<b><font color=green>Mezõgazdasági fórum</font></b>

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

patkányokkal vigyázhatnál jobban is:D

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

pickány
kutyám mai teljesitménye :D:D:D:D

Figyelj és tanulj mert az ember a saját tapasztalataibol tanul a legjobban!!!

Hahó van itt valaki?
UMM - 2009.08.09

unokatesóm tolja az 1ik Landinivel ami vetõgépet húz :D
Jó is volna ha lenne ennyi zsém.:)

most 266-os euróval lehet tudsz belõle alkudni

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

Áfával ez is 17misi, de kb 106ezer ft/LE még tényleg jó ár. A többi gép most ugyis igen elszállt árban.

kispalko
kispalko
jó kis trakesz <#worship> szivesen elfogadnám
http://www.axial.hu/index.php?menu=2&smenu=34&mID=&ID=26

nem sok érte amit kérnek

ami szánt az 1 Landpower 135, szerintem rokona a 165nek, ami viszi az X-presst az meg 1 Power Master 230-as, az már komolyabb szerkezet

ZTM
Azt nem tudom csak azt, hogy felénk is alig pár hónapja vettek egy ilyet...(elõször azt hittem hogy NH mert nem tudtam elolvasni a feliratokat mert messzirõl és sötétedésben láttam de felvilágosítottak a környék gazdaurai)

Ezek az akciós 165 lovas landinik?

Axiál szántóföldi bemutató

Szakad az esõ. Munka sztornó.

kispalko
Nálunk volt egy kb 30 perces jó nagy esõ.Kaposvártól 20km-re

Üdv mindenkinek. végre egy kis szünet, este esett egy kevés esõ. Alig 100hektár maradt és végzünk végre.:) De már dugik vannak a raktárak minden kis helyre szükség van.

PaIdoo
hétvége felé reglonozzuk a lucernát
mi szoktunk hagyni minden évben

John Deere 8530

A legtökéletesebb az,ha lekaszálod,összesodrod és rendfelszedõs kombájnnal felszeded.Ez lenne az ideális<#idiota>

[IRAM] leader

pickány
hagyott már meg valaki lucernát magnak ??? mi most hagytunk elõszõr , van valami hasznos tapasztalat ??

Motoroj
Kösz!

Öltönyös paraszt vagyok, én így ismertem eddig<#vigyor1>

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

igen

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

ha nagyon elgyomosodik az õszi szántás akkor kell elõvenni a tárcsát, nem kell méregdrága szereket használni

Motoroj
A grubber az a kultivátor?

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

www.fotozemedelske.estranky.cz
Õszit...de mi a f@szom kezdenék a gyomokkal??Biogazdaságról van szó...itt nincs ám ilyen-olyan méregdrága szuper vegyszer.

[IRAM] leader

+ jobb lesz a talaj vízháztartása esõ után

elég 4-5 évente + grubber és akkor tényleg elég csak napraforgó alá szántani

az eketalp betegséget javítja, ami ugye szántás után keletkezik:D de ez is megelõzhetõ

Simán jó 12 alatt is, csak mélyre menjen. Ha átforditja, meg lenyomja a gazt is akkor tiszta jó.

Optimista hiszi, hogy a lehetõ legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

Lazitózni tudtommal elég úgy 4-5 évente, nem? :) Csak egy gondolat :)

Optimista hiszi, hogy a lehetõ legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

látom folyik a vita hogy szántani vagy tárcsázni én faterom nem nagyon szánt szinte mindig talajlazÍt aztán tárcsázik,ha kell kombinátor akkor még azt is és bele a mag.meg pl vetni is nem vetõgéppel vetjük az aprómagot hanem mûtrágyaszóróval:D és tárcsával bele a földebe...
Tárcsázni min 12 km/ó...az alatt nem igazán jól dolgozik.Mélységnek elég a 8-10 cm ...amit mélyebbre kell növényt tenni,annak úgy is szántani kell.

