<b><font color=green>Mezõgazdasági fórum</font></b>

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gabona árakról ki mit és mit nem tud? :)

Optimista hiszi, hogy a lehetõ legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

Én egyszerû düllõ úton :D Így hogy nincs akkor dõlés, nem olyan vészes, csak kellemetlen a borozda az út mellett.

Optimista hiszi, hogy a lehetõ legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

Egy párszor már igen,de én akkora domboldalban voltam,hogy nem éreztem annyira állatinak<#eplus2>..a "zabszem" effekt bõven meg volt<#duhos2><#kuss>

[IRAM] leader

Voltunk ma kint próbavágáson a búzában. 17,2 a vize. Levágtuk a mintának valót, fater kitelefonált hogy hagyjam a fenébe menjek hazzak, mert jön az esõ is. Ahogy ezt kimondta elkezdett szakadni... Drifteltetek már kombájnnal? :D Állati érzés :D

Látom nálatok is van vidámpark :D

Az nem érdekel,viszont egy asztalszállító kocsi jól jönne,nem nagy pízé...

[IRAM] leader

itt a kép

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

http://www.abload.de/image.php?img=dsc040998fcs.jpg

http://www.abload.de/image.php?img=dsc04101hc1z.jpg

Eladó egy forschritt E-516-os akit érdekel irjon

sziasztok
képzeljétek engem meg vácra vettek fel a mezõgazgásznak
és valakinek volt már oylan ,hogy ment szárzúzóvan és elszállt
a tlt??
mert minket megszivatott de csak alul kellet 540-es fordulatra állítani

saslaca
Köszönöm szépen!

HÁ bódottá e a öröki bódottá :D

ja és boldogat!

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

saslaca
ÁÁÁ! Értem! Ezt nem tudtam! Kösz az infót!

fórum->mai szülinaposok, jobb lent

saslaca
Köszönöm szépen! Szabad tudnom privátba hogy honnan tudod a szülinapi dátumom? Nem baj! Csak érdekel!

Írhattam volna úgy is ,hogy Boldog Szülinapot,de úgy egyszerûbbnek tûnt..<#nemtudom>

[IRAM] leader

saslaca
Mit szeretnél?

nandorb
azta de jo tanulo vki.
En bilogiabol felveteliztem szerb nyelven,es mivel magyartanarnonk volt aki rendesen nemtudta eloadni a bilogiat igy amit a termesztesbol tanultam azt hasznaltam nagyjabol fel...de egy olyan kerdesre,hogy mik a level reszei ott nagyon megakadtam:(

\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life

nekem van 312 pontom, tavaly 209 volt a határ, ennyit nem emelkedhet:D

HöBöDö saslaca <#taps><#integet2>

[IRAM] leader

nandorb
Na jöttem dicsekedni felvettek a mezõgazdasági egyetemre,mezõgazdasági gépeszmérnököt irtam be...

annyit amennyit adnak

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

lippet
Hali!

Ha õstermelõivel adnánk el a búzánkat, akkor azért kb. mennyit kapnánk?

ASUS M4A77T | AMD Phenom II X2 560 3.30GHz AM3 BOX | KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz | VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE | SEAGATE 320Gb Barracuda 7200.12 7200rpm 16Mb SATA3 | Corsair Builder Series CX430

Itt épp most fejezte be (Orosháza, Békés-megye). 6-7 mili esett. Olyan 65-nél tartunk, de most pihenhetne, mert kezdeni kellene a búzát. A kukorica természetesen örül, de a búzának már nem használ.

nandorb
Hat ahogy nalunk az idojaras megy,miden nap esik az eso majd kisut a nap nemtudni mikor fog felszaradni rendesen...es kerdeses hogy fel-e fog...

Nálunk (Aggtelek és környéke) a mai napig 85 mm a mostani esõs idõszak kezdete óta.Már kezd alakulni a talaj vízkészlete...talán ha még lenne 2 hónapon belül négy öt ilyen idõszak,ideiglenesen helyre is állna.

[IRAM] leader

tomi9000
Nálun a héten elég sok esõ volt! (Kecskemét környékén)
Ja és szép a kukorica !! :P

Igen,pontosan...és nagyon oda kell figyelni a tartó kis részére nehogy beleflexelj,mert akkor könnyen elfordulhat.

[IRAM] leader

pickány
de a penge saját magát felfelé feszíti és a leszorito fesziti vissza a helyes részre nálunk van ahol szabadon tudom mozgatni a pengesort de van ahol muszály a leszoritoval lenyomni mert egyébként beleérne a kasza uj felsö részébe is .

de egyébként jol értelmezem hogy a kaszaujjak tövén azt a részt kell flexxelni meg reszelni ahol a csavar odaszoritja a szögvashoz és addig kell flexelni amig jo lesz . jol értelmeztem ? mert lehet megprobálom :D:D:D:D:D

Figyelj és tanulj mert az ember a saját tapasztalataibol tanul a legjobban!!!

Egyenlõre most marad így ahogy van, ha mindenképp rakoncátlankodik akkor kipróbálom ezt is :)

A lemezes "módszer" sajnos fabatkát sem ér,ha mindenáron hézagolni kell,akkor a kaszauj felfekvõ részét kell szépen egyenesre köszörülni/reszelni/flex stb. mert az mindig is el fog mozdulni.
A lényege...én nagyon sokat "jtszottam" vele és egy dolog ami fontos.
Pengesor nélkül,lehetõleg- horgászoktól kölcsönkért- damilt kifeszíteni,az elsõ és utolsó ujhoz,aztán ahhoz beállítani az alsó pengesort.
A pengesor leszorító NE érjen hozzá soholsem,mert a beömlõ anyag úgy is lefelé szorítja az egészet.Ha így "belövöd" semmi gondod nem lesz vele.

[IRAM] leader

robi11

itt ilyen magas a tengeri(Debrecen)

haverom kertéjbe a napra...

és 1 rába 250-twin turbó

LOL :D

robi11
kb 35 ha...

robi11
nem csak én vok a bûnös:DXD

nandorb
nemhogy olcso es meg akkor taposod?hogy minnel kevessebb legyen?

robi11

:O

ezek az ufók...xD

ÁÁÁ...csak most hogy gabona árakra vadásztam beregeltem oda is :) Igen tényleg jó hely, jó látni a sok E kombájnost egy helyen :D

saslaca
Hát igen. Kb jövõhét közepére készen lesz az esztergályos a cuccokkal és akkor betesszük a motort. Ma teljesen szétszedtük. Majd holnap dobok képet.Takarítottam a belsejét. Nem tudom mi volt benne de fekete volt és nagyon büdös. Ha aratunk vele idén akkor rakok videót.

pickány
jaaa azt hittem régimotoros vagy arra :D ott azért megfordulnak szakemberek is és ezért érdekes forum az is rengeteg témával

pickány
multkor ez volt az orvosság de akkor is szorult de még egyengetünk rajta egyébként nem sokat kell ütni ahoz hogy mozduljon a szögvas is birja következö szezonra ugyis ujra akarjuk lemezelni az asztalt akkor meg kicseréljük a szögvasat egy uj egyenesre

Két napja írogatok oda így nem csodálom :)

pickány
héj ott már én is régota vagyok reggelve meg sokat irok is meg olvasom is de én még nem ismertelek fel téged igy leirásbol sem névbõl.:D:D:D