Mezőgazdasági fórum

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nagyobb mint én, jön a címer és szépen fejlõdnek a csövek is, ez a rakat esõ most nagyon jót tesz neki, most du is volt egy jó fél órás.

erre is éjszaka mindíg van dörgés villámlás meg egy kis esõ de nappal meg 30 fok felett van és ragyogóan süt a nap.hét elején voltam mamámnál és már szép nagy arra a kukorica.és úgy látszik bejött a kukoricabogár elleni vegyszer is mert még nem dõlt el.

Dave531
itt már 2 napja rendre olyan éjfél körül elkezd dörögni az ég, villámlani tegnap jött vele 2 mili, ma meg 7. 😄
kukorica merre milyen? most hagjyuk ezt a jogsi témát. 😄

Fendt, Case Ih, Claas, McCormick, Mtz 4ever!!!

Na már meginnt esik!<#wow3>

lippet
ja

ASUS M4A77T | AMD Phenom II X2 560 3.30GHz AM3 BOX | KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz | VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE | SEAGATE 320Gb Barracuda 7200.12 7200rpm 16Mb SATA3 | Corsair Builder Series CX430

kényszerpihenõ?😊

ez régen is így volt mert apámnak még megvannak ilyen kis könyvei hogy dolgozhat a CD106sal meg az E516sal.meg az összes új traktorra kombájra kell tanfolyam.a garancia is csak akkor érvényes ha az megy vele aki volt tanfolyamon.mondjuk mikor apáméknál vették a NHot akkor a fõnöknõje férje meg a fia(akinek még jogsija se volt akkor) mentek el tanfojamra de persze apámnak kellett hazahozni.

lippet
Itt is bennt van a flotta:S

ASUS M4A77T | AMD Phenom II X2 560 3.30GHz AM3 BOX | KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz | VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE | SEAGATE 320Gb Barracuda 7200.12 7200rpm 16Mb SATA3 | Corsair Builder Series CX430

'Reggelt!
Itt is esett. 15 mili az éjszaka. Ugyhogy kényszerpihenõ. És bezzeg a nap most amikor nagyon kéne nem süt hogy minden száradjon.

Ami piros rendszámost az nem vontató csak lassú jármû és B jogsival húzhatsz vele egy nehéz pótot.

Optimista hiszi, hogy a lehető legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

A legolcsóbban úgy tudod letenni ha elmész valamilyen céghez ami ilyen gépekkel dolgoztat és ha ott jó munkaerõnek tartanak akkor fektetnek beléd és a cég fizeti hogy letedd ezeket. Egyik haverom érettségi után elment melózni a GSD-hez, nyáron saját erõbõl letette a C-t, az E-t pedig már a cég fizette, sõt ha jól tudom akkor már letette a nehézgépkezelõit is amit szintén a cég fizetett.

Szintén egész este, egy 50mili összesen tuti leesett.

gabor 892
itt esett is:S

DoPpEnTyŰ---többet ésszel, mint ész nélkül...

SHADOWEYES7
jön a vihar :o

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

SHADOWEYES7
nekem idén lesz 20 éves a jogsim, 1988-ban 1800 ft volt a B,C,E-ás a Páv lll vizsgám,szal fosok is rendesen ittasan lehetõleg nem megyek 😊

a T-vel vezethetsz Mg vontatót,tök mind1,hogy piros vagy fekete rendszámos, csak a lényeg,hogy 2 könnyû pótot húzhatsz vele

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

Nah jól van én mára ennyi voltam...holnap még vár néhány hektár árpa.

Jó éjt mindenkinek.

Optimista hiszi, hogy a lehető legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

Szép jó estét 😄

Jogsihoz: pickány-nak van igaza. B-vel lassújármû plusz nehéz pót, MGV+könnyû pót.

Mondjuk én azt nem értem hogy a T-t hogy adják meg 16 éves kortól. Mert ugye akkor MGV+ 2db nehéz pót is húzható. B-t pedig csak 18-tól adnak. Szerény véleményem szerint még mindig könyebb autót vezetni mint egy 50-el robogó kb 30 és még néhány tonnás batárnagy szerelvényt.Lehet hogy az autó megy 90-100 körül de az ittenieknek nem kell magyarázni milyen lendülete van már egy 80-90 mázsás pótkocsinak ha belendül.

pickány
hááát figyeljetek eg jo választ se láttam
mert én ma voltam egy autos suliba és ott kérdeztem meg hogy B vel vezeethetsz lassujármuvet tehát piros rendszámos traktort és akkár milyen nagyságu és mennyiség ü és tömegu potkocsit aminek a rendszámának pirosnak kell lenni, és vezetheted a fekete rendszámos meögazdasági vontatot és egy könnyupotkocsiját és az eszközeit a gépkezelöi vizsga pedig csak ahhoz kell hogy a gépeket hesználni is lehessen a földön mert sima jogsi val csa viheted de nem használhatod tehát kb ennyi ha van kérdés nyugodtan tegyetek fel😄😄😄😄

Figyelj és tanulj mert az ember a saját tapasztalataibol tanul a legjobban!!!

gabor 892
ez igy van, ki tudja mi lesz még, meg mit kell dolgozni

tellerlacika
de öregapám állja mert aztmondta jó hogy megvannak a jogsik mert az éltben lehet hogy még szükség lesz rá

H-Dunaföldvár

tellerlacika
hát nem olcsó de ha elmész pszihológushoz pályaalkalmasságira akkor megvan egybe a CE

