<b><font color=green>Mezõgazdasági fórum</font></b>

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sziasztok! Van olyan közületek aki gödöllõre jár fõsulira? Információkra lenne szükségem. KÉrem hogy írjatok és akk adok msn címet hogy tudjuk beszélni.
saslaca
Öszvér<#wink> Dutra alap MTZ fülke és ha jól nézem Rába motorház.

http://www.agrosat.hu/traktor nézzétek meg itt az 1000-es Dutrát! :D
Tiszta sufni tunning!!! :P
Szerzel valami váltóhibásat vagy valamilyen fõ rész hibásat olcsón és újat dobsz bele. Váltó pl 250 ezer körül mozog egy 82-esbe, ha szerzel egyet 600-800 ezerért akkor új váltó bele és hagy szóljon.

Optimista hiszi, hogy a lehetõ legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

az az érdekes, hogy mostanában alig látok 920-952-1025 MTZ-ket hirdetve, 2-3millió között... :(
saslaca
Nem hiszem hogy megéri, mert addig oké hogy a nagyobb részeket megszerzed, de azokban valószínû hogy ki kell cserélned az összes csapágyat,szimeringet. És még rengeteg apró dolgot meg kell vegyél hogy normálisan mûködjön a gép.nem beszélve a papírjairól. Viszont az már szerintem jobban megérné ha tudnál szerezni olcsón egy MTZ-t ami eléggé le van élve és azt felújítani. Csak az a kérdés hogy ilyet hol és mennyiért találsz.

Nem hiszem. Számold ki hogy mit mennyiért tudnál szerezni és hasonlítsd össze az árakat egy használt géppel, nah meg add hozzá hogy gürizni kell vele. És számold bele hogy bontott alkatrészeknél nagyobb az esély hogy rossz alkatrészek.

Optimista hiszi, hogy a lehetõ legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

mit gondoltok megéri alkatrészekbõl vagy bontott elemekbõl MTZ-t összerakni mint pl: elsõ híd, motor, fülke, stb...?
Nekem is nagyon tetszett ez a képen 320-as én pedig 295-ös próbáltam kicsit odaszúrtam neki ott telepen belül,mondhatom feledhetetlen élményvolt.
Gál-mobilnál láttam hasonlót, nagyon csili-vili masina :D Tetszik a gomb áradat a karfa mellett.

ÍGY gondoltam volna csak elfelejtettem a kép beszúrásra kattintani.
Nem a mienk csak kiállításon volt és tesztelni is lehetett nagyon király gép.
ez vm új szerzemény?
Így gondoltad??

[IRAM] leader

http://www.abload.de/image.php?img=dscf1215jpqp.jpg
http://www.abload.de/img/dscf1215jpqp.jpg
2800at hallottam búzára

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

Hogy a hagyma lepje el a húsukat.

Így mellékesen termény árakat tudtok?
Itt most a búzát 2500+kompenzációra kötik
kukoricáért 3000+kompenzációt mondogatnak
az árpa 2700-2800+ kompenzáció környéke.

SHADOWEYES7
nálam a napraforgóban nyúlkár van rendesen :(

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

Eddig jelentéktelen, mi nem vettünk még észre semmit, ahol tavaly elõtt a fácánok megették a kukit ott most nem jelentkeztek. Máshol sem vettünk észre ilyet.

SHADOWEYES7
vadkárral hogy álltok?

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

saslaca
Én tegnap levágtam 5 Ha gyümölcsöst, Átlagban 1 m magas fû van benne. Még ma is megyek, van összesen 20 Ha, lesz rajta pár bála. :D

pickány
na most talán már nem lesz nagy esõ 1 hétig talán lehet valamit csinálni :S!!

Figyelj és tanulj mert az ember a saját tapasztalataibol tanul a legjobban!!!

saslaca
Köszönöm. Esetleg van valaki aki testközelbõl látja a dolgokat? Itt még nincs árvíz.

SHADOWEYES7

saslaca
Árvizekrõl tud valaki valamit?

Valóban aranyat ér egy bizonyoz mértékben.De ez már sok,hála istennek felénk nincs árvíz!
kispalko
Nálnuk Kiskorpád környékén áll a víz a kukorica földeken

saslaca
Aranyat, de már abba hagyhatná.

Magnumrolcsi
Májusi esõ aranyat ér.

UMM - 2010.05.16.
Épp nagy vihar van itt, du óta folyamatosan.

saslaca
Mi még nem vágtuk le. Most raktuk össze a kaszákat is. Nekünk még az összes lucerna talpon van, viszont hatalmas belvizek vannak, ami miatt nem tudunk rámenni még szerintem 1 hétig se. :( Viszont ha elállna az esõ,és tartósabban sütne a nap, akkor levágnám a gyümölcsösökben a füvet.

pickány
ki hogy áll a kaszálással ?? mert hogy még egy hétig nem lehet kaszálni az is biztos és aki lekaszálta 2 hete a lucernát az most fekete rendeket forgatnak fel!!!

mi még csak most raktuk össze a kaszát de már csak jó idõ kéne de a rossz hogy amit eddig láttam lucernát az mind feküdt a földön !! a miénk is persze :S:S:S

saslaca
Itt épp most volt egy röpke, de igen erõteljes zápor. Nyomokban jég is kísérte,de minimális menyiségben.

SHADOWEYES7

SHADOWEYES7

Most beszéltem faterral, otthon Orosházán 30-35 milli leesett meg itt ott dió nagyságú jég, a város felõlünk lévõ oldalán nem volt, meg csak egy-két földünket érte állítólag.

pickány
nálunk a lucerna 99% a fekszik a földön és még kell egy hét napsütés hogy rá lehessen menni a földre ugy hogy ne tapossam ki a lucernát :S:S:S:S és még esõt mond erre se volt jég !!!!

SHADOWEYES7
Jég kinél esett?

SHADOWEYES7

SHADOWEYES7

saslaca
Erre istennek hála még nem volt jég.<#worship> Viszont az esõ esik. Úgy terveztem hogy holnap megyek kaszálni, de ha most levágom a lucernát az megrohad.

pickány
mindegy csak adjon minél többet !!!

Fõleg ezek után, otthon esik a jég, az árpa így is kicsit eldõlt, mostmár tuti hogy csak lépésben aratunk majd. Amúgy ha mást nem akkor 1-be variátor nélkül nagyon szépen meg eszegeti. :)

saslaca
Kíváncsi leszek mit szól hozzá majd a kombájn. Szerintem idén is egy 516-os foga nekünk vágni. Nem hiszem hogy elkészül az 512-es.

Nekünk is az árpák hányják a kalász. Nekünk van egy 2 hektáros darab amiben az árpa a mellkasomig ér. Szintén 185 vagyok :)

saslaca
Itt már szinte minden gabona kidobta a kalászt. Nagy meglepetésemre szolgált, hogy találkoztam kb. 5Ha olyan rozzsal ami nálam 10-15 cm-vel nagyobb (én 185cm vagyok).