24942
  • mesteruur
    IMI napraforgó alá WING EC-t szórtunk preemergensen, és sajnos nem sokat ért... parlagfű így is faszán kijött :s
  • JD4650
    olcsó vegyszert nem éri megvenni rá, most éppen nem jut eszembe hogy melyikkel szórtuk, de a gaz csak nőtt és nőőőőtt
  • mesteruur
    Nekem még sajna nincs, egy vállalkozónál dolgozok suli mellett.
    MTZ 892
    Mccormck cx80
    jd 6330
    mx 150
    cvx 1190
    és egy csx7080 kombájn

Ha minden jól megy, akkor szeptemberben veszek egy kistraktort, hogy ne kelljen mindig elkérni lacibától ha csinálom a földjeim (bérelek 4 hektárt, abból 0,5 kaszáló)

• kispalko
    milyen traktorod van?
  • Scamp
    Gondolom ez valamennyire képlékeny összeg, függ földtől, vetőmagtól, vegyszertől, időjárástól. Nem igazán számolgattunk így utánna, sztem annak olyan 100 körül lehet, de ez csak laikus becslés.
  • mesteruur
    Csináltam pár képet a mai munkámról :)

• kispalko
    Napraforgónak mennyi a kőltsége hektáronként? Mert a repcének 150 ezer ft
  • Scamp
    Még egyenlőre csak érdeklődés szintjén vagyok. Csak nézelődök alternatívák után, egyenlőre nem akarunk termelni, csak meg tudni hogy éveken belül megérné-e átállni. Mennyiért vették akkor amikor termelted?
  • Scamp
    Épp nem rég olvastam hogy Oroszország beteríti a piacot. Sztem nem javul majd sokat az ára, de legyen igazad.
  • Scamp
    Igazából naprára került a választás. A pontos okát én sem tudom, hogy miért nem repce, de amikor kalászos kiváltására gondoltunk akkor mindig a napra jött szóba.
    Az 514-est nem cseréljük még le. Az elkövetkező egy-két-három (négy) évben még tuti nem. Egyenlőre nagyon elég.
  • eugabesz
    Én ismerek felvásárlót?mennyit akarsz termelni.??Mind1,majd előkeresem a telefonszámát,mert már van vagy 3 éve hogy termeltem neki.
  • mesteruur
    hát, sztem jövőre jobb ára lesz a kalászosnak, mert az idei rossz év után talán megcsappannak euszerte az intevenciós készletek. De majd jövőre kidül...
  • JD4650
    mert a repce őszi, a napra tavaszi
  • kispalko
    Napraforgót fogtok vettni? Miért nem repcét? Tervezitek hogy lecserélitek az 514-est?
  • Scamp
    35-40 q/ha árpa is, búza is. Nem az igazi. Megszületett az elhatározás. Jövőre csökkentjük a kalászost, napra lesz helyette.
  • mesteruur
    Tiszteletem kedves kolléga urak!
    hogy-smint mostanában? Régen voltam már erre. Látom azóta volt aki már kikopott, de vannak új emberek is.:)
    Milyenek lettek a termésátlagok felétek?
  • Scamp
    Ohh köszi :)

Esetleges felvásárlásról tudni lehet valamit?
  • Nickel77
    Amarant
  • Scamp
    Grat :)

Hallod informálódni akartam, de lusta voltam egyenlőre, így megkérdem tőled, hogy az Amarant-tal mire jutottál anno? Hol vásárolnak fel amarant magot, és hogy honnan lehet beszerezni? Valamint a betakarításról és termesztésről hol lehet bővebben olvasni? Csak mert érdeklődök utána :)
  • El Ray
    Üdv mindenki!
    Felvételi jelentkezés megtörtént, kollégista leszek, ha minden igaz.
    aug. 31-szept. 3 tart a gólyatábor, szept. 2 beiratkozás, szept. 7 első tanítási nap :D már alig várom... :D
  • Scamp
    Nah, visszatértem mint a batman. A medvék elkerültek, és épp visszakívánkozom.
    Viszont hatalmas érzés volt visszatérni Mo.-ra. Ne vegye sértésnek senki ha esetleg onnan van, de ahogy elnéztem az ottani helyzetet, nem nagyon szólnak ők se bele a nemzetközi kukorica átlagba. Székelyudvarhelyen voltunk, de amit addig és ott láttam az nem túl szívet melengető. Vannak nagyon szép táblák, de sok a gyenge kukorica. Az utak jók, de a gazdasági fejlődés még mindig nem olyan hatalmas, mint ahogy itt félnek tőle szerintem.

Itthon addig esett az eső :) A mi kukoricánk még egész jó...kopp...kopp...:)
  • Micsu
    gondolom komplexet kapott :)

itt sokan örültek volna az 5tnek :D
  • gibic
    Na, ünnepélyesen kijelentem, befejeződött az aratás.:D Lefogyott az 1600hektár.:D Átlag 50 mázsa lett, 20% takarmány, a többi malmi. Malmiba volt 40,1 sikér 18 fehérje. Legjobb tábla átlag 82 mázsa a legrosszabb 30mázsa.
  • pickány
    lesz de már nem lesz sok
  • gibic
    Képet elnézve, lesz még folytatása a tisztogatásnak.:D
  • JD4650
    patkányokkal vigyázhatnál jobban is:D
  • pickány
    kutyám mai teljesitménye :D:D:D:D
  • gibic
    Hahó van itt valaki?
    UMM - 2009.08.09
  • istisajt
    unokatesóm tolja az 1ik Landinivel ami vetőgépet húz :D
  • gibic
    Jó is volna ha lenne ennyi zsém.:)
  • JD4650
    most 266-os euróval lehet tudsz belőle alkudni
  • gibic
    Áfával ez is 17misi, de kb 106ezer ft/LE még tényleg jó ár. A többi gép most ugyis igen elszállt árban.
  • kispalko
    landini
  • kispalko
    jó kis trakesz szivesen elfogadnám
    http://www.axial.hu/index.php?menu=2&smenu=34&mID=&ID=26

nem sok érte amit kérnek
  • JD4650
    ami szánt az 1 Landpower 135, szerintem rokona a 165nek, ami viszi az X-presst az meg 1 Power Master 230-as, az már komolyabb szerkezet
  • ZTM
    Azt nem tudom csak azt, hogy felénk is alig pár hónapja vettek egy ilyet...(először azt hittem hogy NH mert nem tudtam elolvasni a feliratokat mert messziről és sötétedésben láttam de felvilágosítottak a környék gazdaurai)
  • gibic
    Ezek az akciós 165 lovas landinik?
  • JD4650
    Axiál szántóföldi bemutató

• gibic
    Szakad az eső. Munka sztornó.
  • kispalko
    Nálunk volt egy kb 30 perces jó nagy eső.Kaposvártól 20km-re