<b><font color=green>Mezőgazdasági fórum</font></b>

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

pickány
nem szar még a helyzet csak meg emlitettem hogy mi is álmodozunk ilyen helyekrõl tehát én egy ilyen végsö tervere gondoltam hogyha minden összejönne jo lenne ha ez lenne a vége 😄😄😄😄
amugy én is már rég nézegettem ezeket a hirdetéseket de ez rengeteg pénz igaz hogy azok az épületek meg földek rövid idõn belül visszahoznák az árát de ebbe nehéz ugy beleugrani hogy még most is hitelt fizetünk és még fogunk is egy jo pár évig. :S de rajta leszünk ezen a témán 😄 hátha lessz még olcsobb is 😄 de ez nem megy egyik naprol a másikra hiába találunk jo helyet mert a mostani hellyel is kezdeni kell valamit az meg nem 1 hét szóval bonyolult
De azért jo ilyenekrõl beszélni meg gondolkodni 😄 szerintem😄

Figyelj és tanulj mert az ember a saját tapasztalataibol tanul a legjobban!!!

robi11
ja értem😄

A nagyobbik Vuk...

[IRAM] leader

robi11
az meg mi a csoda?xD

belapeter
Aha!
Köszi.

Asus EAH5770 512MB|AMD Athlon 4800 x2 2.5GHz|2GB 800Mhz RAM|7.1-es hangkártya! \"Nagyon jó társaság vagytok\" Ez a Radeon HD Series team...

Volt kis látogatóm a kaszálón.😊
[/url][/img]

[IRAM] leader

AZ azért emelhetõ és süllyeszthetõ mert olyan hárompontos felfüggesztésre van felrakva mint ami a gép hátulján is van. Ha épp nincs szükség a súlyra akkor le lehet akasztani és munkagépet rakni a helyére, pl. front kaszát vagy ekét.
A súly az elején egyébként arra van hogy jobban az úton vagyis inkább a talajon tartsa az elsõ kereket és így az elsõ hajtás is jobban érvényesül és irányítani is könnyebb.

Optimista hiszi, hogy a lehető legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

Nálunk is csak magas aranykoronás földek vannak javarészt. Kevés a 20AK körüli.

Optimista hiszi, hogy a lehető legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

SHADOWEYES7
mert gyenge az aranykoronája

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

Ha tényleg annyira szörnyû arra felétek a helyzet, akkor sztem mindenképp jobban járnátok valamelyik az általam ajánlott tanyák közül az agroinformon. Tuti, hogy talátok valamit, ami számotokra megfelelne és még árban sincsenek annyira elszállva. Ha meg jól szálltok ki a jelenlegi telepbõl, még talán fejlesztésekre is jutna pénzetek... 😊
erre fele nógrádban már 15é is adnak egy ha-t

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

nem is neked írtam😄
Vannak amúgy könnyebb részek is, meg némi homok, ahol már beérett a búza is nem hogy az árpa

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

nem is szándékozom!😄 Az oylan zsíros, nehezen mûvelhetõ földek, amik nálatok vannak azok nem is kelenének nekem!!! 😄 Abban semmilyennemû zöldség nem nõne meg, csak ráfizetés volna számomra. Max szarvasgomba alá,erdõnek volna jó, de arra meg túl jó minõségûek azok a földek...
és még van egynéhány ilyen az agroinformon, sõt még nagyobbak is pl hevesben 230Ha 😊
borsodban találtok iylet,de az ország más területein is mostanában elég sokat hirdetnek(50-100-150-200hektáros birtokokat) alacsony/közepes AK értékkel
itt van pl 1 amit már fél éve hirdetnek 😊
hajdúsági telep
ide ne gyere
1ha bérlése minõségtõl függetlenül 70.000, megvételre millió fölött van

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

belapeter
Traktorok elején az emelhetõ és süllyeszthetõ "súly" az mire van?
Mit szolgál?
A nehéz pótokat is elhúzza?

