Mezőgazdasági fórum

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Köszi.
Ki csinálta meg neki és mennyiért?
820-as betegség sajnos.A kollégám csak szivattyút hajtatott vele a kertészetben és ugyanígy járt.Meg sem mozdult a traktor.

[IRAM] leader

SHADOWEYES7
gondolom a a kormányt is az a szivattyú hajtotta

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

De nem is használtam.
Szárzúzóztam. Végig lent volt.
Az normális, hogy a kormányom is elmegy?
Nem egy egyszerû dolog kombájnosnak lenni szerintem.Elõször valakinek el kellene mutogatni a számítógépes beállításokat,megismerni a rendszerét.Majd a mit, miért, mennyire állítunk része jönne.Utána a gépkezelés, majd a javítása.Nem akarok okoskodni, hiszen én sem arattam 108-al egy hétnél többet.Azért láttam már kezdõ aratót.Mellesleg mi kint németben kaptunk egy hét kiképzést (sör,virsli) elég komolyat.Igaz Holmerre, ami azért kicsit más, de nem biztos hogy egyszerûbb. Mechanikai részét mi javítottuk, hat év alatt rájöttünk a dolgokra. Számítógépes részéhez kértünk néha szervizes segítséget, fõleg érzékelõk beállítására gondolok.Kis hazánkban is vannak tanfolyamok, amelyen az alapokat talán meg lehet érteni.Ezt forgalmazók indítják, általában gépvásárlás után.

Alsónémedin a fõúton a templom után Dabas irányában van egy ARO és MTZ alkatrészbolt. Ott tuti. vagy pedig Ócsai Malomtól vissza a város felé.
SHADOWEYES7
ha a fogaskerekek lekoptak vagy elkoptak akkor nem akarja nyomni az olajat és ettõl melegszik/forr fel

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

SHADOWEYES7
szivattyú baj lesz szinte biztos

Sziasztok,

Ma felforrt a hidraulika olajam. 😞
A kémlelõ ablak megolvadt. A kormányzásom is elment. 820-asom van.

Mitõl lehet? hol kapok ilyen ablakot Bp. környékén? Mi romlott el?

Elõre is köszönöm!
elsõ generációs GPS vezérlés, vagy beta verzió... 😄😄😄
Azért vannak olyan esetek benne amiket nem tudok megérteni hogy hogyan hozták össze 😄
Pl a kukorica asztal alá szorult autós, hogy nem lát egy 4 méter magas 5 méter széles PIROS gépet? Vagy a mezõ kellõs közepén hogy kerül a terepjáró oldalra borulva a kombájn hátsókereke alá? Nah meg hogy nem lát a sík terepen a traktoros egy bazinagy magasfeszültség oszlopot? 😄DD

Optimista hiszi, hogy a lehető legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

Erre egy mód van: Beleülsz, mész és tanulsz közben. Kérsz elõtte egy gyorstalpalót a "nagyöregektõl", melyik rostával mit szabályzol, milyen növényhez mekkora dobhézag kell stb. Igaz én egy 514-est vezetek, de gondolom ezek a beállítások megvannak az új gépeknél is. Én 21 éves vagyok 4 éve ütöm a gépet és saját tapasztalatok alapján tanultam meg hogyan kell állítgatni. Valójában minden szezonban szinte más a beállítás egy kicsit. A szerelés más tészta kicsit. Csapágy csere, szíj csere, lánc csere ugyanolyan mint máshol, de az újabbak tele vannak elektronikával. Nem árt egy gépkönyv vagy ha nagyon elbizonytalanodsz akkor inkább elõször kérj segítséget és figyeld hogyan csinálják, én mindent így tanultam meg eddig (most jól is jön). Mondjuk az 514 primitív állat, csak vas a vason, semmi plusz elektronika. Szóval sok figyelemmel és gyakorlással lehet leginkább tanulni, külön nem tudom oktatnak-e ilyet, kombájn típus vizsgán elképzelhetõ hogy a beállításokat megtanítják.

Optimista hiszi, hogy a lehető legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

MaxPayne
Üdv mindenkinek, olyan kérdésem lenne, hogy mostanában hhogy lehet valakibõl kombájnos? 20 éves vagyok és fél éve dolgozok egy MG cégnél mint traktoros de szeretnék kombájnos lenni, a papírom meg is van róla de csak vezetni tudom, egy kicsit aratni is tudok de a beállítani és javítani még nem, és ezt szeretném megtanulni milyen módja van ennek és milyen lehetõségek?

