24942
  • gibic
    Nálunk szinte csak azok vannak. 4 818as, egy 922, egy 933, és egy 936os. Ezenkívül: 2 john deere 7430as, meg egy NH G240es. Ennyi. Ja meg pár szokásos kisgép rendsodróra.:)
  • kispalko
    Nagyon jól nézki. Hova lett a csaj? Menniyért vette a fönők a gépet mindennel együtt???
  • mesteruur
    Az igazat meg vallva én annyira nem vagyok kibékülve a Fendtel. Van egy 930-as az egyik gazdának. 5 éves, de már régen láttam annyira füstölni egy gépet mint azt. Vagy nem jó a traktor, vagy nem értenek hozzá, de kegyetlenül kormol a gép. Meg nem szeretem benne azt hogy meg kell nyomni 3 gombot hogy el tudjál vele indulni.
  • mesteruur
    Na, kerestem pár képet a kombájnól. A héten vágom az olajretket, majd ott készítek újakat.

• Scamp
    5,5 millió/db. Az egyikben egy új motor van a másikban meg új váltó. Amelyikben az új váltó van abban olyan 20ezer van a másikban 17ezer körül. Egyébként nincsenek nagyon lestrapálva. Erősek és mennek mint a güzü, csak már le akarják cserélni, ne náluk rohadjon le ha le is rohad. Anno azt mondták hogy olyan 12ezer a kifutási idő, ehhez képest szépen túl teljesítették.
    A motor is azért lett cserélve az egyikben, mert a kezelője túl jól mulatott az este, a másnapi szántás közben az egyik cső eldurrant, elnyomta a vizet, ez az állat meg nem vette észre és megfőzte a motort. Aztán motort cseréltek, az valahogy nem vált be, kifeküdt hamar, azóta új motor van benne és megy.
    Csak az a baj ha valamelyik tönkre megy akkor megint rá kell költeni vagy 5 millát és ennek eléggé nagy az esélye :D
  • Scamp
    Nah igen :) De 1500 hektárra kicsit túlzásnak tartom ezt gépparkot amit ezek erőltetnek. Egyrészt nem állnak valami fényesen anyagilag, másrész tuskó főnökök vannak.
  • gibic
    Amúgy a cég ahol dolgozok, hát ott is 10 ember művel 5000hektárt. 1 600 pacis cseli végzi a talajmunkát, 12m carrier-rel, meg majd az új horsch tiger-el. (kép valahol korábban van). Ugyan beállítanak közbe egy egy 900as fendt trakit is 5m horsch tigerrel, de a javát akkor is a cat végzi. Vetés is hasonló, egy traktor 6m vetővel és kész.
  • gibic
    És ingyen elvihető?:D
  • Scamp
    Apropó, tudok két sok üzemórás 8100-as JD-t eladót, ha valakit érdekel :D
  • Scamp
    Faterékhoz ősszel hoznak két 936-os Fendtet, lecserélik a 20ezer üzemórás John Deere-at. A gondolatmenetet nem értem mert gépük nincs hozzá és nem állnak olyan jól, hogy mindkettőhöz teljes gépparkot vegyenek (a JD-k 180-asok). Mindkettő egy-egy 5 fejes rábawerket fog cibálni, a 180-s JD-k a négy fejnek néha néha csókolommal köszöntek ezeken a földeken, sztem öröm lesz látni a Fendteket mikor szaladnak.
    Tulajdonképp nem értem a dolgot mert 1500 hekin egy 936 simán eljátszana a két 140-es claasal meg a Rábával az oldalán, de ők tudják...
  • Scamp
    El. Valami okos törölgetett vagy mi :)
  • mesteruur
    reggel teszek fel képet a kombányról
  • mesteruur
    Jaja, tudom hogy new holland alapra csinálták a sárkányt, csak azt nem tudtam hogy melyikre. De mondom... cvx1190-eset ne vegyetek, hacsak nem szállításra vagy szántásra akarjátok használni, mert a 4 fejes ekét viszi mint a rongyot :D:D:D:D:D:D:D:D (sztem 5ös előtt összekakkantaná magát :D:D:D)
    am most jöttem haza lagziból... hát, elég gyenge volt, nem tartott csak 3-ig, nem bírta a nép :P
  • SHADOWEYES7
    eltünt a téma fél napra :S
  • Scamp
    Nem fogja lejátszani, mert az országunkban érvényes szerzői jogokat sérti...gondolom valami zene volt benne ami miatt nem lehet magyarországon lejátszani...
  • pickány
    a kombány meg ez leszz talán
  • pickány
    az elsö videot meg a youtube valamit elbaszott valaki ért normálisan a youtube hoz ????? mert én csak minimálisat:s
  • pickány
    azaaz óra pedig a potkocsinak a légfék kihelyezett orája tehát a kompresszor é ,odabarmolták az állatok pont a biztositék tábla elé nehogy már hozzálehessen férni
  • pickány
    az ekét idehozták házhoz használtan vettük 350 ezerért és külföldröl hozták ugy hogy képeket küldtek emailen és ugy mondtuk rá az áment
  • JD4650
    így van:)
  • Scamp
    Mert a New Holland TM190 az alapja :) Azokkal is folyton baj van, nem egy jól sikerült koncepció. Ugyanígy a CVX190 is gondokkal küzd. Könnyű és ezért nem kapaszkodik annyira.
    A CVX190 egy Case köntösbe ültetett TM190.
  • Scamp
    Hát nem tom :) Tankok ott kiférnek? Mert le kell venni a hidraulikát tartó öntvényt is.
  • kispalko
    Kombányról van képed?
  • mesteruur
    Ezek régebbi képek, már egyszer fel voltak töltve:

