24942
  • JD4650
    akkor nem zsírozták amikor még használták, úgy értettem:D
  • eugabesz
    ez csupán tapasztalat...amúgy meg a csapágy nem megy tönkre,nem is kell zsírozni ha nem használják.Így még a gépet is kíméli.
  • Scamp
    Egy 4011-es Oros adapterrel vágjuk. Agroinformon egy másik emberke egy 6011-essel ugyanígy szenved, a helyi TSZ a Geringhoffokkal szintén küzd. Ha a föld felett 15-20 centire eltörik a szár akkor lehet akármilyen asztalod, kínszenvedés.
  • Marci91
    csak egy eredeti kuki asztalnak nem tolja meg a csúcsa akárhogy van dűlve, így nem kell minden 10 méterben megállni.
  • Scamp
    Egyébként isten adja, hogy ez legyen a legrosszabb darab, habár van egy, amin elég kicsi csövek vannak. Rettentő lassan haladunk, mert ahogy írtam folyton meg kell állni mert összegyűjti a letört szárat és csak egy irányba lehet haladni a dőlés miatt, így mindig üresen vissza kell menni a sor elejére. délelőtt 11kor kezdtünk, fél 5kor fejeztük be és így vágtunk 1 hektárt. Ez még az 514hez képest is mocskos lassú :D
    Viszont pozitív, hogy ahhoz képest hogy legalább 3q-t otthagyunk a földön mert nem bírjuk felszedetni, még így is 70q-s átlagot vágunk róla. Csak ilyen legyen mind és akkor nem siratjuk ezt az évet.
  • Scamp
    Épp ma kezdtük vágni azt a darabot amit ledöngölt a szél. Getymózás az egész, mert mindig összegyűjti a szárat a csőrére. Olyankor nem kezdjük válogatni hogy mi a szár és mi a kukorica megy minden a csigához. Rengeteg szárat beledobáltunk ma (10 méterenként meg kellett állni) és két marék szárdarab ment fel a kocsira három tartályból. Ha jó a gép és jól van beállítva akkor nem viszi fel a szárat.
  • JD4650
    nem a miénk a tárcsa, de kb az a tag mozog a legkönnyebben
    nem használják, de nem is adják el, zsírt sztem 1X kapott amikor belerakták az új csapágyat
  • eugabesz
    Ez a csapágy szorulásának az első jele...hamarosan meg fog állni valamelyik.
  • pista89
    Nemrossz :D
  • JD4650
  • Marci91
    Nekünk is van itthon kombájn eredeti kuki asztal van hozzá és még így is ha néha mégis bekerül egy szár akkor azt a keveset is felhordja a tartályba.
  • gibic
    Elvileg nálunk is tervben van.:) Meglátjuk hogy alakulnak a dolgok. Melyik suliból mentek?
  • csonkesz
    Sziasztok! Bábolnai napokra jön valaki? Mi elvileg Pénteken megyünk a sulival egész napra, én még nem voltam arra, kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz.
  • Micsu
    az igaz hogy akkor is csak a szem megy a tartályba de a nagyobb anyagáram miatt a szórás is nagyobb lesz
  • pickány
    nem azért de te gondoltál már abba bele hogy régen amikor még nem volt szártépős kukorica asztal akkor mivel vágták a kukoricát ?? egyébként meg tavaly simán csak gabonasztallal vágtuk a kukoricát ugy hogy akkor mit mondtál volna

és mi van ha bemegy az egész szár ??? arra valo a rosta hogy tisztára rostálja magot a szél meg ki viszi a koszt meg a szárat meg a rázo láda

gondolkodj el!!! mikre nem képes a kombány ???!!hmmmm
  • Marci91
    Hali
    Nem azért de láttál már eredeti kukorica asztalt munka közben?
    Csak azért mert az eredeti csak a csövet meg néhány leeső levelet visz be.
    (Megjegyzem ha a szárral együtt megy be a kombiba az lehet hogy hogy ami a tartályba kerül az nagyon szemetes lesz)
  • pickány
    a kukit ki mennyiért szokta vágni ???
  • gibic
    UMM - 2009.09.13
  • El Ray
    Kertészmérnök, de ezt szerintem neked kell eldöntened mi érdekel jobban... :)
    Nézd meg a holnapot, és a leírások alapján döntsd el, mi érdekel jobban.
  • pickány
    a kukorica csőre gondolsz vagy a kukorica szárra hogy felgyülik???

