<b><font color=green>Mezõgazdasági fórum</font></b>

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

2db John Deere 9540 WTS:
1.

2.

SHADOWEYES7
Mibajod van?

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

nandorb
Mennyi feletek a buza nedvesege?
Mert nalunk kb. 16-17% ami elegge sok...a tavalyi 11-13max. %-oshoz kepest...De ennyi eso mellett nem csodalom.

\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life

robi11
igazad van!

Itt az oltogatáson a gyümölcsfák nemesítését értik,azt hiszem visszamehetsz nyugodtan egy általad "király"-nak kitüntetett topikokba..a topik amirõl beszélsz teljesen értelmetlen baromság,mint ez a benyögésed is itt.<#integet2>

[IRAM] leader

Kicsikiraly
Nem szeretnék se flémet kelteni, se oltogatni senkit. Bajom sincsen a mezõgazdászokkal.

de shad. az annyira kocka vagy... topik értelmetlen, ez pedig simán nyitvamarad nagyon régóta, sõt házigazdája is vagy?

DFTBA &#3232;_&#3232;

nekem már piros,igen.Már négy éves,de még a pengén kívül nem volt rajta cserélve semmi.<#eljen>

[IRAM] leader

saslaca
Nektek már a piros van? Vagy még a zöld-sárga?

Az lenne a furcsa ha nem taposnád...mert akkor nem ia 1.65-ös <#eplus2><#eljen>

[IRAM] leader

saslaca
Nem a márka a lényeg hanem az hogy milyen széles. Nekünk is 1.65-ös lengyel kaszánk van(zöld). Én azzal speciel taposom a rend szélét.

csak egy Lengyel 1.65-ös,de nem azért van a renden a gép...már végeztem és a "csücsköt" vágtam csak le.
Eredetileg a MöTöZö-n nem is lehet annyira behúzni az orsót,hogy jól menjen,de mgoldható egy kis segédeszközzel.Egy M10-es csavar az Ω meg az orsó füle közé és máris odébb tolta.

[IRAM] leader

50ha árpa ment le eddig, elég gyengének tûnt de 4,3t lett a vége

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

PaIdoo
vagy valami ékszíjas kasza vagy az orrsók nincsenek jól meghúzva

John Deere 8530

PaIdoo

John Deere 8530

robi11
milyen kaszád van hogy menet közbe taposod a rendet?
én egyszer claas al kaszáltam és ott a traktor alatt ment el a rend.

robi11
nah az már szép és jó kombájn:D

átlagot tudsz mondani?

nekünk búzából már az 50q is jó lenne, bár az ár az lóf*sz. Kukoricák szépek, 1 6 hektáros föld ami nem jó, de már 3. éve kukorica van benne

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

Én is kaszáltam,de nekem nem került egy macskába.

[IRAM] leader

Repce aratás:

Éjjelig kint lesznek ha engedi az idõ.

élve? :)

egyébként jobb a termés mint vártam

nem kell de jánlott, kevesebb a veszteség

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

JD 9640 WTS

kispalko
Azt szeretném kérdezni hogy ha valaki repcét aratt ahoz kell repce oldalkasza? Mert nálunk a a 105-õs dominátornak nem volt.

robi11
milyen kombájnal?

Szia shado!:) Rég írtál, már kérdezni akartam merre jársz.:) Itt gõzerõvel vágják a repcét, árpát.

Remélem jó a termés :D Ne legyenek veszélyben a következõ félévben se a bulik :D

Arra hogy álltok terméssel és aratással? Erre nagyon el tudnak keseríteni minket az árakkal, egyedül csak a kukoricában bízunk nagyon.

Optimista hiszi, hogy a lehetõ legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

SHADOWEYES7
én vasárnap vágom az õszi sörárpát

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

nandorb
hat az kene nekunk is. mert ahogy az ido megy nap mint nap esik az eso,tegnap olyan volt hogy fel4kor lottek a jeg ellen a raketat,de kb. fel3 korul mar morgott az eg,meg csuda meleg volt...es fel hatkorul meg mikor hazaertem akkor mar az arkokban mindenhol alt a viz...nem mintha raszorulunk annyi viz-re
Vmi. szar beazott a vezetekeknel es amikor rajon ma is rajott 6-oratol kb. 30x is kivagta a fidet(olyan szisztem ami rovidzarlatkor elveszi az aromot)...full idegvagyok mert lekell mindig maszni az emeletrol hogy bekapcsoljam ujra meg ujra...

