24942
  • Scamp
    váááá...Shad! hogyan kell videót beszúrni?
  • Scamp
  • Scamp
    Üdv mindenki :D

Nah megvolt a tárcsázás is. Még maradt 2,5 hektár de azt majd holnap. :)
    Mingyá' lesznek képek meg videók csak töltögetek felfele :)
  • pista89
    hazucc :| challenger az egy márka az összes többi fos :)
  • JD4650
    jobb mint a nem hevederes Challengerek
  • pista89
    traktorbálázó
  • SHADOWEYES7
  • pista89
    pfff
  • pista89
    hazucc :|
  • SHADOWEYES7
  • SHADOWEYES7
    a pöcsöd
  • pista89
    elég ratyi :D
  • SHADOWEYES7
  • SHADOWEYES7
  • passat14
    silóznak a gigantal is
  • El Ray
    Én addig meg nem állok amíg el nem érem a maximálisan 1 személy által kivásárolható termőföldet ha midnen igaz és 2011ig felemelik 600HA-ra akkor azt tűzöm ki célnak. de én nem gabonát hanem zöldségféléket,gyümölcsöt akarok minimum 100HA-ron termelni és amellett 50HAron gógy- és fűszernövényeket. Kiépíteni 1 integrátori hálózatot a gyógynövényekre 1 megbízható és precízen nyomonkövethető minőségbiztosítási rendszerrel. Ezenkívül 1 gyümölcs és zöldségfeldolgozó is be van tervezve. Komoly munka de kitartó vagyok :D

Van aki még ennyire üzleti szemlélettel van ellátva errefelé és ilyen kitartó és magabiztos érzelmeket táplál a mezőgazdaság iránt?
  • caseih9400
    Akkor kezdjük ...

TSZ-es telep volt még ...
    Traktorjainak számát nem tudom pontosan mert olyan sok van.
    Amik biztos vannak neki : 6 Lexion , 1 Jaguar xxx , 2Axion , 1Ares , 2 Challenger MT765B , 1 865B ,JD 4720 önjáró permetező , JD 4650(ami csak műkakit szór) , 8300 , 8220 stb.. ,MTZ-ből kismillió . Egy JCB rakodó..
    Munkagépek : 2x JD lazítótárcsa , 1x 12méteres Carrier , 2 JD sz.földi kulti , 2x 12soros JD vetőgép , 2x JD gabona vetőgép , Topdown 400 ...
    Ennyi jut hirtelen eszembe .. de már nem egy kiscsizmás az biztos :D
  • El Ray
    ez ízlés kérdése,de mivel a krone-nak van a világ legnagyobb asztalú gépe ezért én azt tartanám a silózók királyának, de akkora gépeket nálunk nem érné meg üzemeltetni, nincsa annyi állat meg terület ami annak a gépnek az étvágyát kielégítené!:D az a nagy amerikai prérire lett tervezve. ráadásként annak olyan sima terület kell mint 1 asztallap :P asszem 10-12m körüli adaptere van, ha tévedek javítsatok ki...
  • lippet
    oks megnézem, am gyere fel MSNre, mert lenne pár 5letem a bizniszünkhöz:D
  • El Ray
    milyen információval tudsz szolgálni biharinak a telepéről? úgy részletesebben érdekelne minden, traktorok,munkagépek, rakodók,telep nagysága, szárító, tárolókapacitás,állatlétszám stb,stb... :D
  • JD4650
    myvipen, a blaogh balázsnak van 1 videója, ahol silóznak, sztem az a Bihari féle osztag, ott van jópár mtz
  • lippet
    gondolom jaguárokkal aprítják, mert az a silózók királya:D
  • ZTM
    na láttam hogy ilyen munkahelyi cucokat írkáltok amiket tettem képeket az a ház mögött készültek és onna 2-3 m a ház és 1 ik nap (általánosba) kiszántottak a jd-vel 1 bombát de nem pont a háznál hanem a mellette kévő földön ahol mast kuki van és az addig ér amíg a telekünk van ott már csak a nyárikonyha és a nyúlólak stb.volt veszélyesztetve a tűzszerészek levitték a föld alájába elásták és robbantották(1.re nem robbant mert rosszul csatlakoztattak vmit szegényeknek még 1x ki kellett ásni)jó nagyot robban a földet szana szét hányta:D jó látvány volt:D kár hogy akkor nem volt vidis telóm mert akkor bizti lenne vidi róla:(
  • JD4650
    aztán ki akar a szőröstalpúakhoz menni? Hiába olcsó, én biztos nem megyek oda...
  • El Ray
    Akkora pótjai vannak amikkel 3 olyan nagy gép meg még 3 kisebb 20 tonnás póttal felszerelt MTZvel nem győznek a szecskázók dolgozni!

