<b><font color=green>Mezõgazdasági fórum</font></b>

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nandorb
hat nem de nembirsz valtoztatni 1hold-rol tavalj meg az elott 42,46mazsa buza volt most megint monokultura volt es csak 26...ez az eso mindent elrontott,akkor jott mikor nem kellett...

\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life

SHADOWEYES7
Ezek az esõk most nagyon nem kelettek :S
Vagyis de csak nem most hanem március április májusban jöhetett volna...

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

Itt is van aki levágta, de semmi értelme, rengeteget elvisz a szárítás ha 16-os vízzel vágja. Így nem éri meg levágni sem.

Optimista hiszi, hogy a lehetõ legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

Igen, mondjuk az alá sietni kell kicsit :)
Mi holnap dél körül próbáljuk újra. Kicsit ocsmány az egyik föld de valahogy most az egyszer nem szégyeljük...mindenkinek ilyen.

Optimista hiszi, hogy a lehetõ legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

pickány
felénk már a buza helyét szántották is Crystal al 3 as ekével és repce alá szántja az öreg

Figyelj és tanulj mert az ember a saját tapasztalataibol tanul a legjobban!!!

saslaca
Itt már ma vágták a búzát de amikor megláttam azt a fekete szecskát amit a kombájn kifújt... Elszörnyedtem...

pickány
mi is holnap megnézzük a buza vizét és majd meglátjuk

Ma belevágtunk a búzába megint, de vizes, 16-os... Ha nem esik akkor holnap vágjuk, remélhetõleg végzünk szombat délután, vasárnap már repülök is a tárcsával. Az esõ miatt feljött a gaz rendesen.

Lesz-e idén termés és ha lesz mennyi? Az esõ szétrohaszt mindent! :(

hello mkinek én uj vagyok itt.....
saslaca
Én idén már fel sem akasztottam. Tavaly eltörtem 10 bedobóvillát,cseréltem rajta 1 kötözõfejet,meg én is a nyíró szeggel szórakoztam. Eleinte vettem bele újat, de amikor meguntam akkor dugtam bele egy csavart.

Itt is ennyi volt, fél órája szakad az esõ.:S

SHADOWEYES7
még nem tudtam vágni a sörárpát :S

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

pickány
nem forstritt hanem new holland 68 as kiskockabálázo tegnapi nap csak annyi dolgom volt hogy megzsiroztam meg leolajoztam és reggeltöl estig egy nyirocsavart kellet kicserélni mert reggel vizes volt még a lucerna és a kos nem birta és enyi. 630 bálát nyomott tegnap egyetlen hiba nélkül és keresett egy kis lét mert 60 forintért báláztam darabját:D:D:D:D:DD

Erre fele báláztak:

'Reggelt mindenkinek!

4kor keltem egy kis mészárlás kedvéért (csirkét vágtunk 50 darabot), eddig úgy néz ki hogy szép idõnk lesz, csak el ne kiabáljam. Remélem folytathatjuk az aratást, a mai nappal be is fejeznénk a sajátot.

Vasárnap óta állás. Mindíg annyi esett hogy ne lehessen folytatni. Remélem holnap már lesz meló.

saslaca
Milyen kisbálázó? Nemtán Fortschritt? Sajnos nekünk is van. Itt eszi a fene. :( Istenátka...

pickány
az igaz

Esett az esõ, nem volt ma aratás...esetleg holnap, ha nem lesz nagyon vizes. Majd csinálgatom a képeket, csak nincs nagyon idõ, pörögni kell. :)

pickány
aratás van és senki sem rak képeket? :D:D:D:D
nálunk már alig aratnak
én ma bálázni voltam reggel 4 hektár lucerna utána még 2 meg egy kis szalma is ugy hogy ma teljesitett a kisbálázo :D:D:D holnapra jo idöt mondanak utána meg esöt pénteken akarjuk a buzát vágni majd meglátyuk mi lesz

Fateréknál egy 6011-es húzkodja :) Mondjuk õk a lucernát bálázzák Claas bálázókkal, ezért kellett Liner mert a másik sodró után sorra tépkedte a bálázó a hevedereket.

saslaca
Milyen zetor? Itt a gazdaságos fiúk 80-as MTZ-vel húzzák az ekkora Krone sodrót. Õk már ott tartanak hogy besilózzák a lucernát is,amit persze öntöznek.

Detto mint a mi MTZ-nk :)

Ezért mondom én is hogy állatság. Egy kis Zetor eljátszik vele.

saslaca
Én csak azt nem értem hogy miért húzzák azt a sodrót egy olyan batár állattal...

Kb 100ha + néha bejön pluszba egy kis besegítés ismerõsöknek. Ebbõl olyan 30-40 saját. :)

Ez mondjuk a hülyeség ne továbbja :D

Bocs a rossz képért de csak így tudtam lekapni.<#szomoru1>Egész nap ezt kerestem de nem találtam, hogy hol van. Fendt 936 + Claas Liner 3000
Fendt 936 + Claas Liner 3000

Sziasztok tudnátok nekem olyan oldalt mondani ahol kerhetnék mtz82-est vagy nagyobbat pár oldalon már néztem hát ha ti tudtok jobb hirdetõ oldalakat hajdú bihari gép kellene
kispalko
Hány hektár földön gazdálkodtok??? Mert ami van nekeünk kb 8-10 hektár föld az ki van adva bérbe

Ment:)

Papám gépe:

Most csak 15, meg amit haveroknak vágni kell. :)

kispalko
Hány hektár búzátók van?

kispalko
Kösz a segítséget

Szerintem arra még lehet. Egyedül Kamionra és taxizásra nem adnak engedélyt színtévesztéssel, meg gondolom buszra sem. Ezek azok amik magában hordozzák hogy sokat közlekedsz. Így gondolom hogy MGV-ra kapsz.

robi11
szerintem leteheted..
a henteseknél nem jó a színtévesztõ.

srácok azt szeretném megkérdezni, h az uborkából mennyi jön le 1 ha-ról, meg melyik a jó fajta ? elöre is köszönöm a választ
kispalko
Hello!!

Azt szeretném kérdezni hogy ha én szín tévesztõ vagyok akkor leteheten a viszgát MG vontatóra??

Este megint esett. Tegnap elkezdtük a búzát vágni, még kellett volna a mai nap és befejezzük, de az idõ nem hagyja megint.

Nálunk ma még 2300 volt a takarmány. Holnaptól magyaráznak 2150-et.

pickány
hát én ma hallottam hogy 2000 forintért veszik mátol a buzát tegnap még 2300 volt

Sziasztok! Segítségeteket kérném abban hogy pest megye déli részén pl ráckeve közelében hol tudok mezõgazdasági vontatóra jogosítványt szerezni??? Én már nézelõdtem de kevés sikerrel hátha ti ügyesebbek vagytok vagy tájékozottabbak. Segítségeteket elõre is köszönöm.
gugli....áru-tõzsde.Ennyire egyszerû.

[IRAM] leader

búza tõzsdei árát hol leheh megnézni és mennyibe kerül most? kös

&#8220;Két módon lehet feljutni egy tölgyfa csúcsára. Az egyik, hogy felmászol rá. A másik, hogy ráülsz egy makkra és vársz.&#8221;

saslaca
Ha ennyire nem tetszik akkor akár el is mehetsz innen...

ááá tudtam hogy le kéne fényképezni azt a JD-t az út mellett:D

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

Egyezünk ki döntetlenbe :D John Deere 9560 WTS:

3db Claas Lexion 560
1.

2.

3.

én nyertem:D

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB