Mezőgazdasági fórum

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

lippet
nincs disznyó itthon, s csak a hurka anyagait vettük meg!

ASUS M4A77T | AMD Phenom II X2 560 3.30GHz AM3 BOX | KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz | VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE | SEAGATE 320Gb Barracuda 7200.12 7200rpm 16Mb SATA3 | Corsair Builder Series CX430

SHADOWEYES7
csak hurkát? 😊

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

lippet
Mi ma meg hurkát csináltunk=)

ASUS M4A77T | AMD Phenom II X2 560 3.30GHz AM3 BOX | KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz | VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE | SEAGATE 320Gb Barracuda 7200.12 7200rpm 16Mb SATA3 | Corsair Builder Series CX430

gabor 892
összerakom a mai naprol a videot...pár ora😄

DoPpEnTyŰ---többet ésszel, mint ész nélkül...

SHADOWEYES7
akkor szerintem több 100 000 ember utánnoz téged!

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

nandorb
mert kell neked utanoznod 😄

\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life

SHADOWEYES7
konyhakertet megtrágyáztam,és leszántottam
ez volt a mai program 😊

Az se jelent teljes szántás nélküli mûvelést, mert 3-4 évente ajánlott a mélyszántása. Amúgy költségekben szinte annyi mintha nem ezt alkalmaznád.

nandorb
eh vegre kihordtam a ganet a kertbe es ott szet szortam hetfon lehet szantani

\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life

Sztem jobb leforgatni.
Lehet hogy 1 darabig jó, de pár év múlva már nem lesz meg az a tápanyag mennyiség ami kéne

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

attól függ hogy milyen az idõjárás.ha kevés a csapadék akkor jó de ha van elég csapadék akkor teljesen mindegy.max üzemanyagot takarítasz meg+nem taposod annyiszor a földet.

na pár kép, lehet hogy az idei utolsó szántóföldön eltöltött gyakorlatról.😞

egyre jobban híresztelik a talajbojgatás néküli mûvelést, errõl mit tudtok?
caseih9400

khm...khm...

gabor 892

DoPpEnTyŰ---többet ésszel, mint ész nélkül...

pickány
én is szeretnék ilyen farmot 😄 video

Figyelj és tanulj mert az ember a saját tapasztalataibol tanul a legjobban!!!

caseih9400

khm...khm...

ZTM
Ezzel már lehet haladni.

lippet

caseih9400

khm...khm...

Nem is akarunk felvenni olyanra ami nagyon kétes dolog.Igazából még nem is vettünk fel hitelt.Egyedül az IKR-tõl szoktunk kihozni dolgokat (mûtrágya,vetõmag) hitelre, de az vissza van fizetve kukorica aratás végén. Amíg nincs égetõen szükség rá addig nem hitelbõl fejlesztünk.

Optimista hiszi, hogy a lehető legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

SHADOWEYES7
A hitel kemény dió!

Én konkrétan az anyagi helyzetre gondoltam 😊 Mi még kicsik vagyunk hogy ilyen dolgok felé tekintgessünk, esetleg ha egyszer tudunk neki alapot teremteni.

Optimista hiszi, hogy a lehető legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

A minõségi élelmiszerre mindig is volt és mindig is lesz kereset. Egyetlen kiút a mezõgazdaságban ha vk kulináris,meghamísithatatlanul házias és egyedi ízekkel tud piacra lépni. Én nem véletlenül akarok mindent feldolgozni amit majd megtermelek.

Másik felemelkedési módja a magyar mezõgazdaságnak, ha végre belátják a magyar parasztok is, hogy a nyugaton bevált termelõi csoportok nélkül nincs esélyünk érványesülni! Termelõi kezekben lévõ feldolgozókkal,árúházláncokkal igen is fel lehet lépni a kapitalista disznó multik ellen!

Mint ahogy most már kezd a sertéstartók körében is egyre többet nyomni a közös érdeknyilvánítás, kénytelenek a feldolgozók is elfogadni a gazdák ajánlatait, mert különben lehúzhatják a redõnyt, ha nem kapják meg a nagyobb és állandó beszállítóiktól(fõleg a gazdákra gondolok) az alapanyagot.

