<b><font color=green>Mezõgazdasági fórum</font></b>

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pokoli meleg volt ma.:D 35fokot mutatott kinn a repce tarlón a volvo.:D Jó száraz minden fél mezõt lenyeltem.:P Aratás gõzerõvel, 2xlexion600,1xlexion480, 1xNHCX9080. 1,5-4,2 t/ha repce átlag, 6,5-8 vizzel. Holnap folyt köv. Még 1200ha kb.

Két poroltó mindig kéznél. Anélkül egy métert se megyünk. Nagybátyám már háromszor kigyulladt a tarlón.

Most robogok tovább a tárcsával, Iván már izzad, én meg vele izzadok :D

Optimista hiszi, hogy a lehetõ legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

pickány
ne is mond !!!!! nekünk az árpába játszotta el ezt a gép a 3 dik forduloba hogy ha nem szolok vaternak hogy kék füst jön a ferdefelhordo mellöl elég a szij és még tartalék se volt, csak nálunk nem vizes anyag okozta hanem egy darab fát vett fel a gép és a csiga meg a lemez közé szorult be ugy tuttuk kivenni hogy eltörtük a fát. és mikor megállt a gép akkor még szépen égett tovább a szij recsegett mint amikor a tüz égeti és ha nincs nálunk ivo viz akkor ott helyben ég el a szij

Figyelj és tanulj mert az ember a saját tapasztalataibol tanul a legjobban!!!

pickány
az ám !! csak az a baj hogy már van ennél kisebb kombány is és az szokott minden kertet csinálni el kéne tõle halászni a kuncsaftokat csak nehéz lesz :D:D:D

Nekünk az is le lett tudva :) Amíg a mienk vizes volt addig azt csináltuk. Az 514-es ennyibõl jó volt, hamar visszahozta az árát :D
Vicceseket is csinál egyébként :D ma olyat játszott hogy egy kis vizes búza megakasztotta a hasán a csigát, így nem vitte fel a szemet, ellenben telihordta a megakasztott csigát, 10-15 méteren át füstöltette a szíjat és emellé telenyomta a szelelõt is búzával. Jót játszottunk mire onnan kilapátoltuk kézzel. Csak a füstöt vettem már észre mikor elkezdett felszállni és büdös is volt, meg kék is...

Optimista hiszi, hogy a lehetõ legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

mi talán szerdán vagy csütörtökön le tudunk aratni

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

kertekben jó az a gép, ez befér a kapun:D

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

pickány
nekün kis minden bent van most már csak béraratás :D holnap kezdünk egy 7 hektáros árpát és a gazdája ugy akarja hogy mi levágjuk felesbe nem tom mennyire éri meg igy elég gyér rajta a termés de a bér vágás kell hogy a gép visszahozza az árát

VÉÉÉGEEE :D Holnap nyomulok tárcsázni, mert jön fel a gaz mint a higany. Búza bent, árpapénz a héten lesz, holnap tárcsa meg gép szerelés, a homlokosnak kitört a jobb elsõ kereke XD, holnapután pihi(asszony), csütörtökön bálahordás.

robi11
az mûtrágyázó?
vagy lovas vetõgép(volt) és azzal vetitek bele a mûtrágyát?

kukoricák most elég jók

Istenem,de jó is nektek...itt már megint nem esik két hete egy szem se.

[IRAM] leader

nandorb
Felénk mindenki igyekezett levágni a búzát mivel az idõjárás nagyon változó...

\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life

na nem voltam 1 hétig, de kb semmi sem történt, mert egész héten esett az esõ:D

Tök mûtrágyázás

http://www.abload.de/img/dsc040852s4c.jpg

nálunk még 1-2 hét és elkezdik vágni
repce levan már vágva

saslaca
Mi ma kezdjük az aratást. Megyek is akasztom a pótokat. Mert az 516-os hamar telivágja. :D Képeket majd rakok ha lesz még erõm.

Dunatv honlapján, keresd meg a médiák között.

Sziasztok ! Valaki tudna segíteni abban hogy hol tudom megnézni vagy letölteni a Gazdakör múlt heti részeit?
DJKonya
Nálunk még csak egy hete kezdtek el aratni.

CB|Ðömpi&#8482; \"90 a max, és életben maradsz!\"

robi11
itt már csak 1 föld van levágatlanul:D

Holnap végzünk a búzával, ha az idõ nem kavar be megint...a szerzõdött mennyiség teljesítve, holnap egy kis pluszt vágunk, nah meg a vetõmagot.

pickány

pickány
ma levágtuk még a 4 hektár árpát hát elég elkeseritõ
de szépidõnk volt

Máma aratáson voltam, de szerintem még megyek egy másikhoz is :)

UMM - 2009.07.12
2 hetente lesz új rész, a nyári menetrend szerint. Õsztõl ismét hetente.

nandorb
majd kelleni fog,ugy is mezogazdasgi egyetemre iratkoztam,a gepekkel kapcsolatos szakra,

kispalko
Nálunk most sût a nap

Az kicsit több mint 26q hektáronként, naggyából hozta az idei átlagot. Nálunk a hatsorosak mind elhullajtották a kalászt kínjukban. Itt is esett 4 mili reggelre, most megint állunk meg szerelünk. Holnap már tárcsázni akartam de abból sem lesz semmi, esetleg hétfõn vagy kedden.

