<b><font color=green>Mezőgazdasági fórum</font></b>

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

6milan6
Devecser ~12, Kolontár ~16 Km.

\"A zseni csak akkor szól, ha kérdezik.\" \"Okosság: Ha tudod a választ. Bölcsesség: Ha nem mondod ki.\"

saslaca
Te a közelében laksz Kolontárnak esetleg Devecsernek?

Szerintem Tritikálét hagyd, legyen akkor búza és árpa kombináció, bár az árpát nehezebb eladni, de kevesebb a nyûg vele, a búza ha tönkre megy még annyira sem kell senkinek, de hamarabb van rá piac.

A termés átlagok meg terület függõk. 50q-tól akár 130q-ig. Nálunk olyan 60-80q az átlag.

Optimista hiszi, hogy a lehető legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

Mekkora az alaptõke?(kicsit zsebben trukálós kérdés, de sok függ tõle) Van-e valami tapasztalatod mezõgazdaság terén?

Optimista hiszi, hogy a lehető legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

MaxPayne
Sziasztok, vállalkozni szeretnék, kb a semmibõl, szeretnék földet és gépeket, mik a lehetõségek és a kilátások? hogy és mit kell csinálnom?

Ha minden törvényt betartasz, elveszted az élvezetet. \"Bob Marley\"

6milan6
A kiszakadt X.-es tározó tövében, tõle kb. 50 méterre eddig is termelték az élelmiszer növényeket (búza, kukorica, repce, napraforgó), kicsit odébb lucerna volt rendszeresen. Érdekes eddig senkit nem zavart. A levegõ szennyezettségével sem foglalkozott senki , pedig a probléma már nem egy napos. Tény, hogy a földeken még a mai napig nem járt senki, a tûzoltókon kívül, akik az elmosott autókat nézték meg, van-e benn valaki, stb. Egyelõre elképzelni nem tudom, hogy szedik össze ezt a mocskot 1000 Ha-ról, ha Kolontáron és Devecserben csinálják 2 hete, de drasztikus változást nem tapasztaltam. Ráadásul még konkrét elképzelés sincs, mi a teendõ, milyen vastagon kell eltávolítani a talajt, utána mi a helyreállítás menete. Remélem nem az lesz, hogy betakarja a hó és tavaszra elfelejti a gazdákat mindenki...

\"A zseni csak akkor szól, ha kérdezik.\" \"Okosság: Ha tudod a választ. Bölcsesség: Ha nem mondod ki.\"

Búzát vess most amennyit tudsz, mivel nem lehet rámenni a földekre valószínû magas ára lesz jövõre is. Bár még nincs megkésve a vetése de számítani lehet rá hogy kisebb lesz a vetésterülete az eddigi átlagnál. Búza tritikálé 5t körül tud, legalábbis felénk.😊

Kérdésem lenne, hogy mit érné meg vetni jövõre szerintetek? Kukorica kizárva, mert azt már nem igazán akarok, a támogatás miatt fõleg... most õsszel búzán, tritikálén gondolkozok, kérdés szerintetek megéri-e? Annyit tudok, a forgóval nagyon befürödtetek idén, ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy jövõre is befog mindenki, de tény, az esõ nem tesz jót neki... viszont ha az idõ most õsszel nem engedi a vetést, akkor marad a forgó

sosem vetettünk még kukoricán kívül semmit, ezért nem tudom, milyen árakban mozognak évente a "szálas" dolgok, illetve a napraforgó levételi árak.. Illetve búza, tritikálé mennyi terem 1 hektáron átlagban?
köszönöm a válaszokat 😊 és bocs a kellemetlen kérdésekért
Sikerült a sok esõ után végre ráküldeni a kombájn egy 1,5 hektáros földterületre, ami csak magában nagyon szép eredményeket hozott: 98 mázsát vittek el szimplán, 10.15 mázsa körül engedtünk le belõle háznál.. a többi területen, még hat hektáron is ugyanez a helyzet, csak még vágatlan - nem lehet rámenni.

