Mezőgazdasági fórum

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én az árpáról beszélek egyenlõre 😊 Voltunk ma próba vágáson, a gép hibátlan hogy lekopogjam, az árpa holnap kiderül, holnap visszük a mintát ellenõrzésre.

Optimista hiszi, hogy a lehető legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

derékig érõ szárak és átlagban 10cm-s kalászok mellett azért jóval több termés lenne mint 3,5t/ha

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

árpáról volt szó nem búzáról

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

saslaca
Itt a tavalyi búzapénzt sem kapták meg az emberek. Egyik fickónak 5 millió forintja veszett oda. 😞

pickány
én meg ehez a leadásos témához nem szolok mert nem tudok, azért mert mi sose adtunk még le terményt mert az összeset megetetjük ha kevés van ha sok 😄😄😄😄

Figyelj és tanulj mert az ember a saját tapasztalataibol tanul a legjobban!!!

Hát ti nemtom hogy vagytok vele, de mivel nagyfater elég jóban van az Ócsai Malom vezérigazgatójával, mi oda visszük, mivel régóta ismernek.
Nekünk 46000ft/t mondtak, igaz, nemtom hogy rámegy e még az áfa vagy a kompenzáció. 5ha búzánk van, és még a mienk is félig zöldes. A mi búzáink derékig érnek, a kalászok viszonlag tûrhetõek(kb 10 cm hosszúak)
szerintem nekünk olyan 3,5t/ha átlagtermésünk lesz... DE még meglátjuk... Nem szólom el magam még elõre, majd ha aratunk beszámolok róla...
Üdvözlet, máma suliból jövet kaptam le:

ellõtte ment egy John Deere + Claas Liner 3000 mint a Fendt, csak sajnos hirtelen történt az egész és a Fendet tudtam lekapni :S 😊

ilyen áron nem érdemes eladni, nálunk megy raktárba

Itt még nem száraz, de holnap délután próbavágás és minden kiderül.

Árakról ki mit tud?
2500-2700 HUF +kompenzációt mondott erre felé minden felvásárló. Ahogy elnéztük az árpát jövõhétig még várnunk kell vele.Sokan beleálltak már az árpába de mindenkinek 17-18-as vize van a látszat ellenére. De félünk hogy jövõhétre lejjebb nyomják még az árakat. Ha ez így lesz akkor nagy gondban van mindenki. :S De nyugtával a napot...egyenlõre még az utolsó felvásárlót is elõ kerítjük a föld alól is...csak mondana többet...

Optimista hiszi, hogy a lehető legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

Végeztek az utolsó simításokkal ebéd után kivonulnak meg majd én is 😄. Egy másik cég már reggel kint volt de nagy volt a harmat és délig õk is pihennek . Véleményem szerint egy közepes termést várhatunk hála istennek felénk viszonylag jól bírta az árpa a szárasságot és kevés a homokos terület. A hét végefelé pedig kukorica vetés a közeli tehenészet számára .
saslaca
Itt néhány helyen már a kukorica is kezdi megadni magát.

itt már a búza is felsült a homokoson, még jó hogy mi oda napraforgót vetettünk, az eddig még bírja

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

SHADOWEYES7
jaaaaaaaaaaa.oké vágom már 😄

egyébként tényleg nekem még nem aratható az árpám hála istennek a fekete csipákás földnek,mert ahol homokosabb ott már tényleg felsültek mondenhol

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

laca9210 írta hogy aratnak ma-> te kérdezted hogy felsült-e?
én írtam hogy már nagyon sok helyen normálisan beérett az árpa azért aratnak, de gondolom a tiéd még elég zöldes->erre írtam hogy ha a környékeden lakik laca akkor neki is zöldes lenne az árpája ha nem sült volna fel😄

SHADOWEYES7
ÕÕÕÕõõõõõõ, ezt nem értem 😮

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

jó a laca ott lakik a közelben akkor más😄

SHADOWEYES7
Akkor ma csinálok fotót az én ÕSZI sörárpámról,hogy milyen és megérted miért csodálkozom!

mi sült ott fel? Már nagyon sok helyen aratnak.
Gondolom azért beérett, nem csak kell a hely a silókuknak

SHADOWEYES7
felsült?<#ijedt>

Sziasztok! Nállunk ha minden igaz ma elkezdõdik az árpa aratása mert a helyére silókukorica lesz vetve. Megpróbálok képeket és vidit csinálni,addig is mindenkinek további szép napot. <#vigyor0>
Beszarik beszarik, gyorsan nem lehet vele haladni de ha normális állapotban van akkor halad az ember. Nekünk is Hesston van és azért egész szépen dolgozik.

saslaca
Ja! Az 1.5-ös bálákat csinál.(mármint szélességre)

rollantra értette

".Az viszont igaz,hogy csak 1.25-ös bálát csinál,de mindaz a szállítás miatt van."

minek mérjem le mikor te már "lemérted"

Aáá..a hesston szélesebb...biztos.Mérd meg!

[IRAM] leader

a magassága 1,25 nem a szélessége, szinte mindegyik körbálázó 1.20as széles bálát csinál, még akkor is ha tudja a 2m magasságút

az igaz hogy lehet állítani a tömörséget de középen sajnos a szénát nem bírja rendesen összetömöríteni, esetleg a szalmát meg a lucernát a szár vastagsága végett

Egy vállalkozónál dolgoztam Belger hengeres bálázóval,s csak beállítás kérdése..(mivel én értek is hozzá 😊 )milyen tömör bálát csináljon.Az viszont igaz,hogy csak 1.25-ös bálát csinál,de mindaz a szállítás miatt van.Így a két bála nem haladja meg a Magyar közutakon elvárt 2.50-es szélességet,ha egymás mellett szállítod.
na azzal soha semmi nagyobb bajom nem volt,igaz viszonylag új volt mikor én elkezdtem vele bálázni.Annál nem kellett megálln,mert megcsúszott a szíj a szalmánál.