Bálázóé nincs?
Az a problémám,hogy az unokatesóm vett egyet és képzeld ,lassan megyen.Még ilyent én sem láttam <#eplus2>Olyan mint egy lassított felvétel.
Anyit már megállapítottunk,hogy a csakis a fõ meghajtó kis fogaskerék lehet a hibás,tudjátok ami a felszedõ szíjjtárcsával egyben van,de hogy a fenébe állapítsam meg mennyi az eredeti fogszám??Csak kéne egy rajz hozzá,hogx egyrészt tudni lehessen az eredeti fogszámot,másrészt lehessen rendelni egyet,esetleg cikkszám szerint.
Ja egyébként az õsrégi Hesston koppintásról beszélek<#eplus2>

[IRAM] leader

Az <#eljen>

[IRAM] leader

SHADOWEYES7
learattam az õszi sörárpámat 30 hektáron 806 mázsa lett
ahhoz képest tûthetõ,hogy csak 2 soros az árpa+ aszály volt
23 órára végeztünk,hálistennek fújt a szél nagyon,éjfélkor leszakadt az ég reggelig 8 mili esett...

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

saslaca
Az a baj hogy majd 100 oldalas. Az egyszerûbb lenne hogy ha valami kell azt megkérdezitek és én teszek ide róla egy képet. Ja! Van olyan könyvünk is amiben minden le van rajzolva. Úgy értem hogy pl.: Az utóverõnek milyen cuccai vannak és hol:

Ebben a könyvben ahogy átnéztem szerintem minden benne van. Ezt sem szeretném feltölteni az egészet de ha valakinek kell belõle egy részlet azt szívesen beszúrom ide.

Öreg a szíj :) Mikor megvettük a gépet már akkor sem volt toppon. Ez volt 4 éve. Gondolom nem mai gyerek szegény, így nem csoda hogy megunta.

Köszönöm!<#worship>az én honlapomon simán elfér,ha tényleg fel akarod/tudod tölteni,ide is megteheted.

[IRAM] leader

nandorb
tudod mit,fenymasold be az egesz konyvet dobd be PDF-be es toltsd fol vmi. tarhelyre...

6milan6
Egyértelmû. Azért írtam, hogy "Ha nincs más munka rá".

\"A zseni csak akkor szól, ha kérdezik.\" \"Okosság: Ha tudod a választ. Bölcsesség: Ha nem mondod ki.\"

saslaca
Igen, nem hátrány. De ha összeveted a két gépet akkor meglátod hogy a 936 az inkább talaj munkára, az MTZ pedig inkább betakarítási munkára, könnyû talajmunkára való.(Ha úgy hozza a helyzet akkor rá lehet fogni mind a kettõt az ellenkezõjére is.) És nekünk ez ezért volt furcsa. A fogyasztást meg azért értelmetlen számolgatni mert senki sem azon fog fennakadni hogy az MTZ 6 literrel többet eszik. Amit meg kell csinálni azt ígyis-úgyis meg kell csinálni.

6milan6
Az hogy nagy gép, nem feltétlenül hátrány. Ha nincs más munka rá, miért ne lehetne vele húzni? a 936 fogyasztása ~200g/KWh, teszem azt egy 920.3-as MTZ-nek ~230g/KWh. A komfortról és egyéb elõnyökrõl ne is beszéljünk.

\"A zseni csak akkor szól, ha kérdezik.\" \"Okosság: Ha tudod a választ. Bölcsesség: Ha nem mondod ki.\"

pickány
mai video a buza aratásrol Shad berakod megint ide a forumba is ha megkérlek ?

saslaca
Itt van 1 könyv amiben benne vannak a beállítások nagyon sok mindenhez.

Itt le is tudod tölteni. Ez pont az 512-es beállításai,de szerintem jó ez 514-es hez is.

Túl közel van a dobkosár,akkor szokta zabálni a szíjjat.Én tegnap tegnapelõtt levágtam egy õsrégi szakadozott szíjjal annyit :)
Repcét még nem vágtam 512-essel,nem tudja valaki megadni a beállításokat?

[IRAM] leader

pickány
helo ma learattuk a buzát 1.9 ha rol lett 40 mázsa ki lehet számolni a 2 tonna körüli ha onkénti termésátlagot fasza
de hát ez van amugy ezt a földet mondtam õsszel hogy késön vetettük bele a buzát és kisem kelt és már esett a hó azután meg még rengeteg elfagyott ahoz képest :S:S......

video meg képek 1 ora mulva kb

Itt még ma nem esett (*lekopogva). Ellenben a rostát rángató rudak eltörtek és a dobvariátor szíj megadta magát, kettévált (mondjuk így learatott vagy 15 hektárt.) Holnap generál reggel... Nah megyek kipihenem magam :)
Sziasztok :)

saslaca
Majd küldök esõt neked! Itt már elég sok volt.

Már megint esik.:S

basszus,nálunk meg semmi nem esik...még az árak sem...el kéne már raknom a brokkolit,de ki a túró fog 3,5 Ha -t locsolni??..

[IRAM] leader

saslaca
Igen, a gabonának nem hiányzott. De viszont a mi kukoricáink majd 3 méteresek. Ami egy jó dolog mert mi lesilózzuk.