24942
  • JD4650
  • gibic
    UMM - 2009.10.11

Komolyan, fejezzétek már be. Rohadt unalmas már olvasni hogy ez ilyen ez olyan. Ilyennel teleszemetelni a topikot felesleges és értelmetlen. Ráadásul az ilyen megnyilvánulások és véleményezések nem elfogadottak itt, sosem tudod kit sértesz meg az ilyen beszólással. Úgyhogy téma itt lezárva. Vitassátok meg privátban v bárhol máshol, ne itt szemeteljetek!!
  • 6milan6
    Gondolom ezt több éves tapasztalat alapján mered ilyen konkrétan kijelenteni. Szerintem olyan, hogy "szar" gép nincs, inkább szar ember, ha már eme elég átfogó jelzőt sikerült előtérbe helyeznetek.
  • Micsu
    akkor mi a jó?
  • robi11
    már bocs de a fend szar...
  • eugabesz
    Nekem meg egy 2009-es 820.2 és az sem megy mindig egyenesen.Na ez az Orosz technika
  • Micsu
    nekünk van egy 2004es 82.2es az simán megy egyenesen, a régi 82essel voltak ilyen jellegű gondjaink
  • eugabesz
    A szervó vezérlése egy kicsit elállítódott.De ennél ne nézd,hogy hogy állt a kormánykerék,mert az mindig máshol lesz,tehát nem úgy mint pl. egy személykocsinál,hogy mindig ott áll a küllő pl.
    Ez a szervó tipusa miatt van így,mivel ő mindig körbe akarja fordítani a kerekedet,csak hát van határoló ami megállítja.
    Amúgy szerintem egy elcseszett valami,mert tényleg nem áll középre,mindig korrigálni kell.Sőt!Képes fél métereket is "arrébb" menni ha nem figyelsz.
    Szerintem még alkudhattál volna,az nagyon a toppon van az az ár.
  • Micsu
    " Normális, ha a 9.-ek recsegéssel veszi be?"

mivel nincs benne szinkronváltó normálisnak mondható de az én tapasztalataim szerint a 9est veszi be a legkönnyebben, 2x kell kuplungolni úgy próbáld meg

"Normális, ha nem tud egyenesen menni, hanem állandóan tartani kell az egyenes irányt, jobbra-balra kormányzással?"

sztem nem,simán megy egyenesen nagyon kicsiket kell csak korrigálni

• Ficium
    Sziasztok,

1 éve már írtam, hogy szeretnék egy MTZ 82-est venni. Na tegnap megvettem. Kapásból vezettem is 230km-ert. Kérdésem: Normális, ha a 9.-ek recsegéssel veszi be? Normális, ha nem tud egyenesen menni, hanem állandóan tartani kell az egyenes irányt, jobbra-balra kormányzással?
    Egyébként egyenes úton 1-2km alatt körbe tudom tekerni a kormányt jobbra, sőt kell is, hogy egyenesen menjek. Ez jó így?
    A gép adatai: MTZ 820 2001-es, 3000üó 2,1M+áfáért vettem.
    Mi a véleményetek?
  • kispalko
    Mennyi kukorica lett???
  • MG Norba
    Hy! Őszintén te jólvagy? Az addig oké hogy Fendt jó, de ezt így és ebben a formában nem kéne ember!!! Nem elég h leszólod, ráadásul az én képemen, továbbá a barátom JD-ját! Elég igénytelen szaralak lehetsz ha csak így tudsz véleményt nyilvánítani! Gondolkozz el ezen...
  • pista89
    paint
  • boyocska