Ezek mostaniak, de sokat nem lehet látni rajtuk. Hétfőn készítek részletes képeket:

• mesteruur
    2.5 év a EMVA pályázati időkorlát.
    5 évig nem lehet eladni, ebből eltelt már a fele, de még a fele megvan.
    Azaz el lehet adni, csak akkor vissza kell fizetni a fennmaradó támogatást
    Nézek még képet róla. De ha nincs, akkor csinálok hétfőn
  • kispalko
    Van még képed a gépekről???? Hány éves a case és menniyért vették?
  • kispalko
    2,5 év hitel?
  • mesteruur
    Van még rajta 2,5 év :S
    Már most tavasszal mikor szétment benne a diffizár azt mondta hogy csak annyira csináljam meg hogy be tudjon gurulni a méhtelepig :D:D:D:D
    amint letelik a 2,5 év jön helyette egy 8230-as JD
  • kispalko
    Akkor miért nem adja el a fönökőd a szar?
  • mesteruur
    A képről nem lehet kivenni, de akár hiszed akár nem, Zolit egy dombon húztam.... de lefelé :S
    Az a traktor meg sajna nem valami jó. 190 LE-nek van mondva, de talajra lead vagy 160-at. Arról nem is beszélve, hogy állandóan gondok vannak vele, eleje mindig szétmegy. Most csinálták meg aratás előtt, fölvette vele kollégám a TerraCult-ot és már darál is a féltengely. :S
    Az MX-et sokkal jobban szeretem, az egy ütőképes gép
  • mesteruur
    Itt van még egy kép a kicsikéről, itt még talán tiszta valamennyire :)

• kispalko
    Nagyon nagy sár van nálatok is, a case is alig tudot ki jönni
  • mesteruur
    Foglalkozik valaki közületek zöldborsó termesztésével?
    Rakok fel pár képet, sztem nagyon jó, sokkal jobban szeretem azt vágni mint a gabonát :)

Ploeger EPD 538

• kispalko
    Milyen kombájnotok van?
  • eugabesz
    Az enyém is úgy rág,hogy már csodaszámba megy ,hogy egyáltalán még hajt.
  • eugabesz
    Tévedés.Nem kell a fülkét levenni!!Csak a két hátsó fulketartó csavart és meg kell emelni 15 cm-re a fülkét és kész
  • Scamp
    Holnaphoz egy hétre szétrántjuk a 82-est, diagnózis szerint lelazult a kúpkerék a diffinél és hála égnek ehhez le kell szedni a fülkét is. El leszünk két napot vele. :)
  • kispalko
    Hát nem vettem észre
  • Scamp
    Mert ha könyvjelző akkor automatikusan behozza és észre sem veszed hogy a Játékok közé van berakva. Nekem is így van, észre sem vettem a dolgot csak mikor jöttek és mondták hogy mit keres ott, te sem vetted észre ezért gondoltam...:)
  • mesteruur
    jobb oldali oszlopban, az ülés mellett mi az az óra?
    csak egy pillanatra lehet látni, de mintha valami órának tűnne.