Szerintem nem rossz eredmény, ilyen sok esõ mellett nem?
minõségbiztosítást biztosan, de a város alapján már elhatárolják a vásárlók a termékedet... Ha még ezen is túlmegy, még mindig ott van az ANTSZ általi próbaszerû vizsgálat...
A képet elnézve itt gabonát termeltek fõleg, meg szálastakarmányokat, meg állattenyésztés folyhatott. Ennek következtében a környékbeli termelõk, akiknek elárasztotta az iszap a földjeit ezekrõl a jövedelemforrásokról lemondhatnak. A földárak meg tuti leesnek a környéken...
ja igen a kép:
kép a területrõl...

Egyesek feje a gondolatok temetkezési helye. Nem mindegy, hogy vizibusz vagy buzi visz!

A mezõgazdasági termékek minõségbiztosítási rendszerét könnyû szerrel át lehet verni....
add2:pontosan itt miket termeltek?

Egyesek feje a gondolatok temetkezési helye. Nem mindegy, hogy vizibusz vagy buzi visz!

VinylToy
Segítséget kérnék, mezõgazdasági cégnév ötleteket várnék, bármilyen megoldás érdekel (magyar/külföldi) ötletes, találó legyen.

Köszönöm a segítséget elõre is.

"Mondtam az orvosomnak, hogy két helyen eltört a lábam. Erre Ő azt mondta, hogy ne menjek arra a két helyre többet."

Hello mindenki. Szeretném felhívni figyelmeteket, hogy használt mezõgazdasági gépek széles választékát találhatjátok meg Európa legnagyobb elektronikus piacterén a Mascus honlapon.

A gépek, tartozékok és alkatrészek hirdetéseit, alkategóriákra bontva találjátok meg.

Néhány fontosabb mezõgazdasági gép amibõl nagy választékaba kereshettek:

Traktorok
Traktor tartozékok
Használt kombájnok
Használt rakodók és kotrók
Szálastakarmánygépek és szecskázók
Azokon a területeken, ahol az iszapömlés volt, konkrétan az elkövetkezendõ évszázadban csakis ipari termelésre szánt alapanyagot lehet majd termelni. Energetikai erdõk, energetikai gabonatermesztés, erdészet.Az állatenyésztés és az élelmiszer ipari termelés konkrétan diszkriminálva lesz az emberek által, mivel senki sem fog arról a környékrõl származó zöldséget, gyümölcsöt felvásárolni, megvenni...
Lényegében egy egy km-es izolációs kör lesz azon a környéken ahol a katasztrófa történt...
saslaca
Tévedsz drága barátom! Ez az ökölógiai katasztrófa sajnos több 1000 Ha szántóföldet,kaszálót,erdõt érintett. Sajnos azokon a területeken szerintem évekig nem lehet majd termelni. Arról nem is beszélve hogy emberek haltak meg, vesztették el rokonaikat, gyerekeiket, otthonukat, egy élet munkáját. Akiben van egy kis emberség/magyarság az segít ahogy tud. 1752 és 1749, Hívjátok bátran! Én már megettem.

nem mezõgazdasági téma!

Hali mindenki!

Kinek mi a véleménye a vörös-iszap katasztrófáról?

azt hittem hazudik a srác aki vezette az õ Fastrack-jét, hogy 70-el megy<#wow1><#wow1>. Az kisebb volt mint ez, de hangja öcsém.........

saslaca
Ezek jó kis gépek! Egyik ismerõsömnek van egy ilyesmi gépe( Az is JCB Fastrack.) 2 megrakott 80.11-essel lazán szalad 70-75km/h-val. Nagyon adja.

Nem gondoltam volna, hogy egy traktornak ilyen jó hangja van. kibaszott jó😊.
Sarkadon ültem egyben nemrég. ilyesmi mi volt mint a képen, talán egy kicsit kisebb.