az hogy nekem is a 936 jön be azért ilyet nem írnék a 8230-ra mert az is kiváló gép
  • marko952
  • kispalko
    Én is ismerek egy embert ő és a faterja csinálnak 400 Ha-t
  • mesteruur
    3an vagyunk. Az egyik ember egy 73 éves öreg, Józsi bácsi (prokesz), a másik ember a Laci (meggyi). És én, aki suli mellett melózok. 400Ha-t meggyőzünk így. Meggyi dolgozik a nagygéppel, a cvx-el. Én meg általában az MX-el meg eddig a Mccormickal, de azzal mér az öreg van, mert el lett adva a 892-es, és át lett téve a rakodó rá. De sztem jövőre már a JD-el fogok vetni, vegyszerezni meg műtrágyát szórni is.
  • kispalko
    Hányan dolgoznak még a fönőködnek???
  • kispalko
    Jól kezdődött akkor a hétvégéd
  • mesteruur
    Péntek délután 5 órakor derült ki hogy a jobb oldali duplakerék defektes, el volt repedve a felni és kivágta a belsőt. így nem tudtam indulni pénteken. Ráadásul a nagytraktor is lerobbant, megint szétrepült a bal oldali első véglehajtás. Tegnap volt itt a szervizes, annyit tudott vele csinálni hogy lebontotta. Nem semmi... minden ősszel lerobban ez a szerencsétlen. Volt olyan hogy az egész jobb eleje kiszakadt alóla :D
  • mesteruur
    Ahogy itthon voltam, csütörtökön és péntek délelőtt összeraktam a vetőgépet. Összes tárcsa és csoroszlya cserérve volt. Szombat és vasárnap nyomtam el 40 hektár búzát.
  • kispalko
    Hány hektárt vettetél és mit???
  • gibic
    UMM - 2009.10.04
  • mesteruur
    Nyomjuk a vetést 1000-el :)
    Kijött hozzám a kedvesem és készített pár képet. Itt van 3 ;-)

A sárkány: (kedvenc traktorom)

Jómagam :D:D:D
  • SHADOWEYES7
    bérmunkába így illik csalni :P
  • JD4650
    am nincs jól beállítva az eke, a hátulja lejjebb van mint az eleje, látszik is hogy kicsit hullámos
  • JD4650
    tárcsázás nélkül is menne, kiakartuk próbálni mit csinál a multitiller, de nem várja ki a kórót mindenhol, ezért letárcsáztuk, de inkább szántunk, mert nem akarunk a porba vetni
  • SHADOWEYES7
    szépen borít :)
  • JD4650

• pickány
    newholland L85 majd lesz még vidi mert ősszel végre tudunk lazitani is
  • CoD23
    Ez milyen masinával cibáljátok?
  • Marci91
    Végre pihi.
    Ma nem sokat volt időm pihenni 10 órától 7 óráig 8 fuvart csináltam.
  • mesteruur
    Hordtam oda napraforgót idén. Nem rossz kis hely.
  • Marci91
    Hát elég sz..r hogy úgy mondjam az eddigi évekhez képest.Van azért kivétel is de az nagyon ritka.
    Átlag 60 mázsa körül van,de amúgy 100 körül szokott mozogni ha jó az idő.Csak az idén már túúúúl nagy volt a szárasság.Minket folyamatosan elkerült az eső.
  • SHADOWEYES7
    hogy adja?
  • Marci91
    Tegnapi kukorica aratás

• Micsu
    turaiak?
  • El Ray
    Helyzetjelentés innen Gödöllőről!
    Élek és vitulok, jobbnál jobb gazdaságokat látogatunk hetente.
    Most kedden pl a Galgamenti Termelő Szövetkezetet látogattuk meg. Sajnos képeket nem tudok mutatni, de eszméletlen fejlesztéseket hajtanak végre.
    Amiket láttam: 250LE John Deere+Fliegel 20m3 tartálykocsival,szórókerettel. Laverda kombájn 6 soros optigéppel, John Deere kombi 10 soros optigéppel.Manitou Miniscopic pakolta a bálákat az új szénatároló alá.Önjáró etetőkocsi.Hurkába töltött szenázs. 400dbos tehenészet, most készülnek a rekultivációra(új istálók,jobb tartástechnológia) egyszerűen egy álomtelep:D
  • eugabesz
    A szervószivattyú csapágya tört össze,aztán ledarálta fogakat róla,majd kitört egy darabot a képen '214'-es számmal jelölt vezérmű fogaskerekéből,elment az egész vezérlés....szelepemelő elhajtogatva,tartóbakja eltörve stb.Eddig 120 rúpóba van,új hengerfejjel persze.
  • eugabesz
    Nah,akkor ha kellene esetleg valakinek,így néz ki ha jól áll a '82-es vezérlése.