24942
-
#23258 Ha a hét végén lesz rá időm csinálok a jelenlegi gépparkomról képet. Nem nagy eresztés de sürgösen kellett bevásárolnom a tavasszal azt ezek voltak kéznél de működőképes minden. -
#23257 Mtz-1025.2(2003),Mtz-82(1994-Barna)Universal-445v(1991),FFt-20 Solti tárcsa,Román-3.2m kombinátor,Bogballe M1-trend műtrágyaszóró,2-m kombinátor,1.20 talajmaró,2-es eke, 1db 3fejes grenz-bar eke, 1db landsberg 3fejes eke, 400l permetező, 600l permetező, 1 tárcsás 300kg műtrágyaszóró, 4soros becker vetőgép,spc-6, vetőgép,hassia 25soros vetőgép,ih-6200 vetőgép,faza big-bag zsákemelő,2-db hw 80-11 pótkocsi,ovp-20 magtisztító+1db donor,ksmk-6sorközművelő,1db vogel-noot farmer m120-3s tip. eke, 1db vogel-noot váltvaforgatós 3fejes eke(2008),1db krumlivető, traktorral hajtatott maszek szalagfűrész, 1db hl-60-11 pót 3000lit vizeslajtal,claas dominator 108sl,nas 676 napra vágoasztal,oros 6211sa kukszvágóasztal, jympa 3késes lazító. asszem ennyi. Sok gép csak azért volt mert elöször az univesalhoz várásolt be az öreg, utána vettük a 82-est akkor ahhoz majd végül a 105-höz vásárolt de eladni nemnagyon akart semmit. Úgy volt vele hogy bármikor kellhetnek még. -
Miky90 #23256 Igen zsákolós.Kísérleti napraforgó és külön zsákba kell szedni minden parcellát.Elég lassan lehet vele haladni.Sokat kell tolatgatni. -
gibic #23255 Komplett rádőlt a 82-esre.:O Lett valami baja? -
Scamp #23254 Hopsz...elszúrtam...
-
Scamp #23253 Készülünk a kukoricára, ha már le van döntve akkor a jószágoknak be kellene hozni...:) Ma is ügyködtünk kicsit. A második kép elég ratyi de a lényeg látszik :)
-
Scamp #23252 Tegnap este volt egy kis szélvihar :S Voltunk kint határszemlén, nem sok felé voltunk, egy két hektáros földünkön a kukoricát a földig tarolta :( A többi helyen csak a szélét döntötte meg kicsit. Képek ott még nem készültek, de mikor hajnalban a szél után hazaértem a következő fogadott:
A gép megúszta, ha fél méterrel arrébb dől akkor a kustnyinak délután van. -
gibic #23251 UMM - 2009.09.06. -
#23250 Részvétem. -
#23249 Milyen gépek voltak???? -
gibic #23248 Biztos okkal van parlagon. Többek közt amit te is felsoroltál. A román ötletedet pedig más már alkalmazza sikeresen, nagy nehezen előástam azt a cikket:
Dombegyházi agrár ZRt -
Scamp #23247 Az a nagy baj, náluk is, hogy semmit nem kapnak azért a kis munkáért ők sem. Ugyanúgy nem fizetik meg a terményt ahogy itt sem és az állam sem hajlandó felfogni, hogy csak a támogatás a haszon az egész földön, márpedig, ha nincs haszon rajta akkor ne várjanak vállalkozó szintű termelést.
Az viszont valószínű, hogy akárki megy oda gazdálkodni, az ugyanazokat a feltételek és támogatásokat kapja, mint az ottani gazdák. Nem tudom, hogy nagy területen megérné-e a dolog. -
gibic #23246 Ez is egy érdekes hír:
Horvátország -
Scamp #23245 :)
Ez majd még kialakul. Én nagyon szívesen folytatnám közösbe is valakivel. Itt a környéken viszont nem igazán tudok senkit, aki ilyenbe belemenne, esetleg unokatesóm, de ő még utánam két évvel végez.
