<b><font color=green>Mezõgazdasági fórum</font></b>
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB
És már kétszer csinált olyat, hogy mentem úton, hatalmas egybefüggõ sípolással megáll. Semmi hibakódot nem ír ki, mondjuk lehet hogy azért, mert kevés benne a hidro olaj, vagy valami szûrõ nem engedi át rendesen.
Mezõgép - BN
Mezõgép - BN
Mondjuk ide:
Abloade
Így szerintem egyszerûbb.

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB
Mezõgép - BN
majd én is fogok felraki párat
a levétel meg ugy volt hogy a teherauto farával odaálltunk egy töltéshez egy lovas pálya mellé ami kb olyan magas volt azt ráakasztottam a traktorral és lelett huzva :D
Figyelj és tanulj mert az ember a saját tapasztalataibol tanul a legjobban!!!
Ilyen defekt nekünk is volt a nyáron.:D Jók azok a kis emelõk.:)
Nem bírtam megemelni a váz alatt, mert nem tudtam betenni a villát jó helyre, majdnem oldalra rántotta a traktort. Veszélyes ezzel a kistraktorral pakolni, óvatosan kell nagyon. MTZ-vel nem volt gond, 10q-s bigeket lendületbõl lehetett mozgatni, meg sem emelte a farát, pedig azon súly sem volt.
Mezõgép - BN
mi a váznál szoktuk emelgetni az ekét :D
Úgy hiányzik a csinos :-(
Józsibácsi megérkezett a malomba:
Tárcsázás, gólyák
Ja, meg a jobbak így szállítják az ekét :DDD (kicsit szétszakadt)

Mezõgép - BN
ime egy kis életkép
próba képet felrakni:

Optimista hiszi, hogy a lehetõ legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.
Akár a mg-ra is igaz.:)
Optimista hiszi, hogy a lehetõ legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.
UI.: Remélem ezt az üzit senki sem tudja elolvasni mert tegnap annyira berúgott!:D <#pias>#pias><#pias>#pias>
Mindenkinek ilyen jót!:)
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
BÉKESSÉGBEN, EGÉSZSÉGBEN, SZERETETBEN GAZDAK, BOLDOG ÚJ ÉVET MINDENKINEK!!!! :)
Nem mindegy hogy annak a 4 embernek 5 napon keresztül fizetek azért a szar munkáért 100000Ft-ot vagy pedig 2 7en keresztül eltartom azt a 8-10 léhûtõt...
Sajnos nagyapámat már rendszeresen átverik, nem tud már fegyelmet tartani, ezáltal a munka minõsége is romlik. Én meg mivel dolgozom és mellette egyetemista is vagyok nem tudok állandóan lent lenni.
Egyre nehezebb jó munkaerõt találni a mai világban, ha meg van akkor azoknak meg nem tudok állandóan évi 300 napban munkát biztosítani...
A mi környékünkrõl szinte teljesen eltûnt a jó munkaerõ, aki dolgozni akar az Romániában is talál munkát és csak a léhûtõk járnak vissza dolgozni...
Magyar tarka szarvasmarha 480-500 Ft/Kg
Holstein 380-390 Ft/Kg
Mostanában erre felé nem volt ilyen magas. Éljen a gyenge forint és az erõs Euró egyenlõre.
Ugyanis a burgonykombájn nem fogja neked szépen kiválogatni és bezsákolni,ha meg ömlesztve adod el,máris kevesebbet kapsz érte,mert a piac sem hülye,ugyanis akkor azt neki kell elvégeztetnie drága pénzért.
Neked meg már eleve adott,hiszen nem sok többletráfordítás válogatva szedni és bezsákolni a földön.Na és mi van ha tovább tart??
Az én volt cégemnél korszerûnek mondható gépek voltak,mégis csapatokba szervezõdött emberek szedték a krumplit.
Még Hollandiából is hoztak bértermelésre hozzánk burgonyát,annyira híres volt a szervezés és termelés.
[IRAM] leader
Egyenletesebb csapadék pótlással és magasabb terméseredményekkel meg még nyereségesebb is lesz a termelés. Kiszámoltam hogy 5ha burgonya szedése jelen pillanatban 600000ft/szezon és 2 7ig tart míg egy használt jó állapotú burgonyakombájn 1,2-2,5 millió Ft és 5 nap alatt végzem vele. Idõt és energiát spórolok vele.
1. Semmi sincs megfelelõen gépesítve
2. elavult gépparkkal dolgozunk
3. nagyapám 75 éves megy a fafeje után és nem képes félrerakni évente valamit fejlesztésre
4. azt termel amirõl úgy gondolja elõzõ évben jól ment, majd következõ évben ráfarag
Sebaj, ezért vagyok itt hogy szemmel tartsak mindent, vetésszerkezetet váltsak, kiirtsam azokat a betokosodott baromságokat és végre valamit nyereségesen termeljünk, fõleg olyan növényeket, amiket a piac is igényel :)
azt hogy mit vegyél azt szerintem te tudod a legjobban ha burgonya van legtöbb és az nincs rendesen gépesitve akkor az ha valami más én nem tom akkor abba ki kell vacilálni hogy mit érdemes elõször venni ami majd hozza a pénzt és tudod folytatni a vásárlást
SZERINTEM:D:D:D:D:D