Mezőgazdasági fórum
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
na jó ezt csak poénból írtam !!!<#crazya>#crazya>
Figyelj és tanulj mert az ember a saját tapasztalataibol tanul a legjobban!!!
akkor tényleg jó föld kell hogy legyen ha 40kt benyel érte a tulaj haonként mert a legjobb földekért fizetnek ennyi bérleti díjat
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
így még jobb😄😄😄😄😄 de ha lenne gép akkor ez hatalmas bevételt tud hozni
AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB
[IRAM] leader
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
Akirõl beszélek, az kihozta hitelre (vagyis le van szerzõdve) a vetõmagot, mûtrágyát, gyomirtót - a szabályok értelmében fizetnie csak az aratás után kell. No igen ám, de az összeg melyet kapott a kukoricából, nem fedezte ki a költségeket (az-az a vetõmag, mûtrágya, vegyszer árát) és neki kellett közel milliókat fizetnie, hogy kompenzálja az összeget...
Elõttem szólóhoz csatlakoznék, vagyis szerintem is gondold át, mielõtt nekivágsz. De ha mégis belekezddel akkor elõre is sok sikert 😊
Szóval sok mindent számításba kell venni még ezeken kívül is, én úgy saccolom egy 50 milliós ráfordításod minimum lenne már az elsõ évben, bevételed pedig legkorábban nyár végén a terménybõl, ill december környékén a támogatásokból. Nem akarlak biztatni meg lebeszélni sem róla de nagyon gondold meg ha belevágsz.😊
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
egyébként meg vállald el, kaszálóként kell beadni rá a támogatást, saps már úgysincs, megkapod a pénzt, cserébe meg évente 2x-3x lekaszálod, még talán a füvet is lehetne értékesíteni, szar földön kb ezt éri meg csinálni
Azért nem a nulláról mert van most 1 20ha gazdaságunk és azt kiszolgáló 80-as MTZ és gépparkja + egy VTZ 2048-as 50LE-s traki. De ezekkel megöregednék mire 600ha-t megmunkálnék... 😄
És eléggé erõteljesen elgondolkodtam a dolgon, hogy belevágok, csak jó volna egy picit kalkulálgatni, hogy milyenek a tényleges realitások... 😄
Itt már hazafelé mennek:

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB
A kedvem felvídítom Sörrel,Whiskey-vel! Holnap reggel újra kezdem Blady Mary -val!- Bikini: Sok itt a dudás
Én is lemondtam már róla...
Ha minden törvényt betartasz, elveszted az élvezetet. \"Bob Marley\"
A gyors kérdésem az volna, szerintetek milyen gépparkkal kéne elindulni 600ha mûvelését?