24942
-
#23057 Oda.De honnan tudtad? -
#23056 Az első link az nem jó
De a második az jó és az ekéd is frankó. Mennyiért vetted?
-
#23055 például ez éppen kukorica tarlo a közepén van rész ahol kivülröl is van vidizve
másik ez meg inkább kép az ekéről -
Scamp #23054 Látom neked is könyvjelzőbe van kirakva :D -
#23053 majd dobj fel képet -
#23052 ha már a szántásnál járunk nekünk a 3 as váltvaforgatos gassner eke elöhántokkal szerelve a legnagyobb kukorica tarlot is leszánt 100 % ig szoval az előhántos ekéket csak ajánlani tudom , miota meg van az eke a szántás minösége miatt sosem aggodok :D:D:D
és holnap maglucerna aratás életemben előszőr ha az idő is engedi :D:D:D -
Neoncsoves #23051 most ez mit keres itt? :DD -
#23050 Akkor minden játékos csávó ide fog írogatni -
JD4650 #23049 a topik az általános fórumokból átkerült a játékosok fórumába -
Dean Winchester #23048 hmm most nézem én is,hogy játék fórumba de miért is? Milyen játékról van szó?:D -
#23047 Miről van most szó??? Milyen játék -
#23046 ezzel énis szoktam játszani, nagyon jó játék, könnyedén leköti az embert, és elveszi a szabadidejét. :D -
Scamp #23045 Ide lett vissza rakva :D Ez gondolom kisebb módosításra szorul de majd az illetékesek intézkednek :D -
#23044 sztem nem valami kó játék ez -
ricsa008 #23043 és ennek a játékok ba van a helye? -
#23042 végre vissza jött az oldal -
#23041 Vége vissza jött -
Scamp #23040 Ohh, újra :D Kicsit megszűntünk létezni :( :) -
JD4650 #23039 4650-essel húztuk, de már 3 éve
nincs rajta henger, se kerék, úgyhogy vázig ült általában:D az kb 50-55cm lehetett -
#23038 Igen? Mondjuk ez sem volt száraz...
egyenlőre csak repce és zöldborsó után húztam, idén lett véve.
De borsó után, 45 centin nem bírja a 150-es, ott a cvx-el húztuk, két műszakba, baromi taposott egy föld.
Mivel rángatjátok? mennyin? -
JD4650 #23037 nálunk a tárcsázott búza tarlón is eldugult amikor vizes volt a talaj -
#23036 Előző munkahelyemen, vagy 3 évvel ezelőtti aratáson készültek ezek a képek
-
#23035 Ha már a kép pótos MTZ-knél tartunk :P
-
#23034 Ja, az a baj, hogy repcét húztam vele és a szár miatt állandóan betúr...
Nincs rendesen szétvágva a szár mert nem valami fasza a tárcsánk :s -
eugabesz #23033 Mert csak "hugyozik" a porlasztód pl.De számtalan más oka is lehet.Elenged az adagoló fejszelep,elállítódott a szelepsor,el van dugulva a levegőszűrő.Amúgy száraz talajon mind1,hogy 80-as vagy 82-es,a motor ugyanaz.A farkereket azért találta ki a mérnök,hogy az oda való.Mert szerintem eke-beállítási probléma lesz ez. -
Scamp #23032 Esetleg próbálkozz egyel kevesebb fejjel. Vagy rakd vissza a farkereket. Nekünk a 82-es is néha elbizonytalanodik előtte, hát még akkor a 80-as. Bár van aki itt is azzal rángatja. Sztem a farkereket próbáld meg. -
El Ray #23031 Van egy olyan problémám, hogy a jó öreg 80as nem viszi a 3as lajtát valami miatt...
sztetek mi lehet az oka? tank a 7en lett kiszedve, kipucolva belőle a szlötyi. Olya a munka utána mint az ökörhugyozás, lefullad a gép állandóan. Leszereltők az öreg nehéz farkereket a seggéről, lehet hogy az a gond?
Adjatok vm ötletet, mert majd megüt a guta hogy nem tudunk dolgozni...
Adagoló vagy pedig nyomásprobléma lehet??? -
El Ray #23030 hát igen...
a könyvben is benne van, amit ajánlottam, hogy mivel kézimunkaigényes, és vegyszer sincs rá, ezért olyan nehézkes a termesztése. Kézzel szedve 1,2t termést ad hektáronként, kombájnolva meg olyan 800kg ha jó emlékszem. Elég magas a veszteség. Emiatt olyan nehéz a termesztébe vonása. meg mivel nics felvásárló, ezért bizonytalan az átvétele is. Pedig egy igen értékes tápanyagokban gazdag növény. A kozmetikaipar meg keresi az olaját mint a cukrot... -
hencike7745 #23029 Horalozas, szalmagyujtes, -
JD4650 #23028 látom nektek is beszorult már a föld a lazító eleje ahol a JYMPA felirat van és a traktor közé -
eugabesz #23027 Sajna már nem emlékszem tisztán rá,de szerintem nem is mérvadó,annyit változott az ára.Bio-ban k...va nehéz megtermelni,vagyis termelni nem nehéz,csak a betakarítás...na az kemény.Meg kell várni vele az első fagyást,majd ha lehervadt a teljes növény akkor kell aratni.Ráadásul,mint a lucerna,akkora a magja,úgy hogy a legkissebb lukat is megtalálja. -
El Ray #23026 Amarántal kapcsolatban nem intéztem semmit azóta, más dolgok lefoglalták az időmet pl érettségi.
Könyv: Dr Rédics László: Alternatív növények termesztése I.
ebben minden információt megtalálsz az amaránt termesztésével kapcsolatban + még egyéb hasznos növényekről infot.
felvásárlót csak egyet találtam, de azt is valahova eldugtam a többi hasznos telefonszámommal és nevekkel... xD
De lassan már ideje volna előkerítenem...:P -
JD4650 #23025 de, szerintem is az hogy 1db elektromos oldalkasza
minden beállítás kérdése, lehet velük tisztán vágni -
#23024 -
#23023 Azt én is tudtam,oldalkasza csak arra nem jőttem rá hogy mi az 1ET -> nem az lehet hogy 1 db elektromos? Szerinted milyen tisztán vág a Tx 66-os -
#23022 Belerondított ma az eső az áhitatba, tiszta sár lett a gép, ennyit értem el ma :s -
#23021 A BISO az oldalkasza márka, nekünk is olyan kasza volt a tc56-hoz, de jó a csx-hez is -
#23020 Milyen tisztán vág a TX 66-os? Mert nekem azt mondták hogy maszatosan szedd -
#23019 BISO 1ET -> mit jelent? mert ez egyik New Holland Tx 66-os géphez volt írva hogy ez van hozzá -
#23018 ja, meg asszem STOMP-ot szórtunk postba, és így sem lett az igazi