<b><font color=green>Mezõgazdasági fórum</font></b>

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mesteruur
Sziasztok, kellene nekem MTZ-82 paraméterei, vagy elektronikus gépkönyve, minél hamarabb. Üzemeltetés házimhoz kellenének a pontos adatok, váltó, difi áttételek, pontosan.
Illetve konskilde sgc 35 kobinátor adatai.
keresem én is, de még nem találtam róla lényegi infot

Mezõgép - BN

Hova akarsz ennél nagyobb fogást? :D 45 centis a fogása. A nagy 4 fejes Rábewerk is ekkora volt amit ezelõtt rángatott :D Ugyanebbõl az 5 fejes már sok, az olyat itt a Rábák húzzák :D

Optimista hiszi, hogy a lehetõ legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

Ki van csukva :) 8-al megyek 7Km/h-val, majdnem kevés, de többel nem tudok menni. Így pont optimális minden. Még van hogy vissza kell kapcsolnom, mert fogósabb részen kicsit meg brummogtatja ez is a gépet azt meg nem szereti.

Optimista hiszi, hogy a lehetõ legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

7km/h
inkább 1 4es váltva forgatóst
az úgyis annyit fog mint 1 5ös IH:D:D

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

Amilyen sebességgel halad ez a gép szerintem simán elhúzna még 1 fejet. :)
Köszi :)

http://www.youtube.com/v/nKvAlv8KYXE

Ez a videó lenne csak nem sikerült:

JD 8100 + IH

Bocs a minõségért, de a telefon nem a tuti :D

kispalko
Ez mi?????

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/nKvAlv8KYXE&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/nKvAlv8KYXE&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

Néhány kép a mai napomról :D
Többnyire ez a maximum amit az IH ekéból ki tudtunk hozni (annyira nem is rossz ahhoz képest amilyen volt) :) :

Szép és jó dolog a Tész meg a Tsz, mert valószínûleg hatékonyabb a termelés. De itt az a baj hogy ha nem veszik meg a terményt, akkor nem csak a gazdáktól hanem a Tsz-ektõl sem. A monopol helyzetet a versenyhivatal nem engedi. Jobb lenne, szükség lenne rá, de hajlam kell rá.

Szerintem jól teszi! Erre van szüksége az országnak, jó kis koncentrációra! Termelõi összefogással, minõségi feldolgozott termékekkel a piacra lépni. Termelõi szövetkezetek-->termelõi kézben lévõ feldolgozók-->egyszerûbb, jobb, gyorsabb, hatékonyabb piacra jutás és pozicionálás.
Amit a piac diktál, elõre látni mire lesz szüksége az embereknek, monopol helyzetbe kerülni ezáltal és leteríteni a piacot.

Elég keményen fogok ez ügyben kampányolni. Ez egy életcél számomra, hogy a magyar piacot folyamatosan nyomjam! Terjeszteni a TSz-eket újra, törekedni az újbóli összefogásra, elõtérbe helyezni a hazait. Illõ volna végre tudatosítani a fogyasztókban, hogy vegyenek magyart, ha törik ha szakad, ami ha drágább is de legalább minõségi árút kapnak érte. Nem utolsó szempont hogy életben tartanak legalább néhány magyar családot aki ebbõl él másfelõl a gazdasági mutatókon is jól meglátszik... :D
birdo
Csányi csinye

A valóság az, ami akkor sem tûnik el, ha már nem hiszünk benne.

Igen, ez így van :) Nem épp kötött földre találták ki, de ez van most, ezzel kell beérni :)

hasonló,de mégsem úgy mûködik...igazándiból semmire nem mennél a szerelési könyvvel.
Valószínû eltört a villa,de egyszerûen a csapszög is kicsúszhatott.
Nem kevés szereléssel jár az tuti.

[IRAM] leader

<#ejnye1>

hát az azért van mert IH eke

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

Üdvözlök mindenkit:

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Van egy Jumz traktorunk és nem mûködik a differenciálzárja. Az lenne a kérdésem, hogy nem e hasonló az MTZ- jéhez? Ha igen akkor lenne valaki olyan kedves és küldene nekem egy MTZ szerelési könyvet, nagyon hálás lennék érte.
Elõre is köszönöm: Jani
A TX66 kicsit megosztott, ha szerencséje van az embernek akkor jó, ha nincs akkor javíthatja világnak.
Itt van, akinek van belõle három és mennek éjjel nappal, de egy ismerõsnek meg van egy ami többet volt a mûhelyben, mint a búzatáblákban.

