Mezőgazdasági fórum
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Még friss, délután voltam kipróbálni de csak egy fordulót mentem. Majdnem sikerült megsüllyedni.😊 Viszont az már kiderült hogy állja a sarat vizes földben sem tömõdött el a henger. Tárcsák meg amúgy sem tudnak beragadni, külön csapágyazás egyesével forognak.
Csemegézzetek (a második nagy elakadás után amúgy abbahagyták az aratást):

http://www.abload.de/img/fnykp0625jxjx.jpg
http://www.abload.de/img/fnykp0624o95e.jpg
http://www.abload.de/img/fnykp06268943.jpg
Csak minap Békés megyében jártam, ott áll a belvíz ahol eddig sose. Nézem valami volt itt.... de csak volt.
Kukorica nõtt az árokban ami már közel se volt olyan mély mint 6-8 éve.
Ez mondjuk hiba+ itt a zsilipek is le voltak zárva (vagy ellopva) meg a szivattyútelep is rég nem üzemel.
Annyira ez nem sztem off, mert gyakran vergõdés van a belvíz miatt holott, aki szelet vet....
Tisztelet annak a földjén rendbe tartja az árokrendszereket.

Egyesek feje a gondolatok temetkezési helye. Nem mindegy, hogy vizibusz vagy buzi visz!
AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB
Tényleg beszántottátok a vízelvezetõ árkokat?????????
Egyesek feje a gondolatok temetkezési helye. Nem mindegy, hogy vizibusz vagy buzi visz!

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB
Arra biztos jó hogy a kertet elsimítsd vele. Ennek szerintem csak az a baja hogy nincs súlya, de ez csak vélemény.
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
jól dolgozik szerintetek?
Ma olvastam, hogy 3 EU tag túllépte a tejtermelési kvótát...
Kérdés: csak a belsõ EU-s piacra érvényes ez a kvóta, vagy ha pl egy magyar termelõ Indiába szállít fagyasztott tejet, akkor azt korlátlanul exportálhatja?? <#nemtudom>#nemtudom><#nemtudom>#nemtudom><#nemtudom>#nemtudom><#kerdes>#kerdes>(gondolom ilyen esetekben ugranak a támogatások).
Egy nagyobb kínai hajóban (õk a legolcsóbb szállítók) kb 55000 tonna áru fér el. Most nem tudom, pontosan hogyan oldják meg a hûtést, valószínûleg az egész rakteret hûtik és Hollandiában lehet rá felpakolni.

Jó kis gépek😊
kb ennyi 😄
Figyelj és tanulj mert az ember a saját tapasztalataibol tanul a legjobban!!!
Optimista hiszi, hogy a lehető legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.
Ha jó pénzeket akarsz akkor paprika, esetleg ánizs, de ezek melósabbak 😊
Optimista hiszi, hogy a lehető legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.
Visszamaradt 6-7 ha kukorica vetõmag ez éverõl, eladásra megy, van egy közeli malom Ócsán, 2-3 állattartó telep pl: Dabason-marhatelep, Babádon- sertés, Vitafort takarmányfeldolgozó Dabason. Kiadtam nagyfaternak ezen kívül még bérlemények, eladó földek keresését. Majd tavasszal kiderül mekkora lesz a végleges gazdasági méret.
Ezen kívül én fejlesztésekben gondolkozom pl: használt nagyobb traktor a régi 80as helyett, új tárcsa, váltva forgatós eke, sorközmûvelõ kultivátor mûtrágyaszóróval.
Búzára, árpára gondoltam. Nincs még késõ vetésre? Tavasszal meg kukoricára, meg valami zöldtrágyán esetleg zabon. De érdekel minden új növény, amit még nem nagyon termesztenek itthon, és jó pénzeket lehet vele leakasztani. 😊
Figyelj és tanulj mert az ember a saját tapasztalataibol tanul a legjobban!!!
Jövõ évtõl papírformán átveszem nagyfatertól a gazdaságot(20ha), szerintetek mit kéne vetnem?
Errõl lenne pontossan szó: PR35P12
Azt olvastam hogy nem szabad sok nitrogén mütrágyázni. No de mi épp UREA-val toltuk.
\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life
#24346: Csak sajnálni tudom az ottani embereket, és természetesen segítek is rajtuk ahogy tudok.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ha minden törvényt betartasz, elveszted az élvezetet. \"Bob Marley\"