<b><font color=green>Mezõgazdasági fórum</font></b>

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mesteruur
Persze, örömmel írok róla pár sort.
Nagyon szerencsés helyzetben vagy, hogy gépészeti technikumban jársz. Ha érdekel a dolog akkor mindenképpen próbáld meg, mert így az elsõ két félév szinte sétagalopp lesz. Van az elsõ félév elején egy 2 hetes intenzív matek-fizika felkészítõ kurzus, amiben átismételik a gimnáziumban tanultakat, a végén zárthelyivel, amit maximum 2 próbálkozásból teljesíteni kell. Maga az elsõ féléves tárgyak nem nehezek. Statika, matek, növénytermesztés alapok, élelmiszeri ismeret alapok, van egy kis közgáz, ábrázoló geometria, általános géptan... stb
A 4. félévtõl jönnek sorba szakos tárgyak, akkor szereti meg igazán az ember ezt a szakot.
Az oktatás színvonaláról annyit, hogy nálunk elég frankó gyakorlatias a képzés. Van tanmûhely, hegesztéssel, cnc-vel.... stb van egy kis traktorozás is, illetve sokmindent meg lehet nézni amirõl tanulunk. ez egy nagy pluszpont sztem.
És a kolesz... sajnos én nem vagyok kollégista. Sokkal jobb annak lenni. Még én itthon szívok egyedül a házikkal, ott összeülnek 4-5en és pikk-pakk megcsinálják.
Röviden ennyi, ha érdekel valami konkrétan szivesen válaszolok rá.

Mezõgép - BN

A technikusvizsga után én is gondolkozok, hogy fõsulira kellene menni. Még nem néztem utána, hogy pontosan milyen szakok vannak, de engem fõként a mezõgazdaság gépészet része érdekel, és mielõtt mg suliba mentem volna általános gépész iskolába jártam, és gépészetbõl is érettségiztem.
Ha esetleg írnál pár sort a mezõgazdasági gépészmérnök szakról, azt nagyon megköszönném, bár még csak jövõre végzek a technikusival, de érdekelne ez a szak.

link

ez a legújabb módosítás, jövõre talán õsszel lehet beadni de az sem biztos

az alaprendeletet mindenképpen érdemes elolvasni

link

közlemény pdf

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Üdv mindenki!
Tavasszal megpróbálkozunk a Fiatal Gazdák Induló Támogatásával és a gazdaság átvételi pályázattal. Megpróbáltató idõk elé nézünk. Tud valaki nekem ebben segíteni? linket adni a pályázati anyagokkal kapcsolatban+ szerintetek milyen gépekbe fektessünk be? Ami röpül valószínûleg az a 80as, az RM tárcsa, 3 fejes lajta eke. Amin még gondolkozom az a 3,3as kombinátor és a mûtrágyaszóró és a permetezõ...
Véleményt kérek ezzel kapcsolatban is. :)
Zöldségtermesztés az irányadó még mindig :D
<#idiota>

Felénk is így alakult az este. Dörgött, villámlott meg esett. Annyira nem volt vihar, inkább csak esõ.
Lehet nem ártana átszerelni az 514-est, hátha lehet márciusban aratni...:D

Optimista hiszi, hogy a lehetõ legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

Sajnos igen. Itt is villámlott Heves megyében, és egész nap elég meleg volt. Most meg tombol kint a vihar, fúj a szél és esik az esõ.

Üdv mindenki!
Lassan az idõjárás olyan lesz mint Afrikában, 2 évszak: száraz és esõs. Mai nap meleg rekord megdõlt 21,5°C. Villámlott a jászságban és dörgött az ég 1cm nagyságú esõcseppek hullottak az égbõl... Tiszta tavasz van jövõ héttõl meg megint ígérik a havat meg a hideget...

Amúgy Boldog Karácsonyt mindenkinek... :)
pickány
mindenkinek Békés Boldog Karácsonyt kívánok

Figyelj és tanulj mert az ember a saját tapasztalataibol tanul a legjobban!!!