Hello!

Gondolkozunk most kombájn vásárlásán és érdeklõdnék, hogy van e valakinek New Hollan TX 66 ossal kapcsolatban valamilyen tapasztalata, és ha igen mik azok :).

A másik találtam egy MF 38 as kombájnt 3500 üzemórával és "csak" 5Millió forint ami egy 280 LE-s képest elég jó... mit gondoltok?

&#8220;Két módon lehet feljutni egy tölgyfa csúcsára. Az egyik, hogy felmászol rá. A másik, hogy ráülsz egy makkra és vársz.&#8221;

hát ha nem megy bele a földbe...úgy az MTZ is repülne vele <#eplus2>
Félre a tréfával..az IH eke(meg más is) akkor farol,ha az elsõk közül vlamelyik nagyot fog,vagy nincs meg az eke-nád alul,vagy kopott,vagy pedig nem jó helyen húzza a gép.Az elejét kell megnézni,inkább jobbra kell a vonólapon lennie az egésznek.

[IRAM] leader

Bepróbáltuk ma Johnit hogy mit tud terepen :D Mint az állat...
Csak az IH eke valamiért nem az igazi. Mindig kifarol meg nem borítja rendesen. Még nem túl fényesek a lemezek de ennyire nem szabadna rossznak lenni. Nem akar túl jól menni. De a gép az repül vele.

mi földünk mellet vetett a TSz takarmány borsót, jobb íze is volt mint amit a kertbe termeltünk. Szépen kikelt de aratás elõtt 1hónapal elverte a jég és tárcsázás lett belõle.személy tapasztalat nincs majd csak jövõre lehet.
Bocs errefelé nem jellemzõ, elõbb találnék mák ültetvényt mint borsót. Akik zöldtrágyát használnak azok meg mustároznak.

pickány
érdekes amiket olvastam de személyes tapasztalat van valakinek vagy senki nem vetett még ?

Figyelj és tanulj mert az ember a saját tapasztalataibol tanul a legjobban!!!

pickány
kösz srácok meglesem ezeket a linkeket:D

pickány
de lehet jobb lenne csak nem tudok rola de arról még annyit se hallottam mint a borsorol:D:D

SHADOWEYES7
Borsót tavasszal kel vetni,a búzával nagyjából 1 idõben kell aratni

A szárazborsó termesztése
Az eredményes borsótermesztés technológiai folyamatai közül a tápanyagellátás az egyik sajátos kérdés. Ez abból adódik, hogy a borsó nitrogénbõl önellátó, azonban csak a kelést követõ 4-5. hét után, eddig az idõszakig a növény a talaj felvehetõ nitrogéntartalmára van utalva. Éppen ezért fontos, hogy vetés elõtt gyorsan felvehetõ nitrogénformát juttassunk ki, de a kijuttatott hatóanyag mennyisége ne haladja meg az 50-70 kg/ha értéket.

http://www.agraroldal.hu/szarazborso-termesztese_cikk.html

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

Szója nem lenne jobb?

pickány
valaki szokott itt borsót termelni ??? mert most szeretnénk vetni napraforgoval együtt hogy legyen takarmány a hizoknak és ezzel szeretnénk kiváltani a tápot, részben

és a borsorol szeretnék megtudni dolgokat pontosan hogy mikor kell vetni aratni mütrágya kell e mennyi mennyivel vetik permetezni kell e hasonlok.

jogos de ettõl még a paraszt nem fog megélni, telejen más koncepció kéne, az se mûködik hogy mindenki termel minden saját belátása szerint utána meg csodálkozik hogy nem tudja eladni

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

ebbe persze igazad van, de ha csak az állami cégeket nézzük akkor is meglehetne állítani ezt a sok költekezést.
Pártfüggetlen képviselõk is elég lenne. De Magyarországnak ezt a sok korrupt embert kellene eltakarítani akik felveszik a több milliós fizetésüket meg még a vég kielégítés a nagy semmiért.
Vagy egy felsõ határt szabni mondjuk 1-1,5 millió vezetõknek és nem 4-5 millió és még ehhez jön a plusz.vígan ellehet élni 1 milliós fizetésbél 1 hónapban.
Nem hiszem hogy a sztrájk épp a legjobb fegyver, inkább lenne szükség egy pártfüggetlen érdekképviseletre, ami nem azokból állnak akinek sok pénze van hanem az adott terület elismert szakembereibõl. Ja és a sztrájkot állami cégnél eljátszhatod, próbáld meg egy nem állami cégnél megcsinálni, másnap már nem kell menned dolgozni. Az ember pótolható.