Voltunk Romániában a nyáron és akadt olyan ötletem is hogy Romániában a határ mellett bérelni földeket és azokat munkálni. Rengeteg műveletlen terület van 10-20 Km-re Battonyától, ha a magyar oldalon terem a föld akkor nem hiszem hogy a román oldalon rosszabb lenne sokkal. De ezt persze csak akkor ha marad még ott műveletlen rész és a lelkesedés se lankad :D -
gibic #23244 Kár hogy az ország túl felén laksz. Közelben lennél társulnék is veled.:) -
regie #23243 Sziasztok!
Érdekelnek itt valakit eladó gépek?
- IH 3as eke
- Claas Colombus kombájn
- 2.6 m függesztett tárcsa
Érdeklődni itt vagy privátban. -
#23242 Bocsi hogy most válaszolok, de naprát nyomtam eddig, de még a fele sem ment le.
még 1 évem van +egy fél -
Scamp #23241 Itt most a jövőben bízunk :) Ha az isten is mellém áll akkor folytatom, vagy valakivel összefogva vagy egyedül. -
gibic #23240 Jóéjt!:) -
gibic #23239 A föld értéktartó, nem fog veszíteni az értékéből. Én scamp-al értek egyet. Nekem még van pár év egyetemből. Addig a földek bérbe vannak, én meg dolgozok mg cégnél, tapasztalat és minél több pénz legyen. Egyetem után meg kicsiben másodállásként. Azután ki tudja hogy alakul. -
#23238 Na én elköszönök tőletek mert holnap meló.további jóéjszakát mindenkinek jó munkát holnapra és vigyázzon mindenki magára. -
#23237 Itt az a baj, hogy ez a kis 20ha nem termel annyit, hogy egy 3 tagú családot eltartson és főállásban tudnám csinálni. igaz a pénzemmel igencsak spóroltam mert semmiből sem a legdrágábbat vettem meg inkább kipofozom itthon. Legalább a télen sem fogok unatkozni. Úgyvoltam vele hogy ha lehet jót is vegyek(viszonylag) de ne legyen drága sem. Mondjuk a legtöbb gépet helyileg vettem meg és tudom hogy milyenek mert ismerősöktől vettem. Lesz munka a télen is dögivel de meg akarom mutani apámnak, hogy együl is fentudom tartani a saját gazdaságom mert aztmondta, hogy belefogok bukni. Majd meglátjuk 1-2 év múlva, hogy ő mire jutott, meg én. Kíváncsi leszek rá... -
Scamp #23236 Részvétem.
Én most küzdök faterral, próbál lebeszélni róla, hogy folytassam a mezőgazdaságot, de nem vagyok hajlandó engedni. Jelenleg még ugye itt a fősuli. Ha végzek, akkor majd kiderül hogyan tovább. Bérbe vettük a jelenlei területeket még 5 évre, utána rajtam áll, hogy mi lesz velük. Nincs kedvem mással foglalkozni. Minden azon múlik mit alakul a helyzet a következő években. -
#23235 Hát ők inkább a pénz látták mint a jótékonyságot. Apám már 10 éve elköltözött muteromtól meg el is váltak azóta 8.-os ballagásomra vett egy TV-t nekem azt ennyi. Gondolom innen már sejted milyen ember. -
gibic #23234 Nem tudom, fater részét én lehet megpróbáltam volna elkérni. De sajnálom nagyfaterod.:( -
#23233 Azokat faterom meg nagybátyám kapták meg. de ők már majdnem mindent eladtak.
