<b><font color=green>Mezõgazdasági fórum</font></b>

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

jó ekénél nincs szármaradvány
idén meg lehet nem is szántunk hogy van a multitiller

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

Jah,ha nektek olyan sok pénzetak van,hogy 5-6 sorral is meg tudjátok mûvelni a földet akkor....

[IRAM] leader

Mikor mindkét oldalon csíkot hagy,majd mutatok fotót,hogy hogyan is kellene kinéznie egy V tárcsával elmunkált földnek.Olyan sima mint az asztal,nincs tele a tárcsa által hagyott barazdákkal.
Mellesleg megjegyzem,nálunk egyes "tudatos" parasztok megoldották a dolgot,tettek utána fogast,hogy ne elegyen csíkos,csak hát az meg összeszedte a szármaradványokat és még csíkosabb lett.
Teljen fordítva van!!Nézd:itt egy minta

[IRAM] leader

azért van a fogas meg a kombinátor

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

Majd nézd meg szántáselmunkálásban és megérted mirõl beszélek<#buck>

[IRAM] leader

Jó, ok, nem tudok mondatot értelmezni. Gondolom a szög miatt állnak fordítva a lapok, baloldalt nyitottak a tagok, így ha nem fordították volna meg õket akkor nem dolgozna.

Optimista hiszi, hogy a lehetõ legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

Úgy tudtam hogy az IH-n is jobbról nyitott. A lényeg hogy dolgozzon.

Optimista hiszi, hogy a lehetõ legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

ez V tárcsa, jól állnak a lapok, vagy az a baj hogy az IH-n a másik irányba állnak?

Csak egy cseppet raktátok fordítva a lapokat...de nem baj...majd elmúlik<#eplus2><#ejnye1>

[IRAM] leader

Fasza, teljes egésszében saját gyártás egyébként?
A nyuszi mintha kicsit tapsikolna elõtte :) Van itthon pár szép szál U vasunk, gondolkodtunk hogy alkotni kellene egy tárcsa vázat.

pickány
ime a videjo:D Shad embeddel betudnád rakni ?

Figyelj és tanulj mert az ember a saját tapasztalataibol tanul a legjobban!!!

pickány
migyá rakok tárcsás videot :S:P nem nagy cucc de az elsõ nagy tárcsánk meg én már rég vártam hogy kész legyen:D:D:D:D

Lehet nekünk is szerencsénk, nem? :D

Békés-megye, Orosháza, de itt is csak egy sávban esett, tõlünk 5Km-re keletre már semmi nem volt.

SHADOWEYES7
merre laktok ti?

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

még hogy nálatok nem esik az esõ:D

Hát, tippelni nem tudok az már tény. Az az 5-6 milli az 25-26 lett, és ezt 20 perc alatt. Kint voltam határszemlén, kapott a kuki is rendesen :) E öröm e bódottá :D

Mi most kaptuk esõt :) nem mentem ki még megnézni hogy mennyit, de egy 5-6 millire tippelek :) Van akinek a kuki is kezd felsülni. A TSZ most hordja a trágyát a földek végére, jövõhéten silóznak, utána trágyát szórnak, ha minden igaz akkor majd mi is. Ma befejeztem a tárcsázást, de túl könnyû a tárcsa, csak szalad a kemény földön. Most egy hét románia, utána újra tárcsa, hátha addig jön még esõ :)

pickány
üdv!! kész a tárcsa !!! a nyuszi kinlodva de viszi, itt mindenki szánt már meg trágyát hordanak stb
néztem ma a kukoricát elég szép , a napraforgok meg égnek felfele mint az állat már itt mindenhol le van sárgulva szinte teljesen majd nyomok képet a tárcsárol:D:D

köszi

SHADOWEYES7

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

DJKonya
Sziasztok
Ma az IKR 3 New Holland kombájnja learatta a mögöttünk lévõ búzatáblát.
Ám a végén történt egy kis malõr. A Scania megdurrantva búzával jött a földön és el süllyedt és ami itt volt Fiat-New Holland az nem bírta kihúzni, majd jött egy nagyobb New Holland az és mikor elõször meghúzta valami rohadt nagyot szólt a Scanian, elõször azt hittem hogy defektet kapott, de nem. A pótkocsit leszedték a Scaniaról azt egy kisebb NH elhúzta, de a Scaniat úgy szedték ki hogy jött egy homlokrakodó meg egy Ifa meg egy Traktor és csak utána tudták kihúzni.(bocs a képekért de távolról fényképeztem)

CB|Ðömpi&#8482; \"90 a max, és életben maradsz!\"

