<b><font color=green>Mezõgazdasági fórum</font></b>
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nagyon szerencsés helyzetben vagy, hogy gépészeti technikumban jársz. Ha érdekel a dolog akkor mindenképpen próbáld meg, mert így az elsõ két félév szinte sétagalopp lesz. Van az elsõ félév elején egy 2 hetes intenzív matek-fizika felkészítõ kurzus, amiben átismételik a gimnáziumban tanultakat, a végén zárthelyivel, amit maximum 2 próbálkozásból teljesíteni kell. Maga az elsõ féléves tárgyak nem nehezek. Statika, matek, növénytermesztés alapok, élelmiszeri ismeret alapok, van egy kis közgáz, ábrázoló geometria, általános géptan... stb
A 4. félévtõl jönnek sorba szakos tárgyak, akkor szereti meg igazán az ember ezt a szakot.
Az oktatás színvonaláról annyit, hogy nálunk elég frankó gyakorlatias a képzés. Van tanmûhely, hegesztéssel, cnc-vel.... stb van egy kis traktorozás is, illetve sokmindent meg lehet nézni amirõl tanulunk. ez egy nagy pluszpont sztem.
És a kolesz... sajnos én nem vagyok kollégista. Sokkal jobb annak lenni. Még én itthon szívok egyedül a házikkal, ott összeülnek 4-5en és pikk-pakk megcsinálják.
Röviden ennyi, ha érdekel valami konkrétan szivesen válaszolok rá.
Mezõgép - BN
Ha esetleg írnál pár sort a mezõgazdasági gépészmérnök szakról, azt nagyon megköszönném, bár még csak jövõre végzek a technikusival, de érdekelne ez a szak.
Tavasszal megpróbálkozunk a Fiatal Gazdák Induló Támogatásával és a gazdaság átvételi pályázattal. Megpróbáltató idõk elé nézünk. Tud valaki nekem ebben segíteni? linket adni a pályázati anyagokkal kapcsolatban+ szerintetek milyen gépekbe fektessünk be? Ami röpül valószínûleg az a 80as, az RM tárcsa, 3 fejes lajta eke. Amin még gondolkozom az a 3,3as kombinátor és a mûtrágyaszóró és a permetezõ...
Véleményt kérek ezzel kapcsolatban is. :)
Zöldségtermesztés az irányadó még mindig :D
Lehet nem ártana átszerelni az 514-est, hátha lehet márciusban aratni...:D
Optimista hiszi, hogy a lehetõ legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.
Lassan az idõjárás olyan lesz mint Afrikában, 2 évszak: száraz és esõs. Mai nap meleg rekord megdõlt 21,5°C. Villámlott a jászságban és dörgött az ég 1cm nagyságú esõcseppek hullottak az égbõl... Tiszta tavasz van jövõ héttõl meg megint ígérik a havat meg a hideget...
Amúgy Boldog Karácsonyt mindenkinek... :)
Figyelj és tanulj mert az ember a saját tapasztalataibol tanul a legjobban!!!
Optimista hiszi, hogy a lehetõ legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.
Az a technikusi amirõl én beszélek 4 éves éretségivel, bár lehet hogy úgy van hogy 2 év érettségire felkészítõ és 2 év olyan technikusi amire te jársz. De nekem semmi kedvem mg-bõl érettségizni, ráadásul ott a legtöbb kérdés az állatokról és növényekrõl szól, elég kevés gépészeti kérdés van benne...Mind1 az a lényeg hogy legyen hol dolgozni, és jól érezd magad, bármit is választasz...
Boldog Karácsonyt!
H-Dunaföldvár
Hát én csak traktorozni akarok minden mennyiségben szval elég nekem a 2 éves is mert azzal is felvesznek melózni:)
Ja nameg +érettségi amin most dolgozok:D
Mehettem volna technikusira de nem bírnám ki ha 4 évig növénytermesztés meg állattenyésztés lenne a téma, ami nem érdekel, szerelni meg traktorozni csak nagyon alapul tanítanak!A szakképzésben pedig megtanítanak szerelni és traktorozni is, nameg a növénytermesztésrõl a fontosabb dolgokat, a tapasztalatról nem is beszélve!:)
Az a lényeg hogy jó helyed legyen és azt csináld amit szeretsz!
Szakirányú végzettség a gépkezelõi is.
amúgy meg a mostani rendszer 3,5 éves, semmit sem vesztesz abban 2 évben
AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB
Végül is nem is az hogy ugye válalkozó csak úgy nekem ez olyan érdekes, hogy innen elég sokan járnak felsõbb oktatásra, persze nemtudom arra milyen viszonyok vannak munka terén, végül is válalkozhatsz egy 2 éves szakképzéssel is, bár nemtudom hogy támogatást adnak-e úgy:)
Különben én nem feltétlen vállalkozó akarok lenni, inkább csak termelõ.
Én csak egy mezõgazdasági gépész szakképesítésre várok ami 2 éves és hopsz máris mehetek melózni, erre felé van egy pár olyan hely ahol 100eFt felett kerenék...
Sajnos kicsit messzebb kb 100km-re van egy telep ahol télen havi 180eFt-ot keresnek nyáron összejön 300 is de az olyan messzi van hogy ha lenne is autóm még akkor is elég sok pénz menne ki üzemanyagra, arról nem is beszélve hogy napi 13órát dolgoznak még hétvégenként is, de ott már komolyabb gépek vannak, azt is hozzáteszem hogy állandó munkaerõhiányban szenvednek, mert valaki bemegy és már másnap nem megy dolgozni:/!
másik kérdés valaki foglalkozik tyúkokkal mert ma vettünk tojóketrecet meg tyúkokat és mint amatõr kezdünk vele és jo lenne pár jotanács
A valóság az, ami akkor sem tûnik el, ha már nem hiszünk benne.
Mezõgazdasági vállalkozó vagyok Soponya környékéröl, és az igazat megvallva nem régóta használom az Internetet. Csak most hogy több szabadidõm lett gondoltam kicsit jobban beleásom magam hogy mit is lehet találni a Mezõgazdaságról.Ez a fórum elég jónak mondható, sok hasznos dolgot találni és és ráadásul van egy naprakész fórumozó közösség.
Az internetre visszatérve az elsõ pozitív élményem még októberben volt amikor a Béptámogatási pályázat keretében kerestem traktort magamnak, sok keresés után megtaláltam a megfelelõt a www.agropiac.hu oldalon.Gondoltam megosztom veletek is, hátha hasonló problémátok van és nektek is segít.
AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB
mai szántásos videjom a kis Forddal hóba :):)
ezzel nem tok olyan videjot csinálni ahol kivülrõl van vidizve mert ez nem áll meg a barázdába rendesen :D:D:D ez van