24942
-
Scamp #16365 váááá...Shad! hogyan kell videót beszúrni? -
Scamp #16364 -
Scamp #16363 Üdv mindenki :D
Nah megvolt a tárcsázás is. Még maradt 2,5 hektár de azt majd holnap. :)
Mingyá' lesznek képek meg videók csak töltögetek felfele :) -
pista89 #16362 hazucc :| challenger az egy márka az összes többi fos :) -
JD4650 #16361 jobb mint a nem hevederes Challengerek -
pista89 #16360 traktorbálázó -
#16359 -
pista89 #16358 pfff -
pista89 #16357 hazucc :| -
#16356 -
#16355 a pöcsöd -
pista89 #16354 elég ratyi :D -
#16353 -
#16352 -
passat14 #16351 silóznak a gigantal is -
El Ray #16350 Én addig meg nem állok amíg el nem érem a maximálisan 1 személy által kivásárolható termőföldet ha midnen igaz és 2011ig felemelik 600HA-ra akkor azt tűzöm ki célnak. de én nem gabonát hanem zöldségféléket,gyümölcsöt akarok minimum 100HA-ron termelni és amellett 50HAron gógy- és fűszernövényeket. Kiépíteni 1 integrátori hálózatot a gyógynövényekre 1 megbízható és precízen nyomonkövethető minőségbiztosítási rendszerrel. Ezenkívül 1 gyümölcs és zöldségfeldolgozó is be van tervezve. Komoly munka de kitartó vagyok :D
Van aki még ennyire üzleti szemlélettel van ellátva errefelé és ilyen kitartó és magabiztos érzelmeket táplál a mezőgazdaság iránt? -
#16349 Akkor kezdjük ...
TSZ-es telep volt még ...
Traktorjainak számát nem tudom pontosan mert olyan sok van.
Amik biztos vannak neki : 6 Lexion , 1 Jaguar xxx , 2Axion , 1Ares , 2 Challenger MT765B , 1 865B ,JD 4720 önjáró permetező , JD 4650(ami csak műkakit szór) , 8300 , 8220 stb.. ,MTZ-ből kismillió . Egy JCB rakodó..
Munkagépek : 2x JD lazítótárcsa , 1x 12méteres Carrier , 2 JD sz.földi kulti , 2x 12soros JD vetőgép , 2x JD gabona vetőgép , Topdown 400 ...
Ennyi jut hirtelen eszembe .. de már nem egy kiscsizmás az biztos :D -
El Ray #16348 ez ízlés kérdése,de mivel a krone-nak van a világ legnagyobb asztalú gépe ezért én azt tartanám a silózók királyának, de akkora gépeket nálunk nem érné meg üzemeltetni, nincsa annyi állat meg terület ami annak a gépnek az étvágyát kielégítené!:D az a nagy amerikai prérire lett tervezve. ráadásként annak olyan sima terület kell mint 1 asztallap :P asszem 10-12m körüli adaptere van, ha tévedek javítsatok ki... -
#16347 oks megnézem, am gyere fel MSNre, mert lenne pár 5letem a bizniszünkhöz:D -
El Ray #16346 milyen információval tudsz szolgálni biharinak a telepéről? úgy részletesebben érdekelne minden, traktorok,munkagépek, rakodók,telep nagysága, szárító, tárolókapacitás,állatlétszám stb,stb... :D -
JD4650 #16345 myvipen, a blaogh balázsnak van 1 videója, ahol silóznak, sztem az a Bihari féle osztag, ott van jópár mtz -
#16344 gondolom jaguárokkal aprítják, mert az a silózók királya:D -
#16343 na láttam hogy ilyen munkahelyi cucokat írkáltok amiket tettem képeket az a ház mögött készültek és onna 2-3 m a ház és 1 ik nap (általánosba) kiszántottak a jd-vel 1 bombát de nem pont a háznál hanem a mellette kévő földön ahol mast kuki van és az addig ér amíg a telekünk van ott már csak a nyárikonyha és a nyúlólak stb.volt veszélyesztetve a tűzszerészek levitték a föld alájába elásták és robbantották(1.re nem robbant mert rosszul csatlakoztattak vmit szegényeknek még 1x ki kellett ásni)jó nagyot robban a földet szana szét hányta:D jó látvány volt:D kár hogy akkor nem volt vidis telóm mert akkor bizti lenne vidi róla:( -
JD4650 #16342 aztán ki akar a szőröstalpúakhoz menni? Hiába olcsó, én biztos nem megyek oda... -
El Ray #16341 Akkora pótjai vannak amikkel 3 olyan nagy gép meg még 3 kisebb 20 tonnás póttal felszerelt MTZvel nem győznek a szecskázók dolgozni!
