24942
  • pickány
    hát ártani nem árt az biztos de most örülök hogy egyátalán ennyire összeált
  • Scamp
    Azért nem árt néha :)
  • pickány
    arra ott van a hidraulika!! szerintem az nem létszükség egy lazitora
  • gibic
    UMM - 2009.09.27
  • eugabesz
    Fain.És a mélységállító??
  • pickány
    helo ma lazitot készre nyomtuk

• drkarter2
    üdv.
    érdeklődnék hogy meg van e valakinek a csúcstechnika 2008/09?
  • DrBeverneky
    Igen, elvileg 2009. június 30. lett volna az utolsó határideje a 2008-ban beadott igények kifizetésének is. Januártól folyamatosan érdeklődtünk, csak egymásnak elentmondó, kitérő válaszokat kaptunk.
    Szóval mégis van remény, hogy nem csak hadoválnak, hanem lesz is belőle valami. Azt hittem, csak a választásokat várják, hogy eltűnjenek a pénzzel együtt.
  • Micsu
    kat = kedvezőtlen adottságú terület

elvileg már kellett volna fizetniük, nógrádban már kaptak páran az tudom
  • DrBeverneky
    Szokták?!
    2008. és 2009. májusban a területalapúval együtt, ahogy kell.
    Mi az a kat?
    Szóval kapott már valaki?
  • Micsu
    katal együtt szokták fizetni mikor adtad be a kifizetési kérelmet?
  • boyocska
    A HUNLAND TRADE Kft.(http://www.hunland.hu/)
    Központja Bugyi, Ráda Puszta, több telephelye van amit én ismerek az Takácsiban található és ahol ezek a gépek vannak.
  • DrBeverneky
    Hi Mindenki!

Azt kérdezném, kapott-e eddig Magyarországon bárki Natura 2000 támogatást. Mert én csak várok, csak várok, az MVH meg összevissza beszél mindenféléket. Hol azt, hogy senki semmit, hol azt, hogy nagy részét kiosztották.

Valaki?
  • laca9210
    Hol található ez a cég?
  • pickány
    "ha túl hamar elszárad a levele ergo nem tud párologtatni vagy nagyon sok esőt kapott soha a büdös életbe nem lesz 13as vize ezért szárít a sok hülye paraszt

korábban kérdezted hogy nálatok miért csak 40-50 mázsás kukorica van, hát ezzel a technológiával nem is lesz 100 mázsa az biztos"

:D:D:D:D olyan menő lett betenni másnak a szövegét de tudnám hogy miért??? :D de amugy jo poén :D egyébként tudom én is hogy mit irtam nem kell beillesztegetni tudva illik ez egy forum

amugy meg az elég speciális eset hogy nem szárad ki 14 viz alá föleg hogy ebbe az évbe szárrasság volt és eső is alig esett de végülis nálatok biztos sürü eset dehát akkor száritsatok egészséggel akkor én csak örülhetek hogy még eddig életembe egyszer se kellet száritanom, remélem igy is marad
  • boyocska
    HUNLAND , a rengeteg gépük közül csak 3:):S

• pista89
    Sed, ez nagyon komoly cég, nincs náluk üresedés nemtudod?:D
  • Micsu
    "mi az hogy vizesen meddig tároljuk ??? mondtam hogy nem vágjuk le 14 es vizzel amit most vágtunk az is 13 alatt volt a vize szoval még mindig nem értem minek kell száritani, magyarázd már meg???? amugy meg addig van tárolva amig le nem vágjuk a következö évit vagy meg nem eszik az állatok."

ha túl hamar elszárad a levele ergo nem tud párologtatni vagy nagyon sok esőt kapott soha a büdös életbe nem lesz 13as vize ezért szárít a sok hülye paraszt

korábban kérdezted hogy nálatok miért csak 40-50 mázsás kukorica van, hát ezzel a technológiával nem is lesz 100 mázsa az biztos

• pickány
    :D:D hát mi nem visszük tulzásba a gyomirtást :D:D mindig a legolcsobb mindenből :D mütrágyát meg nem szoktunk keverni a gyomirtoba,, nem rég rá voltunk kényszerülve mert megkaptunk egy kisebb földet azt tele van náddal egyszer leszortuk de nem sokat hatott azt most meg lombtrágyát nyomtunk a gyomirto mellé majd most hátha.

mi meg valami 5 literes cuccokat szoktunk hozzni 17 20 ezer körül de a nevét nem tom de attol függetlenül lehet hogy drágább volt. meg nem muszáj nekünk számla meg papir arrol amit meg veszünk nem tom értitek e a dolgot :D:D ( szoval ügyesen kell csinálni a boltban minden drágább )
  • mesteruur
    "1 szer lett legyomirtozva az 3 hekire számolhatunk 20 ezerrel"
    mivel fújtátok le hogy ilyen olcsón megúsztátok? :-O