Hány silózója van biharinak? vagy bérmunkába dolgoznak neki?
  • caseih9400
    nemhiszem hogy lenne. nem csinál bérmunkát sazl mi a fasznak ?
  • lippet
    van annak biharinak weblapja?:D
  • caseih9400
    ja és több mint 5000ha-ja van.
  • caseih9400
    JD-ket adja el .. MTZ-k azok meg hordják a silót meg kultiznak , mást nemnagyon.
  • El Ray
    de nem az ócska MTZ-ket számítják be 1 újabb vásárlásakor hanem azt amit már lehasználtak... Fölöslegesen áll benne a pénze, főleg ha van 4-5 nagytraktorja meg vagy 26 mtz kb 7 emberre... ez pazarlás!
    én azt tenném hogy eladnék 20 mtz-t, megtartanám a hat legfiatalabbat és a régebbieket becserélném értékegyeztetéssel új munkagépek/traktorok vásárlásakor...
    Ilyenkor ki tudok akadni mikor az embernek már annyi gépe van meg pénze, hogy már fa**át sem tudja hova verni. ha nics jobb dolga kezdjen el ingatlanba fektetni budapesten vagy fektesse inkább földbe... Indítson új vállakozást Romániában(Erdélyben) meg Ukrajnában(Kárpátalján).
    Kifejezetten ajánlom mindenkinek a figyelmébe hogy Romániában 1000HA földeet vásárolhat cég! Nem véletlenül akarok én külföldön földet vásárolni.

1 RT most vett múlt ávben 1 telepet romániában és 1 év alatt megtérült az 1000HA terület bérlése és a telep ára, és most azon vannak hoyg megvegyék mind az 1000HA-t. ÉS HANGSÚLYOZNÁM hogy Romániában a töredéke a fölár mint itthon 150-400ezer FT között mozognak a földárak!!!
  • caseih9400
    f*szom tudja. de bihari megy a 850es Axionnal :D
  • caseih9400
    De ők eladnak öreg traktorokat mikor vesznek egy újat , amolyan korszerűsítés féle :D
  • El Ray
    ha egy embernek enyni gépe van de csak a töredékét használja, akkor miért nem adja el a legrosszabb állapotúakat, mivel csak fölöslegesen áll az embernek benne a pénze. Mondjuk az egy másik tényező, ha alkatrésznek tartja, de akkor is pazarlás... alkatrésznek elég megtartani kb 2-3 gépet főleg mtzből mert kopatibilis az összes alkatrész a 80 és 82esekhez
  • El Ray
    Ezek után nekem ne mondja senki hogy nincs pénz a mezőgazdaságban, mikor évente elköltenek vadiúj gépekre 20-120 millió forintokat és az éves befektetett pénzösszegek kb minden évben megközelaíti a 100-200millió forintot... és 5 legrosszabb esetben 10 év után le is cserélik azokat, de mindenképp 10 év és 12000 üó alatt mielőtt jönnének a nagyszervizek... :D

DE ezek azok az indokok amiatt látom magam előtt, hogy nekem ezt kell csinálnom XD
  • gibic
    Üdv mindenkinek!!
    Egy pár napig nem voltam, de remélem nem okozott komolyabb hiányt hogy nem linkeltem a dolgokat. A balektábor elég mozgalmas programot kínált, ésmég most is, ezért nem tudtam gép elé ülni csak most, van pár szabad órám itt a koleszba.
  • caseih9400
    De azért az a legérdekesebb hogy van vagy 28 MTZ-je abból használ vagy 10-et , és van vagy 7embere meg még egy csomó gép amit nem mondok el részletesebben :D najó Challenger 865B+12m Carrier és vesznek majd hozzá egy 9 késes lazítót 2 axion 1 ares és egy csomó JD.Axionok fognak vetni 2 JD vetőgéppel (gabonát) azt mondta a kombájnos h 9m-es vetőgépek de kétlem hogy elbírná az Axion , hogyha tévedek szóljatok.
    Na képek :D

• caseih9400
    Eladták Bihariék a 8100ast amit fényképeztem tavasszal dicsak :O

Biztos hogy az mert a szatyor ugyanott van meg a matrica is ott van lekopva ja meg persze ahogy megláttam a rába 3pontot azonnal tudtam hogy bihari gépe volt :D
  • SHADOWEYES7
    mert megforgatták a kopás miatt
  • caseih9400
    estét.
  • vidu01
    A lemezkasznis MTZn fordítva van a gumik mintázata.