Hány silózója van biharinak? vagy bérmunkába dolgoznak neki?
-
#16340 nemhiszem hogy lenne. nem csinál bérmunkát sazl mi a fasznak ? -
#16339 van annak biharinak weblapja?:D
-
#16338 ja és több mint 5000ha-ja van. -
#16337 JD-ket adja el .. MTZ-k azok meg hordják a silót meg kultiznak , mást nemnagyon. -
El Ray #16336 de nem az ócska MTZ-ket számítják be 1 újabb vásárlásakor hanem azt amit már lehasználtak... Fölöslegesen áll benne a pénze, főleg ha van 4-5 nagytraktorja meg vagy 26 mtz kb 7 emberre... ez pazarlás!
én azt tenném hogy eladnék 20 mtz-t, megtartanám a hat legfiatalabbat és a régebbieket becserélném értékegyeztetéssel új munkagépek/traktorok vásárlásakor...
Ilyenkor ki tudok akadni mikor az embernek már annyi gépe van meg pénze, hogy már fa**át sem tudja hova verni. ha nics jobb dolga kezdjen el ingatlanba fektetni budapesten vagy fektesse inkább földbe... Indítson új vállakozást Romániában(Erdélyben) meg Ukrajnában(Kárpátalján).
Kifejezetten ajánlom mindenkinek a figyelmébe hogy Romániában 1000HA földeet vásárolhat cég! Nem véletlenül akarok én külföldön földet vásárolni.
1 RT most vett múlt ávben 1 telepet romániában és 1 év alatt megtérült az 1000HA terület bérlése és a telep ára, és most azon vannak hoyg megvegyék mind az 1000HA-t. ÉS HANGSÚLYOZNÁM hogy Romániában a töredéke a fölár mint itthon 150-400ezer FT között mozognak a földárak!!! -
#16335 f*szom tudja. de bihari megy a 850es Axionnal :D -
#16334 De ők eladnak öreg traktorokat mikor vesznek egy újat , amolyan korszerűsítés féle :D -
El Ray #16333 ha egy embernek enyni gépe van de csak a töredékét használja, akkor miért nem adja el a legrosszabb állapotúakat, mivel csak fölöslegesen áll az embernek benne a pénze. Mondjuk az egy másik tényező, ha alkatrésznek tartja, de akkor is pazarlás... alkatrésznek elég megtartani kb 2-3 gépet főleg mtzből mert kopatibilis az összes alkatrész a 80 és 82esekhez -
El Ray #16332 Ezek után nekem ne mondja senki hogy nincs pénz a mezőgazdaságban, mikor évente elköltenek vadiúj gépekre 20-120 millió forintokat és az éves befektetett pénzösszegek kb minden évben megközelaíti a 100-200millió forintot... és 5 legrosszabb esetben 10 év után le is cserélik azokat, de mindenképp 10 év és 12000 üó alatt mielőtt jönnének a nagyszervizek... :D
DE ezek azok az indokok amiatt látom magam előtt, hogy nekem ezt kell csinálnom XD -
gibic #16331 Üdv mindenkinek!!
Egy pár napig nem voltam, de remélem nem okozott komolyabb hiányt hogy nem linkeltem a dolgokat. A balektábor elég mozgalmas programot kínált, ésmég most is, ezért nem tudtam gép elé ülni csak most, van pár szabad órám itt a koleszba. -
#16330 De azért az a legérdekesebb hogy van vagy 28 MTZ-je abból használ vagy 10-et , és van vagy 7embere meg még egy csomó gép amit nem mondok el részletesebben :D najó Challenger 865B+12m Carrier és vesznek majd hozzá egy 9 késes lazítót 2 axion 1 ares és egy csomó JD.Axionok fognak vetni 2 JD vetőgéppel (gabonát) azt mondta a kombájnos h 9m-es vetőgépek de kétlem hogy elbírná az Axion , hogyha tévedek szóljatok.
Na képek :D
-
#16329 Eladták Bihariék a 8100ast amit fényképeztem tavasszal dicsak :O
Biztos hogy az mert a szatyor ugyanott van meg a matrica is ott van lekopva ja meg persze ahogy megláttam a rába 3pontot azonnal tudtam hogy bihari gépe volt :D -
#16328 mert megforgatták a kopás miatt -
#16327 estét. -
vidu01 #16326 A lemezkasznis MTZn fordítva van a gumik mintázata.