Mi monsoonnal szoktuk csinálni, aminek kb 5000 HUF literje, és egy hektárra a javasolt dózis 1,8-2,5l. az 3 hektárral számolva alapból 30 000 HUF. Amiben még nincs benne a műtrágya adalék (szoktunk azt is tenni bele, hatásfokozónak).
  • pickány
    mi az hogy vizesen meddig tároljuk ??? mondtam hogy nem vágjuk le 14 es vizzel amit most vágtunk az is 13 alatt volt a vize szoval még mindig nem értem minek kell száritani, magyarázd már meg???? amugy meg addig van tárolva amig le nem vágjuk a következö évit vagy meg nem eszik az állatok.

az önköltség pedig : szántást nem tom bele kell venni ? az csak gázolaj ár ami hektáronként számoljunk 20 lityoval az 5 ezer forint mert mi nem kutrol vesszük :D:D hehe utána kobinátor majd vetés ez is gázolajba 5 ezer körül a magot vagy vesszük vagy kapjuk mert csak 3 hekit szoktunk vetni abba meg nem sok kuki kell de most éppen ingyé kaptunk magyar fajtáju kukoricát szoval az 0 forint , aztán 1 szer lett legyomirtozva az 3 hekire számolhatunk 20 ezerrel meg egyszer meg ekekapáztuk de azt a kistrakival ami megeszik kemény 10 litert ekekapánál a 3 hektáron, és aztán learattuk 10 liter / ha a kombány fogyasztása ez is olyan 10 ezer forint az össz 3 heki és az =.....számold ki :D de arra figyelj hogy valamit 3 hektárra irtam nem 1 re

ha kihagytam valamit irjá:D

ja mütrágyát nem kapott mert meg lett trágyázva a föld
  • SHADOWEYES7
    jó a tárcsa csak kicsit nehéz a gépnek ha istenesen bele van engedve a talajba
  • Scamp
    Így van :D
    A Fortshcritt pedig stílusosan Günther vagy Honecker :D

Shad, a tavaly vett tárcsa hogyan vált be? Szemezünk mi is egy ugyanolyannal.
  • SHADOWEYES7
    pontosabban minden orosz szerkezet :)
  • Scamp
    POntosan :) Mtz-82
  • pista89
    MTZ
  • kispalko
    Ki az az IVÁN?????
  • Scamp
    Hoppá tényleg, de az meg szerintem már nagyon nehéz, Iván magaalá csinálna a gyönyörűségtől ha utána kötnénk.
  • Scamp
    Nem rossz, de ez 3 mázsával könnyebb, mint a Vadkerté.
  • Scamp
    Vadkert Agrotechnika és kereskedelmi KFT. Soltvadkert

Ők csak a vázat gyártják, azt mondta a jó ember, aki ott volt. Állítólag ő a főnök, mert hogy többnyire ketten hárman viszik a céget.
  • eugabesz
    Embörök!Nincs valakinek fényképe v. esetleg rajza az MTZ vezérléséről??
    Elment egy fogaskerekem(kitört belőle 4 fog)és elállítódott a vezérlésem,a fene aki megeszi,most meg fogalmam sincs,hogy álltak a tengelyek...
  • kispalko
    akkor ott az öntöt vas kivitelben
  • Micsu
    "-száritásrol annyit hogy minek ???? a hülye paraszt vágja le vizesen a kukit"

vizesen meddig szoktátok tárolni a kukoricát?

"-eladásrol meg annyit hogy itt kukoricát szinte csak állattartok vetnek"

kb mennyi szántok rá 1 ha kukoricára azaz mennyi az önköltsége?
  • pista89
    Elég vékonyka váza van...
  • kispalko
    tárcsa

Nézd meg ezt mert itt elég olcsó.
  • gibic
    Vegyünk magyar termékeket.:) Melyik cég ez scamp? Tényleg shadow merre van, rég nem jár erre.
  • Scamp
    Most megkerestem a honlapjukat, ilyen tárcsát vett tavaly Shadow is :)
    Apropó Shad, hogy vált be? :)

• Scamp
    Egy Soltvadkerti cég csinálja. 3,2-es, rögtörővel, 1700 Kg, vontatott, a 82-es után lesz :)
    rögtörő nélkül 875ezer+áfa
    rögtörővel kb 1100ezer+áfa
    Házhoz szállítva. De korrekt az emberünk és lehet alkudozni, ezt ott a helyszínen már említette is, hogy esetleg tud engedni.
  • pickány
    milyen tárcsát lestettek ki? ha szabad megtudni tipus meg ilyenek?? mtz után lesz ?
  • pickány
    te most kiröl beszélsz ??? én azt mondtam hogy az összeset állatokaal etetjkük meg!!

azt mondtam hogy a környékünkön vannak 40 - 50 mázsás kukik és az a max.
    -száritásrol annyit hogy minek ???? a hülye paraszt vágja le vizesen a kukit

-eladásrol meg annyit hogy itt kukoricát szinte csak állattartok vetnek
    ugy hogy jobb ha ezt itt abbahaggyuk