öncélú lett. Csak a saját érdekeit veszi figyelembe, és szarik mindenki másra... Mindenki érjen rá, csinálja azt amit õ mond, de közben fittyet sem hány arra, hogy ezzel másokat megsérthet. Maga alatt vágja a fát. Mindenki el fog ezzel távolodni tõle...

Amint hazajön a szanatóriumból, le fogjuk ültetni a seggére és átvesszük anyámmal a stafétabotot, mert ez így nem mehet tovább... Papíron ez évben még õ vezeti a gazdaságot, de gyakorlatilag csak szakmai segítséget fog csak nyújtani!