Mezőgazdasági fórum

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

norbi2fraktal
sztem nem valami kó játék ez<#idiota>

Chieftec 450W,MSI PT890 Neo-V2,Pentium D DualCore 2.8Ghz,2x1Giga DDRII800,480GB HDD,Gigabyte HD4670 1G,LG 19\", Win7 64 & XP Logitech Chillstream Xfire & Gamertag: norbifraktal

és ennek a játékok ba van a helye?
kispalko
végre vissza jött az oldal

kispalko
Vége vissza jött

Ohh, újra 😄 Kicsit megszûntünk létezni 😞 😊

Optimista hiszi, hogy a lehető legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

4650-essel húztuk, de már 3 éve
nincs rajta henger, se kerék, úgyhogy vázig ült általában😄 az kb 50-55cm lehetett

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

mesteruur
Igen? Mondjuk ez sem volt száraz...
egyenlõre csak repce és zöldborsó után húztam, idén lett véve.
De borsó után, 45 centin nem bírja a 150-es, ott a cvx-el húztuk, két mûszakba, baromi taposott egy föld.
Mivel rángatjátok? mennyin?

Mezőgép - BN

nálunk a tárcsázott búza tarlón is eldugult amikor vizes volt a talaj

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

mesteruur
Elõzõ munkahelyemen, vagy 3 évvel ezelõtti aratáson készültek ezek a képek

Mezőgép - BN

mesteruur
Ha már a kép pótos MTZ-knél tartunk 😛

Mezőgép - BN

mesteruur
Ja, az a baj, hogy repcét húztam vele és a szár miatt állandóan betúr...
Nincs rendesen szétvágva a szár mert nem valami fasza a tárcsánk :s

Mezőgép - BN

Mert csak "hugyozik" a porlasztód pl.De számtalan más oka is lehet.Elenged az adagoló fejszelep,elállítódott a szelepsor,el van dugulva a levegõszûrõ.Amúgy száraz talajon mind1,hogy 80-as vagy 82-es,a motor ugyanaz.A farkereket azért találta ki a mérnök,hogy az oda való.Mert szerintem eke-beállítási probléma lesz ez.

[IRAM] leader

Esetleg próbálkozz egyel kevesebb fejjel. Vagy rakd vissza a farkereket. Nekünk a 82-es is néha elbizonytalanodik elõtte, hát még akkor a 80-as. Bár van aki itt is azzal rángatja. Sztem a farkereket próbáld meg.

Optimista hiszi, hogy a lehető legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

Van egy olyan problémám, hogy a jó öreg 80as nem viszi a 3as lajtát valami miatt...
sztetek mi lehet az oka? tank a 7en lett kiszedve, kipucolva belõle a szlötyi. Olya a munka utána mint az ökörhugyozás, lefullad a gép állandóan. Leszereltõk az öreg nehéz farkereket a seggérõl, lehet hogy az a gond?

Adjatok vm ötletet, mert majd megüt a guta hogy nem tudunk dolgozni...
Adagoló vagy pedig nyomásprobléma lehet???
hát igen...
a könyvben is benne van, amit ajánlottam, hogy mivel kézimunkaigényes, és vegyszer sincs rá, ezért olyan nehézkes a termesztése. Kézzel szedve 1,2t termést ad hektáronként, kombájnolva meg olyan 800kg ha jó emlékszem. Elég magas a veszteség. Emiatt olyan nehéz a termesztébe vonása. meg mivel nics felvásárló, ezért bizonytalan az átvétele is. Pedig egy igen értékes tápanyagokban gazdag növény. A kozmetikaipar meg keresi az olaját mint a cukrot...
látom nektek is beszorult már a föld a lazító eleje ahol a JYMPA felirat van és a traktor közé

Sajna már nem emlékszem tisztán rá,de szerintem nem is mérvadó,annyit változott az ára.Bio-ban k...va nehéz megtermelni,vagyis termelni nem nehéz,csak a betakarítás...na az kemény.Meg kell várni vele az elsõ fagyást,majd ha lehervadt a teljes növény akkor kell aratni.Ráadásul,mint a lucerna,akkora a magja,úgy hogy a legkissebb lukat is megtalálja.<#eplus2>

[IRAM] leader

Amarántal kapcsolatban nem intéztem semmit azóta, más dolgok lefoglalták az idõmet pl érettségi.
Könyv: Dr Rédics László: Alternatív növények termesztése I.
ebben minden információt megtalálsz az amaránt termesztésével kapcsolatban + még egyéb hasznos növényekrõl infot.
felvásárlót csak egyet találtam, de azt is valahova eldugtam a többi hasznos telefonszámommal és nevekkel... xD
De lassan már ideje volna elõkerítenem...😛
de, szerintem is az hogy 1db elektromos oldalkasza
minden beállítás kérdése, lehet velük tisztán vágni

PaIdoo

John Deere 8530

kispalko
Azt én is tudtam,oldalkasza csak arra nem jõttem rá hogy mi az 1ET -> nem az lehet hogy 1 db elektromos? Szerinted milyen tisztán vág a Tx 66-os

mesteruur
Belerondított ma az esõ az áhitatba, tiszta sár lett a gép, ennyit értem el ma :s

Mezőgép - BN

mesteruur
A BISO az oldalkasza márka, nekünk is olyan kasza volt a tc56-hoz, de jó a csx-hez is

