Mezőgazdasági fórum
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Chieftec 450W,MSI PT890 Neo-V2,Pentium D DualCore 2.8Ghz,2x1Giga DDRII800,480GB HDD,Gigabyte HD4670 1G,LG 19\", Win7 64 & XP Logitech Chillstream Xfire & Gamertag: norbifraktal
Optimista hiszi, hogy a lehető legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.
nincs rajta henger, se kerék, úgyhogy vázig ült általában😄 az kb 50-55cm lehetett
AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB
egyenlõre csak repce és zöldborsó után húztam, idén lett véve.
De borsó után, 45 centin nem bírja a 150-es, ott a cvx-el húztuk, két mûszakba, baromi taposott egy föld.
Mivel rángatjátok? mennyin?
Mezőgép - BN
AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB
Nincs rendesen szétvágva a szár mert nem valami fasza a tárcsánk :s
Mezőgép - BN
[IRAM] leader
Optimista hiszi, hogy a lehető legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.
sztetek mi lehet az oka? tank a 7en lett kiszedve, kipucolva belõle a szlötyi. Olya a munka utána mint az ökörhugyozás, lefullad a gép állandóan. Leszereltõk az öreg nehéz farkereket a seggérõl, lehet hogy az a gond?
Adjatok vm ötletet, mert majd megüt a guta hogy nem tudunk dolgozni...
Adagoló vagy pedig nyomásprobléma lehet???
a könyvben is benne van, amit ajánlottam, hogy mivel kézimunkaigényes, és vegyszer sincs rá, ezért olyan nehézkes a termesztése. Kézzel szedve 1,2t termést ad hektáronként, kombájnolva meg olyan 800kg ha jó emlékszem. Elég magas a veszteség. Emiatt olyan nehéz a termesztébe vonása. meg mivel nics felvásárló, ezért bizonytalan az átvétele is. Pedig egy igen értékes tápanyagokban gazdag növény. A kozmetikaipar meg keresi az olaját mint a cukrot...
[IRAM] leader
Könyv: Dr Rédics László: Alternatív növények termesztése I.
ebben minden információt megtalálsz az amaránt termesztésével kapcsolatban + még egyéb hasznos növényekrõl infot.
felvásárlót csak egyet találtam, de azt is valahova eldugtam a többi hasznos telefonszámommal és nevekkel... xD
De lassan már ideje volna elõkerítenem...😛
minden beállítás kérdése, lehet velük tisztán vágni
Mezőgép - BN
Mezőgép - BN
MTZ 892
Mccormck cx80
jd 6330
mx 150
cvx 1190
és egy csx7080 kombájn
Ha minden jól megy, akkor szeptemberben veszek egy kistraktort, hogy ne kelljen mindig elkérni lacibától ha csinálom a földjeim (bérelek 4 hektárt, abból 0,5 kaszáló)
Mezőgép - BN
Az 514-est nem cseréljük még le. Az elkövetkezõ egy-két-három (négy) évben még tuti nem. Egyenlõre nagyon elég.
[IRAM] leader
Mezőgép - BN
hogy-smint mostanában? Régen voltam már erre. Látom azóta volt aki már kikopott, de vannak új emberek is.😊
Milyenek lettek a termésátlagok felétek?
Mezőgép - BN
Esetleges felvásárlásról tudni lehet valamit?
Hallod informálódni akartam, de lusta voltam egyenlõre, így megkérdem tõled, hogy az Amarant-tal mire jutottál anno? Hol vásárolnak fel amarant magot, és hogy honnan lehet beszerezni? Valamint a betakarításról és termesztésrõl hol lehet bõvebben olvasni? Csak mert érdeklõdök utána 😊
Felvételi jelentkezés megtörtént, kollégista leszek, ha minden igaz.
aug. 31-szept. 3 tart a gólyatábor, szept. 2 beiratkozás, szept. 7 elsõ tanítási nap 😄 már alig várom... 😄
Viszont hatalmas érzés volt visszatérni Mo.-ra. Ne vegye sértésnek senki ha esetleg onnan van, de ahogy elnéztem az ottani helyzetet, nem nagyon szólnak õk se bele a nemzetközi kukorica átlagba. Székelyudvarhelyen voltunk, de amit addig és ott láttam az nem túl szívet melengetõ. Vannak nagyon szép táblák, de sok a gyenge kukorica. Az utak jók, de a gazdasági fejlõdés még mindig nem olyan hatalmas, mint ahogy itt félnek tõle szerintem.
Itthon addig esett az esõ 😊 A mi kukoricánk még egész jó...kopp...kopp...😊
itt sokan örültek volna az 5tnek 😄
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"