Mezőgazdasági fórum

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SHADOWEYES7
jók 😊

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

robi11
vedeóóóóóóóóók!!sajátok!!

saslaca
Ezeken elvileg nincs rendszám, ezért szerintem lehet.

ZTM
Valaki meg tudná nekem mondani hogy bálázót és vontatott munkaeszközöket lehet-e húzni friss (😎jogsival?Ugye a pótkocsit 2 évig nem, de ezek a kerekes cuccok is pótkocsinak minõsülnek?

Az kimaradt hogy 4 kötelet kötöttünk össze hogy kemény talajon legyen és tudjon fogni a 16145-ös.
egy 4340-es Zetor volt elakadva egy EB 7-e kocsival és azt akrták kihúzni ( a képen az már kint volt), de még ráállni sem tudtak egybõl felültek a hasukra.Én mentem ki ezzel a géppel hogy kihúzgáljuk õket:

Nem lehetet valami jó közlekedni.😞
pickány
😊😄

Figyelj és tanulj mert az ember a saját tapasztalataibol tanul a legjobban!!!

saslaca
Biztos fácán. 😊

pickány
mi volt abba a nagy gazba hogy be kellett menni ???😄😄😄😄

Birkozás 23.-kán:

😄DDD
Ez egy olyan kérdés amire mindenki szeretne biztos választ tudni, de mégsem tudja senki. Mi most 4500+kompenzációra szerzõdtük a várható mennyiség felét, de a jelenlegi idõjárás mellett az októberi felvásárlási ár valószínûleg lesz még több is,de ez csak egy bizonytalan remény. Igazából olyan 4000-4200+áfa/kompenzáció a valószínûbb.

Optimista hiszi, hogy a lehető legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

Üdv, valaki esetleg megtudná mondani, hogy az éven mennyiért fogják felvásárolni a kukoricát??

köszönöm a választ elõre is!
matthias92
sajnos csak ez van, vagy kézi erõ. a környéken senkinek sincs trakira szerelhetõ kütyürüje

célnak tökéletesen megfelel, de így is sok munka 2ha lelombozása még ezzel a géppel is! 😄
matthias92
akkor megbízhatóságban jók az Oleo-macok. szerinted megfelel a sövénnyíró erre a célra? bocsi, hogy itt kérdezõsködök. csak nem egy olcsó mulatság, és ha nem lesz rá használható, akkor nah... <#ticking>

tellerlacika
Nálunk a motoros háti permetezõ oleo-mac 10 éves nyáron heti szinten megy, de idáig semmi baja nem volt!!

H-Dunaföldvár

matthias92
Sziasztok! Nem nagyon szoktam látogatni a topicot, de azt hiszem, hogyha tanács kell, hozzátok kell fordulnom.
Szõlõsünkbõl 2 hektár cabernetet szeretnénk lelombozni (letetejezni, nemtudom, nálatok hogy nevezik). Mivel kézi erõnek sok lenne, úgy döntöttek a "fejesek", hogy benzines sövénnyíróval fogjuk levagdosni.
Tudtok valamit ajánlani? Esetleg tapasztalat az Oleo Mac HC 275 XP nevû géprõl? (a szõlõ ágai a legvékonyabbtól kisújnyi vastagságig vannak).
A segítséget elõre is köszönöm. 😊 Más: másfelé mennyiért veszik fel a kékfrankos kilóját?

robi11
itt megy a kukorica vágás/silózás is!

tellerlacika
Felénk még learatni sem tudták néhol, nem hogy újat vetni...<#szomoru1>
Sõt, szerintem a nagyja kukoricaarató szezon is tolódik január-februárra...

H-Dunaföldvár

Felénk vannak sokan akik még a repcét sem tudták elvetni.

Jaja.Most néztük az olajos forgót.Hát mit mondjak a forgó lassan megszárad,vágható lesz csak a talaj nem fogja bírni a kombájnt
pickány
ne is mond!

