24942
  • Micsu
    nagyon nagy területen kell kaszálni hogy ennek a gépnek kigazdálkodják az árát, mellesleg az elvét se nagyon értem
  • vajo
    ezt láttátok már?

bocs, ha nem mondtam volna újat...top gear-ben láttam :D

Ezzel aztán lehet füvet nyírni. (Ha ennek ez a topikja. Ha eltévedtem akkor töröljétek.)
  • robi11
    kösz!
  • SHADOWEYES7
    jók :)
  • robi11
    vedeóóóóóóóóók!!sajátok!!

• saslaca
    Ezeken elvileg nincs rendszám, ezért szerintem lehet.
  • ZTM
    Valaki meg tudná nekem mondani hogy bálázót és vontatott munkaeszközöket lehet-e húzni friss (B)jogsival?Ugye a pótkocsit 2 évig nem, de ezek a kerekes cuccok is pótkocsinak minősülnek?
  • Marci91
    Az kimaradt hogy 4 kötelet kötöttünk össze hogy kemény talajon legyen és tudjon fogni a 16145-ös.
  • Marci91
    egy 4340-es Zetor volt elakadva egy EB 7-e kocsival és azt akrták kihúzni ( a képen az már kint volt), de még ráállni sem tudtak egyből felültek a hasukra.Én mentem ki ezzel a géppel hogy kihúzgáljuk őket:

• csx7080
    Nem lehetet valami jó közlekedni.:(
  • pickány
    :):D
  • saslaca
    Biztos fácán. :)
  • pickány
    mi volt abba a nagy gazba hogy be kellett menni ???:D:D:D:D
  • Marci91
    Birkozás 23.-kán:

• Scamp
    :DDDD
    Ez egy olyan kérdés amire mindenki szeretne biztos választ tudni, de mégsem tudja senki. Mi most 4500+kompenzációra szerződtük a várható mennyiség felét, de a jelenlegi időjárás mellett az októberi felvásárlási ár valószínűleg lesz még több is,de ez csak egy bizonytalan remény. Igazából olyan 4000-4200+áfa/kompenzáció a valószínűbb.
  • fehergabi111
    Üdv, valaki esetleg megtudná mondani, hogy az éven mennyiért fogják felvásárolni a kukoricát??

köszönöm a választ előre is!
  • matthias92
    sajnos csak ez van, vagy kézi erő. a környéken senkinek sincs trakira szerelhető kütyürüje
  • El Ray
    célnak tökéletesen megfelel, de így is sok munka 2ha lelombozása még ezzel a géppel is! :D
  • matthias92
    akkor megbízhatóságban jók az Oleo-macok. szerinted megfelel a sövénnyíró erre a célra? bocsi, hogy itt kérdezősködök. csak nem egy olcsó mulatság, és ha nem lesz rá használható, akkor nah...
  • tellerlacika
    Nálunk a motoros háti permetező oleo-mac 10 éves nyáron heti szinten megy, de idáig semmi baja nem volt!!
  • matthias92
    Sziasztok! Nem nagyon szoktam látogatni a topicot, de azt hiszem, hogyha tanács kell, hozzátok kell fordulnom.
    Szőlősünkből 2 hektár cabernetet szeretnénk lelombozni (letetejezni, nemtudom, nálatok hogy nevezik). Mivel kézi erőnek sok lenne, úgy döntöttek a "fejesek", hogy benzines sövénnyíróval fogjuk levagdosni.
    Tudtok valamit ajánlani? Esetleg tapasztalat az Oleo Mac HC 275 XP nevű gépről? (a szőlő ágai a legvékonyabbtól kisújnyi vastagságig vannak).
    A segítséget előre is köszönöm. :) Más: másfelé mennyiért veszik fel a kékfrankos kilóját?
  • robi11
    itt megy a kukorica vágás/silózás is!
  • tellerlacika
    Felénk még learatni sem tudták néhol, nem hogy újat vetni...
    Sőt, szerintem a nagyja kukoricaarató szezon is tolódik január-februárra...
  • vidu01
    Felénk vannak sokan akik még a repcét sem tudták elvetni.
  • Marci91
    Jaja.Most néztük az olajos forgót.Hát mit mondjak a forgó lassan megszárad,vágható lesz csak a talaj nem fogja bírni a kombájnt
  • pickány
    ne is mond!
  • El Ray
    Ha így folytatja, elég nehéz lesz megint rámenni a talajokra szántani, elmunkálni és vetni...
  • Marci91
    Ez kimaradt:Még az esők előtt húztam mikor még azért szárazabb volt a talaj.
  • Marci91
    Lehet hogy valamennyit tapos vissza de azért még így is rendesen megszaggatja az altalajt.A váz alja meg úgy 70 cm de amint írtam is a vázon folyt át a föld.Ja és hozzáteszem 1 kés nem emel a talaj felső rétegén annyit mint az 5 kés a videóban.
  • SHADOWEYES7
  • SHADOWEYES7
  • Micsu
    ez jó mert a nyomot is elviszi + rögöket is megpróbálja eldolgozni
  • case666
    Ez a lazító teljesen hasonlít a miénkhez
  • JD4650
    én meg ezzel:
  • pickány
    de ezzel taposod amit már lazítottál ! nem ? és mekkora a kés ?

a miénk pont elviszi nyom a nyomba megy és a kések 80 centisek a váz aljáig én ma 60 centiig lazítottam és mindenhol húzta szépen mondjuk most elég puha a föld szárazba rosszabb lenne
  • Marci91
    Én ezt húztam a nyáron:

Ezzel a szerkezettel,és néha azért még 1 kés is kikötötte majdnem.Mondjuk amint látszik a vázon átfolyt néha a föld.

[IMG] http://kep.psharing.com/425924.jpg[/IMG]
  • pickány
    videom ma délután nem a legjobb de van :D

• csx7080
    tavaszi fényképem.
  • csx7080
    mesteruur! Már nagyon izgatott vagyok szeretném megkérdezni hogy készültek-e újabb képek a kombájnról, ha igen szivesen megnézném hogya van kedved felrakni.Az ősszel nekem is volt szerencsém látni egyet,de még a régebbi festésűt 6 soros nh kukoricaadapterrel ment .Nekem egy élmény volt.
    Amúgy felénk kb 2 hét s kukoricaaratás a napraforgót már vágják néhányan.
  • tellerlacika
    Felénk ha jól tudom 1300.-/aranykorona(Dunaföldvár)