24942
-
Scamp #23338 Nah megjártuk Bábolnát. Volt egy kis nyálcsorgatás, meg alkudozás a kereskedőkkel :D
Imádom az ilyen rendezvényeket, minden gép mellett találni parasztot, akivel lehet egy sor szidni meg dicsérni a gépeken :D
Kinéztünk egy New Hollandot meg egy Case-t. Meg találtunk egy faja tárcsát, kuki törés után nyilván arra be is ruházunk :) -
JCB BMW #23337 hát sajnos nem cukorrépa melléktermék.
ahogy Pickány is írta ez sajnos 3 milló liter tej. ami talán belgiumban a gazdák engedtek a földekre a felvásárlási árak miatt. -
Micsu #23336 és azt a 40-50 mázsát leszárítjátok és eladjátok? -
#23335 cukorrépa feldolgozás mellékterméke
nagyon jó tápanyag utánpótló a földnek,nem savanyítja ki a földet lazítja porhanyótsítja de csak leszántva jó -
#23334 nekünk éppen nem felesleges foglalkozni vele mert az állatoknak nem adhatok csak buzát meg árpát, és éppen vetésforgonak is jo egyébként éppen a 2.7 hektár összesen 60 aranykorona assziszem na mindegy majd kiokoskodok valamit de nehogy azt mond má nekem hogy 80 mázsásnak meg kell lenni !!!!!! erre felénk jo ha 40 meg 50 mázsásakat vágnak és jol kijönnek belöle ez nem hiszem hogy pontosan igy van de nem mondom azt hogy hülyeség, mert igy érné meg igazán de ha nincs akkor nincs -
#23333 video -
#23332 hát én speciel tom hogy miaz mert van rola video is amikor a külföldi gazdák az olcso tej ár miatt sztrájkoltak és 3 millio tejet öntöztek a földekre ezzel demonstrálva. megkeresem a videot? másik forumon fent van :D -
El Ray #23331 Na gyerekek, ez az amit én is kérdeztem még néhány hónapja. Most tud rá valaki valamilyen érdemleges választ adni mi is ez? Mésziszap talán? -
Scamp #23330 Elkezdtük a kukoricát tegnap mi is :) Vagyis apám, mert én ma reggel értem haza. 75-80 q/ha, 12,5-s viz. Megyünk mint a güzü, viszont most leesett hirtelen 20 milli, alig birtam a kombájnnal kimászni a földről. Most pihenő mert nem lehet folytatni holnap, úgyhogy nyilván irány Bábolna :) -
Marci91 #23329 Hali
Mit csinálnak azok a gépek? -
gibic #23328 UMM - 2009.09.20 -
Scamp #23327 Igen értem, hogy hogy mondod :) Igazából a "kivétel erősíti a szabályt" dolgot le akartam írni, de kimaradt :) -
Micsu #23326 kivétel erősíti a szabályt, én általánosságban beszéltem, a lényeg az hogy csak jó termőképességű talajon lehet nyereségesen termelni remélem ez a fogalmazás megfelel :) -
Scamp #23325 Lehet a gyenge talaj, vagy csak nem kap jókor esőt. Mondjuk ez a 25 aranykorona sem teljesen állja meg a helyét mert tudok egy 3,6 hektáros darabot amit ismerősnek művelünk. Összesen talán 67-68 AK. Mindig úgy csináljuk, ahogy tulaj mondja, tehát csak annyi trágya annyi vegyszer, márpedig a muki elég sóher a fölhöz és mégis 60 q felett van minden termés rajta, eszem nincs hozzá, hogy mit tud az a föld, amit a többi nem... -
-
Micsu #23323 kukoricának főbb hátráltató tényezői
-vadak
-cigók
-kevés csapadék
-gyenge minőségű termőföld
25 aranykorona felett földeken éri meg igazán foglalkozni kukoricával, szárítási költség nagyon magas ezért ha nincs meg belőle a 80-100 mázsa felesleges foglalkozni vele -
#23322 :D:D hát nálnuk sose szokott 100 mázsás kuki lenni azt nem tom miért de majd kideritem:D
egyébként én többre vártam mint ami lett mert 2.7 ha on lett 70 mázsa körül pedig a kuki elött lett megtrágyázva (szerves trágya)a föld 1000 mázsa ment rá a 3 hektárra az szerintem jo és mégis ilyen lett és nem tom miért pedig szépen kikelt meg minden és mégis csak ennyi. de ez adodhat a talaj miatt mert dunántulrol mindig hallom hogy 120 mázsás kukorica lett .... itt meg átlag az 20 és 50 mázsa között van hektáronként a környéken egyszer volt egy emberkének 100 mázsa felett de az nem csak 1000 mázsa trágyát rakott rá meg akor jo idö volt rá
ugy hogy gáz :S -
Scamp #23321 A háromágúval talán jobb lesz. Meg ha száraz és a csövek lejebb vannak akkor nem gond mert keresztbe töri a szárat és a maradék még bemegy. Valamit az átlagról lehet tudni? :) -
#23320 itt a vidi:
nem mondom hogy 100 % de levágtuk :D:D jövöre kap egy 3 águ motollát azt kész
video -
case666 #23319 oké bocs a kiváncsiskodásaimért :) -
Marci91 #23318 Ja jól emlékszel itt van:
-
case666 #23317 oké értem van más trakitok is? bár jól rémlik van nagyobb Zetorotok is? -
Marci91 #23316 Decemberben lesz 2 éves.Arról inkább hadd ne mondjak semmit mert van róla rossz meg jó véleményem. -
#23315 teljesen igazad van, amit meg lehet csinálni a munka minőségének romlása nélkül, azt meg kell oldani saját magunk ;) -
#23314 :D:D:D:D:D de akkor most te is bevallottad hogy lehet vele tisztán vágni :D:D ez jo :D haladás látod most is tanultál valamit
mert te irtad hogy lehet vel tisztán vágni ha 1 el vagy 2 vel megyek :D:D:D
amugy meg jol letudtuk vágni video lesz kb pénteken hogy hogyan vágta az asztal és még a gép gyorsaságát is meg lehet nézni szorni nem szort semmit a sebbeség meg türhetö és ha lenne 50 hektárom biztos nem kinlodnék ilyen asztallal csak megjegyzem de ez van én meg nem fogok 100 ezer forintot kifizetni azért hogy valaki más levágja a saját kukoricámat mikor van nekem is kombányom -
regie #23313 Sziasztok!