Mezőgép - BN

kispalko
Milyen tisztán vág a TX 66-os? Mert nekem azt mondták hogy maszatosan szedd

kispalko
BISO 1ET -> mit jelent? mert ez egyik New Holland Tx 66-os géphez volt írva hogy ez van hozzá

mesteruur
ja, meg asszem STOMP-ot szórtunk postba, és így sem lett az igazi

Mezőgép - BN

mesteruur
IMI napraforgó alá WING EC-t szórtunk preemergensen, és sajnos nem sokat ért... parlagfû így is faszán kijött :s

Mezőgép - BN

olcsó vegyszert nem éri megvenni rá, most éppen nem jut eszembe hogy melyikkel szórtuk, de a gaz csak nõtt és nõõõõtt

mesteruur
Nekem még sajna nincs, egy vállalkozónál dolgozok suli mellett.
MTZ 892
Mccormck cx80
jd 6330
mx 150
cvx 1190
és egy csx7080 kombájn

Ha minden jól megy, akkor szeptemberben veszek egy kistraktort, hogy ne kelljen mindig elkérni lacibától ha csinálom a földjeim (bérelek 4 hektárt, abból 0,5 kaszáló)

Mezőgép - BN

kispalko
milyen traktorod van?

Gondolom ez valamennyire képlékeny összeg, függ földtõl, vetõmagtól, vegyszertõl, idõjárástól. Nem igazán számolgattunk így utánna, sztem annak olyan 100 körül lehet, de ez csak laikus becslés.

mesteruur
Csináltam pár képet a mai munkámról 😊

Mezőgép - BN

kispalko
Napraforgónak mennyi a kõltsége hektáronként? Mert a repcének 150 ezer ft

Még egyenlõre csak érdeklõdés szintjén vagyok. Csak nézelõdök alternatívák után, egyenlõre nem akarunk termelni, csak meg tudni hogy éveken belül megérné-e átállni. Mennyiért vették akkor amikor termelted?

Épp nem rég olvastam hogy Oroszország beteríti a piacot. Sztem nem javul majd sokat az ára, de legyen igazad.

Igazából naprára került a választás. A pontos okát én sem tudom, hogy miért nem repce, de amikor kalászos kiváltására gondoltunk akkor mindig a napra jött szóba.
Az 514-est nem cseréljük még le. Az elkövetkezõ egy-két-három (négy) évben még tuti nem. Egyenlõre nagyon elég.

Én ismerek felvásárlót?mennyit akarsz termelni.??Mind1,majd elõkeresem a telefonszámát,mert már van vagy 3 éve hogy termeltem neki.

[IRAM] leader

mesteruur
hát, sztem jövõre jobb ára lesz a kalászosnak, mert az idei rossz év után talán megcsappannak euszerte az intevenciós készletek. De majd jövõre kidül...

Mezőgép - BN

mert a repce õszi, a napra tavaszi

kispalko
Napraforgót fogtok vettni? Miért nem repcét? Tervezitek hogy lecserélitek az 514-est?

35-40 q/ha árpa is, búza is. Nem az igazi. Megszületett az elhatározás. Jövõre csökkentjük a kalászost, napra lesz helyette.

mesteruur
Tiszteletem kedves kolléga urak!
hogy-smint mostanában? Régen voltam már erre. Látom azóta volt aki már kikopott, de vannak új emberek is.😊
Milyenek lettek a termésátlagok felétek?

Mezőgép - BN

Ohh köszi 😊

Esetleges felvásárlásról tudni lehet valamit?

Grat 😊

Hallod informálódni akartam, de lusta voltam egyenlõre, így megkérdem tõled, hogy az Amarant-tal mire jutottál anno? Hol vásárolnak fel amarant magot, és hogy honnan lehet beszerezni? Valamint a betakarításról és termesztésrõl hol lehet bõvebben olvasni? Csak mert érdeklõdök utána 😊

Üdv mindenki!
Felvételi jelentkezés megtörtént, kollégista leszek, ha minden igaz.
aug. 31-szept. 3 tart a gólyatábor, szept. 2 beiratkozás, szept. 7 elsõ tanítási nap 😄 már alig várom... 😄
Nah, visszatértem mint a batman. A medvék elkerültek, és épp visszakívánkozom.
Viszont hatalmas érzés volt visszatérni Mo.-ra. Ne vegye sértésnek senki ha esetleg onnan van, de ahogy elnéztem az ottani helyzetet, nem nagyon szólnak õk se bele a nemzetközi kukorica átlagba. Székelyudvarhelyen voltunk, de amit addig és ott láttam az nem túl szívet melengetõ. Vannak nagyon szép táblák, de sok a gyenge kukorica. Az utak jók, de a gazdasági fejlõdés még mindig nem olyan hatalmas, mint ahogy itt félnek tõle szerintem.

Itthon addig esett az esõ 😊 A mi kukoricánk még egész jó...kopp...kopp...😊

gondolom komplexet kapott 😊

itt sokan örültek volna az 5tnek 😄

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Na, ünnepélyesen kijelentem, befejezõdött az aratás.😄 Lefogyott az 1600hektár.😄 Átlag 50 mázsa lett, 20% takarmány, a többi malmi. Malmiba volt 40,1 sikér 18 fehérje. Legjobb tábla átlag 82 mázsa a legrosszabb 30mázsa.