Igen, az a lényeg, hogy azt csinálja az ember amit szeret. Én 4 évig általános gépész suliba jártam és gépészeti alapismeretekbõl érettségiztem. Nem volt semmi alapom mg-bõl, úgy mentem most 2 éves technikusira. De szerintem te a mezõgazdasági technikus képzésrõl beszélsz, én pedig a mezõgazdasági gépész technikus képzésrõl, a kettõ ég és föld.

Mindenkinek Boldog Karácsonyt! :) Teljen szeretetben és békességben a család melegében. Kellemes ünnepet és persze szép ajándékokat a fa alá :)

Optimista hiszi, hogy a lehetõ legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

ZTM
Végül is lehet az is, ami biztos itt is olyan a 2 éves hogy sok a gyakorlat és a gépekkel foglalkoznak szerelik õket és dolgoznak velük, nameg van pár elmélet is.
Az a technikusi amirõl én beszélek 4 éves éretségivel, bár lehet hogy úgy van hogy 2 év érettségire felkészítõ és 2 év olyan technikusi amire te jársz. De nekem semmi kedvem mg-bõl érettségizni, ráadásul ott a legtöbb kérdés az állatokról és növényekrõl szól, elég kevés gépészeti kérdés van benne...Mind1 az a lényeg hogy legyen hol dolgozni, és jól érezd magad, bármit is választasz...
Boldog Karácsonyt!

tellerlacika
Kellemes, boldog, békés karácsonyt minden fórumozónak és a családjaiknak!!

H-Dunaföldvár

kispalko
Boldog Karácsonyt!

Én is technikus képzésre járok, ami 2 év és csak a mezõgazdasági gépészettel foglalkozunk. Heti 2 nap csak gyakorlat, a többi nap munkagépek, erõgépek, gépjavítás és egy kis általános gépészet. Heti 1 órában foglalkozunk csak mezõgazdasági alapismeretekkel. Ez pont azoknak való, akik a mezõgazdaság gépeivel foglalkoznak, gépkezelõk, gépjavítók.

kispalko
Ez milyen suli mert én is ezt akkarom csinálni??????

ZTM
Értem!
Hát én csak traktorozni akarok minden mennyiségben szval elég nekem a 2 éves is mert azzal is felvesznek melózni:)
Ja nameg +érettségi amin most dolgozok:D
Mehettem volna technikusira de nem bírnám ki ha 4 évig növénytermesztés meg állattenyésztés lenne a téma, ami nem érdekel, szerelni meg traktorozni csak nagyon alapul tanítanak!A szakképzésben pedig megtanítanak szerelni és traktorozni is, nameg a növénytermesztésrõl a fontosabb dolgokat, a tapasztalatról nem is beszélve!:)
Az a lényeg hogy jó helyed legyen és azt csináld amit szeretsz!

Támogatáshoz vagy szakirányú végzettség kell vagy igazolás arról hogy 5 éve mezõgazdasággal foglalkozol. Legalább is itt így van. :)
Szakirányú végzettség a gépkezelõi is.

kaphatsz úgyis támogatást
amúgy meg a mostani rendszer 3,5 éves, semmit sem vesztesz abban 2 évben

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

Ezért járunk egyetemre, ami 5 éves képzés, és felsõfokú végzettség (diploma), amit már "elõszeretettel" támogatnak. Most már sok mindenhez kérik a szakirányos felsõfokú végzettséget. A 2 éves képzések, meg gyorstalpalók, nem hiszem hogy elegendõek. (egyéni vélemény)

ZTM
Ja hát végül is igen, de most ezzel a gondolkodásmódommal nem költöznék itthonról.
Végül is nem is az hogy ugye válalkozó csak úgy nekem ez olyan érdekes, hogy innen elég sokan járnak felsõbb oktatásra, persze nemtudom arra milyen viszonyok vannak munka terén, végül is válalkozhatsz egy 2 éves szakképzéssel is, bár nemtudom hogy támogatást adnak-e úgy:)

Havi 300-ból elég szép lakást lehet szerintem bérelni kicsit közelebb. Annyi havi bérért már megérné szerintem.
Különben én nem feltétlen vállalkozó akarok lenni, inkább csak termelõ.