Ha minden törvényt betartasz, elveszted az élvezetet. \"Bob Marley\"

saslaca
Érdekes videó.

http://koponyeg.hu/jatek/cc0t6c18
SHADOWEYES7

SHADOWEYES7
<#eljen>

Csináltam egy videot a mai szántásról, gondoltam megosztom veletek. 😊

<#eljen>
PROSPEKTUS
Bocsi ha késõn válaszolok mert nyaralni vagyok.
Hallihó ha van valakinek csae ih 120 as kombájnról vagy magnum trakiról esetleg 108 dominátorról vagy 208 mega az érdekelne elõre is köszi mindenkinek.
Idõ hiányában most teszek fel pár képet😞Az utcánk végén sikerült lekapnom a 2009 õszére érkezett Lexion-t)

Fényképezett valaki az idei szezonban nh csx -et?Sajnos én megint nem tudtam ha vannak valkinek jó képei és föltenné azt megköszönném.<#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1>

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

robi11
jaja!
nem hiába a kedvencem az mtz 80/82

attól mert valami régi még lehet jó

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

robi11
errefelé amúgy nem sok jó gép van😄
mindenhol mtz xD
amit tudok legjobb traktor egy jd 8230 as
meg a kombik közül 570es lexi jd wts (számot nem tok )

robi11
azt a kurva😮 kurva jó gépek!!

Nagyon jó képek,jó gépek.Nekem a claas axion viszi a pálmát azzal a 3 tengelyes póttal.<#nevetes1><#nevetes1>
pickány
uhh az elsõ képet én ugy látom elcseszte a feltöltõ oldal bocs ez amugy nem ilyen két oladlú kép mint ahogy legalábbis most én látom <#szomoru1>

Figyelj és tanulj mert az ember a saját tapasztalataibol tanul a legjobban!!!

pickány
pár kép esõ elõtt és utána, csak ma leesett Szolnokon 40 mili egésznap folyamatosan esik de a tarlokra most jól jött meg a kukikra is

Bérgépekkel gyorsítva lefogyott a repce:

Ma már minden gép a búzát nyeste: (átlag eddig mindenhol 5t/ha felett alakult)

Aratás utáni munka...😊

Alakul...😊

Bocs a sok képért egy hsz-ben...😊

Sziasztok!

Aki a SZIE-GK-ra jár mezõgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnöki (nappali) szakra, kérem vegyen föl msn-re, ha szolgálna nekem pár információval. Msn címem: [email protected]

Elõre is köszi,

Üdv

az nász, fõleg hogy 40 fölé kúszott az ára, a repce majd 100

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Megszülettek az eddigi rekordok (legalábbis ennél a cégnél.😊): az egyik 45ha búza 6,5 t/ha, 55ha repce meg 3,5 t/ha adott.

a rövidtárcsák mind ilyenek de van mikor jó, sok helyen magágykészítésre is használják

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

SHADOWEYES7
Mai videóm.

4,5 - 5,5 t/ha eddig az átlagok búzában. (még csak 100ha). Hát nem tudom, a carrier bazinagy (12m) de szerintem könnyû, és nem hatol kellõen mélyre. Igaz hogy ezzel a gépkapcsolással 10-12h alatt 130 - 150 ha megcsinálható. De én mást vennék.😊

csõsztök egy olyan kérdésem lenne hogyha valaki tudna szárítóról képet de nem vontatottról akkor azt kérem vagy négy öt képben töltse már föl modellezésre kellene
elõre is köszönöm
fasza kis hántoló😄

6tonnás átlag idén elég kevés helyen lesz😄
mi is végeztünk sztem, kb még 0,5hektárt lehet levágni, 2 meg reménytelen, legalább a minõsége jó

pickány
ma mi is leszedtük végre a buzát és szûk 4.5 tonnás lett ahhoz képest hogy 6 tonnásnak is kinézett már csak tavaszárpa van aztán tárcsa neki de remélem itt nem esik sok esö itt ma nem volt szerencsére de sok helyen halottam hogy rengeteg mi kimaradtunk <#confused>

Így közel egy hét után újra gépközelbe jutottam.😄 Aratás ezerrel, de még mindig repce. Most meg kényszer leállás, esõ miatt. Gõzerõvel folyik a tarlóhántás:

SHADOWEYES7