24942
  • El Ray
    Cegléden találtam magamnak 1 jó tanyát 150ha termőfölddel,gazdasági épületekkel, ráadásként a szomszéd állattartó telep is eladó.

tanya-cegléd

ez meg egy dánszentmiklósi hűtőház:
    hűtőház
  • El Ray
    érdekes, helyileg hol is van ez a telep?
    mekkora a kapacitása, mennyibe kerülne, mi tartozik a teleppel 1együtt az árba, van-e lehetőség a közelében nagyobb földvásárlásra, bérlésre?
    mennyi idő kocsival Budapesttől?
  • hencike7745
    remelem esik meg jo sok ho akkor holnap is folytatom a hoekezest a faluban.ma estere a bratyom valtott fel, majd holnap reggel folytatom a 7711 esel,de legalabb itt nem kell fagyoskodni mint az erdon.
  • JD4650
    A NH CX8060 drágább volt mint a JD W660i Hillmaster, és a NH a kissebb. Asszem 55 volt a NH és kerek 50 a JD, de NH-hoz van pluszba kuk. adapter, az nem kellett a JD-hoz. Szóval azért nem 1 olcsó mulatság.
    Amúgy a W-vel volt már pár probléma, pl váltó a 3. nap, kis kosz került a rendszerbe és lefulladt a kukoricába meg hasonlók:D
  • Gaben87
    Oksy majd jelentkezek!
  • SHADOWEYES7
    majd szólj és segítek

egyébként feltöltöd valahová mondjuk ide és ha feltötted akkor az [img] tagok közti linket másold be a fórumba
  • SHADOWEYES7
    Felénk van 1 hűtőház amit nem használnak csak pénzmosásnak vették meg,kiváló hűtőkapacitása van neki ráadásul gabonatároló szinek is vannak vele.
    Szerintem eladja a tulaj ha valaki megfizeti.
    Nagy építményről van szó!
  • Gaben87
    Holnap viszik hálistennek a napraforgónkat!Majd csinálok képeket!Hogy is kell képet feltölteni hogy kiadja a képet a fórumba?
  • gabor 892
    azért a jd se olyan penge kombájnba nem kell ebbe a hibába esni:D
  • Gaben87
    75l enged mind a 2!Talán a new holland az ami olcsó?Jd látványosan több még használtan is!
  • ZTM
    Ezt nem tom de ha engem kérdezel a CSX jobb a CSX nagy áterősztképességgel lett ellátva asszem 75 L ürít(nem emlékszem) percenként a 7060-nak 7500L a 7080-nak 9000L-es a tartálya.
  • ZTM
    Azt nem tudom bonyolult-e de szerintem nem de nem árt 1 hozzá értő ember.
    Nemtudom a TX66-os milyen felépítésű:D
    2 gond volt vele eddig (múlt évben lett véve nemtom pontosan miko de nyár előtt) az 1ik hogy 1x kilazult az olajcső é elfolyt 600L olaj,a másik hogy nem 1x nem bírta a szecskázó fordulatszámát felemelni magyarul nem lehetett szecskázni.De minden hibát kijavítottak.40 milláért vették hogy sok-e érte vagy sem azt nemtom.
    1etlen előnye az E514-essel szemben hogy 2 ülés van benne :D
  • Gaben87
    A CS és a CSX miben különbözik attól hogy újabb?Meg 30 LE-vel nagyobb motor van benne?
  • Gaben87
    Nem volt még szerencsém látni ezt a kombit testközelből!Bonyolult a mechanikája?Úgyértem egyszerű felépítésű mint a TX66-os?Volt e már vele gond?
  • ZTM
    Kérdezz!!
  • ZTM
    Rokonságé(sógor).
  • Gaben87
    Úhh ez a ti kombájnotok???Mert ha igen akkor lenne egy pár kérdésem!
  • El Ray
    Nem mellesleg a van már földvásárlási és birtok összevonási támogatás és hitel is. 1-2% thm, biztosíték a vásárolandó föld, garantálni kell, hogy min 5 évig műveli a vásárló, és addig el sem lehet adni :)
  • ZTM
    Kösz:)
  • El Ray
    Végre sikerült apámat rávennem, hogy támogasson. Ha végre, betartja a szavát 1x valaha, akkor a jövőm meg van alapozva.
  • El Ray
    azzal tisztában vagyok,itt Dabas környékén is akörül vannak.