Ha így folytatja, elég nehéz lesz megint rámenni a talajokra szántani, elmunkálni és vetni...
Ez kimaradt:Még az esõk elõtt húztam mikor még azért szárazabb volt a talaj.
Lehet hogy valamennyit tapos vissza de azért még így is rendesen megszaggatja az altalajt.A váz alja meg úgy 70 cm de amint írtam is a vázon folyt át a föld.Ja és hozzáteszem 1 kés nem emel a talaj felsõ rétegén annyit mint az 5 kés a videóban.
SHADOWEYES7

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

SHADOWEYES7
<#eljen>

ez jó mert a nyomot is elviszi + rögöket is megpróbálja eldolgozni

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Ez a lazító teljesen hasonlít a miénkhez
én meg ezzel:

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

pickány
de ezzel taposod amit már lazítottál ! nem ? és mekkora a kés ?

a miénk pont elviszi nyom a nyomba megy és a kések 80 centisek a váz aljáig én ma 60 centiig lazítottam és mindenhol húzta szépen mondjuk most elég puha a föld szárazba rosszabb lenne

Én ezt húztam a nyáron:

Ezzel a szerkezettel,és néha azért még 1 kés is kikötötte majdnem.Mondjuk amint látszik a vázon átfolyt néha a föld.

pickány
videom ma délután nem a legjobb de van 😄

tavaszi fényképem.
mesteruur! Már nagyon izgatott vagyok szeretném megkérdezni hogy készültek-e újabb képek a kombájnról, ha igen szivesen megnézném hogya van kedved felrakni<#worship><#worship>.Az õsszel nekem is volt szerencsém látni egyet,de még a régebbi festésût 6 soros nh kukoricaadapterrel ment .Nekem egy élmény volt.<#wow1>
Amúgy felénk kb 2 hét s kukoricaaratás a napraforgót már vágják néhányan.
tellerlacika
Felénk ha jól tudom 1300.-/aranykorona(Dunaföldvár)

H-Dunaföldvár

MaxPayne
mostanában milyen árban van 1 hektár föld? és a bérlés kb mennyibe kerül?

Ha minden törvényt betartasz, elveszted az élvezetet. \"Bob Marley\"

tellerlacika
Spec. én is így vagyok vele. ahogy gondolom olyan 50-60 milla

H-Dunaföldvár

földre nem szokott lenni pályázat, max fiatal agrár egy részét költheted rá vagy birtok összevonási pályázat
gép pályázat jelenleg nincs

MaxPayne
Jó estét mindenkinek, sztetek ha adnék be pályázatot földre és gépekre akkor lehet belõle valami? vagy van valamilyen megoldás ilyesfajta vállalkozás indítására?

Ha minden törvényt betartasz, elveszted az élvezetet. \"Bob Marley\"

Mi a pénz? 😊
Az a baj hogy nyernem kellene a lottón. 😄

Optimista hiszi, hogy a lehető legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

tellerlacika
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/602179/T_SZ:_Major_Elad%C3%B3!.html
HA esetleg érdekel valakit...

H-Dunaföldvár

SHADOWEYES7
10 000 alatt nem adom ugyanis már nem nagyon lehet szerezni ilyeneket
nagyon jó állapotúak, 2 évet hordtam vele vizet

pickány
shadow!! a mûanyagtartályok érdekelnének ugy is itt vagyok szomszédba Szolnokon 😄 mennyiért adod nekem csak egy kell max 2 ha meg tudunk egyezni!!! bár kép jó lenne milyen állapotba van

SHADOWEYES7

mit árulsz ha szabad kérdezni?

SHADOWEYES7

Leépítek.

Shadow!
Fejlesztesz vagy leépítesz a gépekbõl? Csak láttam a hírdetésed agroinformon. 😊

Asszem még szervízes volt,s a Miskolci Agroker szerelõcsapata volt nála,de nem tudom mennyibe került....

[IRAM] leader