H-Dunaföldvár

Hát mikor elõször megláttam, nagyon komoly volt a benti lámpát észre se vettem ott leragattam hogy lámpa engedett be, apám mondta hogy bent is lámpa volt még szerencse hogy épp zöldet mutatott.😄 Passz amúgy nem ismerem gyõrt, életembe elõször voltam ott kocsival.😊

gabor 892
ja ahol van az árkád, hát végülis elég édekes a rendszer, bár lemértem és ha pirosat se kapsz gáz mert 30másodperc és már zöldet is kapsz, ha nagy a forgalom akkor szart se ér

Amúgy Gyõrbe ki volt az az okos aki a körforgalmat telepakolta lámpákkal?? Lámpa irányít be, lámpa benn is és még lámpa enged ki is a körforgalomból.😄 A Hyundai márkakereskedésnél lévõt mondom, gondolom tudod hol van.😊

Dave531
kivételesen nem ittam, nem szívtam és nem is buliból mentem haza. xD na jó, ezt még én se hinném el. XD jó ha vezetek tényleg nem iszok, szívni szívtam... vizipipát mart az olyan jóóóó. xD ja és discóból jöttem haza. xD

gabor 892
jah én héten kérdeztem nehézpotkhoz kell a c ahogy mondod és ugyvan C+E itt gyõrbe 400.000-re jön ki

Hát elég húzos ha jól tudom a C most kb ha minden elsõre megvan akkor olyan 300000körül, + a nehézpót még 150000ft. Jah és el kell telnie nemtom mennyi idõnek hogy az E-t lerakhasd a C után.

még szép, így olcsóbban megússzák mint hoigy nesze itt van és minden másnap hozza vissza garanciában persze😄

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

Anno mikor én vizsgáztam hasonlókat mondott az oktató, meg a 3,5 tnál nagyobb tömegû kocsit nem vezethetek B-vel, mert az már C stb.

persze nem ittál, nem szívtál és nem buliból mentél haza😄

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

tellerlacika
jaja meg az ikrnél is így van a mai gépek már elég korszerûek és kell hozzájuk némi használati tudás

H-Dunaföldvár

tellerlacika
hála istennek nekem a B megvan meg a traktor C,E-re meg majd a jövõ év elején megyek remélem addig nem emelik a korhatárt

H-Dunaföldvár

Ez minden forgalmazónál így van, az axiálnál is akár fendt trakit akár claast veszel egy néhány napos gyorstalpalón részt kell venned és ez benne van a gép árába.😄

Erre csak azt tudom mondani hogy rosszabb helyet nem is választhattál, országosan itt (Vas megye) van a legtöbb zsernyák, messze több mint amennyi kell. 2év alatt egyszerse állítottak meg most meg néhány hónap alatt legalább 10x.

mármint M kategóriás jogsival nem, nem a motorral😄

jaja! Ami a rosszabb hogy ha az alkoholt emelik 21-re😛 Bár ígyis megveszem a piát😄😄
Kismotorral meg nem vezethetsz lassú jármûvet csak kerti traktort, ez már így van vagy 4-5 éve.

Dave531
azért mondom, h rácsodálkoztam, majd reménykedek h rendõrbácsi nem állít meg. mondjuk a tököm már kivan velük. szombat jöttem haza hajnali fél 3-kor és igazoltattak ezek a rohadékok.xD

Dave531
mondd itt össze-vissza mindenki mindent. pl a legújabb h 21 évre emelik a jogsi korhatárt. 😄 ez igaz is de nem autónál hanem kamionnál busznál meg 24.

tellerlacika
jó estét az uraknak hallomj jogosítványról folyik a téma. Én úgy tudom hogy ha t jelû vizsgára mész akkor lassújármûvel egy vontatóval két pótkocsit húzhatsz b kategórás jogosítvánnyal pedig csak könnyûpótót én mikor voltam jogsin nekem ezt mondták

H-Dunaföldvár

gabor 892
illegálisan esetleg😄

Dave531
ugye, h mek pótkocsizni így felmerült leendõ fönökömben h húzhatom-e a 16 t-s kocsit. Felmentek a közlekes felügyelethez és megkérdezték és azt mondták h vihetem a kocsit B-s jogsival. nem akartuk elhinni és megkérdeztem a volt oktatómat és azt mondta, h tényleg huzathatom. csak néztem nagyokat. 😄

gabor 892
ez olyan mint hogy nálunk a suliba van JD-s tanfolyam, hogy pl 20,30as széria stb, biztos valahogy igy lehet nem?

SHADOWEYES7
kombájnra elvileg tipus vizsga kell, én tudom mert nekem ki sem adták a John Deere-t amíg el nem mentem szaksuliba 3 napos tanfolyamra és mikor tipus vizsgám volt akkor hoztam haza Nádudvarról a kombájnt.

gabor 892
igy van

Ez igaz, hogy benne van a T és vezetheted is, de ha van utánna egy szám akkor mondjuk az mtzvel nem húzhatsz egy HW pótot. Ha nincs szám utánna akkor vontathatsz akár dupla nehézpótot is, a kombájnra meg elég a B.

gabor 892
mert elvileg lassujármüvel mehet csak nem vontathat vagy addig a 750 kiloig

meg ha jól tudom kezdõ jogsival (ami 2 év) nem húzhatsz semmit.meg az összes gépre külön kell tanfolyam is vagy típusvizsga.

hát egyébként ezt én se értem mert ismerek egy srácot fiatalabb mint én és azt hiszem kismotor jogsival vitte a 80ast meg egy kis pótkocsit.<#nemtudom>

na mondtam én hogy majd ír valaki aki ért is hozzá.😊

nem, függesztett munkagépet amit akarsz, és könnyû pót 750kg-ig. Szóval egy után futó😄
De a B-s jogsiban benne van a T, akkor most hogy van?