Engem főleg Pest,Bács-Kiskun,Jász-Nagykun-Szolnok érdekel. De főleg ott érdekelne, ami közel Budapesthez(max 80-100km), logisztikailag és infrastrukturálisan könnyen megközelíthető legyen,jó minőségű termőföldek vannak, zöldség,gyümölcs, gyógy- és fűszernövények termesztése céljából. Másodlagos szempont a takarmánytermő területek, a későbbiek folyamán 1 állattartó telep és a vetésváltás miatt. A területek vm részén alkalmas terület legyen állattartó telep ,tárolók,hűtőházak létrehozására.
  • gabor 892
    Elsöhöz képest megvagy dicsérve:)
  • gabor 892
    ne is mond, egyik ismerösünk mondta hogy egy faszitol 20-30ezerér vett hektárokat,,,majdnem lepezétem
  • ZTM
    Felénk a kisebb-nagyobb darabokból összerakás van elterjedeve erre a legnagyobb föld 10hektár 1más mellettvan 5 is de mindegyiknek más a tulaja:D azután még vannak ennél kissebb 0,5 2-3 hektárok mindenkinek szépen elosztva és össze vissza kell járkálni a kombájnak aratásnál.
  • ZTM
    1."normális"videóm!
  • JD4650
    Na mi van? Bankot raboltál?:D

Állami földet én erre még nem láttam errefelé, ha itt venni akarsz, akkor mélyen a zsebedbe kell nyúlnod, 700.000 alatt nem kapsz 1 hektárt:D
  • El Ray
    másik kérdésem mezőgazdasági cégekkel kapcsolatban volna? tudtok mostanában kisebb/nagyobb eladó telephelyeket,állattartó telepeket, komplett mezőgazdasági cégeket saját földdel,béretekkel vagy anélkül?
  • El Ray
    földvásárlás ügyében lenne 1 kérdésem!

Hogy érdemesebb földet vennem?
    A)több kisebb/nagyobb tagból összevásárolni 1 nagyobb tagba
    B)állami földet venni nagyobb területet

ez 1 jó kis téma, legalább mindenki beleadja a saját véleményét :D
  • hencike7745
    nah vegre esett kb 12 cm ho,beindult a hoekezes,ma deltol nyomtam, es most jottem haza,honap reggel folytatas,ha esik hozza valami
  • hencike7745
    hat jah, parszor jo jonne nekunk is foleg ha saros a talaj
  • Sancibuilder
    Sziasztok!

Egy házidolgozathoz szeretnék segítséget kérni, a baromfi védelme és elpusztítása a téma, hogyha esetleg valaki tudna segíteni annak nagyon örülnék mert nem sok hasznos információt találtam.

Üdv
  • gabor 892
    ide összkerék kellene nem difi:D
  • hencike7745
    de lent a dunaparton nem szabadott volna megallni, jo hogy nem anyira meredek mert maskepp cseszhettetek volna, nalunk itt a toltesre ha nem megy fol elsore itt masik probalkozas nincs,mert anyyira meredek a toltes h nem tudsz viszzatolatni,itt csak ha felhuzattatatod magad. a heten volt mar ienben elegszer reszem, ha nincs difi a traktoron kizart h felhuzom a masik traktort teli potal.
  • Scamp
    A fejősor az ismerős, olyat már láttam vhol...
    Egyébként tényleg minta gazdaság, és nem mellesleg 3-szor annyi az EU-s támogatásuk mint nekünk, arról nem is beszélve hogy sztem az állami is legalább annyi. Fateréknál is így néz ki a tejház fejés előtt, utánna kicsit kaotikusabb a helyzet XD
  • Gaben87
    A derálóm:D[IMG]kepfeltolto.hu/i/?329585]
  • gabor 892
    szerinted megállt? szerintem a többiek is ugy látták hogy forognak a kerekek:D
  • gibic
    Amennyi pénzt ott kapnak támogatás gyanánt, abból már tud egy ilyet csinálni. Amúgy a hazai telepek amelyek még a szocializmusba épültek, szintén tudják produkálni ezeket a teljesítményeket, és semmivel sincsenek lemaradva csak a támogatás mértékével.
    ui: fejés előtt minden fejőház tiszta, miután átment rajta 500 tehén azután még azis tiszta szar szóval.:D
  • hencike7745
    hat nem jo traktoros ienkor nem szabad megalni. jo nagy sungot adni neki es a difit oszzekapcsolni.
  • Gaben87
    hát ott clening az atyaúristen is!Ez egy minta gazdaság!
  • nandorb
    hat nem faert mentek oda? Mikozben arra tartatok kibirtok vagni parat az utmenten pont ossze is jonne szt. annyi:D