24942
  • kispalko
    Oda.De honnan tudtad?
  • kispalko
    Az első link az nem jó

De a második az jó és az ekéd is frankó. Mennyiért vetted?
  • pickány
    például ez éppen kukorica tarlo a közepén van rész ahol kivülröl is van vidizve

másik ez meg inkább kép az ekéről
  • Scamp
    Látom neked is könyvjelzőbe van kirakva :D
  • kispalko
    majd dobj fel képet
  • pickány
    ha már a szántásnál járunk nekünk a 3 as váltvaforgatos gassner eke elöhántokkal szerelve a legnagyobb kukorica tarlot is leszánt 100 % ig szoval az előhántos ekéket csak ajánlani tudom , miota meg van az eke a szántás minösége miatt sosem aggodok :D:D:D

és holnap maglucerna aratás életemben előszőr ha az idő is engedi :D:D:D
  • Neoncsoves
    most ez mit keres itt? :DD
  • kispalko
    Akkor minden játékos csávó ide fog írogatni
  • JD4650
    a topik az általános fórumokból átkerült a játékosok fórumába
  • Dean Winchester
    hmm most nézem én is,hogy játék fórumba de miért is? Milyen játékról van szó?:D
  • kispalko
    Miről van most szó??? Milyen játék
  • matthias92
    ezzel énis szoktam játszani, nagyon jó játék, könnyedén leköti az embert, és elveszi a szabadidejét. :D
  • Scamp
    Ide lett vissza rakva :D Ez gondolom kisebb módosításra szorul de majd az illetékesek intézkednek :D
  • norbi2fraktal
    sztem nem valami kó játék ez
  • ricsa008
    és ennek a játékok ba van a helye?
  • kispalko
    végre vissza jött az oldal
  • kispalko
    Vége vissza jött
  • Scamp
    Ohh, újra :D Kicsit megszűntünk létezni :( :)
  • JD4650
    4650-essel húztuk, de már 3 éve
    nincs rajta henger, se kerék, úgyhogy vázig ült általában:D az kb 50-55cm lehetett
  • mesteruur
    Igen? Mondjuk ez sem volt száraz...
    egyenlőre csak repce és zöldborsó után húztam, idén lett véve.
    De borsó után, 45 centin nem bírja a 150-es, ott a cvx-el húztuk, két műszakba, baromi taposott egy föld.
    Mivel rángatjátok? mennyin?
  • JD4650
    nálunk a tárcsázott búza tarlón is eldugult amikor vizes volt a talaj
  • mesteruur
    Előző munkahelyemen, vagy 3 évvel ezelőtti aratáson készültek ezek a képek
  • mesteruur
    Ha már a kép pótos MTZ-knél tartunk :P
  • mesteruur
    Ja, az a baj, hogy repcét húztam vele és a szár miatt állandóan betúr...
    Nincs rendesen szétvágva a szár mert nem valami fasza a tárcsánk :s
  • eugabesz
    Mert csak "hugyozik" a porlasztód pl.De számtalan más oka is lehet.Elenged az adagoló fejszelep,elállítódott a szelepsor,el van dugulva a levegőszűrő.Amúgy száraz talajon mind1,hogy 80-as vagy 82-es,a motor ugyanaz.A farkereket azért találta ki a mérnök,hogy az oda való.Mert szerintem eke-beállítási probléma lesz ez.
  • Scamp
    Esetleg próbálkozz egyel kevesebb fejjel. Vagy rakd vissza a farkereket. Nekünk a 82-es is néha elbizonytalanodik előtte, hát még akkor a 80-as. Bár van aki itt is azzal rángatja. Sztem a farkereket próbáld meg.
  • El Ray
    Van egy olyan problémám, hogy a jó öreg 80as nem viszi a 3as lajtát valami miatt...
    sztetek mi lehet az oka? tank a 7en lett kiszedve, kipucolva belőle a szlötyi. Olya a munka utána mint az ökörhugyozás, lefullad a gép állandóan. Leszereltők az öreg nehéz farkereket a seggéről, lehet hogy az a gond?

Adjatok vm ötletet, mert majd megüt a guta hogy nem tudunk dolgozni...
    Adagoló vagy pedig nyomásprobléma lehet???
  • El Ray
    hát igen...
    a könyvben is benne van, amit ajánlottam, hogy mivel kézimunkaigényes, és vegyszer sincs rá, ezért olyan nehézkes a termesztése. Kézzel szedve 1,2t termést ad hektáronként, kombájnolva meg olyan 800kg ha jó emlékszem. Elég magas a veszteség. Emiatt olyan nehéz a termesztébe vonása. meg mivel nics felvásárló, ezért bizonytalan az átvétele is. Pedig egy igen értékes tápanyagokban gazdag növény. A kozmetikaipar meg keresi az olaját mint a cukrot...
  • hencike7745
    Horalozas, szalmagyujtes,
  • JD4650
    látom nektek is beszorult már a föld a lazító eleje ahol a JYMPA felirat van és a traktor közé
  • eugabesz
    Sajna már nem emlékszem tisztán rá,de szerintem nem is mérvadó,annyit változott az ára.Bio-ban k...va nehéz megtermelni,vagyis termelni nem nehéz,csak a betakarítás...na az kemény.Meg kell várni vele az első fagyást,majd ha lehervadt a teljes növény akkor kell aratni.Ráadásul,mint a lucerna,akkora a magja,úgy hogy a legkissebb lukat is megtalálja.
  • El Ray
    Amarántal kapcsolatban nem intéztem semmit azóta, más dolgok lefoglalták az időmet pl érettségi.
    Könyv: Dr Rédics László: Alternatív növények termesztése I.
    ebben minden információt megtalálsz az amaránt termesztésével kapcsolatban + még egyéb hasznos növényekről infot.
    felvásárlót csak egyet találtam, de azt is valahova eldugtam a többi hasznos telefonszámommal és nevekkel... xD
    De lassan már ideje volna előkerítenem...:P
  • JD4650
    de, szerintem is az hogy 1db elektromos oldalkasza
    minden beállítás kérdése, lehet velük tisztán vágni
  • PaIdoo
  • kispalko
    Azt én is tudtam,oldalkasza csak arra nem jőttem rá hogy mi az 1ET -> nem az lehet hogy 1 db elektromos? Szerinted milyen tisztán vág a Tx 66-os
  • mesteruur
    Belerondított ma az eső az áhitatba, tiszta sár lett a gép, ennyit értem el ma :s
  • mesteruur
    A BISO az oldalkasza márka, nekünk is olyan kasza volt a tc56-hoz, de jó a csx-hez is
  • kispalko
    Milyen tisztán vág a TX 66-os? Mert nekem azt mondták hogy maszatosan szedd
  • kispalko
    BISO 1ET -> mit jelent? mert ez egyik New Holland Tx 66-os géphez volt írva hogy ez van hozzá
  • mesteruur
    ja, meg asszem STOMP-ot szórtunk postba, és így sem lett az igazi