ZTM
Itt mindenki vállakozó akar lenni a mezõgazdaságban?
Én csak egy mezõgazdasági gépész szakképesítésre várok ami 2 éves és hopsz máris mehetek melózni, erre felé van egy pár olyan hely ahol 100eFt felett kerenék...
Sajnos kicsit messzebb kb 100km-re van egy telep ahol télen havi 180eFt-ot keresnek nyáron összejön 300 is de az olyan messzi van hogy ha lenne is autóm még akkor is elég sok pénz menne ki üzemanyagra, arról nem is beszélve hogy napi 13órát dolgoznak még hétvégenként is, de ott már komolyabb gépek vannak, azt is hozzáteszem hogy állandó munkaerõhiányban szenvednek, mert valaki bemegy és már másnap nem megy dolgozni:/!

pickány
én is remélem :D:D:D:D

másik kérdés valaki foglalkozik tyúkokkal mert ma vettünk tojóketrecet meg tyúkokat és mint amatõr kezdünk vele és jo lenne pár jotanács

én<#gonosz1>

Emberiség! Január 27-30 Agro+Mashexpo. Ki jön nyálatcsorgatni? :D

Én is így vagyok, egyenlõre még nincs saját gép. Csak egy kevéske saját föld, amit jelenleg bérbe mûvelnek. Addig meg eljárok dolgozni a környékbeli nagyobb mg cégekhez. Pénz és tapasztalat.

kispalko
Én a mezõgazdaságba akarok dolgozni, de egy a baj hogy nekünk nincs semmi gépünk. Igy elég nehéz lesz szerintem ha saját magam akkarok kezdeni valami vállalkozást.

Oké, régen volt már.:D

Február 15-ig kell :)

Szerintem elõször gondold végig mit akarsz kezdeni magaddal, mire van lehetõséged, mit szeretnél csinálni..stb. És úgy válassz egyetemet v fõsulit, ja és az eredményeid sem utolsók.:) De most már nem jelentkezni kellett?

kispalko
És milyen érdemes erre a szakra menni???

birdo
Hali-hali a támogatásokat is megtaláltad az interneten ?

A valóság az, ami akkor sem tûnik el, ha már nem hiszünk benne.

Üdvözlök mindenkit,

Mezõgazdasági vállalkozó vagyok Soponya környékéröl, és az igazat megvallva nem régóta használom az Internetet. Csak most hogy több szabadidõm lett gondoltam kicsit jobban beleásom magam hogy mit is lehet találni a Mezõgazdaságról.Ez a fórum elég jónak mondható, sok hasznos dolgot találni és és ráadásul van egy naprakész fórumozó közösség.
Az internetre visszatérve az elsõ pozitív élményem még októberben volt amikor a Béptámogatási pályázat keretében kerestem traktort magamnak, sok keresés után megtaláltam a megfelelõt a www.agropiac.hu oldalon.Gondoltam megosztom veletek is, hátha hasonló problémátok van és nektek is segít.
én, de nem a SZIE-n

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

kispalko
Én mezõgazdasági mérnöknek akarok menni. Itt van aki ezt tanulja???

mesteruur
Mezõgazdasági gépészmérnök

Mezõgép - BN

pickány
videjóóóóóóóó

mai szántásos videjom a kis Forddal hóba :):)

ezzel nem tok olyan videjot csinálni ahol kivülrõl van vidizve mert ez nem áll meg a barázdába rendesen :D:D:D ez van

kispalko
Milyen szakon???? Mert most vagyok végzõs azért kérdem.

mesteruur
Azaz ott tanulok, de bejárós vagyok

Mezõgép - BN

mesteruur
Jaja, én is gödöllõn vagyok

Mezõgép - BN

mesteruur:D

van itt valaki aki rajtam kívül Gödöllõn tanul?
kispalko
Milyen suliba jársz????

mesteruur
OK, megvan minden ami kell... huhh

Mezõgép - BN

mesteruur
ok, ez már elég frankó cucc
82

Mezõgép - BN