Jónak tűnik ez a fórum.
Lenne pár eladó gép ha valakit érdekel:
- IH 3as eke
- Claas COlombus kombájn
-2,6 m trácsa
Ha valakit érdekel adok bővebb infot! -
case666 #23312 Szia hogy muzsikál a Zetor ez érdekelne,meg mennyi idős? -
Marci91 #23311 Ma délutáni napraforgó aratás
-
#23310 Anyám :D
De jó nektek... nekem nem adatott meg ilyen lehetőség. Először akkor ültem traktorban mikor szántották a kertünket. Nekünk nincs itthon (még) semmi gép. Kb 13-14 éves koromban mentem először egyedül gyűrűshengerezni, egy jó öreg 80-assal :D -
Scamp #23309 Nah lépek erre a hétre. Bemegyek már a suliba, megnézem mi változott az előző félévhez képest. Koliban nincs net így majd hétvégén jövök :) -
Scamp #23308 Ezért mondtam, hogy lehet hogy most jobban járnánk a gabonaasztallal. Mindig felfeküdt a csőrre és utána csak dúrta maga előtt, 10 óra alatt 2 hektár még az 514-esnek is szégyen :D -
JD4650 #23307 ezt viszont fellehetne szedni a gabona asztallal:D -
Scamp #23306 Én is úgy kezdtem :) Akkor még a kis bálákat pakolták faterék a kocsikra.
Így nézett ki a dolog, délelőtt végeztünk vele :)
-
JD4650 #23305 én 3 éves koromban kezdtem, menni kellett a bálák között az MTZvel:D
mai repce vetés
-
Scamp #23304 Márpedig nem lett szemetes és nem is szórtunk sokat. Reggel harmattal kimentünk, igaz nedvesebb így, de ez mind1 mert saját részre vágtuk, nem eladásra. Sietni nem is lehetett benne, de végeztünk. Lényegesen könyebb volt most mint tegnap.
Ha már tapasztalat, apám 16 éves kora óta gépeken dolgozik. Traktort 8, kombájnt 16 éves korom óta nyúzom :) Hidd el van itt is miből tapasztalatot szerezni :) -
Marci91 #23303 Nem ígérem meg, de ma lehet hozok képet napraforgó aratásról. -
Marci91 #23302 Nem csak én vagyok vele úgy hanem apám szerint is ha mégis be tudod állítani a kimbit hogy ne legyen szemetes, de ez nem valószínű akkor legfeljebb 1-2-vel lehet szedni mert különbel elszórod hátul.Neki pedig van tapasztalata.Túl van már az 50. évén is.Dolgozott a TSZ-ben is, a Tsz után keresztapámmal együtt gazdálkodtak kb 10 évig, Szétválásuk után pár évvel pedig vett ünk egy saját kombit ami már a 6. szezonját nyomja.
Ja még hozzátenném hogy óvodás korom óta a mezőgazdaságban nőttem fel.Jó pár szezont ültem végig kombájnban, Mostanában pedig mióta megvan a jogsim már én is dolgozgatok a családi gazdaságunkban.
Úgyhogy van azér nekem is némi tapasztalatom hozzá.
Röviden ennyi. -
#23301 basszus te nagyon érthetsz a dolgokhoz :D:D:D vagy csak nagyon magabiztos vagy de nem baj majd az élet... marci 91 a 91 a születés éved ??? ha igen akkor még kell egy párév hogy egyátalán tapasztalatod legyen a dolgokhoz amik vannak most azok csak a töredéke azoknak amik lesznek hidd el nekem és ha valaki tapasztaltabb mond neked valamit azt gondold át mielött olyat irsz
és én ezt most csak jo indulatbol mondom -
Scamp #23300 Kalászos asztallal dolgozni az kényszer megoldás. Ha nincs ló jó a szamár is ugyebár.
Nekünk azt csinálja, hogy a csőr alámegy, letörik a szár és nem áll be hosszába hanem keresztben rajtamarad az asztalon és nem esik be a tépőhengerekhez vagy a csigához, fenn marad a csőrökön és feltorlódik, utána persze egy idő után a többi alámegy az asztalnak és ott hagyjuk. A lényege a dolognak, hogy jó beállítással kaphat akármennyi szárat, akkor sem lenne szabad szemetesen dolgoznia. Jelen esetben lehet, hogy többre mennénk a gabona asztallal. Holnap hozok képet és meglátod hogy milyen is a tábla. -
Marci91 #23299 Én csak azt mondom hogy kalászos asztallal nem lehet tisztán dolgozni.
Ja meg ha 4011-es asztallal vágjátok az nem tolja meg csak ott hagyja.