24942
-
#16325 dejo neked en 11.45-os busszal megyek aztan meg este 9kor vagyok otthon 30KM-re van a suli.
Csa all en is megyek -
JD4650 #16324 Na, cső Nándi. Holnap iskola, igaz csak 9-re megyek:P -
#16323 en nemtudom azt mert felenk 1etlen 1rabat nem lattam -
JD4650 #16322 legjobb esetben 30:D:D De sztem a traktor az nem tud elszabadulni. A kombájnnál van olyan mivel hidromotoros, hogy lejtőn lefelé elszabadulhat. Akkor azt elég nehéz megállítani, de rábánál?:S -
JD4650 #16321 nagyfateréknál bombát szántottak, de nem robbant fel, mert üres volt. Szerencsére. -
#16320 akkor nem hatvan nemtudom apám mesélte de a ház állította meg csak -
#16319 mennyivel megy max.? -
JD4650 #16318 ha sebbességben van a rába nem megy 60-at! -
#16317 eh ahavernak az apjat a kombajn leszakitotta az ujat de hogy hogy azt mar ne kerdezd es pont 1nappal a szuletesnapja elott -
Scamp #16316 nah léepk aludni én is :) jóccakát mindenkinek :) -
#16315 it anno már vagy 10 éve még nekem is csak mesélték faterék hogy volt egy csávó jött le a rábával a dombrol de elment a fék és csak lent a ház fogta meg azt ment vagy 60-al:D meg az eggyik rokonom a domb aljába a Fortschritt E517-essel oldalraborult és bukfencezett még 2-t meg a rábában is berúgot elaludt és belement a sajóba:D -
Scamp #16314 Azz gáz. Fateréknál multkor lecsúszott a Rába a siló dombról. A sofőr a másik irányba kiugrott. rohadt nagy szerencse mivel a Rábán se kuplung se fék mert egy hét alatt elszállt mind2 mikor hordták a silót meg taposták. Ha vmi történik a csávóval akkor a munkavédelmisek irdatlanul megbüntetik őket. -
#16313 tudom plane ha meg tortenik is valami mint ma a suliban a goreban dolgoztak valami lanyok es valahogy az egyik fejre esett,szoval elett vive az orvoshoz utana meg haza a mi tanarunk vitte el,aztan kaptunk meg1 bunkert hogy susnyazunk le oszt annyi vot -
Scamp #16312 Ha alkalmazunk ijenre valakit az megint nem csak azt a 50-100 ezret jelenti havonta hanem annak az sztk meg minden ijesmi ami mégegyszer 50-100 ezer...macerás dolgok ezek... -
#16311 aha,a suliban nalunk a teliszunetben lehet oraberre menni dolgozni -
Scamp #16310 Embereket pedig nem alkalmazunk mert az megint sok plussz kiadás :D és a környéken annyian csinálják már a bérmunkát hogy nincs nagyon igény rá... -
#16309 jovok en segiteni ha kell csak persze penze:D -
Scamp #16308 Jóccakát :) -
Scamp #16307 Gondolkoztunk és szép lassan haladunk is majd az 50 db-os határ felé és az fölé. Most jelenleg azért is stagnál a dolog mivel tavaj magas volt a takarmány ára. 6000 ft-os kukoricát nem éri meg megetetni a marhával, de most gőzerővel szedjük össze a marhákat a környéken. Kilátásban van még 15-20 hektár föld.Bérmunkát azért nem vállalunk mert ahhoz eleve vállalkozói kell plusz én iskolába járok apám pedig emelett még dolgozik is és ketten így kevesek vagyunk még bérmunkát is vállalni. Elég most az a 80 hektár. -
El Ray #16306 na lépek aludni, holnap suli. holnap dumálunk jó8 mindenkinek, sziasztok! -
Scamp #16305 gond egy szál se :) -
El Ray #16304 és azon nem gondolkoztatok hogy ennél nagyobban foglalkozazzatok húsmarhával, pl 50 db feletti állományal, modernebb gépekkel,nagyobb telepen több földdel?
kiegészíteni a jelenlegi profilt egyéb vállakozásokkal,bérmunkával. Esetleg fejleszteni növénytermesztés felé, a kertészeti kultúrák igazán meghálálják a jó minőségű istálótrágyát :) -
#16303 nemfigyeltem annyira bocsesz -
JD4650 #16302 te miröl beszélsz? most komolyan. Ezen is van kerék, csak nem látszik, ott van hátul -
Scamp #16301 Erre egy jó kifogásom van :D szted mihez megy a két hidraulika cső? ha nem kerékhez? :D -
#16300 masik kep nincs mert igy ellege rosszul lathato -
Scamp #16299 Nem...igazából csak húsmarhát tartunk. 50 tehénnel már azért elég sokat kell foglalkozni.A húsmarhát pedig csak etetni kell. Vesszük őket kicsin és adjuk mikor megnőnek.Van egy pár hely ahová adjuk őket folyamatosan. Most csak azért csökkent 17re a létszám mert sikerült év elején 40 hektárt hirtelen összeszedni és le kelett adni őket hogy legyen miből munkálni a földeket.
Nandor: a mienken is van kerék :D csak hátul és nem középen, ettől lesz félfüggesztett. -
#16298 hasonlit a suliera de nem teljesen ugyanazz -
Scamp #16297 Fél függesztett V tárcsa :) A hidraulikás következtetés helyes :D
Csak néha kicsit könnyűnek bizonyul. Most egy plussz 100 kiló van rajta de drasztikusabb eseteknél egy 200-250-kilós betonygyám van rá rakva :D
Nincs teljesen kiegyensúlyozva mert ahonnan vettük ott összevissza toligálták a tagokat a két hétsó kerék meg közel van egymáshoz így menetközben kissé dölöngél... -
El Ray #16296 nem gondolkoztatok az állatlétszám hozamosabb növelésére és magasan tartására?
mondjuk 50 tehén és szaporulata + felvásárolni állatokat vagy esetéeg több tehén és szporulata?
-
#16295 hat van rajta kerek:P ezen meg nincs plusz hogy azon meg van hidraulika is -
#16294 a vontatott tárcsa pont olyan mint az enyém
-
JD4650 #16293 mi az hogy egész máshogy néz ki? -
Scamp #16292 Igazából is-is. Vettünk egy tanyát nem messze tőlünk és mivel mi faluban lakunk így kicsit kellemetlen mindenkinek hogy hordjuk a sarat a gépekkel megy trágyázásnál a szag se tetszik mindenkinek. Kinn építünk egy istállót ami naggyából 20 marhának elég plusz van egy fedett rész ahová karámot alakítunk ki így elfér naggyából 40 állat a legkisebbtől a legnagyobbig. Most van 17 de ebben a hónapban még jön 10 meg az évvégéig még 5. -
#16291 meg a vontatott egesz mashogy nezz ki kepet nem adok mert egyelore nincs de lehet keszitek -
#16290 így igaz, mivel ha középen lenne a kerék akkor lenne vontatott tárcsa -
JD4650 #16289 abból a HSZ-ből semmi sem jött be, mert félig függesztett és nem X hanem V, csak így vannak elrendzeve a tagok:D -
#16288 ez nem függesztett tárcsa ahogy ZTM mondja ugye?
látom a hidraulika csöveket hátra menni a kis kerekekhez -
#16287 a gyakorlat megis respect vot mert a tanarunk is besegitett:D -
JD4650 #16286 Nekünk van 1 X tárcsánk mtz-hez, de kivan törve az egyik tag:D