24942
  • MaxPayne
    mostanában milyen árban van 1 hektár föld? és a bérlés kb mennyibe kerül?
  • tellerlacika
    Spec. én is így vagyok vele. ahogy gondolom olyan 50-60 milla
  • Micsu
    földre nem szokott lenni pályázat, max fiatal agrár egy részét költheted rá vagy birtok összevonási pályázat
    gép pályázat jelenleg nincs
  • MaxPayne
    Jó estét mindenkinek, sztetek ha adnék be pályázatot földre és gépekre akkor lehet belőle valami? vagy van valamilyen megoldás ilyesfajta vállalkozás indítására?
  • Scamp
    Mi a pénz? :)
    Az a baj hogy nyernem kellene a lottón. :D
  • tellerlacika
    http://www.agroinform.com/aprohirdetes/602179/T_SZ:_Major_Elad%C3%B3!.html
    HA esetleg érdekel valakit...
  • SHADOWEYES7
    10 000 alatt nem adom ugyanis már nem nagyon lehet szerezni ilyeneket
    nagyon jó állapotúak, 2 évet hordtam vele vizet
  • pickány
    shadow!! a műanyagtartályok érdekelnének ugy is itt vagyok szomszédba Szolnokon :D mennyiért adod nekem csak egy kell max 2 ha meg tudunk egyezni!!! bár kép jó lenne milyen állapotba van
  • SHADOWEYES7
    http://www.agroinform.com/aprohirdetes/Gyurushenger-Permetezo-SURGOS/20100824-622111/
  • Micsu
    mit árulsz ha szabad kérdezni?
  • SHADOWEYES7

Leépítek.
  • Scamp
    Shadow!
    Fejlesztesz vagy leépítesz a gépekből? Csak láttam a hírdetésed agroinformon. :)
  • eugabesz
    Asszem még szervízes volt,s a Miskolci Agroker szerelőcsapata volt nála,de nem tudom mennyibe került....
  • Ficium
    Köszi.
    Ki csinálta meg neki és mennyiért?
  • eugabesz
    820-as betegség sajnos.A kollégám csak szivattyút hajtatott vele a kertészetben és ugyanígy járt.Meg sem mozdult a traktor.
  • SHADOWEYES7
    gondolom a a kormányt is az a szivattyú hajtotta
  • Ficium
    De nem is használtam.
    Szárzúzóztam. Végig lent volt.
    Az normális, hogy a kormányom is elmegy?
  • apiii
    Nem egy egyszerű dolog kombájnosnak lenni szerintem.Először valakinek el kellene mutogatni a számítógépes beállításokat,megismerni a rendszerét.Majd a mit, miért, mennyire állítunk része jönne.Utána a gépkezelés, majd a javítása.Nem akarok okoskodni, hiszen én sem arattam 108-al egy hétnél többet.Azért láttam már kezdő aratót.Mellesleg mi kint németben kaptunk egy hét kiképzést (sör,virsli) elég komolyat.Igaz Holmerre, ami azért kicsit más, de nem biztos hogy egyszerűbb. Mechanikai részét mi javítottuk, hat év alatt rájöttünk a dolgokra. Számítógépes részéhez kértünk néha szervizes segítséget, főleg érzékelők beállítására gondolok.Kis hazánkban is vannak tanfolyamok, amelyen az alapokat talán meg lehet érteni.Ezt forgalmazók indítják, általában gépvásárlás után.
  • El Ray
    Alsónémedin a főúton a templom után Dabas irányában van egy ARO és MTZ alkatrészbolt. Ott tuti. vagy pedig Ócsai Malomtól vissza a város felé.
  • SHADOWEYES7
    ha a fogaskerekek lekoptak vagy elkoptak akkor nem akarja nyomni az olajat és ettől melegszik/forr fel
  • SHADOWEYES7
    szivattyú baj lesz szinte biztos
  • Ficium
    Sziasztok,

Ma felforrt a hidraulika olajam. :(
    A kémlelő ablak megolvadt. A kormányzásom is elment. 820-asom van.

Mitől lehet? hol kapok ilyen ablakot Bp. környékén? Mi romlott el?

Előre is köszönöm!
  • El Ray
    első generációs GPS vezérlés, vagy beta verzió... :D:D:D
  • Scamp
    Azért vannak olyan esetek benne amiket nem tudok megérteni hogy hogyan hozták össze :D
    Pl a kukorica asztal alá szorult autós, hogy nem lát egy 4 méter magas 5 méter széles PIROS gépet? Vagy a mező kellős közepén hogy kerül a terepjáró oldalra borulva a kombájn hátsókereke alá? Nah meg hogy nem lát a sík terepen a traktoros egy bazinagy magasfeszültség oszlopot? :DDD
  • Scamp
    Erre egy mód van: Beleülsz, mész és tanulsz közben. Kérsz előtte egy gyorstalpalót a "nagyöregektől", melyik rostával mit szabályzol, milyen növényhez mekkora dobhézag kell stb. Igaz én egy 514-est vezetek, de gondolom ezek a beállítások megvannak az új gépeknél is. Én 21 éves vagyok 4 éve ütöm a gépet és saját tapasztalatok alapján tanultam meg hogyan kell állítgatni. Valójában minden szezonban szinte más a beállítás egy kicsit. A szerelés más tészta kicsit. Csapágy csere, szíj csere, lánc csere ugyanolyan mint máshol, de az újabbak tele vannak elektronikával. Nem árt egy gépkönyv vagy ha nagyon elbizonytalanodsz akkor inkább először kérj segítséget és figyeld hogyan csinálják, én mindent így tanultam meg eddig (most jól is jön). Mondjuk az 514 primitív állat, csak vas a vason, semmi plusz elektronika. Szóval sok figyelemmel és gyakorlással lehet leginkább tanulni, külön nem tudom oktatnak-e ilyet, kombájn típus vizsgán elképzelhető hogy a beállításokat megtanítják.
  • MaxPayne
    Üdv mindenkinek, olyan kérdésem lenne, hogy mostanában hhogy lehet valakiből kombájnos? 20 éves vagyok és fél éve dolgozok egy MG cégnél mint traktoros de szeretnék kombájnos lenni, a papírom meg is van róla de csak vezetni tudom, egy kicsit aratni is tudok de a beállítani és javítani még nem, és ezt szeretném megtanulni milyen módja van ennek és milyen lehetőségek?
  • saslaca
    Érdekes videó.
  • Judit930
    http://koponyeg.hu/jatek/cc0t6c18
  • SHADOWEYES7
  • SHADOWEYES7
  • vidu01
    Csináltam egy videot a mai szántásról, gondoltam megosztom veletek. :)

• csx7080
  • csx7080
    PROSPEKTUS
  • csx7080
    Bocsi ha későn válaszolok mert nyaralni vagyok.
  • csx7080
    Hallihó ha van valakinek csae ih 120 as kombájnról vagy magnum trakiról esetleg 108 dominátorról vagy 208 mega az érdekelne előre is köszi mindenkinek.
  • Marci91
    Idő hiányában most teszek fel pár képet:(Az utcánk végén sikerült lekapnom a 2009 őszére érkezett Lexion-t)

• gibic
    UMM - 2010.08.01
  • csx7080
  • csx7080
    Fényképezett valaki az idei szezonban nh csx -et?Sajnos én megint nem tudtam ha vannak valkinek jó képei és föltenné azt megköszönném.
  • JD4650