24942
-
#23938 -
#23937 Látom nem rég volt egy kis restaurálás:) A következő kérdésem nekem is az lenni mint El Ray barátunknak.
-
öreg pista #23936 üdvözlök mindenkit
40-50 fővel munkát vállalok. a mezőgazdaság bármely területén.
a kapálástól a betakarításig.ősszel hagymapucolást is vállalok.
megbeszélés szerint. telefon :
0630/592-67-31
köszönöm hogy így ismeretlenül megbíznak bennem. -
El Ray #23935 ez érdekes! hogy kezdtél el gazdálkodni? :) -
#23934 Igen
Ezzel kezdtem a vállalkozást 1999-ben
-
#23933 Vagány kis gép. Saját? -
gibic #23932 Üdv shadow! Rég jártál felénk.:) Jó a kis tüzes!:D -
#23931 Unalmamban csináltam 1 vidit :)
-
gibic #23930 UMM - 2010.03.21 -
csx7080 #23929 Ha tudna valaki rába steiger 250 es prospektus vagy valami hasonló gépkönyvet akkor az érdekelne előre is köszi. -
hegjo #23928 Igen GPS-es területmérésre gondoltam. 200-300 hektár területet művelünk és ebböl jópár darab szerte szét van mindenfele, és ezek kisebb nagyobb területek. Az árakat már megtapasztaltam mennyire a fellegekben vannak de egyszer kell megvenni és 1-2 év alatt megtérül ha pontosabban tudjuk leadni a földterület és nem mindegy mennyi összeget kap az ember ugyebár. :) Konkrét műszereket nem tudtuk ajánlani? Mi a gyártó, típus,.... -
Micsu #23927 Attól függ mire kell a gép?
akgs eov koordináta méréshez vagy csak simán területet mérni? -
eugabesz #23926 Ugyan már.Nekünk a 35 Ha-t négy különböző darabban van,26 E Ft-ért mérték ki és ez már áfá-s ár.Megéri a saját készülék,1000-2000 Ha-nál,sőt már lennie is kell egy modern gazdaságban. -
El Ray #23925 Ha valami olyat szeretnél, ami 4 cm pontossággal mér és el is van ismerve a MVH által, akkor nem úszod meg fél milla alatt. Arról nem is beszélve, ha pontatlan a mérés, visszafizettetik a támogatást kamatostul, és eltiltanak néhány évre a támogatások felvételétől... Döntsétek el hogy a jelenlegi területeitek felméretése bérszolgáltatásba olcsóbb vagy venni egy saját ketyerét + még bérbe is mérethettek vele, ami extra bevételi forrás lehet számotokra. De nem szeretnék hülyeséget mondani, nézzetek utána, hátha rosszul tudom a dolgokat... :)
Egy javaslat, benne volt valamelyik Haszon Agrár magazinban pont a területmérő műszerekről egy 3-4 oldalas cikk, ahol részletesen taglalják a témát. az elmúlt fél év során volt valamelyik számban benne, keress rá. -
#23924 GPS felmérésre gondoltál? Mennyi területen gazdálkodtok? Milyen gépeitek vannak? -
hegjo #23923 helo sziasztok!
Én még új vagyok ebben a fórumban, és örülnék ha tudnátok tanácsokat adni és segíteni. Mezőgazdasági vállalkozásunk van és érdeklődnék hogy tudtOk-e ajánlani területfelmérő készülékeket? Nézegetem a kínálatot de nem nagyon tudom melyik lenne a legjobb. Előre köszi a segítséget! :) -
gibic #23922 Hát ez jól beragadt a trágyába:
MTZ -
gibic #23921 Általában az aktuális munkákról teszek fel képeket, fotózok, ha van időm. Visszafelé keresgélsz, jó pár képet tettem fel már, és még fogok, ha tudok. -
#23920 Vannak még képeid a gépekről, mert nagyon jók -
apiii #23919 Hozhatnál felénk is, már fogyóban. -
gibic #23918 Ilyet, v a társát egy Merlot, meg elég sűrűn a lajtos kocsit, gázolajjal.