-
#23232 Mi lett a gépekkel??? -
#23231 közel 100 mert ha jól emlékszem vissza nagyfater aszonta 140 körül mozgunk a bérletes földekkel együtt ez volt tavaly. Hát sajnos ja. Mondjuk jobban sajnálom az öreget mert a semmiből rakta össze ezt amin volt meg egész életébe melózott.tavaly tavasszal még együtt szórtuk a vegyszert azt rá egy hónapra meg rosszul lett azt kiderült hogy rákos. meg hát apám helyett apám volt. Amit most tudok a mezőgazdaságról azt mindent tőle tudok. De hát nem tudok mitcsinálni ez van. Kűzdök mert ez az idei év idáig elég furcsán alakult számomra. -
gibic #23230 100 hektáros gazdaság, már egész jó.:) Kár hogy feloszlott. -
#23229 80-as mtz,nemtommilyen 3 fejes piros eke, nemtommilyen 2 tárcsás függesztett műtrágyaszóró, román tárcsa, román kombinátor, spc-6 vetőgép, pz 2dobos kasza 7kerekes pz rendsodró, mccormic kisbálázó -
#23228 milyen gépeket vettél? -
#23227 Hát szia. Olvastam a fórumot folyamatosan de nem írtam idáig mert nem volt igazán mit. Sulit elvégeztem azt kicsit eltávolodtam a mezőgazdaságtól.Átnyergeltem a 40t-ás aszfaltbetyárok közé. Nagyfaterom meghalt az ősszel azt feloszlott a családi gazdaság a kis kb. 100ha földünket felosztották 3felé fateral meg nagybátyámmal közösen. 30ha-t kaptam abból eladtam tizet 10 milkóért a pénzből meg felépítettem a kis gépparkomat hozzá azt munkahely mellet csinálgatom ahogy tudom. ha meg épp nem érek rá a családban vannak segítőkész emberkék akik társadalmiznak nekem.:D Hát nagy vonalakban ennyi. -
Scamp #23226 Megnéztük a királyszeget, teljesen jó, minden kicserélve és még mindig benne van a bugi az elsőkerékben. Összetartás is van.
Most fater kapott egy tippet, hogy az nem jó ha összetartanak a kerekek, pont nullán kell lenniük és a difizár tömbje alól ki kell annyi hézagolót venni, hogy a fogaslécet neki szorítsa a fogasívnek. Faterék telepén az összes elsőkerekes így van beállítva állítólag és semmi bajuk...Holnap ezt is kipróbáljuk.
Ma vettünk irányítókart, mert ugye az előzőben a borda ki volt nyalva...
Az új, hamisítatlan orosz, ez látszik is :D
-
Scamp #23225 Lényeg hogy holnap eldől a dolog :) ha még mindig szitál akkor a királyszegre és ránézünk :) -
eugabesz #23224 "király" vagy középső,vagy elsőhíd tengely(ki hogy nevezi) és a kerékösszetartás hiánya miatt "szitál" a legtöbb MTZ,a 80-as nagy első kerekes széria óta.Konstrukciós hiba,mert a szerkezet nem változott,csupán a kerék méretét növelték 6.50-es mérettől egyre nagyobbra."
Pontosan ezt írtam... -
Scamp #23223 Azt mondtad, hogy az összetartás hiánya miatt :) Összetartás pedig van :) -
eugabesz #23222 Nem is az összetartást írtam legfontosabb hibának TE!!A király,vagy himba,vagy elsőhíd tengelye szokott kottyanni. -
Scamp #23221 Szerbusz Lacika :D Rég láttalak erre :D -
Scamp #23220 Nah akkor elmesélem, hogy mi volt a gondja: Komplett kormánymű.
A szervo tengely, ami függőlegesen van a toronyban annak a lenti végén a bordázat szét volt nyalva. A csiga és a fogasív szintén. A perselyek amik a szervó tengelyt tartják ugyancsak elkoptak. A dugattyút nem volt kár szét szedni mert az is gumigyűrű-bajos volt. A csigás tengely háza és a csapágyai megintcsak tropák voltak. Az irányítókar is de ez jobba már csak akkor látszott mikor a felújított tornyot visszaraktuk. Szóval többnyire a szivattyút és az öntvényt kivéve minden sz@r volt :D Holnap még irányítókar csere és talán pöpec az egész. Apropó az összetartás az jó :) -
#23219 Az enyém kenyérszervós volt. Azt szétszedtük mi is az egészet mire rájöttünk hogy a szivattyú nyomóágánál az egyik átereszcsavar televolt fekával. Kipucoltuk és láss csodát: jó lett! Azóta kisújjal megy a tekerése. :D