a csövet ugy kell majd mindig ha megtelik a tálca besöpörni az asztalba de a szár meg ahogy gyülik ugy esik be az asztalba mert nincsen akadálya hogy beesen a csigához szoval egyik löki befelé a másikat "remélem":D:D:D:D
  • Scamp
    Felvettem ma a kukorica asztalt, körbekalapáltuk, meg körbezsíroztuk. Holnap még ha minden jól megy megszüntetjük a vízfolyást és holnapután beleállunk a két hektárba amit lenyomott a múltkori szél. A többi tábla megúszta :) A Marysta valahogy gyengébb volt a többinél.
  • Scamp
    Kár, hogy nem lesz rá időnk, pedig mennénk...ha lehet akkor képeket valahova majd rakjon fel valaki. :)
  • Commandor
    Sziasztok!Most hetvegen 20-ik alkalommal rendezik meg Aradon a mezogazdasagi kiallitast,aki csak teheti jojjon el
  • eugabesz
    Csupán egy naja lesz,de az alapvető(és hidd el nem kötekedni akarok)hogy a tartón az elején össze fog gyűlni a kuki...nem kicsit...nagyon.
  • Scamp
    Tényleg ok, leesett :D
  • pickány
    jaja télleg ilyen motolla kéne :D

amugy meg IH 531 es kombány volt itt rola 2 video is lucernamag aratás meg stb......
  • regie
    szia!

Ezek a gépek mind eladók?
    Mert pár dolog lehet h érdekelne.

köszi a választ előre is
  • Scamp
    Paraszt ember leleményes :D
    Ha tudnátok hozzá gabona asztalhoz napraforgó szettet szerezni, vagy csak a szett motolláját és azt ráraknátok akkor lehet hogy bejönne a cucc :)
    Így néz ki az átalakított gabona asztal, nah ennek a motollája lehet jó lenne a kukihoz is :) Egyébként milyen kombájn?
  • pickány
    mai nap ezzel bibelőttunk kukorica asztal helyett gabona asztal átalakitva :D:D:D:D majd kiderül mit csinál a gyakorlatban lehet viszarakjuk a motollát de azzal az a baj hogy nem lehet magasabbra emelni és a kukoricát elöre töri mégmielött be esne az asztalba

• kispalko
    Te milyen szakra jársz???
  • El Ray
    csá mindenki!
    üdv innen a SZIE kolijából :D
    ha jó helyre akaresz jönni ide gyere!
    nézd meg az egyetem honlapját: Szent István Egyetem Gödöllő
    Nagy hangsúlyt fektenek a gyakorlati tudásra és az sem utolsó hogy nem szakbarbárokat akarnak futószallagon kilökni a nagyvilágba...!
  • kispalko
    Te mit tanulsz??? Nem ilyen bent ülők a padba és csak nézek ki a fejemből, hanem olyat ahol lehet is valamit csinálni.
  • mesteruur
    Attól függ melyik részét szeretnéd tanulni, gépészet, növénytermesztés, állattenyésztés, agrármérnök vagy agronómus.
    Meg ugye az sem mind1 hogy melyik részén laksz az országnak.
  • kispalko
    Tudna nekem mondani valaki mezőgazdasági sulit vagy egyetemet mert most végzek 2010-be és nem tudok egy jót se. Kösz a segítséget.
  • bobo22
    Ez biztos meg is ér annyit;)

Class Dominator 80
  • tellerlacika
    Nemtudom mert nekem semmit nem mondnak el de szerintem 5 millát biztos kérnek a kombájnért. 8300üös a gép.
  • kispalko
    Menniyért adják el???
  • Scamp
    Semmi, a tükör tartója kicsit meggörbült de egy jól koncentrál tolómozdulattal helyre lehetett állítani :) De az tuti, hogy lezárta élete egy szakaszát szerencsétlen és új szülinapja van :D Ha fél métert téved a fa akkor oda a fülke, bár elméletileg talán akkor sem lett volna nagy baja, de jobb nem kipróbálni.
  • tellerlacika
    még egyenlőre nem vitték el de vmi pincehelyi csávó már jelentkezett érte. Pedig a szívem csücske volt az a gép.
  • kispalko
    108 dominátorral mi lett???