Nekünk még három meleg nap kellene esõ nélkül. :)

Optimista hiszi, hogy a lehetõ legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

pickány
ma néztük a buzát
de még olyan puha hogy körömmel szét tudtam nyomni a szemet annak kell még vagy 2 hét

Figyelj és tanulj mert az ember a saját tapasztalataibol tanul a legjobban!!!

Máma beindult de nem ment sokat mert vizes volt A repce<#szomoru1>

pickány
hát nekünk a saját macskát is megrövidítettem egy kicsit vérzett de utána ugyanugy élt tovább attol hogy lecsipett eegy kicsit belöle nem kell agyonverni szerintem

saslaca
itt mindig esik egy kicsi. Már a szénánk fekete,meg egy pár helyen a gabona is kezd sötétedni :( De a kukoricák megugrottak :)

Motoroj
Elásni a fa alá.

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

nandorb
hat nem ertem meg az idojarast tegnap is lottek de nagyon a raketakat a szomszedos faluban voltam ott eppen semmi sem volt haza mek erre az arkokban al jocskan a viz,es minden nap ugyanigy esik az eso...vmi. buntetest szan rank vki. vagy mivan? csak a faluban volt vihar meg a hatarban,a tobbi reszen semmi...

<#wow3> miért mit kellett volna tennie szerencsétlennel?

pickány
most értem haza 4 hektár lucernát kaszáltam le elég durva volt elkaszáltam egy macskát is :S:S:S de csak 2 lábát csipte le a gazdája meg fogta és agyonverte :S:S pedig tudott járni

pickány
ma délután az esõ minden kombány meg traktort haza zavart akinek nem volt ponyvás a potkocsi annak meg még meg is ázott a mag és soknak nem volt :S:S:S

Volt benne szemét, túl nedves volt és nem csépelte ki rendesen, meg a rostán még állítani kell kicsit, de nem panaszkodunk :)

www.primag.hu

[IRAM] leader

Üdvözlet Mindenkinek!
Légyszíves aki tud írjon nekem privát üzenetben valami elérhetõséget(link, telszám, e-mail) ahonnan lehetne venni zöldtrágyázáshoz olajretek magot olcsón! Elõre is köszönöm!
16gaborm
Volt egy kis melóm még a szõlõben,tetõzéskor levágott veszõket kihordani a rend végére..
Pár kép.:
1es számú szõlõ.:

Szép termés lesz!

Reggel 9-kor készült.:

Opel Astra 1.4 Benzin

És utoljára egy látkép az Ürtávközlési Földi Állomás parabolájával.:

TDU.:Meszi20 Amd Athlon 64 Sapphire Radeon HD 2600XT

saslaca
Látom szép tisztán vágja az 514-es! <#eljen>

51 q/ha az árpának :) A vártnál jobb, a jónál roszabb :D

pickány
és az átlagok??? mennyik lettek ?

Nálunk õk õrzik a tanyát :)

Néhány kép még árpából, mert ígértem, telefonos képek, ugyhogy bocsi a minõségért.

kolléga :D

Ezek pedig maik:

saslaca
De fajinak! Fõleg az amelyik szemben van.<#wink>

pickány
helo itt is ment az aratás 1000 el
kombányt festünk meg lámpa tisztitás meg takaritás stb a buza még nagyon puha

amugy valakinek nem kell foxi kiskutya ? 10 000 ért árulom de forumosoknak lehet engedmény 8 darab van de 5 az elado

Felénk is megkezdték az árpát, repcét gõzerõvel vágni. Esõ nem volt, igazi aratóidõ.:P

asztallal együtt van de ez nem a mi géppAPRKUNK
de a tulaj szerintem szárzúzóra vagy kaszára cserélné