[IRAM] leader

"Felszántottam a földet április eléejé"

sose vetettünk brokkolit de nem hinném hogy tavaszi szántást igényelne :)

pickány
ezt ugy vettük a tárcsát de aki csinálta az saját gyártás az nh nyög utána dehát ha felemelem teljesen a kerekét a tárcsának akkor tengelyig lemegy de tökig a tengely surolta a földet mikor ugy huztam mert ez olyan 1.7 tonna körüli gép de akor nem birja gyorsanhuzni le kell tennem a kerekét hogy 15 centin belül tudjam tartani

pickány
meg gyébként a lapokat lehetetlenség forditva rakni és nem tom láttad e hogy az elsõ tárcsasor eltoltan van elhelyezve és csak a hátso van 1 sorba de ugyanaz mint a V tárcsa és ha valamit nem értesz lécci ne szolj be hanem probáld elõszõr megérteni ne pedig itt heveskegyé másokkal is
kösz

pickány
hhuuha amig elvoltam nagyon ki lett tárgyalva a tárcsa téma :D:D:D
elmondanád nekem melyik részén láttad hogy 2 barázdát hagyott a tárcsa mert azt is kéne figyelned hogy az már tárcsázva volt amin 2 barázdát láthattál ez egy V tárcsa teljesen jol állnak a lapok csak én egy videobol nem tudnám kritizálni mondjuk a te géped munkáját . ahol te 2 barázdát láttál ott egy keskeny csikot tárcsáztam amin nem tok ugy menni hogy valahol ne hagyon barázdát sõõõt ha ez nem lenne elég akkor azt is elmondom hogy az utáni részen meg már ugy jöttem hogy nem volt tárcsázatlan terület de a föld tulvégén végeztem és csak egy kiválasztot helyen jöttem vissza vele és nem foglakoztam vele hogy van barázda vagy se

Nah lépek egy hétre. Holnap irány a Hargita :) Megnézzük a szomszédok hogy állnak és kicsit lógatjuk a lábunkat az újabb nagy munka elõtt :) Jó hetet mindenkinek.

Egyébként szerintem a lapok azért vannak fordítva mert a tagok épp az ellenkezõ oldalra nyitottak. De ez csak feltételezés. Egyébként rosszul szerelt tárcsával is meg lehet oldani hogy ne legyen barázda, csak úgy kell fordulni. Amúgy ezt már tavaly ilyenkor lefutottuk ezt a kört :P:D

Mi csak gabona alá szántunk :) Kukorica alá tárcsa.

Az alföldön nem mindenütt van homok :) Nállunk például elég kötött talajok vannak. Van homokos földünk is, de a nagy része kötött.

Asszem egy szóval sem említettem,hogy nálatok homok talaj van...<#nemtudom><#nezze>

[IRAM] leader

amúgy a homokban törik a kormány lemez?
mert akkor itt kemény 1 homok van

ammá valami..<#gonosz1>

[IRAM] leader

930as fendt van már

Láthatóan "kínlódik" a gép vele...de az nem a talaj hibája.
Ehhez nincs hozzáfûznivaló,nyílván Te ismered jobban a talajviszonyokat,de .....vagy az eke sok a gépnek,vagy nem megfelelõ idõben történik a szántás..stb.
Ehhez a munkához ez a traktor való inkább.

[IRAM] leader

Ja...elnézést...nem az alföldi homok talajról beszélek.Nálunk barna erdei talaj a hivatalos megnevezése.

[IRAM] leader

Felszántottam a földet április eléején,ugyanis brokkoli kerül majd bele..most pénteken hozták a 100E palántát..mit gondolsz milyen állapotban lenne a föld,ha teszem azt egyszer megmûvelem -mondjuk a "csodatevõ" multitillerrel??

[IRAM] leader

milyen 5-6 sorról beszélsz? pont ezért van a kombinátor + kompaktor utóbbinál szántás max 1 menet

ccc..

[IRAM] leader

de, kukorica alá szántunk az biztos:D