24942
  • El Ray
    angol tehenészet

tessék, 1 kis tanulmányi video, most találtam a youtube-on, egy épületben a növendékek és a tehenek is:D
    Olyan tisztaság van a fejőházban, hogy fejés közben a padlóról is ehettek!
  • gabor 892
    Hát így válaszolva az összeshez, nagyobb géppel nem megyünk ki mert nincs rá lehetöség, meg fák között összebaszni senki se akarja a traktort, meg azért nem mentünk a csapa mellett mert ha igy belecsuszik a potkocsi akkor az lazán felburul ugy kivan már járva,,,
  • JD4650
    amikor megvan fagyva akkor fasza, ha süppedős sár van, akkor nem lehet nyomba menni.

Amúgy meg Nándi, nem tom hogy manővereznél a rábával vagy a Big Buddal a fák között...
  • ZTM
    Visszatérve a darálókra:
  • nandorb
    miert adtad el?
  • SHADOWEYES7
    mondjuk most,hog ynézem nincs sok választás asok helyen
    egyébként miért nem nagyobb géppel mentek ki? :)
  • SHADOWEYES7
    nem akarok beleugatni de én nem a nyomba mentem volna :)
  • gibic
    Jó a vidi. Van saját erdőtök?
    Nekünk decemberbe hoztak egy pót fát, de nem tudott betolatni, ezért inkább orral betolta, de megszenvedett a 82es mire beküzdötte az udvarunkra a csurig pakolt HW-t.:D
  • Frayer
    Hogy lehet ilyen zöld színű betűvel topik nevet megadni?
  • SHADOWEYES7
    Ja ja eladtam már :)
  • SHADOWEYES7
    Nándi ha ennyire gyökér vagy a fórumon ide be se gyere,miért kell értetlennek mindenhol!
  • gabor 892
    ja
  • nandorb
    de a big bud-hoz kotnetek 5potot akkor mar volna baj:D
  • gabor 892
    egyszerre válaszolok mind2ökötre:D szal Scamp szal esélyt megadjuk ez természetes:D de elöre meglett mondva a gyereknek hogy jönnie kell szal felvolt készülve:) aham fiat volt,
    Nandi ha rábával mennénk le akkora potot könénk utéána hogy fel se vinnéxd
  • Scamp
    Nincs Rábája...már nincs...:)
  • nandorb
    tik mindig elakadtok?Kerd mar eccer el SHADOW-tol a RABA-t arrol csinajja vidit hogy huzza:D
  • Scamp
    Nem akarok nagyon beleszólni de mi lenne ha indulásból két traktorral mennétek a dunapartra? Vagy ez ilyen "adunk egy esélyt az MTZ-nek meg ne sértődjön" akció? :D
    Egyébként ez egy 180/90-es ami kisegített? :)
  • nandorb
    gyenge ezentul majd tankkal szantunk traktorral meg haboruzunk:D
  • gabor 892
    maradok a keréknél:P
  • Scamp
    Azon problémázott az előbb nandorb hogy ő attól fél hogy leesik a gumiheveder. Én azárt linkeltem a képet mert ez egy Challenger gumihevederének felépítése, azok a tarélyok ott középen, akadályozzák meg hogy lecsússzon a heveder :D
  • gabor 892
    na itt a vidi:)
  • Scamp
    Ezer bocs, tényleg átsiklottam az előző hsz felett. Milyen gép van a műveléshez először is?
  • gabor 892
    nem értem:D
  • gabor 892
    ennyi területre szerintem inkább zöldség mint rendes sz.földi növény
  • nandorb
    tegyel kukoricat:D
  • Scamp
    Ennél nagyobb képet sajna nem találtam, de a lényeg látszik, ezért nem esik le a gumiheveder :D

• nandorb
    itt ezt nezzzed
  • MaxPayne
    kérdésemre nem kaptam meg a konkrét választ :) vázolom hogy 18 vagyok, most végzek el egy FVM Mezőgazdasági sulit és van fél hektár földünk amin eddig kukorica volt csak ültetve de szeretném átvenni ennek a földnek a karbantartását és szeretnék termeszteni rajta de nem tudom hogy kertészeti növényeket vagy szántőföldi növényt termeszek rajta és melyiket éri meg termeszteni jobban?
  • Scamp
    Az 100% :D
  • Scamp
    Big tractors of the world
  • nandorb
    en attol felek mi ha az a hernyotalp gumi leesik vagy vmi hasonlo
  • gabor 892
    de igy jobban láthato a csuszás:D
  • Scamp
    A seggberugást is meglehet szokni :D Sztem egy-két nap és szokható :) a sebességért mindent :)
  • nandorb
    majd az etiketejjat lefenykepezzem
  • Scamp
    Ítéld meg :)
    5,5 KW, minimum 360 Kg kukorica/óra, ha elég száraz akkor lemegy legalább 400 Kg, persze ahhoz az kell hogy győzd rakni :D
  • nandorb
    attol fugg mennyi teruleted van meg hogy vannak-e gepeid,a tobbi nem annyira fontos...
  • MaxPayne
    Hali, új vagyok itt a topikban és egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. Mostanában mit érdemes termeszteni? kertészeti növényeket vagy szántóföldi? mi éri meg jobban és milyen növény?
  • gabor 892
    sose szoknám meg:)
  • gabor 892
    mindjart osszerakom az erdöjárás 3. vidijét aztán meglehet pillantani:) 1 ora.D
  • hencike7745
    huh de hideg volt ma kint, pláne ha erdön van az ember.