[IRAM] leader

ráadásként a nagykocka bálák sokkal lazábbak és ezért érzékenyebbek sokkal az idõjárásra, amíg nincsenek kazlazva. elég könynen beáznaka tarlón...
még használtan is iszonyatosan drága, még régebben hirdette a Hunland az 1ik kockabálázóját. 2002es Claas nagykocka bálázó, asszem 200000 bálát csinált és 22millió+áfáért hirdették...
együtt értettem iszonyat drágának, a bálázó csak simán drága😄

hidd el nem azért nem vesznek a gazdák kocka bálázót mert drága, hanem mert teljesen más technológia kell mellé ami még drágább mint maga a bálázó, az meg a másik hogy csak nagy állattenyésztõ telepeknek éri meg ez a tip beruházás

én alapból nem vennék már körbálázót, csak az új kocka bálázót iszonyat drágák...

Ha szted a hesston jó bálázó akkor te még nem láttál jó bálázót úgyhogy hagyhatjuk is a témát

saslaca
Látszik hogy te vagy nem dolgoztál még Hesstonnal vagy dolgoztál de nem értettél hozzá...

robi11
a hesstoba annyi a szar szerintem hogy nem lehet vele zöld lucernát,füvet stb bálázni mert beragad:S

A Rolland is 1.25ös bálát csinál, és mivel hogy hengeres nem fog olyan tömör bálát csinálni mint egy szalagos bálázó, fõleg ha a bála közepét nézzük! A Hesstonról meg annyit hogy kínlódás vele dolgozni fõleg ha sietni, haladni kéne, mindig beszarik rajta valami!

robi11
nem is tippeltem rosszul...

saslaca
Háááát... Én úgy bálázok most vele hogy az egyik henger melegszik. Ami egészségtelen. Mert ha nem figyelek akkor kigyullad! Az a baj hogy nem értünk hozzá,meg idõnk sincs hogy megcsináljuk. Majd õsszel tervezünk venni egy fixkamrásat. Vagy krone-t vagy rollant-ot. Mert ennek már elég sok baja van. De még mûködik!

Egyik ismerõsünk vett egy ilyet:

4,5 millió forint volt. De õszintén megmondom! Ez egy rakás szar! Kicsi és laza és könnyû bálákat csinál. Én egyedül emelgettem,gurítottam,felállítottam a végére. Azért gondolom te is tudod hogy a Hesston báláit nem igen tudja egy átlag ember megemelni.

Ez az unokatesómé,még most vette nemrég,de jól ki van javítva...fainul üzemel.Kitartás,már csak a negyede van<#gonosz1>

[IRAM] leader

pickány
mi is ma raktuk készre a kombányt már csak az asztalon igazitunk és olaj zsírzás ellenõrzé s tankolás víizszint ellenõrzés beállitások meg ami még lesz és mehet a menet persze video is lesz mert azt muszály 😄😄😄😄

Figyelj és tanulj mert az ember a saját tapasztalataibol tanul a legjobban!!!

saslaca
Mi is olyannal nyomjuk! Egy pár ezer bálát megcsinált már amióta nálunk van! Már 3 napja csak bálázok. 😞 Van össz. 20-25 hektár sásos szar amit meg kell csinálnom. Már csak kb a negyede van. Eddig 132 bála (megszámoltam 😄)

Sajnos ez nem viszi közelebb a típusához 😊

Holnap felvesszük az asztalt, ha minden jól megy, ma felraktuk a gabona ferde felhordóját és megpróbáltuk befaragni az állítható rostát az alsó rosta helyére, de valamiért mindig kicsúszik a jobb oldali sínbõl...holnap folytatjuk, mert ma már szétfejeltük a szalmarázóládákat idegességünkben... 😄
Közben homlokrakó kerekét javítottuk ami közben leesett a bakról, azt megpróbáltuk visszaemelni a 82-essel aminek erre eltört az öntvénye amit húz a munkahenger... Tiszta jó volt a nap 😄

Hesston,de ahogy gondoltam,hogy 4-tõl nem lett több,sajna...Volt már ezen a területen 12 is,de hát az aszály az aszály.

[IRAM] leader

robi11
hesston vagy claas rollant (szerintem)

saslaca
Szerencséd lesz ha lesz rajta 4-5 bála/hektár. Szabad tudni hogy mivel bálázol?

mtz80-as felujítva motorikusan

málna

érdeklõdnék hogy nincs-e valakinek mtz 82-ees hajtás?

asszem én tudok jó áron bontott forschritt alkatrészt!4
csak most nem toom a kombi fajtáját ilyen dióbarna és fehér
és El Ray!!
hány hektárt akarsz?
mert itt nálunk Vácrátót környékén van dombos táj és változatosak a földek
nameg fél óra innem budapest

Hát hallod,majd holnap bálázom,beszámolok mennyi lett...de csak 1 Ha-ról van szó és télleg nem valami vastag rendek.<#vigyor5>

[IRAM] leader

saslaca
Úgy látom ott sincsenek túl vastag rendek...