Ugyanilyen érdekképviseleteket kell kialakítani a juh és marhaágazatban,növénytermesztésben és zöldség/gyümölcs termesztés érdekeinek érvényesítése érdekében is!
Esetleg sertés, de húsfeldolgozó nem. De igazából manapság senki se tudja elõre.Pár év alatt sokminden változik és nem tudni hova alakul a mai helyzet.

tehéntartás,sertéstartás,húsfeldolgozó szerepel a terveitek között?
manapság jobban eladható bõrben a termés,feldolgozva.
Jelenleg minden földdel együtt amit munkálunk olyan 100 hektár (holdra pontos földet anyám tud mondani 😊). A maximum nincs meghatározva, amennyit úgylátunk apámmal hogy elgyõzzük, és tudjuk csinálni. Egyenlõre 30 hektár saját,30 bérelt és a többi pedig bérmunka. Jövõévtõl ha összejön akkor jópár hektárt ki akarunk bérelni megint csak. Ez függ attól hogy tudunk-e gépet venni. Állatban egyenlõre tartani akarjuk a 30 db-ot de abból max 50 amit beszéltünk, hogy jó lenne. Még pár év és remélhetõleg kialakul a dolog 😊

mennyi földetek van jelenleg, menynit vesztek még hozzá/béreltek? Mekkora az a maximális méret amit el akartok érni? mennyi állat max?
A 82-essel vállvetve egy 110-es elég lenne. A nagyobb gép nem biztos hogy ki lenne használva 😊

nem olyan 1xû behozni bármit is,fõleg hogy a kamionok átmennek a vámhatáron.
és nemmellesgel régebben írta Scamp bácsi hogy az igényeiket kielégíti 1 110 LE-s traktor
Külömbözõ adók és átírás magyar papírokra...kicsit macerás szokott lenni a dolog.

Áhhh most biztos nem lesz vétel...elvagyunk kicsit havazva, most lett kifizetve a Tanya hátralévõ része úgyhogy jövõévig nincs nagyobb kiadás.

ZTM
Ezt nem értem hogy jön ide:
"Ha meg be is tudjátok hozni az országba, akkor ez több is mint ami az igényeiteket kielégíti"

ha meg tudjátok venni akkor mindent bele!
Jó vásárt csináltok, csak legyenek valósak az adatok.
Ha meg be is tudjátok hozni az országba, akkor ez több is mint ami az igényeiteket kielégíti
Hozzá 1 4-5 fejes váltvaforgató eke talajviszonyoktól függõen, kombinátor vagy tárcsa nemtom mekkora passzol hozzá de 6m körülit saccolok hozzá+ 1 kapcsolt ih6200as vetõgép és már boldogultok is XD
Azért írok a krapeknak hogy mi a hejzet 😄 Csupán érdekel 😄

átbaszás minden hasonló hirdetés, ha nincs alá írva sem cím sem telefonszám, csak emailen keresztül tudod felvenni velük a kapcsolatot, 1 másik esetben a mai napig nemm kaptam rá választ, csak annyit amennyit a hirdetésben is leírtak, ekkor mondtam azt hogy hagyom a fenébe...
én saját tapasztalatból beszélve, 1x jelentkeztem 1-2 ilyen hirdetésre. Írtam az akkori német/román/osztrák tulajdonosnak és ezt a választ kaptam rá magyara fordítva: "Utaljam át a pénzt,õk küldenek postán 1 szerzõdést amit küldjek vissza postán, majd a gépet szállítják 2 7en belül..." XD

Erre visszaírtama tulajnak, hogy amúgy is dolgom lesz romániában, megyek kamionnal, pénzzel. Ha tetszik a gép azonnal fel is pakoljuk a kocsira.
Másnap mikor hívtam telefonon, az illettõ nem vette fel,a hirdetést leszedték a netrõl. A gép szõrén szálán eltûnt...

Mellesleg 1 100 LE-s JD néztem ki magamnak kb ugyanennyiért, 500-1000üó-val asszem 1998-2004 közötti gépet
ZTM
Nemtom,hát lehet az árát elírta bár nem hiszem mert ha még 1 0 hiányozna akkor.....
Ha érdekel titeket menjetek el és nézzétek meg sztem(bár máshogy nem lehet venni se mert a posta nem szállítja😄)

hogy elirták az árát😄

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

Nah üdv. Végre itthon, holnap mint kiderült lehet elsõhajtást szerelni...:/

Egy kérdés:
Ebben a gépben vajon mi lehet a trükk?

Mi egyszer kaptunk román mûtrágyát. Meg volt ázva az a szar, úgy kellett 'beletörni' a szóróba 😄 de legalább ingyé vót😄

caseih9400
mûtrágya , méghozzá ROMÁN <#smile>

khm...khm...

SHADOWEYES7
vagy a mûtrágyát szórták....<#wow3>

SHADOWEYES7
mûtrágyaszóróval vetették a búzát ebben a jó idõben?

caseih9400
caseih9400

khm...khm...

http://www.fitoklima.hu/History.htm
http://olajpres.uw.hu/

Hirtelenjében ezeket találtam 😊 de holnap este otthon leszek, majd nézelõdök, de szetm más fórumokon is érdeklõdhetsz 😊