100-120 mázsánál azért nem rossz az

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Hello!

Demecserben (Szabolcs megye) szintén ennyit adnak érte. Bevallom õszintén többre számítottam. Legalábbis az elõzetesek hallatán
Hali mindenki!
Lenne egy kérdésem: Hol mennyiért veszik a kukoricát?Nálunk már 2 szárító kijött 4200+áfa/kompenzációs árral.Az érdekelne hogy valahol adnak-e érte többet?
<#eljen><#eljen><#eljen>
Téli - nyári repce, olajretek, facélia, mustár, rozs, és kis mennyiségben búzát nemesítenek. Kb 50-60 hektáron. Kép érdekessége hogy augusztus végén készült, búzát arattak még szeptemberben is.

Én nyáron lehúztam 2 hónapot az Ócsai Syngenta telepén. Ott is volt 1-2 komoly gép. közel 20ha folyik káposztafélék, paradicsom és dinnye nemesítés. Meg egy kis csemegekukorica, borsó, bab. 😊
Képem sajnos nincs, de sokat tanultam 2 hónap alatt a felsorolt növények termesztésével, kritikus pontjaiból és a nemesítési folyamatokkal kapcsolatban. Bárki aki szakmai gyakorlatra megy annak erõteljesen ajánlom, a társasáág is jó, ha van elég diák... 😄
úgy látom itt repce nemesítés folyik... 😊
Hmm... a második kép helyett ez lett volna:

sorry😊

Üdv mindenkinek! 😊 Elég rég jártam erre, de gyakorlaton voltam kinn Németországban. Most tértem vissza kicsiny országunkba.😊 Ahol voltam abszolút John Deere uralom volt, utána Fendt és NH-k ... Pár kép:

nem a miénk, õk tudják😄 amúgy 2 van a videóban😊

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

Meg hát,elfelejtettem hozzátenni,hogy ez természetesen Bio körülmények között terem,nem csoda ha kicsit gyomos.😊

[IRAM] leader

Apropó:

IH 5,2-es vagy 6,3-as nehéz tárcsát keresek megvételre, akár kopottas lapokkal is. Ha tud valaki jó pénzért az írjon, köszönöm 😊

Komolyan szurkoltam a gépnek ahogy néztem a videót, megkínáltátok ám rendesen 😄 Lehet, hogy nem ellenkezne ha egy fejjel kevesebbet kellene húznia. 😄D

SHADOWEYES7
ja-ja

itt drágább a lucerna körbálában-

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

Persze,a második kaszálás.Kicsit muharos,nem teljesen tiszta,de ebben az idõjárásban mit várhatunk?

[IRAM] leader

5E/db (120x150-es)

[IRAM] leader

SHADOWEYES7
gondolom idei?!

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

pickány
És mennyiért vesztegeted ? 😄

Figyelj és tanulj mert az ember a saját tapasztalataibol tanul a legjobban!!!

Van 47 db lucerna körbálám eladó,ha érdekel valakit.<#nemtudom><#vigyor0>

[IRAM] leader

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

SHADOWEYES7

robi11
ez nem fûnyíró... hanem önjáró kaszálógép😄 claas cougar

robi11
lol😄
nem egy óriási tanya

SHADOWEYES7

nagyon nagy területen kell kaszálni hogy ennek a gépnek kigazdálkodják az árát, mellesleg az elvét se nagyon értem

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

ezt láttátok már?

bocs, ha nem mondtam volna újat...top gear-ben láttam 😄

Ezzel aztán lehet füvet nyírni. (Ha ennek ez a topikja. Ha eltévedtem akkor töröljétek.)

|-|Intel i7 4790K 4GHz|-|NVIDIA GeForce GTX980Ti |-|GIGABYTE Z97X G3|-|16 GB DDR3 RAM|-| 1,75 TB HDD |-| BF4: Vajaspite | - TDU2: Vajopie | LOL: Vajopie | Crew: Vajopie | *Logitech G27*

robi11
kösz!