Mezőgazdasági fórum
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Optimista hiszi, hogy a lehető legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.
AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
Figyelj és tanulj mert az ember a saját tapasztalataibol tanul a legjobban!!!
Nekünk 46000ft/t mondtak, igaz, nemtom hogy rámegy e még az áfa vagy a kompenzáció. 5ha búzánk van, és még a mienk is félig zöldes. A mi búzáink derékig érnek, a kalászok viszonlag tûrhetõek(kb 10 cm hosszúak)
szerintem nekünk olyan 3,5t/ha átlagtermésünk lesz... DE még meglátjuk... Nem szólom el magam még elõre, majd ha aratunk beszámolok róla...
ellõtte ment egy John Deere + Claas Liner 3000 mint a Fendt, csak sajnos hirtelen történt az egész és a Fendet tudtam lekapni :S 😊
Árakról ki mit tud?
2500-2700 HUF +kompenzációt mondott erre felé minden felvásárló. Ahogy elnéztük az árpát jövõhétig még várnunk kell vele.Sokan beleálltak már az árpába de mindenkinek 17-18-as vize van a látszat ellenére. De félünk hogy jövõhétre lejjebb nyomják még az árakat. Ha ez így lesz akkor nagy gondban van mindenki. :S De nyugtával a napot...egyenlõre még az utolsó felvásárlót is elõ kerítjük a föld alól is...csak mondana többet...
Optimista hiszi, hogy a lehető legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.
AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB
egyébként tényleg nekem még nem aratható az árpám hála istennek a fekete csipákás földnek,mert ahol homokosabb ott már tényleg felsültek mondenhol
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
én írtam hogy már nagyon sok helyen normálisan beérett az árpa azért aratnak, de gondolom a tiéd még elég zöldes->erre írtam hogy ha a környékeden lakik laca akkor neki is zöldes lenne az árpája ha nem sült volna fel😄
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
Gondolom azért beérett, nem csak kell a hely a silókuknak
minek mérjem le mikor te már "lemérted"
[IRAM] leader
az igaz hogy lehet állítani a tömörséget de középen sajnos a szénát nem bírja rendesen összetömöríteni, esetleg a szalmát meg a lucernát a szár vastagsága végett
na azzal soha semmi nagyobb bajom nem volt,igaz viszonylag új volt mikor én elkezdtem vele bálázni.Annál nem kellett megálln,mert megcsúszott a szíj a szalmánál.
[IRAM] leader
Egyik ismerõsünk vett egy ilyet:
4,5 millió forint volt. De õszintén megmondom! Ez egy rakás szar! Kicsi és laza és könnyû bálákat csinál. Én egyedül emelgettem,gurítottam,felállítottam a végére. Azért gondolom te is tudod hogy a Hesston báláit nem igen tudja egy átlag ember megemelni.
[IRAM] leader
Figyelj és tanulj mert az ember a saját tapasztalataibol tanul a legjobban!!!
Holnap felvesszük az asztalt, ha minden jól megy, ma felraktuk a gabona ferde felhordóját és megpróbáltuk befaragni az állítható rostát az alsó rosta helyére, de valamiért mindig kicsúszik a jobb oldali sínbõl...holnap folytatjuk, mert ma már szétfejeltük a szalmarázóládákat idegességünkben... 😄
Közben homlokrakó kerekét javítottuk ami közben leesett a bakról, azt megpróbáltuk visszaemelni a 82-essel aminek erre eltört az öntvénye amit húz a munkahenger... Tiszta jó volt a nap 😄
[IRAM] leader
málna
csak most nem toom a kombi fajtáját ilyen dióbarna és fehér
és El Ray!!
hány hektárt akarsz?
mert itt nálunk Vácrátót környékén van dombos táj és változatosak a földek
nameg fél óra innem budapest
[IRAM] leader