<b><font color=green>Mezõgazdasági fórum</font></b>

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

olyan sort keress hogy direktlink, azt kell másolni és beilleszteni a kép beszúrásánál

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

nah így jó lesz? de szerintem elrontottam valamit mert kicsi a kép
mesteruur
Hoppá van még valami. Kézifék egyáltalán semmit nem fog rajta. Nem lehet nagy baja, de nem volt idõm megnézni.
És már kétszer csinált olyat, hogy mentem úton, hatalmas egybefüggõ sípolással megáll. Semmi hibakódot nem ír ki, mondjuk lehet hogy azért, mert kevés benne a hidro olaj, vagy valami szûrõ nem engedi át rendesen.

Mezõgép - BN

[/url][/img]
mesteruur
Mondjuk napraforgó vágásnál olyan gond volt, hogy a létrát föl kellett hajtani, mert törte le a szélsõ sort. ennyi negatívumot tudok felhozni.

Mezõgép - BN

Ha ide az oldalra szeretnéd beilleszteni, akkor a kép beszúrása gombot válaszd, a felugró ablakba pedig másold a direkt linket. De elõbb töltsd fel egy tárhelyre.
Mondjuk ide:
Abloade
Így szerintem egyszerûbb.

tudna valaki segíteni? rákattintok a képfeltöltésre kiválasztom elkedi feltölteni s mikor végez nincs fent a kép pedignem haladja meg a 200kyb-ot
ezzel nincs igazán megelégedve a kezelõje

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

KIRÁÁÁÁÁÁÁÁÁLY nagyon tetszik köszi szépen
mesteruur
Természetesen. Összeszedtem pár jobb képet. Én is nagyon szeretem, szeretek dolgozni vele, jó kis gép, nagyon tiszta és jó munkát végez.

Mezõgép - BN

mesteruur Tudnál még felrakni képeket a new holland kombájnról?(kedvenc gépem) elõre is köszi.
üdvözlök mindenki én még új vagyok a fórumon és nagyon tetszenek a képek
majd én is fogok felraki párat
hali
pickány
290 e HUF volt 2 év mûszaki 4 tonnás de nekünk ez is megteszi meg ezt legalább a nyuszi is kihuzza akármekkora sárból is meg behuzott fékkel:D:D

a levétel meg ugy volt hogy a teherauto farával odaálltunk egy töltéshez egy lovas pálya mellé ami kb olyan magas volt azt ráakasztottam a traktorral és lelett huzva :D

Figyelj és tanulj mert az ember a saját tapasztalataibol tanul a legjobban!!!

Ilyen defekt nekünk is volt a nyáron.:D Jók azok a kis emelõk.:)

ja most már látom a sárga foltokat az elõhántókon :D

mesteruur
Ez igazából egy landsberg eke. Nagyon szépen dolgozik, és nagyon frankón, könnyen lehet húzni

Nem bírtam megemelni a váz alatt, mert nem tudtam betenni a villát jó helyre, majdnem oldalra rántotta a traktort. Veszélyes ezzel a kistraktorral pakolni, óvatosan kell nagyon. MTZ-vel nem volt gond, 10q-s bigeket lendületbõl lehetett mozgatni, meg sem emelte a farát, pedig azon súly sem volt.

Mezõgép - BN

Vogel & Noot eke?

mi a váznál szoktuk emelgetni az ekét :D

mesteruur
Otthon hogyan vettétek le?
Ugyan így, rakodóval?

Mezõgép - BN

mesteruur
Hiányzik nagyon a meló... már meg akarok zavarodni, napjában nézegetem a képeket, fölteszek egy párat, kis nosztalgia :-) vagy kedvcsinálás a tavaszhoz

Úgy hiányzik a csinos :-(

Józsibácsi megérkezett a malomba:

Tárcsázás, gólyák

Ja, meg a jobbak így szállítják az ekét :DDD (kicsit szétszakadt)

Mezõgép - BN

mennyi huf volt?

pickány
hoztuk :D

vitték vagy hozták?:D

pickány

pickány

pickány
ennyire azért nem kell túlzásba vinni a beszélgetést :D

ime egy kis életkép
próba képet felrakni:

saslaca
Ha lesz egy kis szerencsém akkor megyek!<#finom><#finom>

pickány
ki nem lehet hagyni :D:D:D de hétközbe meló max péntek délután de inkább szombat :D

28 vagy 29én ott leszek :)

Optimista hiszi, hogy a lehetõ legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

saslaca
Helló!

2010 01.27.-30. Agro Mashexpo

Részletek!

UMM - 2010.01.10
Akár a mg-ra is igaz.:)

Háhá :D Vezérünk a bátorság, Kísérõnk a szerencse :D xD

Optimista hiszi, hogy a lehetõ legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

saslaca
Sziasztok! régen nem jártam már erre felé. De most kívánok minden mezõgazdásznak Termésben,csapadékban gazdag BOLDOG Új Évet!

UI.: Remélem ezt az üzit senki sem tudja elolvasni mert tegnap annyira berúgott!:D <#pias><#pias>

pickány
Békés Boldog új évet kívánok mindenkinek :D és fel a fejjel :D:D

BUÉK!

Mindenkinek ilyen jót!:)

kispalko
Boldog Új Évet Kivánok Minden Fórumozónak!

SHADOWEYES7
BUÉK MINDENKINEK :)

http://www.youtube.com/v/yIsYJ2LHGlU&hl

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

Viszont kívánom minden fórumozónak!!