-
#23917 Akkor milyen gépet hajtasz? Van róla képed? -
gibic #23916 Sajnos nem.:D Csak ennél a cégnél melózok suli mellett, amikor tudok. Azért ekkora gépsárkányt még nem bíznak rám, de majd idővel...:) -
csx7080 #23915 gibic nagyon szép a fendt vario te hajtod? -
gibic #23914 Jött egy kis tűzifa:
-
apiii #23913 Privi ment. -
JD4650 #23912 szia, merre felé dolgoztál Tolna megyében? -
apiii #23911 Nem mezőgazdaságban, Baranyában. De előtte 11 évet, egy Tolna megyei, híres volt gazdaságban. Ami immár magántulajdon. -
gibic #23910 Most merre felé dolgozol? -
apiii #23909 Tényleg, munkahengert is cseréltünk. Húzóval még nem volt gond. Igaz már nem ott dolgozok, eddigre biztos jöttek elő új problémák.Még mindig jobb, mint egy régi tárcsa, azokat nem szerettem javitani. -
gibic #23908 Hát van velük azért gond nem kevés. Nyáron tarlóhántáskor, 2x behalt a munkahenger, csapágycsere is volt, lapcsere folyamatos. A 12mesen leszakadt a vonórúd, a Cat ment tovább a carrier meg ott maradt... De jól dolgoznak, és a 12,25ös nem kis területteljesítménnyel dolgozik, szóval 24h folyamatos üzemben jól szuperál. -
#23907 Igen egy új blokk. De volt egy tartalék motor amit az 512-esbe szántunk. Most ebbe tesszük bele. Ebben egy 4 hengeres IFA motor van, de vannak olyan kiadások amelyek már 6 hengeresek. Amint eljutok a műhelyig (nem itthon van) készítek róla képet. -
apiii #23906 Szerintem jók ezek a munkagépek.(műhelyes szemmel nézve) Két, három év után kezdtek csak a csapágy problémák előjönni, és a tárcsák is megérettek egy cserére. Viszont a tömörítő henger tengelye, évi kettő-három alkalommal tört el, a hat munkagépen. -
apiii #23905 Igen! Egy kerékkel több van rajtuk. Ha jól tudom, egy cég gyártja mind a kettöt. Legalábbis a gyárban volt ez is, az is. Ropa talán univerzálisabb gép lehet (nem ismerem közelről). Esetleg több növényre használható, nagyobb átszerelés nélkül. Azért megrakva a holmer is 46 tonna, és 12 méter. Nem olyan apró. -
Scamp #23904 Ez ha jól sejtem egy új blokkot jelent... :S
Különben a tietekben milyen motor van? Nem igazán vannak felénk Fortschrittek, nincs hol szemlélődni :) -
#23903 Gyönyörű egy nap volt a mai is...
Éppen állnék rá a fortschrittal a kombinátorra és a 2. hengerben lévő hajtórúd csinált egy szép nagy ablakot a blokk mind a két oldalán. Észre se vette, ment ugyan úgy tovább. Lehet azt is javítani. -
gibic #23902 Felénk már nem sokan foglalkoznak cukorrépával, csak egy nagyobb cég termeszt olyan 1000ha körül. Nekik ROPÁk vannak. Azok még nagyobbak.:D -
apiii #23901 Szerencsére egy ideig dolgoztam vele, nekem bejött. Azért elég összetett gép! -
Scamp #23900 Még nem, de kipróbálnám szívesen, csak az a baj hogy nem mindenkit engednek rá :) Inkább a tapasztaltabbakat szeretik rajta, mert nagy kárt lehet vele okozni. Viszont imádom vezetni a minél nagyobb dögöket, majd szeretném kipróbálni még ha csak földúton is. :))) -
apiii #23899 Szevasztok urak! Holmerrel valaki már nyomta a talajt. Nincs szezonja, de érdekes jármű.