<b><font color=green>Mezõgazdasági fórum</font></b>
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
[IRAM] leader
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
Õ volt az. Ja és 1994-es de ha a használt oldalakra mész ott is ilyen árak vannak. Igaz én láttam 550-est 1 millért is. Azoknak még nagyobb áruk van mint a 80-asoknak. viszont most átlagba igen magas árak vannak.
H-Dunaföldvár
H-Dunaföldvár
[IRAM] leader
véletlenül találtam rá erre a topikra és szinte semennyire nem vagyok képben a mai mezõgazdasági szokásokkal, nem vagyok se hozzáértõ sem szakértõ sem mezõgazdász, egyenlõre még kiskertem sincs :)
az érdekelne hogy a nagy mezõgazdaságban, hogyan néz ki például a vegyszerhasználat manapság? mennyire és mire károsak, lebomlanak, nem bomlanak le? mennyire mérgezzük a környezetünket és magunkat? illetve akik használják ezeket a szereket mennyire vannak tisztában azok hatásaival?
remélem nem értitek félre a kérdés irányát, nem támadó szándékkal kérdezem ;)
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
A hangsúly a kérheti-n van.
Emelett a területrõl a visszakérés (írásos) bejelentése után 6 hónappal köteles levonulni.
De ha mindenki belemegy és csak a tiéd mérik,az nagy szívás,mert minden járulékos költséget egyedül vállalsz.
Más következménye nincs.
[IRAM] leader
Ha egyedül méreted,a tiéd a kiszállási díj,regisztrálási díj ect.tehát nagyon nem, éri meg,még milliókkal rendelkezõ ilyen földtulajok sem nagyon szívesen fognak hozzá,mert nagyon macerás.
[IRAM] leader

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB
U.I.: boldog szülinapot!
a kék csõ az a légtartályba megybe vagy 1 panel és azzal lehet irányítani, mert a permetezõnek levegõ kell hogy lebiztosítsa a keretet és dönthetõ is a keret hogy hegyoldalon is lehessen vele menni, de azt nem használjuk
Köszönöm eugabesz:D
AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB
[IRAM] leader

mit lehet róla tudni?
engedélyszám: 48213/2000, 14416/2003, 2081/2004, 02.05./297/3/2008, 02.5/31/3/2009.
hatóanyag tartalom: 50 % flumioxazin
forgalmazási kategória: I. méregjelzés: gyakorlatilag nem mérgezõ
munkaegészségügyi várakozási idõ: 0 nap hal veszélyesség: halakra kifejezetten veszélyes
eltarthatóság: 3 év méhveszélyesség: nem jelölésköteles
kiszerelés: 0,8 kg (2 x 400 gramm),
0,4 kg (5 x 80 gramm) tûzveszélyesség: nem jelölésköteles (E.osztály)
közegészségügyi szempontból: mérgezõ elsõsegélynyújtás: általános eljárás
egyéb veszélyességi és szállítási információk: lásd Biztonságtechnikai adatlap (MSDS)
Engedélyezett növényvédõ szerek, termésnövelõ anyagok c. kiadvány
Élelmezés eü. várakozási idõ: kukorica, napraforgó, szója, cirok, burgonya, szõlõ, almatermésû kultúrák esetén korlátozás nincs, csonthéjas kultúrák esetén 45 nap.
Elõírt növényvédelmi technológia
Kukoricában a készítményt a kultúrnövény vetése után kelése elõtt (preemergensen) kell kijuttatni.
Napraforgóban vetés után kelés elõtt (preemergensen), és állománykezelés formájában is kijuttatható a készítmény. Állománykezelés esetén a kijuttatást a napraforgó, valamint a magról kelõ kétszikû gyomnövények 2-4 valódi leveles korában kell elvégezni. Szikleveles napraforgót kezelni TILOS, a javasoltnál fejlettebb állományban a kezelést követõen a napraforgó levelein perzselésben megnyilvánuló fitotoxikus tünetek jelentkezhetnek.
Szójában vetés után kelés elõtt (preemergensen) kell kipermetezni a készítményt, a vetést követõ két napon belül.
Burgonyában ültetés után kelés elõtt (preemergensen) a végleges bakhátakra kell kipermetezni a készítményt. A burgonya kelésekor lehulló nagyobb mennyiségû csapadék esetén a készítmény a kelõ egyedeken perzselésben megnyilvánuló, múló fitotoxikus tüneteket okozhat.
Cirokban a kultúrnövény vetése után kelése elõtt (preemergensen) kell a készítményt kijuttatni.
Szõlõben, csonthéjasokban, almatermésûekben 3 évesnél idõsebb telepítésekben alkalmazható. A kezelések elvégez-hetõek kora tavasszal (preemergensen) növényi maradványoktól mentes jól elmunkált aprómorzsás talajfelszínre, vagy állományban (posztemergensen) a magról kelõ kétszikû gyomnövények 2-6 leveles fejlettségekor.
Erdészeti kultúrákban a telepítés évében ill. évétõl alkalmazható kora tavasszal rügypattanás elõtt preemergens, vagy posztemergens kijuttatással. Preemergens kijuttatás esetén a készítményt jól elmunkált aprómorzsás talajfelszínre kell kijuttatni, posztemetgens kezelésnél a magról kelõ kétszikû gyomfajok 2-6 leveles állapotában kell a kezelést elvégezni. Erõsebb gyomosodás, fejlettebb gyomnövények esetében az engedélyokiratban meghatározott magasabb dózisban kell alkalmazni. A készítmény kontakt perzselõ hatású, az évelõ kétszikû gyomnövények föld feletti részeit leperzseli, de újrahajtásukat nem akadályozza meg. A gyomirtó hatás fokozására a készítményhez 0,05-0,1 % - ban Spur hatásfokozó adalékanyag adható.
A készítmény kizárólag a magról kelõ kétszikû gyomfajok ellen hatékony, egyszikû gyomnövények, valamint évelõ kétszikûek ellen az adott kultúrában ezek ellen engedélyezett egyéb gyomirtó készítmények alkalmazása szükséges.
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
Véleményt szeretnék kérni a következõ gyomirtó szerrõl: Pledge 50 WP
köszönöm!!!

Olyan kérdésem lene hogy valaki tud-e arról hogy mezõgazdasági sorvezetõ gps program található-e valahol mint pl Igo vagy mio vgay tomtom gps progi?
mûtrágya: már lassan egy hónapja elszórtuk 300 kilóval.
kukszot holnap befejezem, lesz összvissz kb 80 hektár.
Utánna még van borsó amit vetni kell, az is lesz 70 ha, de már 20 el van vetve belõle. Utánna go vegyszerezni...
hehh... egyébként ez a kuksz vetés nem semmi... nepra sem lesz az.. rettenet módon ágaskodik a gép a vetõgép elõtt... egész nap fékkel forgok, úton meg egyenesen életveszélyes közlekedni. Legalább van egy kis adrenalin :D
Mezõgép - BN
Kukivetés csak 15-e körül, nem rohanunk. Jelenleg állunk, éljen az esõ. :)
Optimista hiszi, hogy a lehetõ legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.
Figyelj és tanulj mert az ember a saját tapasztalataibol tanul a legjobban!!!
errõl mi a vélemény??
ez meg mai melo vagyis hétvégi csapágy csere a váltóba és ha már szétszedjük minden ami jön sorba :S

Figyelj és tanulj mert az ember a saját tapasztalataibol tanul a legjobban!!!

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.