Bocsi, de itt most SHadow-nak kell igazat adni. Ha megbénulna az egész ország a tüntetésektõl és mondjuk 1-2 hétre leállna minden állami cég és az emberek kiállnának magukért akkor már nem itt tartanának.
Csak egy példa: MÁV szakszervezetek tüntettek Meddig? 1 nap és ezt eljátszották 2-3 alkalommal ez hülyeség mert semmit nem értek el. Ha mondjuk úgy csinálták volna mint franciába, hogy 1 hétre áltak volna le rögtön nem lett volna bezárás.
Ha nem lenne bevétele az országnak, mert az emberek tüntetne és nem dolgoznak akkor a vezetõk lehet elgondolkodnának.

A termelésrõl meg csak annyit, hogy a magyar gazdákat tönkre akarják tenni, hogy a francia,német,amerika stb multi gazdaságok nagy mennyiségben olcsó áron jó minõségû talajt tudjon venni és majd az megtermeli ami kell, mert ami magyar az nem jó.
birdo

pont télen, akkor meg jóformán semmit nem csinálnak

birdo
Ha jól emlékszem a " legnagyobb dologidõben volt tartva... !?

SHADOWEYES7
Annál nagyobb akció kell,csak sajnos nincs összetartás az a baj.
Sokan félnek a rendszer megtorlásától.

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

Hát nem tudom, én emlékeszem Kossuth téres paraszt tüntetésektõl sok mindenre de hogy lett volna valami haszna arra már nem

SHADOWEYES7
Az Õ szivatásuk mindíg hatással van az államvezetésre lásd: BKV sztrájk- MÁV sztrájk...

igaz de ne más adófizetõ állampolgárt szivass már azért mert nem úgy mennek a dolgok ahogy kéne, én mindig is elítéltem mikor a parasztok elzárták a fél autóutat mintha elértek volna vele valamit is max azt hogy a normál emberek megutálják õket

SHADOWEYES7
Szégyen ami ebben az országban folyik,országos tüntetés kellene lebénítani mindent,a vasutat a repülõteret,a tömegközlekedést,az autópályákat ,stb....

SHADOWEYES7
gyorsan búzát bele semmi talaj munka,direkt bele vetni aztán tavasszal a búzagyomírtó kiviszi a maradék repcét

Jah igen, ez így most nem jutott eszembe, de igazad van. Nem véletlen nem szabályozza az EU, hogy az ország mennyi támogatást adhat a gazdáknak. És mi már nem is kapunk államit és éljünk meg... Azt hallottam néhány ismerõstõl, hogy a nyugati gazdák néhol (nem kevés helyen) 30 éves gépekkel dolgoznak kis területeken és nem élnek rosszul. Itt meg dolgozhatunk vadi új gépekkel 200 hektáron akkor sem élünk jobban.

A területalapút az egész euban el kellene törölni mert az alap eus tagállamok 3x-4x annyit kapnak mint mi, így milyen versenyhelyzetrõl beszélünk?! ha el lenne törölve a területalapú eu szinten a terményárak is mást mutatnának hidd el, és megfojtanád a német+francia+stbstb. gazdák nagy részét mert elég elavult technológiával dolgoznak + kis területen
a támogatással védi a gazdáit a német

Ezt a terület alapú eltörlését kifejtenéd? Lehet hogy van benne logika csak jelenleg az a helyzet hogy ha az nincs, akkor a termelõk nagy része mínuszban van, ezért nem értem.

A Tsz-ek nem lennének hülyeségek. Több ember, nagy földterületen hatékony lenne. De ez leginkább a bizalmon is alapul és magyar mentalitásból kiindulva ez, nem minden esetben mûködne. Ne értsétek félre, abszolút ember párti vagyok, mert alapból mindenkiben bízok, de nem mindenki van így ezzel és nem mindenki megbízható eléggé ahhoz, hogy egy ilyet össze lehessen hozni(sajnos ismerek ilyet is sajét példánkon keresztül). Különben gondolkodtam már ilyenen, hogy pár év múlva ha vége a sulinak is, meg tényleg a mezõgazdaságban folytatom, akkor összeállni valakivel.