Én már nem leszek ebben az évben, majd csak jövõre, úgyhogy:

BÉKESSÉGBEN, EGÉSZSÉGBEN, SZERETETBEN GAZDAK, BOLDOG ÚJ ÉVET MINDENKINEK!!!! :)

Ládába szedjük válogatva, majd ömlesztve tároljuk. Késõbb folyamatosan zsákolunk. De még így is bekerül a szar a zsákba, annak ellenére hogy 1000x megmondjuk, hogy NE!
Nem mindegy hogy annak a 4 embernek 5 napon keresztül fizetek azért a szar munkáért 100000Ft-ot vagy pedig 2 7en keresztül eltartom azt a 8-10 léhûtõt...
Sajnos nagyapámat már rendszeresen átverik, nem tud már fegyelmet tartani, ezáltal a munka minõsége is romlik. Én meg mivel dolgozom és mellette egyetemista is vagyok nem tudok állandóan lent lenni.
Egyre nehezebb jó munkaerõt találni a mai világban, ha meg van akkor azoknak meg nem tudok állandóan évi 300 napban munkát biztosítani...
A mi környékünkrõl szinte teljesen eltûnt a jó munkaerõ, aki dolgozni akar az Romániában is talál munkát és csak a léhûtõk járnak vissza dolgozni...
Nem ide kapcsolódik, de mellék infó:
Magyar tarka szarvasmarha 480-500 Ft/Kg
Holstein 380-390 Ft/Kg

Mostanában erre felé nem volt ilyen magas. Éljen a gyenge forint és az erõs Euró egyenlõre.

No-no..tessék csak mégegyszer átszámolni!!
Ugyanis a burgonykombájn nem fogja neked szépen kiválogatni és bezsákolni,ha meg ömlesztve adod el,máris kevesebbet kapsz érte,mert a piac sem hülye,ugyanis akkor azt neki kell elvégeztetnie drága pénzért.
Neked meg már eleve adott,hiszen nem sok többletráfordítás válogatva szedni és bezsákolni a földön.Na és mi van ha tovább tart??
Az én volt cégemnél korszerûnek mondható gépek voltak,mégis csapatokba szervezõdött emberek szedték a krumplit.
Még Hollandiából is hoztak bértermelésre hozzánk burgonyát,annyira híres volt a szervezés és termelés.

[IRAM] leader

2 lehetõséget látok: fejlesztünk vagy lemaradunk és ezzel párhuzamosan be is lehet fejezni. Minimális emberi munkaerõ mellett maximálisan gépesíteni kell egy gazdaságot annak érdekében, hogy gazdaságosabban termeljünk. Ha nem is az erõ és munkagépek lecserélésével kezdem, de az öntözést és a betakarítást mindenképp fejleszteni kell. Ha nem állandóan azzal kell foglalkoznom, hogy melyik pillanatban fog leégni a szivattyúm vagy megint szétszakadni a KPE csõ a dobon már megérte.

Egyenletesebb csapadék pótlással és magasabb terméseredményekkel meg még nyereségesebb is lesz a termelés. Kiszámoltam hogy 5ha burgonya szedése jelen pillanatban 600000ft/szezon és 2 7ig tart míg egy használt jó állapotú burgonyakombájn 1,2-2,5 millió Ft és 5 nap alatt végzem vele. Idõt és energiát spórolok vele.
20ha de 300 a végcél... :) a jövõ zenéje még igazából hogy mire pályázunk. Minden amit lehet ki kell használni. Mivel a pályázati pénzeket nagyrészt új gépek vásárlására adják, így nehéz helyzetben vagyunk. Most fõleg használt gépekben gondolkozom, és csakis olyan új célgép vásárlása jöhet szóba, amibõl nincs használt gép kínálat.
Ha megy a 80as akkor is egy új 80-100Le, v egy pár éves jó állapotú használt traktor elég a zöldségnek. Bár egy kiszolgálógép sosem árt. A fiatal gazda támogatás, meg elég lutri. Minden évben több ezren adnak be rá pályázatot, de csak töredék kapja meg. Szerintem elsõdlegesen a felsõfokú végzettségre mennek, meg ha kisebbségi akkor van nyert ügyed. (egyéni vélemény). Mekkora terület? Meg ha zöldségesre mész akkor inkább esélyesebb egy öntözéses pályázat, azon nagyobb eséllyel indulnál.

Alapvetõ problémák:
1. Semmi sincs megfelelõen gépesítve
2. elavult gépparkkal dolgozunk
3. nagyapám 75 éves megy a fafeje után és nem képes félrerakni évente valamit fejlesztésre
4. azt termel amirõl úgy gondolja elõzõ évben jól ment, majd következõ évben ráfarag

Sebaj, ezért vagyok itt hogy szemmel tartsak mindent, vetésszerkezetet váltsak, kiirtsam azokat a betokosodott baromságokat és végre valamit nyereségesen termeljünk, fõleg olyan növényeket, amiket a piac is igényel :)
pickány
ha zöldség termesztés az irányadó akkor valószínû zöldséges gépeket kellene elsõ sorban én nem vagyok benne jártas de biztos az lenne az elsõ ha a 80 ast kidobod nem tom van e helyette másik ha nincs akkor persze egy kis pöpecc traki se árt de nem kell nagy szerintem

azt hogy mit vegyél azt szerintem te tudod a legjobban ha burgonya van legtöbb és az nincs rendesen gépesitve akkor az ha valami más én nem tom akkor abba ki kell vacilálni hogy mit érdemes elõször venni ami majd hozza a pénzt és tudod folytatni a vásárlást

SZERINTEM:D:D:D:D:D