Asus EAH5770 512MB|AMD Athlon 4800 x2 2.5GHz|2GB 800Mhz RAM|7.1-es hangkártya! \"Nagyon jó társaság vagytok\" Ez a Radeon HD Series team...

pickány
mi nem ezért keresnénk másik földterületeket!! azért mert az itteni földekért véres harc folyik és ebbe nekünk beleszólásunk nincs pedig nagyon sok földet kellene még szervválni valahol, és azért néznénk más területet hogy ott olcsobban több területre tudnánk szert tenni de ammerre érdeklõdtünk meg jártunk már teli volt "roma " (szépen kifejezve mert ez egy fórum ) lakossal. Mi is inkább dimbes dombos területet néznénk de nem a táj miatt hanem legeltetés miatt.

Szerintetek merre volna érdemes földet néznem, ami megfelelne az alábbi kritériumaimnak:
-50km-re a fõvárostól
-reálisan esik az esõ(ha esik,ott mindig)
-zöldség és gyógynövénytermesztésre ideális területek
-van állattartótelep a trágya miatt a közelben
-lehessen öntözni, csatorna, Duna közel legyen, esetleg kút

-anyám és apám valami dimbes-dombos teületet szeretne, hogy gyönyörködhesssenek a tájban, de ha már így állunk hozzá, akkor legyen a talaj meszes, mivel szarvasgombának az kell. Abból még mindig jobban meg lehet élni, mint bármi másból.

Van valami ötletje valakinek? Ha másért nem is írom ide, azért hogy foglalkoztassalak titeket és hogy dübörögjöna fórumon a jókedv 😄
16gaborm
Úgy néz ki eddig szép alma termés lesz az idén!!

TDU.:Meszi20 Amd Athlon 64 Sapphire Radeon HD 2600XT

saslaca
Értem! Nekünk is azért kéne mert a bal oldali el van hajolva. Mert ahonnan hoztuk ott nagyon vigyáztak rá! Fogtak vele valamit.Éppen ezért hajlott el a motollában is két csõ. Amiben a villák vannak. Nameg! A motolla emelõ munkahengerek is rosszak. Úgy van kitámasztva hogy ne essen le. De persze hogy az élet ne legyen egyszerû: Be van rohadva az a csõ amin keresztül a motollát tudod elõre-hátra mozgatni. És amilyen szakemberek voltak ott, hozzáfogtak lánggal melegíteni azt az egész szart és sikerült nekik kiolvasztani belõle egy perselyt is. Eszméletlen hogy milyen tudással rendelkeznek egyes emberek...

köszönjük majd értesítjük

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Itt is eseget, nekünk még számít mert az árpa meg a búza még zöld kissé 😊 neveli a szemet 😊

Nagyfater ma jött haza Soporonból szanatóriumból, Bábolnánál ált a víz a kukoricákon, a busz alig bírta törölni az ablakot, itt pesten is szakad az esõ, most már csak abban reménykedem, hogy Dabas felé megy és ott is lesz 1 kis zuhi, mert a burgonyára már nagyon kell és ott még csap csöpörög. A kötések már kisdió nagyságúak, kritikus idõ elõtt állunk...

Erõteljesen gondolkozom azon, hogy inkább eladom a Dabasi földjeim, és keresek valami jobb fekvésû területet, ahol ideálisan van 100ha és afölötti birtokméret valahol közel a városhoz(50km belül) és van esõ rendesen...
Kiskõrösön van egy muksó, Fortschrittokat bont. Onnan hozott apám is munkahengert, 20ezer Ft. és sajnos egy fillért sem enged...de van neki mindenje.

robi11
nállunk úgy villámlik világítás se kell az utcába xD

pickány
itt elkezdett szakadni az esõ de már nem sok jelentösége van csak annak számit akinek ki kelt a kukorica. nekünk ki kelt 😛😄 hálaistennek de ma mentem tárcsázni kiskertet ahol kb 10 szem kukorica kelt ki bár ez mondjuk az ö bajuk volt mert a miénket idöben elvetettük de ök már késön szoltak és utána nem is esett az esõ most meg amikor nem számit annyit meg szakad lefekteti mégjobban a gabonákat

Azért mert olyan talajmunkát végez,amire már az ég világon semmi szükség nincs.Van helyette jobb, korszerûbb.Mondjuk,homokos talajon telán még hasznos is lehet,de itt az É-K kötött talajokon már rég nem használjuk.

[IRAM] leader

DJKonya
Nem akarok beállni😄
Majd elválik milyen erõben van a motor, ha gyenge akkor veszek egy Ladát és bele rakom a motorját.