Sziasztok

Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, hogy nemtudtok e véletlenül olyan oldalt mondani nekem ahol a gabonafélék (legföképp a kukorica) árváltozásait mutatja. Elöre is köszönöm.

ez annyiban jó hogy nem kell elvetned a földed, max lekaszálni a gazt

mi is amit bálázni akarunk azt a kisebb kombájnal vágatjuk, az nem töri szanaszét a szalmát, ez akkor a legrosszabb ha ilyen gyenge szára van a búzának mint idén

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Ezt olyanok állítják akik íróasztal mögött dekkolnak. Itt még mindenki aratja a búzát, tritikálét.
Nagygeresdiek:

Ugyanazon a napon készült mint a másikak, azaz tegnap.

Nem körbálázóink vannak, 2x claas quadrant 3400, meg egy welger nagybálázó.

Én is épp akartam kérdezni, a hirek szerint végzett az ország, ezek szerint még nem teljesen :)

látszik hogy milyen szalma van az axiáldobos lexion után, ilyet a legszarabb körbálázni :S

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Mindenki végzett az aratással? Mi még nyomjuk mint a mérgezett egér. Átlag igen szórt: 40-80 mázsáig. Viszont eddig minden étkezési. Néhány kép:

Egyébként újonnan az Agroinformon tanyázok, onnan szedtem :)

Jah igen, még ez is. Az Alkotmány Biróság õsszel tárgyalja. Ha netán találnak benne alkotmány ellenest, akkor még visszavonhatják, de erre nem sok esélyt látok :S

SHADOWEYES7

bld
Jézusom ezek nem normálisak....

\"Faterral és öcsémmel játszottunk az udvaron, amikor anya kikiabált, hogy ki fogjuk taposni a füvet. Apám visszaszólt, hogy srácokat nevelünk nem füvet.\"

kispalko
ezt hol olvastad?? Tudsz linket adni?

Augusztustól jogdíjat kell fizetni az úgynevezett utántermesztett vetõmag, vagyis a mezõgazdasági termelõ által termelt és saját részre visszavetett, nem minõsített vetõmag felhasználása után – tudatta a Magyar Agrárkamara. A díjfizetési kötelezettség azután lép életbe, hogy a Parlament az Európai Közösség idevonatkozó szabályozásával összhangban elfogadta az egyes iparjogvédelmi törvények módosításáról szóló jogszabályt.

A fizetési kötelezettség több takarmánynövényre, gabonafélére vonatkozik, továbbá a burgonya, illetve az olaj-és rostnövények közül az olaj repce és a réparepce, valamint a lenmag után is kell fizetni. A díjfizetési kötelezettség nem terheli a 20 hektárnál kisebb területen növénytermesztéssel, illetve 1 hektárnál kisebb területen burgonyatermeléssel foglalkozó termelõket.

A jogdíj megfizetésének ellenõrzésére július végétõl már bejegyzett cégként mûködik Fajtaoltalmi Nonprofit Kft. Ez a szervezet – az európai uniós példáknak megfelelõen – azt hivatott ellenõrizni, hogy melyik agrártermelõ, milyen fajtaoltalommal rendelkezõ vetõmagot, illetve gumót használ termelése során, illetve azt, hogy ha kell, megfizette-e a szükséges jogdíjat a fajta használata után.

A termelõ a díjat a közte és a fajtaoltalmi jogosult közötti szerzõdés keretében rögzített mértékben és módon fizeti, ha pedig nincs szerzõdés, a fizetési kötelezettség a Földmûvelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium hivatalos lapjában megjelent mértékû – olvasható az agrárkamara közleményében.

A törvény megjelenése elõtt tilos volt az oltalommal rendelkezõ növényfajták "utántermesztése", a megjelent törvénymódosítás viszont ezt megengedi, ha a termelõ díjat fizet.

Nézegetni való képek:

Magnumrolcsi
Még hónap elején láttam Szõlõsgyörökön szép kombájnokat. :P Itt Db.-ben nincs valami sok. :DD

kispalko
merre volt?

mindegyik megvan a másik oldalról<#idiota>

PaIdoo

eztvedd meg

John Deere 8530

1 2254es hasonló üzemórával 16Mért ment el, szóval ezért is kérhetnek annyit.

kispalko
Ezért mennyit adnál?
ez?

ami megéri az ez :D

kispalko
én 20-ra sacoltam. De megéri?

15 fölött nem adnék, de sztem 20 fölött kérnek érte, kukorica adapter miatt

ehhez nincs minden

kispalko
kispalko
de ahhoz nincs minden!