CB|Ðömpi&#8482; \"90 a max, és életben maradsz!\"

nandorb
hogy alsz be az IKR-hez?
Birsz ezzel kultivatorozni esetleg vmi. hasznosat csinalni?
Vagy csak hulyeskedni?

\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life

DJKonya
Gondoltam beállok az IKR-hez😄
amúgy jó lesz ide a kertbe, nagyapámékhoz, ha más nem maszekolni is😄

nandorb
ezzel ha kesz lesz mitfogsz kezdeni?

Kulonben ezen a nyaron szamitok venni vmi-en kis kultivatort...

Nagyon fajin. 😄 Elõször a Wartburg kilométerórába szerezzél mutatót, azzal kezd! 😄

nandorb
az eso csinalo raketat nem hasznaljak mert mar tobb 1000szer jo jott volna de a jegverot azt mondom nagyon hasznaljak es eddig jo megvolt oldva ez nalunk ugy mukodik hogy van egy radio allomas ami jelzi az osszes olyan embernek aki evvel foglalkozik,minden faluban/helysegbe megvan vki. bizva ezzel a feladattal...es mikor kapnak jelentest hogy jegfelhok vannak akkor azok a szemelyek megjelennek aokon az alomasokon es a megadott pillantaban felovik...de nem egyenesen a falu/helyseg fole hanem egy masik kovetkezo helyre es ez lancszeruen mukodik mindig masik lovi mas fole...Varosban ezt nem alkalazzak mert ott nincs szukseg ilyesmire...ott nemtesz karokat olyan szintut mint varoson kivul...

DJKonya
Sziasztok!

Tegnap elõtt vettem 35-ért egy traktort😄 ma vontattuk át hozzánk, húgom keresztapjától vettem és adott mellé egy 4ütemû motort, két váltót, önindítót, meg generátort. Majd apámmal meg egyik ismerõsömmel szépen egyesével összerakjuk majd a gépet😊

ez is talajfüggõ mint minden más

Azért erre kíváncsi volnék miért gondolod így... Saját tapasztalat, vagy pedig másé? Mitõl olayn haszontalan? Ahhoz képest hogy te ezt így gondolod, a világon elég sokan alkalmazzák 😊
A jégszemcsék aeroszolokra tapadva növekednek. Mivel a természetben kevés az aeroszol, mesterséges reagens feljuttatásával igyekeznek elérni, hogy minél több minél kisebb szemcse keletkezzen, s így a pozitív hõmérsékletre érve gyorsan elolvadjon. A rakéták azt hivatottak megakadályozni, hogy az úgynevezett jégembriók nagyra növekedjenek.

Úgy tudom felénk nem nagyon használják, legalább is én nem tudok róla, pedig olykor jól jönne. Meg mondjuk néhány esõcsináló rakéta is...

nandorb
Az,az nemtom feletek mennyire hasznaljak?

Az ejjel is eppen jokor lottek fel mert lett volna jegg,delutan olyan esso volt meg az este is hogy ilyen hasonlo eset ahogy emlekszem kb. 6evvel ezzelott se volt meg...Este 21korul siman villamlott zorgott akkor meg semmi kb. 22.30korul lottek a raketakat fel...

Én a Kecskeméti Fõiskolára járok 😊 Apám érvelését követve Mérnök Informatikusnak tanulok 😊 Kicsit sem mezõgazdasági a dolog, nem véletlenül.

ILYESMIrõl van szó, csak azok amiket nandorb mond azok megakadályozzák hogy jég formájában hulljon a csapadék. 😊

Hm, én még nem is hallottam ilyenrõl, azért kérdeztem vissza, mert azt hittem, hogy hülyéskedsz és én úgy vagyok vele, hogy amirõl még nem hallottam annak utánaérdeklõdök. 😊

A könyvekben...😞

[IRAM] leader

nandorb
hat olyan vihar volt hogy tobbszor is kuldtek folfele...
csak erdekel az hogy mit tud az a raketa ott fent es hogy mibol hogy nezz ki...

Mit értesz ez alatt, hogy lövik a jéghárító rakétákat?

gruber=szántóföldi kultivátor
szántás nélküli talajmûvelés egyik eszköze😄

A grúber a kultivátor és a mélylazító "házasítása",kb. egy kalap sz...rt sem ér,de ha van felesleges gázolaj,csak hadd huzigálja.<#vigyor5><#bohoc>

[IRAM] leader